Grenzen stellen aan mannen: 15 cruciale tips + voorbeelden

Grenzen aangeven in je relatie kan best lastig zijn.

Veel vrouwen worstelen met het stellen van grenzen aan mannen die onaangenaam gedrag vertonen. Je wilt niet zwak overkomen, maar je wilt ook geen totale bitch zijn.

Daarom leg ik je in dit artikel exact uit hoe je jouw grenzen kan stellen op een manier waardoor een man jou aantrekkelijker gaat vinden, en hij beter zijn best gaat doen voor je.

Inhoud van dit artikel:Meer...

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je 31 kant-en-klare berichtjes krijgt om definitief zijn hart te veroveren? Ontdek deze 31 berichtjes en 'de 3 schakels in het mannenbrein' hier: Download de 31 berichtjes

Na het lezen van dit artikel weet jij hoe je grenzen kunt stellen in een relatie en tegelijkertijd respect kunt krijgen van een man.

Waarom is het belangrijk om grenzen te stellen in je relatie?

Grenzen aangeven is ontzettend belangrijk. Het is een cruciale sociale vaardigheid, die we eigenlijk op school al aangeleerd moeten krijgen. Grenzen aangeven gaat namelijk ook over jezelf respecteren, inclusief je eigen normen en waardes. Als jij nooit een grens aangeeft, laat je snel over jezelf en over waar jij voor staat heen walsen. Daar staat tegenover dat als jij wél je grenzen durft aan te geven in een relatie, dat de ander jou vaak veel meer respecteert omdat je ergens voor staat.

In dit artikel deel ik 15 cruciale tips én voorbeelden met jou om grenzen aan te geven in je relatie. Daarnaast geef ik je voorbeelden van grenzen aangeven. Meer weten over het stellen van grenzen in je relatie? Check dan vooral de onderstaande video even!

1. Het stellen van grenzen is onmisbaar in relaties

Ik wil een belangrijk inzicht met je delen.

Je denkt misschien dat een man je meer waardeert als je geen grenzen stelt, of als je altijd met zijn mening meegaat.

Maar het tegenovergestelde is waar.

Als je standaarden durft te hebben, zullen mensen je anders gaan behandelen. 

Als jij geen standaarden hebt voor hem, ben je altijd overgelaten aan de standaarden die hij heeft voor zijn eigen gedrag richting jou. En die standaarden kunnen heel laag zijn…

Als iemand ons slecht blijft behandelen is dat vaak zo omdat wij het toestaan.

2. Onderzoek waarom jij het gedrag van de ander toestaat

Als je geen respect krijgt van een man in een relatie, dan is er meteen een belangrijke vraag.

Waarom sta je toe dat hij zich zo opstelt?

Een reden is misschien omdat je hem oprecht heel leuk vindt. Als we iemand leuk vinden, dan gaan we hun gedrag rationaliseren. We denken dan “Ah, zo erg is het ook allemaal niet” of “Ja maar, hij heeft ook hele leuke kanten” en op die manier schuiven we het gedrag waar we niet tevreden over zijn onder de tafel.

Maar er is nog een diepere reden, en je moet voor jezelf bepalen of dat zo is…

Als je eigenwaarde zo laag is dat je gelooft dat je ook niks beters verdient, zal je nooit jouw grenzen stellen, omdat je te bang bent dat je hem kwijtraakt. Je weet niet of je iets beters kan krijgen.

Je gaat je eigen gedrag rationaliseren.

Dit betekent dat een man bijvoorbeeld gedrag gaat vertonen wat je niet getolereerd zou hebben als hij dit bij een vriendin had gedaan.

Maar omdat het nu om jou gaat, neem je niet hetzelfde advies aan van jezelf. Je denkt dat jouw situatie anders is. Het is de uitzondering op de regel.

Het tragisch ironische hiervan is dat iedereen denkt dat zijn of haar situatie anders is…

In de praktijk is het allemaal hetzelfde.

En omdat je voelt dat het eigenlijk niet goed zit tussen jou en hem, praat je het goed voor jezelf door met redenen te komen zoals:

“Ja, hij is gewoon heel druk met zijn werk.”

Of:

“Ja, hij komt net uit een relatie, daarom is het nu even moeilijk voor hem.”

