De enige 7 échte redenen waarom mannen afstandelijk worden

Eerst gaat alles goed. Jullie hebben leuk contact en leuke dates. Of misschien zelfs een relatie.

Maar dan ineens verandert alles.

Ineens begint hij zich afstandelijk te gedragen. En dat maakt je onzeker.

Waarom worden mannen afstandelijk?

In dit artikel ontdek je de 7 grootste redenen waarom mannen afstandelijk worden. Zodat je er eindelijk iets aan kan doen!

Inhoud van dit artikel:Meer...

Na het lezen van dit artikel weet je precies hoe je hem weer gek op je krijgt en voorkomt dat ie afstand neemt.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je 31 kant-en-klare berichtjes krijgt om eindelijk zijn afstandelijke gedrag bij te draaien en definitief zijn hart te veroveren? Ontdek deze 31 berichtjes en 'de 3 schakels in het mannenbrein' hier: Download de 31 berichtjes tegen afstandelijk gedrag

Waarom worden mannen afstandelijk?

Kort samengevat is dit de reden dat een man afstandelijk wordt:

Een man wordt afstandelijk omdat hij op dat moment even geen behoefte heeft aan contact met jou.

Dit is natuurlijk heel vaag. En er kunnen heel veel redenen zijn waarom hij even geen behoefte aan contact heeft.

Sommige zijn niet zo erg en hoef je je geen zorgen om te maken. Het komt goed. Maar andere redenen zijn wel zorgwekkend.

In het begin ben je in de wolken en lijkt alles perfect te gaan. Maar dan wordt alles ineens anders..

Misschien heb je het meegemaakt dat jullie een tijdlang afspraken, en opeens laat hij niks meer van zich horen (ghosten). Hij trekt zich terug. Hij reageert amper op je tekstberichtjes. Toont geen enkel initiatief meer en je voelt hem door je vingers glippen.

Daarom heb ik om te beginnen de volgende video voor je gemaakt. Daarin geef ik je de 4 belangrijkste redenen waarom hij afstandelijk wordt:

In dit artikel, leer ik je welke gedragspatronen jou tegenhouden in je liefdesleven. De redenen waarom hij afstandelijk wordt. Om je vervolgens te helpen om in de toekomst de mannen aan te trekken die jij wilt.

Reden 1: Hij vindt dat je te snel gaat

De meeste van mijn mannelijke cliënten hebben dit weleens meegemaakt. Ze beginnen de daten met een leuk vrouw, die vervolgens met een Husain Bolt snelheid naar de relatie toe rent. Terwijl hij nog niet eens de behoefte voelt om exclusief te zijn.

Ik kan me nog goed herinneren dat een klant me ooit vertelde dat hij een vrouw had ontmoet die op het eerste gezicht perfect was.

Tijdens de eerste date was ze charmant, grappig en ze had een geweldig leven opgebouwd. Toen ze voor de tweede keer gingen afspreken kwam er echter een totaal onverwachte preek… Ze vertelde hem dat hij geen andere vrouwen meer mocht spreken en dat als hij haar nog wilde blijven zien, ze een relatie moesten aangaan.

Hoewel dit een extreem geval is, komt de mildere versie vaak voor in de eerste stadia van het date proces.

Zonde, want er zouden vele prachtige relaties kunnen ontstaan als de man en de vrouw wat meer de tijd hadden genomen.

Als hij het gevoel krijgt dat je hem richting de relatie aan het duwen bent, schrikt dit hem af.

Hij zal bij zichzelf te rade gaan waarom je er zo’n vaart achter wil zetten.

Hij denkt bij zichzelf: Is het omdat ze een relatie-gat in haar leven voelt en dat wil opvullen? Zo ja, vind ze mij dan wel echt leuk of wil ze gewoon een man in haar leven?

