Mannen verleiden en vasthouden

Voordat je dit artikel gaat lezen wil ik je wijzen op een nieuwer en veel uitgebreider artikel dat ik voor je geschreven heb:

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je 31 kant-en-klare berichtjes krijgt om definitief zijn hart te veroveren? Ontdek deze 31 berichtjes en 'de 3 schakels in het mannenbrein' hier: Download de 31 berichtjes

6 Krachtige tips om mannen te versieren & verleiden

Hoe verleid je een man?

Je staat in de kroeg en vindt hem leuk. Of je kent hem al een tijdje, maar jullie contact is niet zoals je wil dat het is. Of misschien heb je zelfs al een relatie. Hoe zorg je er nu voor dat hij zich woest tot je aangetrokken voelt?

Het antwoord is in één woord samen te vatten: polariteit. Het klinkt misschien wat zweverig maar dat is het allesbehalve. Net zoals tegenpolen van een magneet elkaar aantrekken, zo is dat ook bij mannen en vrouwen. Wanneer de vrouw heel vrouwelijk is of de man juist heel mannelijk, dan is het heel aantrekkelijk voor de ander.

Hier gaat het vaak fout omdat we in Nederland nogal gelijk zijn geworden. De man is vrouwelijker geworden en de vrouw mannelijk. Dit is qua rechten e.d. natuurlijk heel goed, maar het is killing voor de aantrekkingskracht.

Wanneer je een man dus wilt verleiden, doe je dat door heel vrouwelijk te zijn. Vrouwelijkheid is bijvoorbeeld vrolijkheid en levendigheid. Mannen zijn dat van nature minder en als een vrouw ze die levendigheid kan geven, voelen ze zich daar enorm tot aangetrokken.

Daarnaast is hulpeloosheid mateloos aantrekkelijk voor een man. Een vrouw die zijn hulp nodig heeft omdat ze zelf iets niet kan, of ergens niet over kan beslissen (zo simpel als: welk drankje ze neemt in de kroeg) ontwaakt bij de man een diep mannelijk gevoel: “Er moet hier iemand gered worden”. Ook dit is mateloos aantrekkelijk.

Als laatste wil je altijd met hem flirten! Dat doe je door hem verbaal uit te dagen en te plagen.. Hem uit de tent te lokken. En natuurlijk door je vrouwelijke blik. Kijk net eens iets te lang naar hem en draai je wat verlegen weg. Er is niks zo aantrekkelijk voor hem!

Bekijk deze TEDxTalk eens over verleiding:

Een man verleiden is vaak makkelijk. Maar hoe houd ik hem vast?

Je maakt oogcontact. Jullie raken aan de praat, drinken wat samen en blijken veel gemeen te hebben. Hij vraagt je telefoonnummer en aan het eind van de avond kussen jullie. Er komt een date en nog een en nog een. Je hebt het ontzettend naar je zin en je denkt hij ook. Dan hoor je steeds minder van hem en uiteindelijk verdwijnt ie van de radar. Herkenbaar?

In dat geval moet je zeker deze blogpost lezen, want ik ga je vijf tips geven hoe je dit kan voorkomen. Hoe zorg je dat een man blijft?

Ten eerste is het een feit dat veel vrouwen juist dat willen wat ze niet kunnen krijgen. De mannen die interesse in jou tonen, zijn vaak niet wat je wilt. Tot je eindelijk iemand tegenkomt die wel jouw interesse heeft. Je helpt hem jou te versieren en wat er dan gebeurt, is eigenlijk heel grappig.

Mannen verleiden en vasthouden: wees niet te bezitterig.

Je hebt het misschien vaker gehoord en je denkt dat je niet plakkerig bent, maar geloof me: dat ben je al snel. Het is de allerbelangrijkste regel van het daten, de gouden regel: wees niet te plakkerig. Daarmee bedoel ik: laat hem maar komen. Vanuit de evolutie zijn mannen jagers en dat zijn ze nog steeds. Dat wil zeggen dat je een man de ruimte moet geven om zijn biologische roeping te volgen.