Of nog erger:

“Ja, ik ben nu eenmaal heel lief, ik kan mensen makkelijker vergeven en ik zit er ook niet heel erg mee hoor.”

Terwijl je gevoel eigenlijk iets anders zegt…

3. Praat het gedrag van de ander niet zomaar goed

Je hebt vast allerlei manieren om jouw situatie en het gedrag van een man goed te praten.

Je wil er niet aan geloven dat je man jou respectloos behandelt.

Dus wat ik je aanraad, is een eerlijk gesprek met hem gaan voeren over JOUW grenzen en hoe jij wilt dat iemand met jou omgaat. Dan communiceer je jouw standaarden duidelijk.

Want als jij niet helder naar hem communiceert dat je niet alleen mooie woorden wilt MAAR ook daden wilt zien, dan voelt hij geen noodzaak om echt te veranderen.

Dus dan blijft hij hetzelfde gedrag vertonen, of het wordt zelfs erger omdat hij wil zien tot hoever hij kan gaan.

Vaak komt er dan een moment dat jij het niet meer volhoudt en hem verlaat.

Je bereikt een punt waarbij de pijn te sterk wordt.

Het gevaar is dat op het punt dat jij weggaat, jouw eigenwaarde nog verder naar beneden kan gaan.

Misschien omdat jij je dom voelt omdat je dit zolang hebt toegestaan. Of je hebt het gevoel dat je zoveel tijd hebt weggegooid. Misschien omdat je nu niemand meer hebt die romantische aandacht aan jou schenkt.

En dat zorgt ervoor dat je gaat denken:

“Hm, misschien was hij toch niet zo slecht. Misschien kan ik gewoon niet iemand die beter is krijgen. Waarschijnlijk verdien ik hem gewoon.”

Het creëert een vicieuze cirkel waarbij al deze dingen je gevoel van lage eigenwaarde versterken.

Waardoor je vaak ziet dat zulke vrouwen teruggaan naar die man, of iemand vinden die hen net zo slecht behandelt.

Waardoor je in herhalende cirkels terecht komt, opnieuw en opnieuw en opnieuw…

Daarom is het belangrijk om dit patroon te doorbreken, met de mokerhamer die grenzen stellen heet.

Mogelijk is je relatie simpelweg ten einde. Blijf niet trekken aan een dood paard maar krijg duidelijkheid, voor jezelf en voor de ander.

4. Gebruik jouw gevoelens als actiesignaal

Hoe verbreek je deze vicieuze cirkel?

Door goed te kijken naar je gevoelens. Die laten ons vaak de momenten zien wanneer er iets totaal niet klopt. Daarbij heb ik het niet over momentjes van ruzie, waar jij zelf ook een groot aandeel aan hebt gehad.

Ik heb het over de momenten dat je het gevoel hebt dat deze persoon je fundamenteel verkeerd behandelt. Op het moment dat hij zich niet zo gedraagt zoals jouw standaarden dat goedkeuren.

Ga deze momenten in kaart brengen voor jezelf.

Hier zijn een aantal voorbeelden van klanten van mij, die ook in deze situatie zaten.

 • Hij laat soms niks van zich weten, maar komt altijd met een excuusje waardoor hij jou aan het lijntje weet te houden.
 • Hij zegt nare en vervelende dingen tegen jou, waarmee hij je diep kwetst.
 • Hij wil alleen maar bij hem thuis afspreken en een keertje wat leuks doen zit er niet in.
 • Hij walst totaal over je heen in de relatie en houdt geen rekening met jouw behoeften.

Op het moment dat jij in de situatie terechtkomt waarbij hij jou continu een slecht gevoel geeft, wil je deze negatieve emoties niet wegstoppen!

Emoties proberen je een belangrijk boodschap te sturen

Deze negatieve emoties vertellen je dat de manier waarop je de dingen nu doet, niet werkt en de reden dat je pijn hebt, is door de manier waarop je naar de dingen kijkt of de procedures die je gebruikt.

In het bijzonder, met de manier waarop je jouw behoeften en verlangens communiceert en de acties die je onderneemt op dit moment, is iets mis.

Want het levert je veel pijn, boosheid en frustratie op. Deze emoties zijn je actiesignalen.

Emoties helpen je om je manier van denken of je gedrag te veranderen.

Wat je nu doet, brengt je niet het resultaat dat je wilt en daarom moet je jouw aanpak veranderen.