Een man zal hierover nadenken. Hij zal gaan aarzelen of hij nog wel met je moet afspreken…

Elke man wil zich speciaal voelen. Hij wil het gevoel hebben dat hij de vrouw voor zich wint. Niet te snel, want dat duidt erop dat ze door elke man snel versierd kan worden. Hier hebben mannen een hekel aan.

Jouw man wil gekozen worden op basis van wie hij is als persoon, niet omdat hij toevallig man is en daardoor al een geschikte partner is. Geef hem het gevoel dat hij een speciale plek in jouw wereld heeft veroverd.  Niet gratis gekregen.

Hij mag best weten dat je op zoek bent naar een partner. Het is zelfs onwijs belangrijk dat je intenties duidelijk zijn. Zolang je hem zijn plek aan jouw zijde maar laat verdienen.

Hij moet denken dat jij speciaal voor hem gekozen hebt omdat hij zo zijn best heeft gedaan voor jou. Zorg er daarom voor dat hij jou als partner kan WINNEN vs jou als partner krijgt opgedrongen. Laat hem bewijzen dat hij een man is die jouw exclusieve aandacht verdient.

Soms kan hij dus gewoon verliefd op je zijn, je echt leuk vinden, en toch afstand nemen:

Reden 2: Hij is het verkeerde type man, waar je juist voor valt

vrouw valt voor verkeerde mannenEr zijn veel vrouwen (en mannen) die een vreemd soort plezier krijgen uit het achtervolgen van een persoon die niet in hen geïnteresseerd is. Dit vormt een zogenaamde uitdaging.

En een uitdaging is het zeker, maar absoluut geen gezonde.

Juist omdat hij niet makkelijk is denkt je dat hij echt waardevol voor je is. Je kijkt tegen hem op. Dat deze persoon iets heeft boven alle mannen die je juist vriendelijk en met genegenheid behandelen.

Want als hij niet geïnteresseerd is, dan moet hij wel beter zijn dan alle anderen, toch? Dan heeft hij standaarden.

Het is een gedachtepatroon die je alleen maar teleurstellingen oplevert. Als jij in dit patroon valt, dan zal je continu de verkeerde mannen opzoeken.

Het is een treurig fenomeen… Deze vrouwen zien de ​​onverschilligheid van een man als een persoonlijke uitdaging die ze moeten overwinnen. Ze moeten hem voor zichzelf hebben.

Het zorgt ervoor dat ze zich alleen maar meer aangetrokken tot hem voelen. Alsof er een schakelaar in hun hersenen wordt omgezet die zegt:

‘Hij heeft geen interesse, dat kan alleen maar betekenen dat hij de moeite waard is om te daten’

Jup, ons brein laat ons soms rare dingen denken…. Als hij je zou blijven afwimpelen is het niet eens zo’n groot probleem. Waarschijnlijk zou je jouw interesse ook snel verliezen.

Dus als je merkt dat je beschikbare mannen juist niet interessant vindt en lastige mannen juist wel, dan weet je dat je in deze categorie valt.

Het wordt pas gevaarlijk als hij toehapt…

Stel je eens voor.

Je ontmoet een knappe, leuke man. Vanaf moment één vind je hem al leuk maar je hebt wel het gevoel dat het eenzijdig is. Alsof hij het gevoel heeft dat hij te goed voor je is.

Je doet alles om hem te verleiden en het lukt om te gaan daten. In het begin spreken jullie een paar keer af en jij begint hem steeds leuker te vinden.

En dan gebeurt het… na een tijdje daten raakt hij verveeld, of realiseert hij zich dat hij niet geïnteresseerd is in je als een serieuze partner.

Hij wil het casual houden en zoekt alleen contact op wanneer hij zich verveelt of als hij zich eenzaam voelt. Totdat hij iemand anders gevonden heeft en jou compleet aan de kant schuift.

Pijnlijk? Ontzettend. Dit is een afgrijselijke situatie om in terecht te komen.

