Hoe mannen denken: 11 Bijzondere inzichten over mannen

Vraag jij je ook geregeld af hoe mannen denken? Wat gaat er om in het hoofd van een man, waarom reageert hij zoals hij reageert? En hoe denken mannen over vrouwen?

We gaan inzoomen op de gedachtegang van de man.

Inhoud van dit artikel:Meer...

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je 31 kant-en-klare berichtjes krijgt om definitief zijn hart te veroveren? Ontdek deze 31 berichtjes en 'de 3 schakels in het mannenbrein' hier: Download de 31 berichtjes

5 Inzichten over hoe mannen denken (Video)

Om te beginnen geef ik je in de volgende video 5 inzichten over hoe mannen denken. Na deze video geef ik je nog 6 weetjes in dit artikel.

Korte samenvatting van de video. Dit is hoe mannen denken:

  1. Mannen kroppen emoties vaak op uit angst
  2. Mannen uiten hun emoties anders
  3. Mannen willen óók relaties (onder voorwaarden)
  4. Anti-sociale stoornissen komen vaker voor bij mannen
  5. Het mannenbrein en het vrouwenbrein zitten anders in elkaar

Op naar de volgende 6 inzichten over mannen.

6. Hij vangt hints en signalen minder goed op

Mannen zijn van de directe communicatie. Ze zijn minder gevoelig voor sociale hints dan vrouwen.

In zijn hoofd zeg je exact wat je wilt als je iets van hem wilt. Er zijn weinig ‘impliciete’ dingen die ‘toch logisch’ zijn.

En ook subtiele hints gaan volledig langs hem heen. Simpelweg omdat hij anders communiceert.

Mannen zijn geen gedachtelezers. Als je dus wilt dat hij iets doet of als je iets van hem verwacht, zeg hem dat heel direct.

Vrouwen krijgen vaak het gevoel door de man dat ze alleen aan geld, auto’s en seks denken. Daarnaast zijn er ook veel andere dingen, zoals hun relatie, waar ze over nadenken. Het zijn echt niet altijd alleen de onvolwassen onderwerpen.

Vaak denken ze na over hun relatie en aan de dingen die jij onder de aandacht brengt. Mannen vinden het net zo erg als vrouwen wanneer er gelogen of bedrogen wordt. Mannen zijn vaak juist heel onzeker als het om een relatie gaat.

Mannen denken daarom net zo vaak over de relatie als jij, alleen praten ze er niet zo vaak over.

Als jij zegt wat je wilt, vraag dan ook eens aan je man wat hij wil. Als jij duidelijk hebt gemaakt wat je wilt, dan is het zaak om dit samen te verwezenlijken!

Lees hier trouwens meer over mannen begrijpen:

7. Wat mannen denken bij de eerste ontmoeting

Tijdens de eerste ontmoeting zijn er een hoop gedachtes die rond gaan in de man zijn hoofd. Ik ga met je inzoomen op de 10 belangrijkste gedachtes van een man tijdens de eerste ontmoeting. Met tekst en uitleg, zodat jij weet hoe je er mee om kan gaan!

Waarom praat ze zoals ze doet?

Iedereen kan minimaal 3 verschillende stemmen opzetten, te weten: een lage stem, een hoge stem en het babystemmetje om schattig te klinken. Soms vindt hij het schattig als je van stem verandert, maar soms krijgt hij er ook hoofdpijn van.

Waarom lacht ze zo naar me?

Met een lieve glimlach kan je iedereen inpakken, maar mannen kijken vooral naar hoe je lacht, niet zo zeer naar óf je lacht. Lach je uit beleefdheid of verleid je hem met een lach vanaf de andere kant van de kamer? Stop je met praten om te lachen om de grappige opmerking die hij maakte? Dat laatste vindt hij het leukst!

Wat heeft ze aangetrokken?

Dit kan twee dingen betekenen. Of hij vraagt zich af hoe je zo de deur uit durfde te gaan, maar vaker betekent dit dat hij echt blij is dat je dit hebt aangetrokken. Vaak merk je dit wel bij de eerste ontmoeting door een “Wat zie je er goed uit” en de blik in zijn ogen.

Ze heeft gelukkig een goed gevoel voor humor.