Ze herinneren je eraan dat je niet de vlieg wilt zijn die tegen het raam aan blijft vliegen. Want die vlieg kan wel proberen vol te houden, maar hij zal nooit op de gewenste plek uitkomen. Hij moet zijn aanpak veranderen en langs het raam heen vliegen.

Zo werk het ook in sociale interacties. Als jij je aanpak niet verandert, zal je volharding nooit zijn vruchten afwerpen.

Je moet je aanpak ook weten te veranderen.

Bijvoorbeeld: als er één emotie is die menselijke relaties lijkt te domineren, dan is het wel pijn. En het actiesignaal dat pijn probeert af te geven is dit:

We hebben een verwachting waar niet aan voldaan is. De man in jouw leven behandelt je op een manier die beneden jouw verwachtingen is.

Daarom is het tijd om daar verandering in te brengen.

5. Bepaal wat je doel is

Om iets aan de situatie te veranderen, wil je dus jouw aanpak veranderen.

Het veranderen van je aanpak begint allemaal met de gewenste uitkomst in gedachten. Zodra je niet helder hebt waar je heen wilt, zal je ook nooit ergens uitkomen waar je wilt zijn.

Het draait hierbij allemaal om het vermogen om in je geest te visualiseren, wat je op dit moment niet kunt zien met je ogen. Want alle dingen in het leven worden twee keer gecreëerd. Er is een mentale (eerste) creatie en een fysieke (tweede) creatie.

Een architect bedenkt bijvoorbeeld eerst hoe hij wil dat een gebouw eruit komt te zien, voordat hij daadwerkelijk begint met bouwen. Als hij deze stap zou overslaan en lukraak in het wilde weg begint te bouwen, dan zal er nooit een mooi huis komen te staan.

Daarom maakt hij eerst een blauwdruk van het huis, zodat hij zijn acties kan sturen om het gewenste resultaat te verkrijgen.

Dit is hoe jij om wilt gaan met jouw grenzen

Als jij wilt dat mensen je goed behandelen, moet je eerst weten hoe dat er in de praktijk uit ziet. Anders kan je hun gedrag niet sturen.

Bedenk in je hoofd hoe je graag zou willen dat iets is. Dat beeld dat je in gedachten hebt van je gewenste realiteit, kan je zien als een soort blauwdruk van een gebouw.

De fysieke creatie volgt de mentale creatie, net zoals een gebouw een blauwdruk volgt.

Als je niet bewust probeert te visualiseren wie je bent en wat je wilt in het leven, machtig je andere mensen en omstandigheden om jouw leven vorm te geven.

Doe daarom deze test voor jezelf:

Denk aan hoe jij wilt dat een man je zou behandelen in de meest ideale relatie.

Dit zijn vragen die je daarbij kunnen helpen:

 • Met hoeveel respect behandelt hij jou?
 • In welke mate steunen jullie elkaar?
 • Hoeveel liefde hebben jullie voor elkaar?
 • Hoeveel waarde hecht hij aan jou?

Als je dit allemaal helder hebt voor jezelf, kunnen we door naar de volgende tip.

6. Bekijk de situatie realistisch

Dit is heel belangrijk om te doen.

Nu je de blauwdruk hebt van hoe je wilt dat mensen met jou omgaan, is het tijd om te kijken naar de realiteit. Kijk naar de man die je nu aan het daten bent of waar je mee in een relatie zit en vraag jezelf het volgende af:

Geeft hij je wat je van jouw partner verwacht?

Of waardeert hij jou minder dan jouw ideale partner zou doen?

Het is niet genoeg om het gevoel te hebben dat iemand ons slecht behandelt. Veel mensen weten dit wel ergens diep vanbinnen.

De meeste vrouwen weten dat ze niet met hem moeten zijn….

Dat ze iets zouden moeten doen…

Dat ze meer verdienen in het leven…

Maar ze handelen hier niet naar.

Veel mensen vertonen gedrag dat tegen hun werkelijke gevoelens ingaat.

Het is niet alleen belangrijk om inzicht te hebben in wat je wilt, dit is slechts de helft van de oplossing. De andere 50% gaan over de moeite, kracht en kennis hebben om ook naar je gevoelens te handelen. Om de eigenwaarde te hebben om te doen, waar je van weet dat je dat moet doen.