Natuurlijk had hij ook vroegtijdig kunnen zeggen dat jullie beter konden stoppen met daten omdat het niks zou worden.

Maar laat dat nou net het gene zijn wat je niet in de hand hebt.

Wat heb jij wel in de hand?

Je eigen acties.

De enige manier om dit te voorkomen is door je te realiseren dat het korte termijn gevoel van ‘het overwinnen van een man’ niet opbokst tegen het feit dat dit je een hoop ellende kan opleveren.

Je hebt immers een man overwonnen die jou niet de toewijding en het respect geeft dat je verdient.

Kies niet voor on-toereikbare mannen. Kies voor jezelf. Kies voor je eigen waarde.

Zoek de mannen in je leven die ook met jou willen zijn. Omring jezelf met mensen die gezonde relaties aanmoedigen.

Dit is de enige manier waarop je een gezonde relatie aan kan gaan.

Geloof me, je zult jezelf bedanken als je straks met een man bent die het gevoel heeft dat hij de gelukkigste persoon op aarde is als hij met jou is.

Reden 3: Hij is op papier perfect voor je, maar niet in werkelijkheid

Ik kreeg laatst een e-mail van een lezer. Ze vertelde dat ze aan het daten was. Met de man van haar dromen zoals ze hem zelf noemde.

Alles leek perfect aan hem. Des te harder kwam het aan toen hij niks meer van zich liet horen…

Ze schreef het volgende:

“Hij was precies mijn type. Zowel intellectueel als qua humor hadden we een geweldige klik. Hij hield van cabaret, films en muziek. Daarnaast voelde ik ook op seksueel gebied een sterke aantrekkingskracht tussen ons.  Dit is iets wat ik nog nooit bij een man gevoeld heb. Dat het op alle vlakken goed zit, betekent volgens mij echt iets.”

Klinkt fantastisch toch? Als dit waar is, dan moet die man wel knettergek zijn om niet verder te gaan met haar…

Deze man had alles wat haar hartje begeerde. Ze had hem helemaal opgehemeld in haar gedachten.

Naarmate zij hem steeds leuker begon te vinden, toonde hij steeds meer afstand. Zo konden er zomaar drie dagen voorbijgaan waarin hij geen contact opnam met haar.

Zie je wat hier gebeurd is?

Ze was verliefd geworden op het idee dat ze de persoon van haar dromen had ontmoet. Omdat deze man op papier alles had waar ze naar zocht in een vent (zelfde smaak van muziek, connectie in bed, ze kon met hem lachen) vergat ze het belangrijkste element bij het vinden van een partner…

Is deze persoon een geweldige partner voor MIJ

Op papier kan hij geweldig zijn. Maar is hij ook geweldig voor JOU?

Het belangrijkste ingrediënt bij het vinden van een geweldige partner is zijn gedrag tegenover jou. Ga hem niet najagen puur omdat hij op papier zo geweldig is, jaag hem na omdat hij jou zo geweldig behandelt.

Je beslissing of hij de ware is moet hierop gebaseerd zijn.

Hierbij is het belangrijk dat jij jezelf ziet als iemand die goed behandeld dient te worden. Je verdient iemand die ook met jou wil zijn, puur en alleen om wie jij bent.

Probeer de man niet te overtuigen dat jij een goede keuze bent. Want ga je hem najagen? En probeer je hem per se in een relatie te krijgen?  Dan verklein je de kans dat dit uiteindelijk ook lukt.

(Als je wilt weten hoe je een man wel succesvol in een relatie krijgt, lees dan het artikel dat ik hier over geschreven heb: hoe krijg ik hem in een relatie? 19 belangrijke tips)

Zodra je een man hebt gevonden die op papier alles is waar jij naar zoekt, is de volgende vraag dit:

Wil hij een relatie met jou?

Dat klinkt je misschien logisch in de oren. Toch zie ik keer op keer dat vrouwen de mannen adoreren die nooit serieus op zoek waren naar een relatie.