Als je niet om zijn grapjes kunt lachen en nog belangrijker, als hij niet om jouw grapjes kan lachen, dan zal het waarschijnlijk niet snel iets worden tussen jullie.

Waar kijkt ze naar?

Hij zal jouw blik volgen om te kijken waar jij naar kijkt. Misschien heb je je ogen continu op de uitgang gericht omdat je het zat bent, of je kijkt naar iemand die iets geks doet. Hij leert er hoe dan ook veel van.

Zou ze door hebben dat ik steeds naar haar kijk?

Natuurlijk tast hij je af met zijn ogen. Zelfs de meest romantische, charmante, beleefde mannen zullen zich al binnen de eerste 10 minuten van jullie gesprek afvragen hoe het is om seks met jou te hebben.

Wat ruik ik?

Als je een overheersende parfum op hebt dan zal de meeste tijd van het gesprek op gaan aan de man die probeert te raden wat voor geur het is. “Lavendel? Kaneel? Eucalyptus? Geen idee. Iets anders misschien?”

Ze is ontzettend aardig tegen de ober.

Hoe je met andere mensen omgaat kan heel veel onthullen over jou. Je leuke opmerking over de serveerster die per ongeluk tegen je aanbotst, maakt veel meer indruk dan wanneer je de ober drie keer terug laat gaan omdat je drankje zogenaamd niet goed is. Dat soort momenten vertellen hem veel van wat hij moet weten over jou.

Ze blijft maar aan me zitten.

Dit kan hij heel lekker vinden, of juist heel irritant. Het is vleiend als iemand niet van je af kan blijven, maar hij zal het niet leuk vinden als je maar blijft porren in zijn zij. Doseer het!

Jouw make-up.

Sommige mannen vinden smokey eyes het einde, anderen vinden het maar een wasbeertjes-look. Desondanks zullen ze je beoordelen op je make-up. Ik zou je aanraden om je met mate op te maken. Maak er geen poppenkast van.

Wil je trouwens eens uitgebreid lezen hoe je hem vindt en versiert? Lees het in deze twee artikelen:

8. Hij houdt van aandacht

Net als vrouwen vinden mannen het geweldig om cadeautjes en aandacht te krijgen. Beide seksen hebben een paar dingen die ze waarderen. Eén daarvan is aandacht. Als het je opvalt dat hij om aandacht vraagt, dan is dat omdat hij er meer van wil. Van jou!

Je moet samen tijd doorbrengen, zodat jullie beiden die behoefte kunnen vervullen. Je kunt ook zorgen dat jullie relatie zich ontwikkelt door samen tijd door te brengen. Mannen hebben zelden géén behoefte aan aandacht.

“Als jij positief bent in jouw relatie, dan zal de relatie ook positief blijven!

Mannen houden van romantiek. Door op een romantische manier tijd met elkaar door te brengen, zal je relatie groeien en sterker worden.

Verras hem eens met een lekker sauna bezoek en een etentje aansluitend. Trek ’s avonds tóch dat leuke pakje eens aan. Dit is een speciaal stukje aandacht dat je hem schenkt.

Elk mannenbrein zal op hol slaan wanneer je hem verrast en wanneer hij het gevoel heeft dat je ook zijn aandacht echt waardeert. En dat je lekker spontaan en ondernemend bent.

Wil je meer weten over hoe om te gaan met zijn gevoelens, lees dan dit artikel:

9. Wat betekent zoenen voor een man? 

Er kan de ene keer soms een enorme chemie tot stand komen, een andere keer voel je er nauwelijks wat bij. Zoenen blijft mysterieus. Het is en blijft een gevoel en je moet luisteren naar je eigen gevoel en intuïtie. Als je iemand echt leuk vindt, dan zal elke kus of aanraking je laten denken: Wat betekent deze zoen voor hem? Vindt hij me echt leuk?

Deze tips zullen je op weg helpen om een antwoord op deze vragen te vinden.

Handkus

Bij een handkus kus je op je eigen hand en blaas je deze in de richting van de ander. Vaak wordt deze handkus bovenop een eerder afscheid gegeven. Dit is een vriendelijk gebaar en toont waardering naar de persoon in kwestie.

Hij kan ook jouw hand pakken en daar een kus op geven. Dit is zeer galant en toont een ware heer met respect voor de vrouw in kwestie. Het is een onderdanige en zeer respectvolle manier van de vrouw begroeten.