Helaas is het zo, dat op het moment dat je eigenwaarde op zijn laagst is, jij je gevoelens steeds minder gaat vertrouwen.

Dit komt doordat je jezelf ook minder kunt vertrouwen. Je onderneemt immers nooit actie om iets aan je situatie te veranderen, terwijl dat wel beter voor je zou zijn.

Daarom wil je niet alleen voelen dat er iets mis is en weten wat je standaarden zijn, maar hier ook naar handelen.

Dat is hoe je verder komt in het leven.

Je zult grenzen moeten stellen die eng zijn…

Je zult grenzen moeten stellen die moeilijk zijn…

Je zult grenzen moeten stellen die bepaalde mannen wegjagen…

Maar je wilt deze grenzen stellen, omdat je weet dat dit het juiste is om te doen.

Door je angsten te overwinnen zal je de kwaliteit van je leven verbeteren.

Hierdoor zal je eigenwaarde weer toenemen. Het geeft je een gevoel van kracht.

En als je het niet doet?

Nou… dan zal je eigenwaarde laag blijven en kan het zomaar zijn dat je jaren verspilt aan een man die een slechte invloed heeft op jouw leven. Je blijft maar malen in je hoofd, omdat jij je niet goed genoeg voelt om grenzen te stellen.

Een situatie waarvan ik hoop dat jij daar nooit meer in terechtkomt.

Daarom wil je heel goed worden in het overbrengen van jouw standaarden. Niet op een verwijtende manier, maar op een liefdevolle manier.

Vertel hem dat je hem waardeert en focus op het gedrag dat je juist WEL wilt zien. Geef hem iets waar hij van op kan leven. Vertel hem wat je fijn vindt.

Want als je alleen maar focust op wat hij verkeerd doet, heeft hij het gevoel dat hij niks goed doet.

Vertel hem daarom wat je graag ziet in hem als jouw man.

7. Wees zacht, maar kritisch

Je weet nu dat het belangrijk is om grenzen te hebben en hier naar te handelen. Toch kan er nog een hele hoop fout gaan…

Ik zal je een voorbeeld geven dat dit perfect illustreert.

Stel, je hebt een leuke man ontmoet en na twee weken berichten uitwisselen gaan jullie eindelijk op date. Je hebt er zin in, je kleedt mooi aan en je bent verheugd als je ziet dat hij in het echt nog knapper is dan op de foto’s.

Jullie hebben een geweldige avond en overduidelijk een goede connectie.

Maar dan, aan het einde van de avond, probeert hij je mee naar huis te nemen door iets te zeggen als:

“Hey, ik vind het echt heel leuk met je, waarom doen we niet nog even een drankje bij mij thuis?”

Terwijl jullie allebei weten dat dit codetaal is voor:

“Heb je zin om met mij naar bed te gaan?”

Dan zie ik vaak dat vrouwen op twee verschillende manieren reageren.

De te zachte vrouw gaat waarschijnlijk met hem mee, omdat ze hem nu eenmaal echt leuk vindt en geen nee durft te zeggen.

En wat er dan gebeurt is dat ze veel twijfelt, maar bij zichzelf denkt:

“Tja wat maakt het ook uit, ik zie wel wat er gebeurt.”

En alsnog met hem naar bed gaat, ook al wilde ze dat misschien niet.

Aan de andere kant van het spectrum heb je de kritische vrouw die zegt:

“Pfe wat denk jij wel niet? Dat ik zomaar mee naar binnen ga? Mooi niet.”

Als je dit zegt, is de kans klein dat je hem ooit nog gaat zien.

Het is niet sterk om boos te worden, het is een teken van zwakte.

Iemand die hoge eigenwaarde heeft is niet snel beledigd, die is op haar pad in het leven. Kleine dagelijkse frustraties kaatsen dan van je af zoals regendruppels op een paraplu.

Daarom wil je zowel zacht als kritisch kunnen zijn in jouw reactie. De vrouw die zacht kritisch is stelt haar grenzen, maar op een subtiele manier.

Haar reactie ziet er als volgt uit:

“Hey ik vind je echt een leuke man, maar ik moet gaan slapen, alleen. Laten we volgende week weer afspreken, wat ik heb genoten van de tijd met jou samen.”

Ze communiceert haar standaarden naar hem op een manier waardoor ze hem niet afschrikt, maar zelfs meer aantrekt!

