Hij reageert niet? De enige 5 redenen waarom (En hoe je hem weer in jouw ban krijgt)

Je date of appt met een man. Maar… Hij reageert niet op de app. We hadden het toch leuk? Waar gaat het mis? Hij is zelfs online maar reageert niet.

In dit artikel ontdek je exact waarom hij niet reageert en hoe je zijn volle aandacht weer krijgt.

Inhoud van dit artikel:Meer...

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je 31 kant-en-klare berichtjes krijgt om eindelijk zijn afstandelijke gedrag bij te draaien en definitief zijn hart te veroveren? Ontdek deze 31 berichtjes en 'de 3 schakels in het mannenbrein' hier: Download de 31 berichtjes tegen afstandelijk gedrag

Man reageert niet op de app: de 5 redenen

Om te beginnen heb ik een video voor je gemaakt waarin je de 5 belangrijkste redenen krijgt waarom hij niet op jouw berichtje reageert.

Na deze video ga ik dieper in op elk punt en leg ik je uit hoe het exact zit.

Reden 1: Hij vindt dat je teveel berichtjes stuurt

Op veel vlakken zijn mannen en vrouwen meer hetzelfde dan dat we anders zijn. Maar een interessant verschil is de reden waarom we communiceren.

Vrouwen vinden het leuk om veel in contact te staan met mensen die hen dierbaar zijn. Veel contact maakt dat je je sociaal en blij voelt.

Terwijl mannen dat minder hebben. Ze appen meer functioneel dan puur voor de lol. Al appt hij graag met je als hij je leuk vindt natuurlijk.

Toch zijn er grenzen. Mannen staan graag zelfstandig in het leven. Het laatste wat we willen is 20 keer op een dag iemand moeten laten weten hoe het gaat.

Dan gaat hij niet meer op jouw berichtjes reageren. In de hoop dat je het minder zal doen.

Reden 2: Hij weet niet wat hij moet zeggen

Juist wanneer een man je leuk vindt, wil hij koste wat kost voorkomen dat hij iets doms zegt op de app.

Soms merkt een man dat hij niet precies weet hoe hij moet reageren. En dat de kans groot is dat hij iets doms of raars zegt. En dat is een PROBLEEM.

Dan begint het overmatige hersenkraken om alsnog tot een reactie te komen. Kansberekeningen en formules over zinsopbouw vliegen door hun hoofd…

Maar dan is het vaak al te laat… ‘ERROR 404 – Reactie Niet Gevonden.’

Jij denkt dat hij je appjes negeert of helemaal niet meer reageert. Maar eigenlijk zit hij even vast in zijn hoofd.

Reden 3: Hij was niet geïnteresseerd vanaf het begin

Hij is leuk, intelligent en een tikkeltje arrogant. Door zijn ietwat afstandelijke gedrag verlang je na een tijdje praten alleen maar meer naar zijn aandacht.

Jullie wisselen nummers uit en beginnen met elkaar te praten. Je begint vol enthousiasme met hem te chatten.

Hij reageert!

Eerst flirterig, dan wat minder flirterig, dan met kortere berichten, dan niet meer…

Radiostilte.

Mr. Spontane Verdwijning heeft zijn parachute gepakt en is van de roze wolk gesprongen. Soms is daar nog iets aan te doen.

Maar ik wil eerst dat je stilstaat bij de vraag: ‘Is hij het waard?’

Gaat hij je een gelukkige vrouw maken? Aan zijn gedrag te zien niet. Daarom is het soms beter om de situatie te laten zoals die is en te leren hoe je het in de toekomst kan voorkomen.

Reden 4: Hij is bezig

Mannen kicken op het afmaken van waardevolle klussen. Deadlines halen, projecten succesvol afronden en promotie krijgen.

Wanneer een man eenmaal in de flow zit richting een belangrijk doel gaat zijn focus zich compleet richten op dat doel. Iets wat buiten die focus valt wordt door onze testosteron-bevlogen hersentjes geregistreerd als een afleiding.

Vaak merken we onze mobieltjes niet eens of sterker nog, vergeten we in een seconde weer dat we een berichtje hebben gelezen.

Je hoeft je in dit geval weinig zorgen te maken.

Sterker nog: je kan zijn harde focus juist in jouw voordeel gebruiken. Het is aantrekkelijk voor een man om van jou een berichtje te krijgen dat hem motiveert om nog harder voor zijn doel te gaan.

In je berichtje: accepteer dat hij hard aan het werk is, laat blijken dat je hardwerkende mannen sexy vindt en het geeft hem een extra boost aan oermotivatie.

Is hij dan klaar met zijn werk, vergroot je de kans dat hij jou als eerste een bericht stuurt.

Waarom? Omdat jij onderdeel bent geweest van zijn strijd en hem daarin hebt gesteund. Het behalen van dat doel is in zijn hoofd ook met jouw berichtje gelinkt.

