Hij toont geen interesse meer? De 5 redenen en oplossingen

Hij toont geen interesse meer

Je herkent het misschien wel.

Vroeger deed hij wel zijn best, maar tegenwoordig lijkt hij je steeds meer voor lief te nemen.

Hij toont geen interesse meer. 

Je vreest het ergste en het maakt je onzeker. Ben je nog wel leuk genoeg? Ligt het aan jou dat hij geen interesse meer toont?

En misschien vraag je je zelfs af of hij een ander heeft…

In dit artikel vertel ik je waar het aan kan liggen dat een man geen interesse meer toont.

Inhoud van dit artikel:Meer...

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je 31 kant-en-klare berichtjes krijgt om eindelijk zijn afstandelijke gedrag bij te draaien en definitief zijn hart te veroveren? Ontdek deze 31 berichtjes en 'de 3 schakels in het mannenbrein' hier: Download de 31 berichtjes tegen afstandelijk gedrag

Na het lezen van dit artikel weet jij wat er leeft in iemand die geen interesse meer toont en weet jij wat je kan doen als je partner geen interesse toont.

Man toont geen interesse meer

Als een man geen interesse meer in je toont, dan is daar altijd een reden voor. Die reden kan te maken hebben met verschillende dingen. Misschien is jullie relatie veranderd of ben jij niet meer dezelfde die je vroeger was. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat hij interesse heeft in iemand anders, maar dat hoeft gelukkig lang niet altijd de oorzaak te zijn. In dit artikel vertellen we je wat er aan de hand kan zijn als je vriend geen interesse meer toont.

In deze video vertel ik je wat je kan doen als hij geen interesse meer in je lijkt te hebben. Bekijk ‘m hier!

Het is pijnlijk als hij geen interesse toont

Is er iets pijnlijker dan het gevoel dat je niet gewild bent of genegeerd wordt?

Waarschijnlijk niet.

Daarom kan het zo enorm frustrerend zijn wanneer het erop lijkt dat je vriend of man minder interesse in je begint te krijgen.

Je kunt het gevoel krijgen dat er iets mis is met je en je kunt bang worden dat hij je verlaat.

Je wilt dit fixen, en snel.

Gaat mijn vriend vreemd?

Ik wil je allereerst vertellen dat je je waarschijnlijk geen zorgen hoeft te maken over of hij een ander heeft.

Wanneer een man vreemdgaat steekt hij paradoxaal genoeg juist méér energie in zijn huidige relatie. Dit doet hij om de vermoedens dat er iemand anders is zo veel mogelijk te doen vervagen. Als hij maar lief genoeg voor jou is, vermoed je hopelijk niks.

Je hoeft dus niet direct in paniek te raken als een man geen interesse meer toont. Maar achterhalen wat er wél aan de hand is, dat is goed om te doen.

Man heeft geen interesse meer: dit zijn de oorzaken

Als een man geen interesse meer in je heeft, kan dat verschillende redenen hebben.

Wij hebben de meest aannemelijke redenen voor je op een rij gezet. Daar gaan we!

1. Hij is té geïnteresseerd in andere vrouwen

Een verlies van interesse en aandacht kan voortkomen uit het onderliggende besef dat hij jou volledig ‘heeft’ en niet per se meer zijn best hoeft te doen voor je affectie.

Jullie hebben het fijn samen en accepteren elkaar volledig.

Maar dat is toch prachtig, wat is dan het probleem?”, hoor ik je zeggen.

In een ideale wereld zou dit het eindstation zijn en zouden jullie voor altijd samen gelukkig zijn. Maar helaas zit onze natuur net iets anders in elkaar.

En dat heeft te maken met de maximalisatie van de kans op succesvolle voortplanting.

Dit klinkt misschien wat technisch; om dat te begrijpen moeten we iets dieper ingaan op de evolutionaire psychologie.

Evolutionair gezien gaan mannen en vrouwen liefdesrelaties met elkaar aan om hun genen door te geven aan de volgende generatie.

De beste manier om dit te doen is natuurlijk door middel van het creëren van een liefdevol en veilig gezin waarbij beide ouders ervoor zorgen dat de kinderen een goede opvoeding en een stevige basis krijgen.