Daarnaast hoef je op deze manier jouw standaard niet eens te benoemen. Die standaard zit namelijk impliciet in je reactie verstopt, waardoor hij de boodschap zal begrijpen.

Door op de zacht kritische manier te communiceren laat je zien dat je over grote sociale intelligentie beschikt. Iets dat je kansen met mannen aanzienlijk vergroot.

Zacht kritisch zijn is ook een hele aantrekkelijke manier van flirten.

8. Wees niet bang hem te verliezen

Dit is een angst die je misschien nu hebt, maar die je mag loslaten.

Op het moment dat jij je grenzen niet helder genoeg weet te communiceren, kan dit tot misverstanden leiden.

Dat is bijvoorbeeld het geval als je bang bent om je grenzen duidelijk te maken, waardoor je excuusjes verzint, omdat je hem niet wilt verliezen.

Dit kan de volgende gevolgen hebben:

 • Je boodschap komt niet aan bij hem.
 • Hij verandert zijn gedrag niet, omdat hij de noodzaak niet inziet. Als hij niet van je grenzen afweet, hoe kan hij je grenzen dan immers respecteren?

In beide gevallen is de kans groot dat hij het de volgende keer weer probeert, omdat hij simpelweg niet weet wat je nou precies wilt.

Daarom is het van groot belang dat je jouw grenzen helder leert communiceren.

9. Geef hem datgeen waarvan jij weet dat het het beste is

Ik was laatst in dierenpark Emmen (wat tegenwoordig Wildlands heet) met de hele familie, omdat mijn ouders 30 jaar getrouwd waren. Het was een warme middag en elk kind dat die dag door de dierentuin heen liep had maar oog voor één ding… en dat waren niet de leeuwen, die lagen de hele dag voor pampus….

Nee, alle kinderen wilden hetzelfde: een IJSJE.

Ik zag daar een moeder met twee kinderen die aan het gillen waren, omdat ze een ijsje wilden maar er blijkbaar al één op hadden die dag.

Wat gebeurde er vervolgens? Na eerst nee te hebben gezegd, besloot ze dat het toch makkelijker was om haar kinderen hun zin te geven om ze stil te krijgen.

Ook al wist die moeder wat goed voor haar kinderen was, namelijk niet nog een ijsje geven, kon ze de druk toch niet weerstaan en koos ze voor de makkelijke optie.

Dit deed mij denken aan hoe mannen kunnen zijn in hun contact met een vrouw. Vaak willen ze het ‘ijsje’ en daar kunnen ze flink om zeuren.

Alleen, dat ijsje is niet wat ze nodig hebben. Het is wat ze willen, maar niet wat goed voor ze is. Jij wilt standaarden hebben die laten zien dat je begrijpt dat hij het ijsje wil, maar hem geeft wat hij echt nodig heeft.

Dus hij wil misschien wel met je naar bed, maar je wilt dit nooit doen omdat hij dat wil. Je doet het alleen omdat jij het ook wilt.

Geef dus niet toe, maar geef hem waar jij van weet wat het beste is voor hem.

Het is hetzelfde als kinderen opvoeden. Het heeft geen zin om boos te worden omdat je kinderen iets willen, het zijn tenslotte kinderen… Zolang jij maar grenzen stelt aan wat ze kunnen krijgen, groeien ze gezond op.

Zoals hier ook op komische wijze gebeurt:

Vertel hem niet alleen je standaarden, handel er ook naar. Ga niet klagen maar onderneem de acties die nodig zijn. Dat is waar het allemaal om draait bij het stellen van grenzen.

10. Stel je grenzen vanaf het begin

Hiermee creëer je meteen de juiste verwachtingen.

Wanneer ontstaan er bepaalde omgangsvormen tussen jullie? Juist, in de eerste maanden dat je met elkaar omgaat.

Daarom is het belangrijk dat jij vanaf moment één duidelijk je grenzen stelt in je relatie. Hij dient te weten wat jouw standaarden zijn en wat je van hem verwacht.

Laat me je een simpel voorbeeld geven. Stel hij zit altijd op zijn mobiel als jullie samen zijn, dan kan je in het begin denken…

“Ah laat hem maar even, het heeft wel iets schattigs.”