Dit gaat je dan ook nooit lukken. Het is een keuze die hij zelf zal moeten maken.

Kijk niet alleen naar hoe goed hij op papier scoort, maar kijk naar hoe hij zich gedraagt. Kijk of hij open staat voor een relatie. Kijk naar zijn gedrag tegenover jou!

Reden 4: Hij wordt afstandelijk omdat je te veel tolereert

Dit is zowel een veelvoorkomend probleem bij mannen als vrouwen. Krijgen ze te maken met de persoon waar ze gek op zijn? Dan veranderen ze in een totale slapjanus.

Ik ken vrouwen die precies weten wat ze wel en niet tolereren van de mensen in hun omgeving. Die je vertellen wat ze van je vinden. En iemand durven aan te spreken op zijn gedrag wanneer dit hun normen en waarden overschrijdt.

Totdat… ze de liefde van hun leven tegenkomen. De standaarden die ze hanteerden voor hun sociale omgeving gaan het raam uit.

Ze veranderen van een “Behandel mij goed of anders”-persoon in een “Doe maar wat je wilt zolang je mij maar aardig vindt”-persoon. Zonder dat ze het zelf doorhebben…

Herkenbaar? Je bent waarschijnlijk iemand die prima voor haarzelf weet op te komen.

Behalve als het die leuke man betreft. Hem laat je wegkomen met dingen die je vrienden niet zouden moeten flikken…

Hij speelt met je, zegt op het laatste moment afspraakjes af en neemt alleen contact met je op als hij daar zin in heeft. Zijn hele houding is egoïstisch en toch zeg je er niks van…

Bij hem in de buurt gedraag jij je als de stoep waar mensen overheen lopen

Je biedt geen enkele uitdaging en hij loopt zo over je heen.

Het is een kuil waar veel vrouwen in vallen.

Je gevoelens stop je weg en je bagatelliseert zijn acties onder het mom van:

“Ach, het valt allemaal wel mee”

En je vertelt jezelf:

“Dit is slechts een incident, ik weet zeker dat hij het niet zo bedoelt”.

De harde waarheid is: mannen willen met een vrouw zijn die een uitdaging vormt voor hen. Die niet bang is om haar grenzen aan te geven. Die laat weten hoe ze behandeld wil worden.

Je moet voor jezelf opkomen als je een uitdaging wil vormen voor hem.

Hanteer dezelfde standaarden voor hem. Als hij iets doet wat je ook niet zou pikken van je vriendin, vertel je hem dit. Als het niet tot hem doordringt is dit een rode vlag.

Dit kan een man zijn die niet het beste met jou voorheeft. In dat geval wil je een stapje terug doen. Laat hem voelen dat jij niet met je laat sollen.

Door dit te doen zal hij zich realiseren dat hij meer zijn best moet gaan doen.

De vrouwen waar mannen massaal voor gaan, zijn de vrouwen die een uitdaging vormen. Vrouwen die niet over zich heen laten lopen maar duidelijke grenzen stellen.

Reden 5: Hij heeft door dat je teveel geeft om hoe je over komt

Een vriendin van me was laatst in gesprek met een leuke man in een kroeg.

Een kleine tien minuten later kwam ze naar me toe met een beteuterd gezicht.

Toen ik vroeg waarom het gesprek op niets uit liep zei ze:

Ik ben mezelf niet bij hem.

Waarop ik antwoordde met:

Maar ik dacht dat je hem leuk vond?

En haar reactie was iets waar veel vrouwen tegenaan lopen…

Ja dat is het hem juist…ik weet niet wat ik moet zeggen.

Wist ze echt niet wat ze moest zeggen?… Of is er iets anders aan de hand.

Ze heeft behoorlijk wat levenservaring, is intelligent en afgestuurd psycholoog, heeft een geweldig gevoel voor humor en is de halve wereld over gereisd. Ze danst, weet veel over muziek en gaat regelmatig naar festivals.

