Waarom doet een verliefde man afstandelijk? Dit zijn de 7 Redenen

Jullie daten elkaar al een poosje. De klik die jullie hebben is haast magisch. Als jullie bij elkaar zijn vliegen de vonken ervan af.

Hij is jouw perfecte match en jij bent de zijne.

Tenminste…

dat dacht je.

Want alhoewel jullie steeds closer werden lijkt het de laatste tijd wel alsof hij steeds meer afstand begint te nemen…

Waarom doet de verliefde man zo ontzettend afstandelijk?

Het antwoord op die vraag krijg je vandaag van me in dit artikel.

Inhoud van dit artikel:Meer...

Bovendien vertel ik je onderaan dit artikel hoe je ervoor kan zorgen dat jullie connectie weer stabiel wordt. Zodat hij nooit meer de drang voelt om afstand te nemen!

Is het normaal dat een verliefde man afstandelijk doet?

Het is niet per se normaal dat een verliefde man opeens afstand neemt. De redenen hiervoor zijn verschillend, en ze hebben zeker niet allemaal met jou te maken. Soms is een man bang van jullie toenemende emotionele intimiteit of is hij in het verleden hard gekwetst. Daarom vindt hij het lastig om zich opnieuw open te stellen. Maar het kan ook zijn dat jij te veel druk op hem zet en hij even op adem wil komen.

Maar, bekijk eerst deze video waarin ik je 3 redenen geef waarom een verliefde man afstandelijk doet:

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je 31 kant-en-klare berichtjes krijgt om eindelijk zijn afstandelijke gedrag bij te draaien en definitief zijn hart te veroveren? Ontdek deze 31 berichtjes en 'de 3 schakels in het mannenbrein' hier: Download de 31 berichtjes tegen afstandelijk gedrag

Verliefde man is afstandelijk… wat nu?

De verliefde man kan vreemd, onzeker en ronduit tegenstrijdig gedrag vertonen. Het ene moment staart hij je met hartjesogen aan, en het andere moment vertoont hij koud, afstandelijk gedrag.

Wanneer jij de achterliggende redenen van zijn afstandelijkheid begrijpt, zul je er veel makkelijker voor kunnen zorgen dat hij als een schoothondje weer bij je terug komt. Daarom leer je vandaag over de 7 belangrijkste redenen waarom de verliefde man afstandelijk doet.

1. Hij heeft niet voldoende relatie readiness

Als je hier niet voor het eerst komt, heb je deze term misschien al zien waaien:

De relatie readiness van een man.

Letterlijk vertaald betekent deze term eigenlijk:

“De mate waarop een man daadwerkelijk KLAAR is voor een relatie.”

Want de waarheid is: Een man kan extreem verliefd zijn en tóch geen relatie met je willen. Dit klinkt misschien een beetje gek maar het is iets waar veel mannen (en vrouwen) tegen aan lopen tijdens bepaalde levensfases.

de relatie readiness van een man van 40 die graag wil settelen is heel erg hoog. De relatie readiness van een 22 jarige man is echter veel lager. Deze man is immers nog erg jong. Wellicht studeert hij nog en is hij niet op zoek naar een vaste relatie.

De relatie readiness van een man hangt af van zijn persoonlijkheid en levensfase.

Ga dus eens na in wat voor levensfase de man zit die jij aantrekkelijk vindt. Is hij nog erg jong of juist al wat ouder? Denk ook na over zijn persoonlijkheid. Wil hij graag iets serieus opbouwen of geniet hij juist erg van zijn vrijheid?

Hoe lager zijn relatie readiness hoe meer afstand hij van je zal nemen in de verliefdheidsfase.

Dit doet hij puur om zichzelf (en jou) te beschermen.

2. Je gaat veel te snel

Sommige verliefde mannen zijn net als ik toen ik nog héél klein was en voor het eerst in een achtbaan ging:

Zodra het te snel gaat is het niet meer leuk.

Dit is een fout die veel vrouwen maken, helemaal als ze heel erg op zoek zijn naar een relatie. Dit soort vrouwen willen zo graag een relatie dat ze een man keihard afschrikken.