Maar eigenlijk vind je het helemaal niet leuk en het begint aan je te knagen. Dan kan het tot een uitbarsting komen waarbij je jouw opgebouwde frustratie eruit gooit en er een flinke ruzie ontstaat.

Hij begrijpt niet waarom jij je er ‘nu opeens’ aan ergert, want je hebt er nooit wat over gezegd!

Terwijl het niet opeens was: hij overtrad jouw standaard al de hele tijd, alleen je zei er niets van. Deze ruzie had voorkomen kunnen worden als je hem jouw standaard al vanaf het begin, toen de omgangsvormen nog gecreëerd werden, had duidelijk gemaakt dat je dat gedrag niet waardeert.

11. Wees consequent

Als een man niet investeert in jou en jij laat je grenzen zien, dan kan het zo zijn dat hij voor eventjes beter zijn best doet.

Maar wat doe je als hij na een week weer exact hetzelfde blijft doen? Wat als een man geen rekening houdt met je gevoelens?

In dat geval heeft het geen zin meer om tijd en energie in hem te steken. Je trekt je handen van hem af en wordt kouder in het contact. Hiermee stel je een man voor een keuze: ga je mijn grenzen respecteren of niet?

Op deze manier spreken je daden voor zich. Hij zal begrijpen dat als hij doorgaat op deze manier, hij jou gaat verliezen.

Dat is hoe een man je echt gaat respecteren.

Je gebruikt zowel je woorden als je daden om hem duidelijk te maken wat je grenzen zijn.

12. Geef ook grenzen aan bij een man die je écht leuk vindt

Dit is natuurlijk heel lastig.

Je weet het waarschijnlijk ook wel: je kunt beter jezelf zijn als je iemand ontzettend leuk vindt. Maar hoe komt het toch dat we opeens veranderen wanneer we in de buurt zijn van iemand waar we op vallen?

Dit komt doordat je MEER waarde hecht aan de mening over jou van de persoon die je leuk vindt, dan aan je eigen mening over jezelf.

Je wilt graag leuk gevonden, dus ga je compenseren in je gedrag om dat voor elkaar te krijgen.

Met als gevolg dat je niet dezelfde standaarden hanteert voor iemand die je echt leuk vindt, als voor alle andere mensen.

De paradox is juist dat iemand die standaarden heeft, als aantrekkelijker wordt bestempeld door andere mensen.

Dus juist ook bij die man in de buurt wil je jouw grenzen duidelijk aangeven.

13. Besef dat mannen je grenzen vaak zullen testen

Het is belangrijk dat je dit weet.

Er zullen altijd mannen zijn die respectloos gedrag vertonen. Er zullen altijd mannen zijn die jouw grenzen niet respecteren.

Soms zul je bijvoorbeeld mannen treffen die puur uit zijn op seks.

Soms is het simpelweg omdat hij je fysiek wel aantrekkelijk vindt, maar jullie qua persoonlijkheid niet op één lijn zitten waardoor hij geen relatie met je wil.

Ik ben hier niet om dat te veroordelen, ik ben hier om jou exact te vertellen hoe de realiteit van mannen in elkaar zit.

Iedereen in deze wereld heeft het recht om te gaan voor wat hij of zij wil, met respect voor anderen.

Het is aan jou de keuze wat je daarmee wil doen. Als je niet van bepaald gedrag gediend bent, mag je daarin altijd je eigen grenzen stellen.

Zeg tegen hem dat zijn woorden niet overeenkomen met zijn daden, en spreek niet meer met hem af.

Gelukkig zijn er ook heel veel mannen die wél goede intenties hebben. Focus op het zo snel mogelijk filteren van de mannen die je ontmoet, zodat je je tijd niet verdoet aan een man die jou respectloos behandelt.

Hoe zit het met seks en grenzen aangeven?

Laten we één ding duidelijk maken: mannen houden van seks.

Maar dat een man seks wil, maakt hem nog geen slecht persoon. Toch is het logisch dat jij je wel afvraagt hoe je hiermee om moet gaan.

De gouden regel is dit:

Geef hem wat hij nodig heeft, niet wat hij wil.

Of een man jou daadwerkelijk als een booty call gaat zien hangt niet af van het feit hoe snel je seks met hem hebt, het hangt af van de standaarden die jij hanteert voor jullie contact.