Hard to get spelen hoeft niet per se, want je wil wel toegankelijk zijn en de man laten weten dat je interesse hebt. Toch moet je de man telkens de eerste stap laten zetten. Dat is niet alleen in versieren zo. Vraagt hij je nummer niet? Vraag dan ook niet het zijne en hint niet zelf naar contact ‘Oh, heb je Facebook?’. Vraagt hij nergens naar? Dan is hij gewoon simpelweg niet geïnteresseerd (of een schijterd) en leg je je daar bij neer.

Heb je een date gehad en vond je die voor herhaling vatbaar? Wil je dat hem laten weten? Niets sturen. Wacht tot hij het heft in handen neemt. Niks schrikt een man meer af dan een vrouw die te graag wil, zich te beschikbaar opstelt, die te gretig is.

Mannen verleiden en vasthouden: wees niet te koel.

Zoals ik net al zei: hard to get spelen hoeft niet. Als je openstaat voor een relatie, dan hoef je dat niet te verbergen. Alleen je moet wel onthouden dat flirten en daten een beetje een spel is en jij moet net weten aan welk touwtje te trekken om ervoor te zorgen dat een man voor je gaat dansen (ook al klinkt dat heel cru). Als je te ongeïnteresseerd doet, dan is dat voor een man ook een verkeerd signaal.

Mannen zijn veel minder opmerkzaam dan wij, vrouwen. De meeste snappen de signalen niet. Dus als jij telkens niet op zijn versierpogingen ingaat, telkens zegt dat je het te druk hebt voor een date of hem niet het gevoel geeft dat je hem ziet zitten, dan denkt hij al snel dat hij een blauwtje loopt.

Zorg er dus voor dat je ieder berichtje van hem beantwoordt, dat je als je écht iets grappigs te vertellen hebt, hem een berichtje stuurt en als hij meerdere malen contact zoekt, en ook zelf een keer vraagt of ie iets wil gaan drinken.

Lees meer in het artikel over hard to get spelen.

Mannen verleiden en vasthouden: hij mag beginnen over de lange termijn

Hiermee bedoel ik, dat je zodra je een man nog leert kennen, niet praat over kinderen, huwelijken of huisdieren. Simpelweg omdat dat nog helemaal niet aan de orde is. Je leeft in het hier en nu en in het hier en nu heb je een leuke man die je pas net kent. Natuurlijk kom je op een bepaalde leeftijd dat je iets serieus wilt en je wil weten of een man dezelfde levensvisie als jij heeft, maar dat hoeft niet meteen in het begin.

In het begin praat je over dezelfde interesses, leuke plaatsen die je bezocht hebt, je passies, je ambities en dingen die je graag nog wilt doen in het leven. Als hij denkt aan een gezin en daarover begint, dan mag je daar natuurlijk op ingaan, maar wees niet te gretig. Je wil een man niet afschrikken dus begin maar liever niet uit jezelf over een van deze onderwerpen.

Mannen verleiden en vasthouden: maak slim gebruik van zijn jagersinstinct.

Mannen zijn jagers en genieten van de jacht. Als een man jou aanspreekt in de kroeg dan ben je dus eigenlijk al voor 50% binnen. Hij zou je namelijk nooit aanspreken als hij je niet aantrekkelijk vond. Wees je daar altijd van bewust! Denk dus nooit: ‘Ah, vindt ie me wel leuk?’, want als hij de hele avond met je praat en aan het eind je nummer vraagt, dan laat ie echt nog wel van zich horen.