Je maakt deel uit van het succes.

Reden 5: Hij heeft een hekel aan energie-tappers

Energie-Tappers zijn mensen die altijd een reactie van een ander nodig hebben om zichzelf weer goed te voelen.

Een ander voelt dat. Ze voelen aan je berichtjes of je iets gaafs komt brengen of dat je het simpelweg nodig hebt om even iets te horen.

En niemand wordt blij van iemand die steeds ‘aandacht’ nodig heeft.

‘Hoe weet ik of ik een Energie-Tapper ben en hoe kan ik voorkomen dat ik er een ben?!’

Volg de volgende simpel vuistregel:

Mensen houden van berichtjes die vanuit een positieve plek en een positieve vibe komen.

Zo word je vanzelf een Energie-Gever in plaats van een Energie-Zuiger.

Waarom werkt dit?

Alles dat je doet op een dag kost energie. Je batterij wordt leger en leger. Maar als er iets positiefs gebeurt, dan krijgen we daar juist weer energie van.

Zorg er dus voor dat de berichtjes die je hem stuurt vanuit een positieve en leuke vibe komen.

Het zal zijn dag beter maken en hij zal als reactie positiviteit en een leuke vibe teruggeven! Hij zal moeite doen om jou goed te laten voelen doordat je hem goed laat voelen.

Eerst geven, dan nemen.

5 Tips om hem weer in de ban van jouw berichtjes te krijgen

Hier volgen de fijne kneepjes hoe je zijn hart kan laten kloppen via tekst en WhatsApp.

Tip 1. Stuur overdag positieve, motiverende, creatieve berichtjes!

Motiveer hem in zijn werkdag door hem een piek aan positieve en gezonde emoties te geven met jouw berichtje. Zie het als een kleine investering.

Zo krijgt hij nieuwe energie om z’n dag aan te pakken en ben jij de oorzaak daarvan!

Sneaky pro-tip: Stel een beloning voor hem als hij een belangrijke taak afkrijgt/vergadering of sollicitatie knalt. Zorg er wel voor dat de beloning met JOU te maken heeft of beter nog, dat jij de beloning BENT.

(Ben je trouwens met name op Tinder met hem aan het chatten, bekijk dan eens mijn Tinder Tips.)

Tip 2. Timing!

De beste tijden om je man/flirt een bericht te sturen?

’s Ochtends en ’s middags.

In de ochtend maakt hij zich klaar voor zijn dag: Hij plant zijn dag in, kijkt welke doelen hij wil bereiken. Maar vooral is hij bezig met zijn ochtendritueel waardoor hij fris en gemotiveerd aan zijn dag begint.

Een flirterig berichtje van een vrouw die precies de juiste emoties in hem opwekt is in dit tijdsframe GOUD! De positieve kracht die hij hieruit haalt neemt hij de hele dag met zich mee.

Want je wordt zo al gauw een oorzaak dat hij zijn doelen behaalt die dag. Door hem die positieve emoties te laten voelen ziet zijn brein deze als positief bruggetje tussen jou en zijn succesvolle dag.

Zeker in de middag werkt dit fantastisch. Maar WAAROM werkt een stimulerend, berichtje in de middag nou zo goed? De middag zit vol cruciale momenten waarin een man zijn dag maakt of kraakt. En als jij er bent om hem die extra boost te geven, gaat zijn hoofd die boost aan positieve emoties associëren met jou (:

Lang leve toegepaste psychologie!

Tip 3. Ik ga sowieso dromen over je hebben vanavond…

Je laat hem weten dat hij in jouw fantasie is, wat ervoor zorgt dat hij over jou gaat fantaseren. Ik kan hem al horen denken: ‘Hè, ze gaat over me dromen? (: Hoe zal dat eruitzien…?’

Easy, hij gaat met een goed gevoel en al denkend aan jullie samen in slaap vallen.

Wat je ook kan zeggen is ‘Ooh, volgens mij ga ik weer over je dromen vanavond.’ Dan laat je ook al sneaky weten dat je al over hem hebt gedroomd.

Dikke kans dat hij benieuwd is hoe hij in je droom voorkwam.

Reactie: ‘Hoe zou je in mijn dromen willen komen?’ Haha, altijd leuk dat lekker speels uitlokken 🙂

Tip 4. Verwerk een hint naar lichamelijk verlangen in je bericht

‘Het is hier koud, ik wou dat we samen waren zodat je me op kan warmen…’

Waarom werkt dit? Je schept een scenario voor hem: dat hij bij jou in bed ligt om je op te warmen. En wie weet wat er dan wel niet kan gebeuren.

En de laatste!

Tip 5. Geef hem ‘zoete dromen’ material

Je wilt hier hints geven naar een mooie droom. Zeg bijvoorbeeld dat je samen met hem op het strand van een onbewoond eiland wil liggen met een mooie foto erbij.