Drie kussen op de wang

De meest formele manier in Nederland om bekenden gedag te zeggen is door ze drie kussen op de wangen te geven, waarbij de wang doorgaans nauwelijks met de mond geraakt wordt.

Als jouw date op deze manier afscheid van je neemt, dan is dat meestal geen goed teken. Het zal geen aanzet zijn tot meer vanaf zijn kant in de meeste gevallen.

Kus op het voorhoofd

Als je een kus op je voorhoofd krijgt, dan kan dit verwarrend zijn. Het is niet doorsnee, maar ook zeker niet heel intiem. Waarschijnlijk gedraagt hij zich als een echte gentleman en wil hij toch laten zien dat jij bijzonder voor hem bent. Koester dit en laat je niet op gekke gedachtes brengen.

De kus op het voorhoofd is meestal een teken dat hij om je geeft en van je houdt.

Enkele kus op de wang

Geeft hij je een kus op je wang, dan is het vaak lastig om daar uit op te maken wat hij daarmee wilt zeggen. Zo’n kus is wel altijd veilig en geeft de ander enigszins het signaal dat je het niet wilt overhaasten.

Als het een dikke kus is dan toont het wel interesse. Ga je op meer dates met hem? Dan zul je zien dat dit snel zal veranderen. Zo niet, dan zegt dit genoeg over zijn interesse! In de beginfase is dit vaak een teken van afwachtendheid of verlegenheid.

Mond op mond kus

Wanneer je date je op je mond kust, dan is er praktisch altijd interesse. Helemaal wanneer jullie nog in de prille date-fase zitten, dan is dit positief en welkom nieuws. De kans dat het doorgroeit naar meer? Daar kan je zeker op rekenen.

Koppels kussen elkaar ook vaak op de mond. Dit is een intieme en lieve manier van elkaar gedag zeggen, begroeten of gewoon als lief kusje tussendoor.

Hij pakt je hoofd vast tijdens de kus

Hij is intens bezig en zit helemaal in het moment van de kus. Hij probeert jou mee te slepen in zijn passie. Vaak geeft dit een mannelijk signaal af, omdat hij jou daarmee haast letterlijk probeert te veroveren.

Tongzoen

Dit is wellicht de meest besproken zoen van het rijtje. Tongzoenen doe je niet zomaar, vandaar ook dat deze zoen iets magisch blijft houden.

Het begint met kussen op de mond en gaat door in een aanraking van de tongen. Het kan er heel plagerig of heel subtiel aan toegaan, maar tegelijkertijd ook erg wild.

Het is een van de meest duidelijke tekenen dat hij gepassioneerd is van jou en fysiek en intiem contact met jou zeker wel ziet zitten.

Een gepassioneerde tongzoen loopt bij koppels vaak uit in een vrijpartij en zo niet, dan worden er op zijn minst hier en daar flink wat zenuwen geprikkeld. Een tongzoen is intimiteit ten top en loopt meestal uit in seks.

Ogen dicht of open tijdens de zoenpartij?

Heeft hij zijn ogen open of gesloten tijdens jullie zoenpartij? Als hij ze open houdt dan suggereert dit dat hij meer een toeschouwer is dan een deelnemer.

Het sluiten van de ogen verhoogt de tastzin, waardoor je het kussen beter kunt ervaren en je je volledig ontvankelijk opstelt.

Tip: 3 losse kussen te formeel, maar te vroeg voor een zoen?

Net een afspraakje of date gehad en nu het afscheid. Vind je het te vroeg om af te sluiten met een zoen, of kus op de mond, maar is drie kussen op de wang weer te formeel, of te afstandelijk? Kies er dan voor om de ander een stevige knuffel te geven of één dikke kus op de wang. Dit geeft de ander ruimte, toont respect en ook zeker blijk van waardering.

Koppels zoenen helaas steeds minder

Des te langer een relatie stand houdt, des te minder koppels zoenen. In het begin konden jullie niet van elkaar afblijven en gingen jullie al zoenend en vrijend door het leven; deze romantische kus verdwijnt gedurende de relatie als sneeuw voor de zon.

Zoenen met elkaar is erg waardevol en gaat gepaard met romantiek en kriebels binnen jullie relatie. Dus vrouwen, verras je man af en toe eens met een lekkere intieme, uitgebreide zoenpartij!