Als jij hem iedere dag ziet, ieder uur appt en al bezig bent met trouwplannen maken terwijl jullie elkaar nét kennen dan zal hij dit gaan denken:

“Oh help, deze vrouw gaat wel heel snel. Dit is een beperking van mijn vrijheid. Ik moet hier weg.”

Wat je goed moet snappen is dit:

Een man hecht enorm veel waarde aan zijn vrijheid en ruimte.

Zodra hij merkt dat deze twee dingen te snel van hem worden afgepikt zal hij van je wegrennen. Hoe goed je alles ook bedoelt. Wat je dus moet doen?

Afstand nemen (en ja, dat is moeilijk).

Zorg dat je hem minder vaak appt. Spreek minder frequent af dan je nu met hem doet en maak vooral (nog) geen serieuze toekomstplannen met hem.

Het mooie is dat als JIJ afstand gaat nemen, hij jou juist alleen maar interessanter gaat vinden.

Gelukkig zijn er simpele manieren om hem jou te laten missen.

3. Hij heeft angst voor zijn eigen emoties

Wellicht heb je al gemerkt dat sommige mannen nogal moeite lijken te hebben met het tonen van hun emoties. Dat is zelfs uit onderzoek gebleken.

Het vrouwenbrein is veel meer gericht op het uiten van emoties terwijl het mannenbrein juist veel meer op “logica” is gericht.

(Dit is precies de reden waarom mannen gelijk je probleem willen oplossen in plaats van goed ernaar te luisteren).

Sommige mannen vinden het uiten van hun emoties zo moeilijk dat ze ervan weg lopen.

Er zijn mannen die het heel moeilijk vinden om met heftige emoties om te gaan, zoals verliefdheid. Uit een soort ‘onhandigheid’ proberen ze dus weg te vluchten van deze emotie door zich er weinig over uit te laten of er zelfs niet aan toe te geven (dit komt vaak voor bij mannen met bindingsangst).

Let er op: je kan een man nooit dwingen zijn emoties te uiten.

Dit werkt alleen maar averechts.

Geniet juist van alle momenten die je met hem hebt. Neem de tijd en neem voldoende ruimte en afstand. Focus niet te veel op hem verliefd te MOETEN maken maar laat dit gebeuren door een combinatie van hem jou laten missen en het creëren van fijne, memorabele momenten samen.

(Dit aantrekken en afstoten wordt ook wel “push-pull” genoemd en dit is een hele goede methode om aantrekkingskracht te creëren).

Wil je hier meer over weten? Lees dan het volgende artikel.

Reden 4: Hij is in het verleden hard gekwetst

Ook mannen kunnen zodanig getraumatiseerd worden door een negatieve verliefdheidservaring, dat ze niet meer durven.

Hij neemt dus ook de nodige afstand zodra hij verliefd wordt.

Dit komt bij veel mannen én vrouwen voor. Er zijn immers veel mensen die bang zijn geworden voor verliefdheid en liefde, puur omdat ze eerder pijn zijn gedaan door een andere geliefde. Daarom kiezen er zodoende voor de nodige afstand te bewaren wanneer ze verliefd worden.

Mocht je het vermoeden hebben dat hij in het verleden een nare liefdeservaring heeft gehad dan is het aan te raden dit niet uit hem te trekken.

Hoe meer je hem “dwingt” iets los te laten over zijn liefdes trauma des te meer afstand hij zal nemen.

Laat hem ook in dit geval ervaren dat jij een positieve toevoeging bent in zijn leven. Creëer leuke, intieme en vrolijke momenten met hem zónder overdreven te focussen op hem in een relatie krijgen (en neem ook hier af en toe de nodige afstand).

Bovendien kan je ook nog gebruik maken van het ‘going first’ principe. Wanneer jullie een goed, persoonlijk gesprek hebben, begin jij als EERSTE over eerdere liefdeservaringen. Op deze manier weet hij dat voor hem de kust veilig is om over eventuele (nare) ervaringen in de liefde te praten zónder dat jij hem daarop zal oordelen.