Toch had zij het idee dat ze niet wist wat ze moest zeggen…

Terwijl er genoeg dingen zijn waarover ze kon praten.

Het probleem is dat veel vrouwen zich te druk maken over hoe ze over komen

Ze verklaarde me dat ze een goede indruk wilde maken op hem.

Wat als ik iets doms zeg? Wie weet vindt hij het niet leuk om over reizen te praten? Mijn grapjes zijn niet leuk genoeg om te maken bij mensen die ik nog maar net ken…

Door deze gedachtes klap je dicht. Het analyseren van je eigen gedrag leidt tot onzekerheid.

Deze onzekerheid verandert je in een verlegen, saai persoon die niets te melden heeft.

Het doodt alle aantrekkingskracht.

Als hij merkt dat jij twijfelt aan het feit of je wel aantrekkelijk genoeg bent voor hem, zegt dit hem het volgende:

“Als zij zich niet aantrekkelijk genoeg voelt voor mij, date ik misschien wel onder mijn niveau”

Dit zal ervoor zorgen dat hij ook begint te twijfelen aan jou. Hierdoor doet hij afstandelijk, ook al vond hij je wel leuk.

Hoe jij jezelf ziet, bepaalt in grote mate hoe mannen jou zien.

Mannen zijn gek op zelfverzekerde vrouwen. Een vrouw die continu onze validatie nodig heeft om zich goed te voelen is onaantrekkelijk.

Een man is niet geïnteresseerd in een vrouw die hem nodig heeft voor al haar validatie. Hij wil een vrouw die weet dat ze geweldig is. Die van haar leven geniet, of ze nou validatie en complimentjes krijgt of niet.

Daarom wil je hem behandelen alsof je hem al jaren kent. Maak de grapjes die in je opkomen, zeg de dingen die je wil zeggen en maak je niet te druk over hoe het overkomt.

Deze zelfcensuur zal je namelijk nooit op een gezonde manier kunnen volhouden.

Reden 6: Hij voelt dat je teveel interesse toont

In de vroege fase van daten is het belangrijk dat je nog niet te veel emotioneel investeert in die ander. Als je dit doet toon je te veel interesse.

Zodra je eenmaal iemand hebt ontmoet die voor vlinders in je buik zorgt, wil je niets liever dan met die persoon zijn.

Je wilt weten waar hij zich mee bezighoudt, hoe zijn dag is, wanneer je hem weer gaat zien en hem de oren van zijn lijf vragen.

Het wordt een probleem als je te veel interesse gaat tonen. Als hij een tsunami van enthousiasme over zich heen krijgt.

Het kan zo zijn dat je hem dagelijks helemaal gek maakt op WhatsApp met de vele berichtjes die je stuurt. Waarbij het niet eens uitmaakt of hij reageert of niet, je blijft hem berichtjes sturen.

Dit is te overweldigend voor hem.

Hij zal zich namelijk afvragen hoe het met jou zal zijn in een relatie. Neem je dan al zijn vrije tijd in beslag? Moet hij jou continu aandacht gaan geven? Voor een man zijn dat beangstigende gedachten.

Doe het rustig aan

Je wil voorkomen dat je te veel focus op hem legt. Want zodra jij je alleen nog maar met hem bezighoudt, zal je hem te veel aandacht geven. Dit zal doorschijnen in je communicatie naar hem toe.

Voorkom dit door jouw eigen leven te blijven leiden.

 • Blijf nieuwe mensen ontmoeten.
 • Blijf je hobby’s beoefenen.
 • Blijf met andere mensen afspreken.
 • Stuur hem een hele dag geen berichtje, maar wacht tot de avond.

Als je hem een berichtje hebt gestuurd, wacht eerst tot hij gereageerd heeft voordat je nieuwe berichten gaat sturen.