Wil je meer informatie over wat een man nu wil, lees dit artikel:

10. Hij wil niet dat je hem verandert

Een andere gedachte van hem is: “Stop met mij te veranderen!” Als je een relatie begint, doe dat dan niet omdat je hem wilt veranderen. Of omdat je denkt: “Hij is wel leuk, maar als hij dit toch een anders zou doen…”

Je wilt juist bij hem zijn, omdat hij is zoals hij is. Dat moet wel de intentie zijn. Mannen zijn niet op zoek naar iemand die een relatie aangaat en verwacht dat hij zijn gedrag zal veranderen of aanpassen. Natuurlijke aanpassingen daargelaten.

Mannen hebben, net als ieder ander mens, veel onzekerheden. Ze maken zich oprecht zorgen over hoe jij hen zult beoordelen. Daarnaast zijn ze vaak ook bang dat jij te hard zal oordelen. De angst slaat dan snel toe dat ze niet kunnen voldoen aan jouw verwachtingen.

Ze kunnen bang zijn dat je veel te hoge verwachtingen van hen hebt, of te veel verwachtingen, en wanneer ze daar niet aan kunnen voldoen, jij hard zult oordelen.

Het is natuurlijk zo dat mannen veel vaker aan seks denken dan vrouwen. Daarnaast denken ze ook na over alle andere aspecten van intimiteit. Ze denken aan seksuele activiteiten, maar ze denken net zo goed na over de betekenis van relaties.

Het gaat echt niet alleen maar over seks bij mannen. Ook al komt dit soms zo over, maak er niet een té groot punt van. Weet dat hij ook echt wel over andere (serieuze) zaken nadenkt.

Je leest ook precies waarom hij geen relatie met je wilt in dit artikel:

11. Veroordeel een man niet te snel

Je moet mannen dus vooral niet te snel beoordelen. Je weet van te voren niet welke verrassingen ze in petto hebben voor jou. Trek niet altijd snel je conclusies. De mogelijkheid bestaat dat je dat doet op grond van verkeerde aannames, of veronderstellingen.

Je moet nooit iets veronderstellen. Neem niet zomaar aan dat hij wel weet waar je ’s avonds zin in hebt. Ze hebben echt geen idee wat je van ze wilt tenzij je het uitschrijft voor ze.

Stille hints en trucjes komen niet over omdat ze niet in staat zijn om deze op te pakken. Dit komt doordat ze zich niet bewust zijn van de sociale omgeving en zulk soort hints of trucjes niet op kúnnen pakken.

De meeste mannen bekijken zaken vanuit een groter perspectief dan vrouwen doen. Dit kan heel lastig zijn als je niet weet hoe je hiermee om moet gaan. Als je leert hoe je het beste kunt communiceren met elkaar, dan zijn deze kwesties snel op te lossen.

Vraag hem wat er in hem omgaat, want alleen daardoor zal je in staat zijn om je relatie sterker te maken. Vraag dingen niet té direct, maar ook niet té omslachtig. Probeer hier zelf de juiste balans in te vinden. Geen enkele man is hetzelfde, ondanks dat ze vaak dezelfde gedachtepatronen hebben.

Je wilt immers niet dat je man of toekomstige vriendje zich aangevallen voelt door wat je zegt of hoe je iets vraagt. Dit veroorzaakt veel verwarring en kan tot een aanvallende houding leiden.

Nu weet je enigszins welke gedachtes er rondgaan in het hoofd van een man en wat zij graag zouden willen in een relatie, date, romantische affaire e.d. en die ze je echt niet zomaar in je gezicht zullen zeggen.

Weer een stapje verder!  Wist je dat e-books en cursussen gericht op mannen, vaak ook handig zijn voor vrouwen?

Zo weet je ook hoe de man tegenover je zich zal opstellen en kan je inspelen op zijn gedrag.

ebook Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Liefs,
Mathijs Dingjan

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Over de auteur

Mathijs Dingjan

Mathijs Dingjan is hoofdcoach bij MannenBrein. Al 7 jaar coacht hij vrouwen om meer geluk in de liefde te vinden. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je je liefdesleven een flinke boost geeft.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Schrijf een reactie

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)