Zo worden de kinderen sociaal en emotioneel gezond en hebben ook zij weer de grootste kans om ook hun genen door te kunnen geven.

Maar zodra het creëren van een goede relatie is bereikt, is het verhaal nog niet afgelopen.

Zo rapporteert een bekende Britse wetenschapsjournalist na een diep onderzoek in het veld van de evolutionaire psychologie dat “we ontworpen zijn voor een systeem van monogamie dat wordt geteisterd door vreemdgaan”.

Het zit in onze natuur om een mooie relatie op te bouwen met één persoon, maar evolutionair gezien blijft het altijd nut hebben om verder te kijken. Dit zorgt er namelijk voor dat we nóg meer kans maken om onze genen door te geven.

Kortom, onze biologie geeft de man twee sterke prikkels:

  • een zo sterk mogelijke relatie opbouwen die succesvolle kinderen voortbrengt; en
  • zoveel mogelijk kinderen voortbrengen met zoveel mogelijk vrouwen.

Deze prikkels zijn natuurlijk met elkaar in strijd, want als hij vreemdgaat met andere vrouwen brengt hij zijn relatie met jou in gevaar.

Maar wanneer hij merkt dat jij onvoorwaardelijk van hem houdt en hij merkt dat zijn relatie stevig is, is de prikkel paradoxaal genoeg dus groter voor hem om minder energie in jullie relatie te steken en te fantaseren over andere vrouwen.

Hij kan daardoor onrustig worden en zal meer de neiging moeten onderdrukken om zich af te vragen hoe het zou zijn met anderen.

Met de tijd groeit zijn interesse hierdoor in andere vrouwen en vermindert zijn interesse in jullie relatie.

Gelukkig zijn dit onbewuste drijfveren en geen bewuste keuzes. Iedereen kan ervoor kiezen om boven zijn of haar natuur uit te komen!

Wat nu?

Maak je geen zorgen, de hoop op monogamie en mooie relaties is nog niet overboord. Als mens hebben we allerlei natuurlijke neigingen, maar dat het natuurlijk is, betekent niet dat we er aan toe hoeven te geven.

Het volgen van onze natuurlijke neigingen is wellicht het best voor de evolutie, maar niet per se het beste voor ons en ons geluk.

Snelle oplossing: Pak je zelfstandigheid

Allereerst is er een snelle oplossing voor dit probleem die goed kan werken.

Je eerste neiging is om hem naar je toe te trekken. Doe dit niet. Neem afstand en focus je meer op jezelf.

Investeer in jezelf, grijp je zelfstandigheid en geef je grenzen aan. Ga sporten en zorg ervoor dat je goed in je vel zit door dingen te doen zonder hem, die jij leuk vindt.

Dit doet twee dingen:

  • Het maakt jou meer aantrekkelijk
  • Het veroorzaakt een gevoel van schaarste bij hem; hij gaat zich realiseren hoeveel je voor hem betekent.

Zijn drive naar andere vrouwen vermindert hierdoor en hij zal zich weer meer op jou gaan focussen. Vanwege jouw vernieuwde aantrekkelijkheid wordt zijn interesse weer geprikkeld. En wegens jouw zelfstandigheid beseft hij dat hij jou niet volledig heeft zonder er moeite voor te doen.

Mocht dit geen verbeteringen opleveren? Dan is er een meer diepgaande oplossing.

Diepgaande oplossing: Bewustwording

Een diepgaandere oplossing is om hem bewust te maken van de processen die onbewust in hem omgaan.

Wanneer je vermoed dat dit probleem bij jouw vriend of man speelt, maak hem er dan bewust van zonder daarbij schuldgevoel of schaamte bij hem op te roepen. Zodra hij doorheeft welke onbewuste processen bij hem spelen, kan hij hieraan tegengewicht bieden er met zijn bewuste geest naar te kijken.

Wat heel belangrijk is, is dat je heel open het gesprek in gaat. Geef hem het gevoel dat je hem nooit zal veroordelen voor hoe hij als man in elkaar zit.