Hoe meer hij jou vertrouwt en hoe persoonlijker hij met je durft te worden, des te groter is de kans dat een verliefde man uiteindelijk minder afstandelijk zal worden.

Overhaast dit nooit en geef het de tijd.

Reden 5: Z’n focus ligt nu op iets anders

Als we verliefd zijn kunnen we haast niet anders dan constant blijven denken aan de persoon waarop we verliefd zijn. Dit is bij zowel vrouwen als mannen zo.

Toch komt er soms een uitzondering voor.

Deze uitzondering komt vaak voor bij mannen wanneer zijn mannenbrein volledig op iets anders is gefocust.

Wat je goed moet begrijpen is dit:

Het mannenbrein kan zich maar focussen op één ding tegelijk.

Stel bijvoorbeeld dat jouw man in kwestie op dit moment bezig is met een uiterst belangrijk project op het werk, dan zou het zo maar eens kunnen dat dít project precies de reden is waarom hij op dit moment afstandelijk lijkt.

“Maar betekent dit dan dat hij dit project belangrijker vindt dan mij?”

Hard gezegd: ja. Maar dat is puur op dit moment. Zodra dit project klaar is keren zijn gedachten weer langzaam terug naar jou. Zijn focus kan behoorlijk wisselen waardoor het lijkt alsof sommige mannen constant aan het aantrekken en afstoten zijn.

Als je merkt dat de man die (waarschijnlijk) verliefd is op jou op dit moment in “focus mode” zit dan is het belangrijk hem hier niet te veel in te storen. Moedig hem in plaats daarvan aan, zodat hij z’n doel kan bereiken.

Uiteindelijk wil iedere man een vrouw die hem helpt zijn doelen in het leven te realiseren.

Als jij zo’n vrouw voor hem kan zijn dan, zal hij binnen de kortste keren voor jou kiezen. Dus de volgende keer als hij je appt dat hij het druk heeft met z’n belangrijke project op het werk, denk dan aan dit:

Een berichtje als “Je bent de laatste tijd wel veel bezig met je werk, zeg” kan hem enorm uit z’n focus halen waardoor hij alleen maar meer afstand neemt.

Maar een berichtje als “Veel succes vandaag met het project dat je af wil maken. Je kunt het!” moedigt hem alleen maar aan en geeft hem de motivatie die hij van een leuke vrouw als jij nodig heeft.

Na afloop van het project zal hij als de wiederweerga bij jou terug komen.

Reden 6: Hij heeft al een relatie

Goed nieuws: deze reden komt veel minder vaak voor dan je denkt.

Een man zal namelijk zelden tegen jou liegen als hij écht smoorverliefd op je is.

Desalniettemin komt het soms wel eens voor dat een man jou niet durft te vertellen over een relatie die hij eigenlijk al heeft.

Hij weet dat hij jou en zijn huidige vriendin keihard bedriegt door met je te blijven daten dus houdt hij het bestaan van zijn relatie geheim.

Zorg dat je mijlenver van dit soort mannen vandaan blijft.

Want stel nou dat hij uiteindelijk zijn huidige relatie op geeft om bij jou te zijn. Dan snap je dat hij is vreemdgegaan met jou. De kans dat hij ook zal vreemdgaan terwijl hij nu met jou is, is ontzettend groot.

In zo’n geval heb je dus te maken met een onmogelijke liefde.

Als je meer wil weten over een onmogelijke liefde loslaten lees dan eens dit artikel.

Reden 7: Hij twijfelt nog

Dit komt wel wat vaker voor en is erg pijnlijk om te beseffen.

Hij vindt jou leuk maar hij vindt een andere vrouw ook leuk…

Of misschien is hij wel echt verliefd op je, maar is hij nog onzeker of jij wel echt de ware voor hem bent.

Wat nu?

Deze twijfelkont moet nog even inzien dat jij hem heel erg gelukkig gaat maken.