Uiteindelijk willen alle mannen seks. Sommige zijn puur uit op seks en sommige niet, maar uiteindelijk is seks heel belangrijk voor een man. Hij haalt een groot deel van zijn identiteit en zelfvertrouwen namelijk uit seks: het feit dat hij in staat is om een vrouw geweldige seks te geven. Daardoor voelt hij zich meer man en vervolgens zelfverzekerder. Maar dat is niet het enige. Hij wil eigenlijk fantastische seks van een vrouw die een echte verovering is. En blijft! Het spelletje om hem te laten wachten op de seks kun je spelen, maar als je het ziet als een ‘ruil’ (commitment in ruil voor seks) dan zie je seks dus eigenlijk als betaalmiddel.

Wat jij dient te doen is gewoon je eigen plan trekken. Wil je meteen de eerste avond met hem naar bed, doe dat dan. Wil je hem pas na een tijdje, doe dat dan. Zolang er maar wat te jagen blijft voor hem. Ik zei eerder dan een man liever fantastische seks heeft dan ‘vanille seks’ (middelmatige seks) bijvoorbeeld. Wat maakt het verschil? Jouw overgave! Dus maak het duidelijk dat jouw overgave verdiend moet worden…

En nooit vanzelfsprekend is! Niet door dingen voor jou te doen (niet als transactie). Maar door te laten zien dat ie een echte kerel is. Doordat hij zich ook emotioneel bindt aan jou. Pas dan laat jij toe dat je emotioneel gebonden raakt aan hem! Hij moet dat verdienen… Seks wordt dan een middel om de band die je met iemand hebt, sterker en passievoller te maken.

Mannen verleiden en vasthouden: schreeuw het niet van de daken.

Oké, toegegeven, dit is ook een lastige. Ik ben zelf een vrouw en weet wat ik doe wanneer ik iemand echt heel leuk vind. Ik denk bijna de hele dag aan diegene en het liefst wil ik dan ook de hele dag over diegene praten. Iedereen mag weten dat ik eindelijk iemand heb gevonden waarmee het klikt. Maar geloof me, dit schrikt mannen af.

Eén van de grootste angsten van een man is dat hij zijn onafhankelijkheid en vrijheid verliest als hij in een relatie komt. Dat het gelijk huisje boompje beestje wordt en hij zijn leventje gedag kan zeggen. Zorg er daarom voor dat je daar slim mee omgaat en hem niet een te beklemmend gevoel geeft. Hij wil misschien nog steeds wel een relatie met je, maar hij wil ook zijn onafhankelijkheid houden.

Stel, je vrienden hebben een feestje en je vraagt of hij meegaat. Zeker weten dat jouw vrienden al alles over hem weten en er is altijd iemand bij die zal zeggen: ‘Oh ik heb al zoveel over je gehoord’.

Tenzij je al een exclusieve relatie bent aangegaan, is dit iets wat afschrikt. Wees daarom niet te snel. Een man wil niet te snel je vrienden ontmoeten en ook zeker niet je ouders, het liefst wil hij die nooit ontmoeten. Zorg er dus voor dat je hiermee wacht.

Vrienden zijn vaak leuk en gezellig. Hij vindt jou leuk en je vrienden zijn niet voor niks je vrienden, dus waarschijnlijk lijken ze op jou of hebben ze iets met jou gemeen waardoor hij ze ook leuk vindt, en anders is er altijd nog alcohol om het ijs te breken. De ouders zijn een ander verhaal. Stel hem niet voor aan je ouders en begin daar ook niet over, tot hij over zijn ouders begint. Dat is het signaal om ook langzaam over jouw ouders te praten.

Dit waren enkele tips over hoe je een man bij je kan houden. Natuurlijk werkt het niet altijd zo. Op de lange termijn moet er wel een bepaalde wederzijdse klik zijn. Het is wel zo, dat het door deze tips de grootste kans geeft iets serieus te worden. En zo niet, dan is het zijn verlies ;-).

ebook Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Liefs,
Mathijs Dingjan

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Over de auteur

Mathijs Dingjan

Mathijs Dingjan is hoofdcoach bij MannenBrein. Al 7 jaar coacht hij vrouwen om meer geluk in de liefde te vinden. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je je liefdesleven een flinke boost geeft.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Schrijf een reactie

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)