Op deze manier krijgt hij de ruimte die hij nodig heeft. Hiermee voorkom je dat hij afstandelijk wordt om zijn ruimte op te eisen.

Reden 7: Je vertoont diepgeworteld onaantrekkelijk gedrag

Vaak zijn de gedragingen die jou tegenhouden het liefdesleven te krijgen wat je wilt, diepgeworteld in je hersenen.

Stap weg van het idee dat je van de ene op de andere dag kan veranderen.

Er heerst een opvatting in onze maatschappij dat het enige wat je nodig hebt een paar trucjes zijn en…  hopla, je trekt de juiste man aan in je leven.

Zo werkt het niet in de realiteit.

Verandering is geen knop die je van de ene op de andere dag omzet in je hoofd. Het is een proces van hard werk.

Dit artikel gaat niet over trucjes maar over verandering

Als jij jezelf herkent in een van de vorige besproken gedragspatronen, levert dit misschien een slecht gevoel op.

Gedachtes zoals “Shit, wat ben ik toch zo stom dat ik het op deze manier verkloot heb bij hem” kunnen de boventoon gaan voeren. Neem het jezelf niet kwalijk. Te veel mensen zijn te hard voor zichzelf.

Het is OKE dat je fouten maakt, zolang je er maar van leert. Besef dat iedereen een proces van leren doormaakt.

Fouten maken hoort daarbij.

Focus op het feit dat jij iemand bent die actie onderneemt. Iemand die leert van haar fouten. Iemand die bereid is aan haarzelf te werken.

Het is niet erg om deze fouten gemaakt te hebben, zolang je ze maar herkent en aan jezelf werkt om deze situaties in de toekomst te voorkomen.

Weet welk gedrag hem juist verliefd op jou maakt

Nu weet je dat er gedragspatronen zijn die hem wegjagen.

Maar er zijn ook gedragspatronen die hem aantrekken.

Welke dit zijn vertel ik je niet in dit artikel.

Deze kan je hieronder vinden door de 3 schakels te downloaden.

ebook Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Liefs,
Mathijs Dingjan

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Over de auteur

Mathijs Dingjan

Mathijs Dingjan is hoofdcoach bij MannenBrein. Al 7 jaar coacht hij vrouwen om meer geluk in de liefde te vinden. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je je liefdesleven een flinke boost geeft.

Gerelateerde artikelen

Reacties

 • Gradavanblanken schreef:

  Ik date met een leuke vent. Ongeveer 5 maanden we hadden een week of 3 geen contact maar hij kwam toch weer terug we hebben elkaar ontmoet op een dating site en hebben elkaar wel in het echt gezien en er was een kus dat voelde heel goed maar nu zitten we wel in de whatsapp en hebben best veel contact maar hij noemde me eerst Assepoester omdat ik mijn schoenen had vergeten in zijn auto maar inmiddels teruggebracht en nu is hij ook bij mijn thuis geweest en daar was die kus en dat was echt heel fijn maar nu opeens noemt hij mij bij mijn naam dat vind ik nog al raar eerst was ik ze Assepoester. En nu heet ik Grada zoals ik echt heet . Wat zegt dit .?

 • Samantha Steenwijk schreef:

  Hoi matthijs
  Ik heb heel veel filmpjes en artikelen van je gelezen en gekocht… ik kan zeker van je leren! Maar ik heb 1 grote vraag voor mezelf waar ik tegen aan loop in mijn relatie en ik hoop dat je daar ook een filmpje over wilt maken? Op welke manier kan ik contact met je zoeken?

  • Mathijs Dingjan schreef:

   Hey Samantha,

   Bedankt voor je berichtje 🙂

   Nou, je kunt me altijd een mailtje sturen!

   (En binnenkort komt er iets moois uit op het gebied van relaties… we zijn namelijk bezig aan een cursus!)

   Liefs,

   Mathijs

Schrijf een reactie

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)