Uiteindelijk is één ding zeker: Hij kiest nog niet voor de volle 100 procent voor jou. Dit kan pijnlijk klinken, maar desalniettemin is het op dit moment de waarheid.

Wil je wat tips om hem sneller echt verliefd op je te maken? Lees dan het volgende artikel:

Verliefde man doet afstandelijk – samenvatting

Zoals je hierboven kan lezen zijn er tal van redenen waarom een man die verliefd is toch plots afstand kan nemen. De meeste redenen liggen volledig bij hem, en dus wil je je ook niet in 100 bochten gaan wringen. Als je er zeker van bent dat je niet te snel gaat of te veel druk op hem legt, geef je hem best gewoon wat tijd.

Uiteindelijk verdien je een man die tien meter in de lucht zou springen als hij een relatie krijgt met jou!

Gelukkig hebben we nog iets voor je waarmee je jullie connectie bijna onverwoestbaar kan maken. Mathijs heeft namelijk een speciaal e-book geschreven waarin hij alle kennis die we over het mannenbrein hebben opgedaan heeft verweeft.

Het resultaat?

Een e-book boordevol informatie over de 3 speciale schakels in zijn mannenbrein.

Als jij weet wat deze schakels zijn en hoe ze werken dan beschik je over de kennis om een man smoorverliefd op je te maken. Je zult zelfs de meest afstandelijke man als een magneet naar je toe trekken als je de kennis uit dit rapport toepast.

“Klinkt goed! Hoe kom ik aan dit e-book en hoeveel gaat dit kosten?”

Nou,

dat is dus het mooie: dit e-book kost geen ene cent.

Je kan het volledig gratis downloaden met één klik op je muisknop.

De link naar dit rapport kun je onderaan dit artikel vinden.

ebook Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Liefs,
Laurens

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Over de auteur

Laurens

Laurens is coach bij MannenBrein. Al 4 jaar coacht hij vrouwen om meer geluk in de liefde te vinden. Hij deelt zijn wijsheid tijdens privécoaching sessies, workshops en op deze site.

Gerelateerde artikelen

Reacties

 • T schreef:

  Sinds paar maanden een nieuwe vriend.
  Maar ik begrijp hem soms totaal niet.
  Eerst heftig app contact van zijn kant.
  Daarbij heeft hij bij afspraakje laten vallen dat hij een toekomst met me zag waardoor ik in paniek ben geraakt en heb gezegd dat ik dat niet wilde.
  Nog een paar afspraakjes en nu ben ik tot over mijn oren verliefd.
  Heb dit heel dom ook aangegeven bij hem.
  Sindsdien appt hij zelden meer uit zichzelf,Geeft wel bijna meteen antwoord.
  Maar deelt bijna geen gevoelens meer.
  Ook een afspraakje is er nog niet weer geweest.
  Daarbij spelen we samen een spelletje waarin er via chat met andere leden gepraat wordt.
  Hier plaagt hij steeds de vrouwelijke speelsters.Dat deed hij bij mij al niet vanaf begin.Hij toont ook wisselvallig gedrag in de chat wat hij nooit had,soms ineens boos.
  Als ik hem dan app is hij weer rustig.
  Uit mezelf constant appen vindt ik vervelend.Begrijp niet goed wat hij wil en of ik het verziekt heb.Wel gaf hij altijd antwoord op weltrusten en goedemorgen met kusje smiley.Gister voor het eerst niet.Wat moet ik hier nu mee?En heb je enig idee hoe ik hem weer tot een date of spontaan app gedrag kan krijgen?Moet wel bij zeggen dat hij wacht op een beslissing van UWV en heeft aangegeven voorzichtig te moeten zijn omdat gemeente hem checkt bij een vraag of ik hem kon zien.
  Is het slim om hem meerdere malen appjes te blijven sturen?Gister voor het eerst niet gedaan en meteen geen weltrusten terug.Ik snap de mannen logica niet zo hoe kan ik dit het beste aanpakken of heeft hij de intresse in mij verloren?

Schrijf een reactie

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)