Wil je dat hij de volgende keer het liefst al knuffelend naast jou in bed ligt? Stuur een speciale foto van jezelf, iets zachts of een relaxed strand/natuurplek.

Wil je nog meer tips om een man stapelgek op je te maken via je telefoon. Download dan de gratis mini cursus over het mannenbrein! Hierin krijg je 31 kant en klare berichtjes om een man wild van verlangen te krijgen.

Je downloadt de cursus kosteloos door te klikken op onderstaande link.

Ik wens je er alvast heel veel plezier mee!

ebook Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Liefs,
Mathijs Dingjan

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Over de auteur

Mathijs Dingjan

Mathijs Dingjan is hoofdcoach bij MannenBrein. Al 7 jaar coacht hij vrouwen om meer geluk in de liefde te vinden. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je je liefdesleven een flinke boost geeft.

Gerelateerde artikelen

Reacties

 • Naomi schreef:

  Mijn vriend en ik kunnen het samen best goed hebben, alleen het moment dat er ineens een ruzie is voelt hij zich heel snel aangevallen en niet zo’n klein beetje ook. Als ik hem een paar uur met rust heb gelaten en vanuit mij sorry zeg ondanks dat ik de ruzie niet begonnen was (ik zeg ook sorry als ik wel de ruzie begonnen ben) dan accepteer hij die totaal niet, duwt hij me weg en mag ik de pleuris krijgen. Als ik aan het huilen ben en hij ziet/hoort dat krijg ik vaak geen troost van hem. Waarom zijn mannen niet zo van “oh we hebben ruzie gehad maar ze is aan het huilen, laat ik haar toch maar troosten want ik hou van haar”

  Mijn vriend voelt zich dan ook om elk klein dingetje aangevallen ondanks als je zegt dat je het niet boos bedoeld of dat je hem wilt helpen.

  Help mij aub! Ik weet niet wat ik moet doen!
  Wij hebben ook een zoontje van 1 maand en ik wil graag dat hij wel ziet dat zijn ouders het samen goed kunnen hebben, dat hij in een liefdevolle omgeving zit, dat communicatie goed is in een relatie en dat je respect hebt naar elkaar

 • Hedy schreef:

  Hoi
  Na een relatie van 9 jaar is het dus uit, omdat ik ergens over gelogen had. Ik weet dat hij van me houdt maar ik heb hem dus geen rust gegeven. Na de breuk heb ik zo wat alle fouten gemaakt die maar kon en werd ik dus overal (behalve sms) geblokkeerd. Ik las al je tips en neem nu afstand. Maar hoe kan ik hem mij laten missen als hij niet meer ziet op Social media. Hoe kan ik dan sociale bewijskracht laten werken ? En hoe kom ik erachter dat de tijd (dán) rijp is om contact te zoeken.

 • Chelsea schreef:

  Ik ben afgelopen zaterdag op date geweest met een ontzettend leuke man. Ik had hem mee uitgevraagd, omdat er een grote kans was dat we elkaar niet meer (toevallig) tegen zouden komen. We hebben een ontzettend leuke date gehad die maar liefst twaalf uur duurde! Aan het einde van de date heeft hij me op het station afgezet, hebben we elkaar snel geknuffeld en moest ik mijn trein gaan halen. Ik heb alleen na de date nog helemaal niks gehoord van hem. Ik heb zelf uiteindelijk na drie dagen toch een berichtje gestuurd dat ik de serie die hij aangeraden heeft heb gekeken en het erg tof vond. Maar ook daar heb ik geen reactie op gehad. Ik neig nu naar een aantal acties: 1. Wachten tot hij ooit nog reageert 2. Nog een casual berichtje na een aantal dagen sturen 3. Hem zelf nog een keer mee uitvragen 4. Het maar opgeven en ervan uitgaan dat hij het voor één keer leuk vond, maar niet nog een keer wil. Ik weet alleen niet wat tactisch is, aangezien we pas één date gehad hebben en ik niet over wil komen als iemand die continu aandacht nodig heeft, want dat is niet het geval. Maar drie dagen niks laten horen, niet eens een ‘veilig aangekomen’ berichtje, is toch wel gek? Of ligt dit aan mij?

  • GF schreef:

   Hey Chelsea,
   erg vervelend hoe hij reageert. Jammer. Ik vind dat je vooral niks moet ondernemen. Want als hij je leuk genoeg vindt dan doet hij wel moeite voor je. Hij zal 100% zijn best doen om met je in contact te komen. Helaas doet hij dit niet en vindt hij je misschien niet leuk genoeg. Mannen vinden het leuk om te jagen en je moet hem hier wel de kans voor geven.

   Sorry als ik misschien een beetje hard ben, maar ik zeg het voor jezelf.
   Er zijn miljoenen andere leuke mannen als dit niks wordt
   good luck!

Schrijf een reactie

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)