Mannen respecteren de grenzen die jij stelt, zolang die grenzen maar duidelijk zijn.

14. Durf voor jezelf op te komen

Jij bepaalt hoe jij je door mensen laat behandelen. Dat is een recht waar niet op af te dingen valt.

Vraag jezelf daarom af:

Reflecteren jouw acties, de acties van iemand die een relatie wil?

Het gaat erom dat je hem laat merken dat je wel geïnteresseerd bent, maar dat hij beter zijn best moet doen om intiem met jou te mogen zijn.

Zijn respect voor jou zal hierdoor toenemen.

Het is iets heel aantrekkelijks om je standaarden te laten zien, op een zacht kritische manier. Je wordt niet boos, verwijtend of verbitterd. Dat is een groot teken van zwakte en is erg onaantrekkelijk.

Je geeft gewoon duidelijk aan dat jij andere behoeften hebt. En je kan best vertellen dat je echt wel van seks geniet, alleen wel met iemand met wie je iets op kan bouwen.

Dit is de manier waarop je met dit soort mannen wilt omgaan. Handel altijd vanuit JOUW HOOGSTE WAARDEN en weet dat je zijn gedrag alleen kan beïnvloeden, niet controleren.

15. Zorg voor gelijkwaardigheid

Als dit er niet is, is de kans op problemen groot.

Gelijkwaardigheid in een relatie is ontzettend belangrijk. Respect krijgen van een man kan alleen als jullie elkaar als gelijken zien en behandelen.

Dit geldt ook voor de mate waarin je jezelf blootgeeft aan iemand anders. In het leven moet je altijd voorzichtig zijn met jezelf 100% aan iemand geven die zichzelf niet 100% aan jou geeft.

Je moet allebei bereid zijn om een stukje van jezelf aan de ander te geven.

Als dat niet zo is, kom je niet verder in je relatie. Ik geloof niet dat dat de manier is waarop je jouw leven zou willen leiden.

Het kan zijn dat hij hier een goede reden voor heeft. Misschien is hij enorm gekwetst in een vorige relatie en is hij bang om zich opnieuw te binden. Dat kan natuurlijk.

Respecteer dat en laat zien dat je dat begrijpt, maar geef ook aan dat hij zich echt zal moeten geven als hij voor jullie relatie wil gaan.

Het gaat niet er niet om of zijn gedrag goed of fout is, maar of het jou gelukkig maakt.

Je respecteert zijn keuzes dus, maar hij moet jouw keuzes respecteren.

Dit gesprek aangaan geeft je duidelijkheid. Doe dit overigens niet over WhatsApp of via de telefoon! Doe het als hij bij je is.

Zo kiest hij 100% voor jou!

Het leren stellen van grenzen naar mannen is iets ongelofelijk belangrijks.

Gelukkig is het een vaardigheid die te ontwikkelen is.

Net zoals met elke vaardigheid, kost het wel lef om er mee te beginnen. Als jij wilt leren snowboarden zal je toch echt van die berg af moeten op een plank…

Maar net zoals met snowboarden zijn er bepaalde dingen die je eerst even goed moet weten, die je een hoop valpartijen kunnen besparen.

Als datingcoach wil ik je een hoop valpartijen met mannen besparen.

De beste manier om dat te doen, is door je te leren over de drie schakels in zijn Mannenbrein.

Ik vertel je alles over hoe je de drie schakels kan gebruiken om de man die je nu date verliefd op je te maken, in het gratis rapport dat je hieronder kunt vinden.

ebook Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Liefs,
Mathijs Dingjan

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Over de auteur

Mathijs Dingjan

Mathijs Dingjan is hoofdcoach bij MannenBrein. Al 7 jaar coacht hij vrouwen om meer geluk in de liefde te vinden. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je je liefdesleven een flinke boost geeft.

Gerelateerde artikelen

Reacties

 • gena schreef:

  Weer weer verhelderend, zo dacht en denk ik er ook over maar dit wordt mij zelden in dank afgenomen ook al omdat ik zeer rechtuit en eerlijk ben, maar dan word ik afgeschilderd als bot en cru te zijn of negatief…….ik noem dat realistisch en ik wens mij aan mijn normen en waarden te houden …….dacht soms dat ik overdreef met mijn reactie maar ben dan toch goed bezig ? 🙂

  Mvg

Schrijf een reactie

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)