Voor hem kan het namelijk zelfs nog pijnlijker zijn om met zijn tegenstrijdige biologische prikkels om te gaan, omdat hij alles zou doen om jou niet te hoeven kwetsen!

Herinner hem aan de mooie dingen.

Herinner hem eraan wat er zo mooi is aan jullie relatie zodat hij weet waar hij het voor doet. Help hem om boven zijn natuur uit te groeien en te beseffen waar hij echt gelukkig van wordt.

Herinner hem ook aan de tijd dat hij jou nog niet had.

Ondanks wat je misschien denkt, gaat het single-leven van de gemiddelde man namelijk niet over rozen.

De meeste mannen halen een groot deel van hun ego uit de aandacht van vrouwen, terwijl het doorgaans veel moeite en energie kost om deze affectie daadwerkelijk te bemachtigen. Grote kans dus dat hij zich veel minder zeker voelde voordat hij jou en jouw affectie had!

2. Je geeft hem niet genoeg ruimte

Dit speelt in heel veel situaties waarin een man geen interesse meer toont.

Iedereen heeft wel eens tijd voor zichzelf nodig. En het zal je verbazen hoeveel tijd een man soms voor zichzelf nodig heeft om zich goed te voelen. Het kan wellicht zo zijn dat jij hem bedrukt doordat je hem niet genoeg ruimte hiervoor geeft.

Voor sommige mannen is aanhankelijkheid één van de slechtste eigenschappen die een vriendin of vrouw kan bezitten.

Herken je dit? Dwing jezelf dan om hem meer ruimte te geven!

Zie jullie interacties als de omgang van een hond met zijn baasje. Als je wilt dat een hond naar je toe komt moet je niet achter hem aan rennen. Dan rent de hond snel van je weg. Echter, wanneer je rustig wegloopt zal de hond weer achter jou aankomen en aan je zijde gaan lopen.

Zeker in een nieuwere relatie kan het constant bellen of contact opnemen met je vriend om zijn stem te horen, sneller op zijn zenuwen gaan werken dan je je wellicht realiseert.

Maar zelfs nadat ze getrouwd zijn hebben mannen hun onafhankelijkheid nodig. Dit betekent niet dat je moet toestaan dat hij iedere avond met zijn vrienden hangt of de kroeg in gaat. Maar besef dat een gezonde dosis van individuele en gescheiden activiteiten en persoonlijke interesses helemaal prima is in een relatie.

3. Je doet je best niet meer

Soms zijn mannen op een bepaalde manier best oppervlakkig.

Het is het gevolg van hoe onze hersenen werken. Onze hersenen zijn namelijk zo ingericht dat visuele cues hen het meest aangetrokken maken tot een vrouw.

Wees je er dus van bewust dat, om zijn aantrekkingskracht tot jou te behouden, het belangrijk is om goed voor je uiterlijk te zorgen.

Het gaat er niet om dat jij een slanke blondine van 1.80 meter moet zijn. Echt niet! Het gaat erom dat je aandacht besteedt aan hoe je eruitziet en dat je je best probeert te doen voor hem.

4. Jij bent veranderd

Je ontkomt er niet aan dat je in een relatie verandert.

Dat geldt zowel voor hem als voor jou. Maar misschien ben je wel zódanig veranderd, dat het invloed heeft op jullie relatie en jullie dynamiek.

Misschien ben je niet meer de persoon waar hij verliefd op is geworden. En dat kan voor lastige situaties zorgen.

Het is hierin vooral belangrijk dat je elkaar weer leert begrijpen. Want verandering is niet erg zolang je elkaar daarin betrekt. Jullie moeten betrokken blijven bij elkaars proces, want dan kan je met elkaar meegroeien.

5. De relatie is saai geworden

Is jullie relatie saai en monotoon geworden?

Maak je geen zorgen, je bent niet de enige. Vroeg of laat zal iedere relatie minder spannend worden.

Het is echter de kunst om het zelf spannend te houden.

Dit doe je door het voortouw te nemen en zelf weer moeite te doen. Door het plannen van leuke avonden of uitjes kun je de vonk weer laten overspringen.

Zo leren jullie allebei weer tijd voor elkaar vrij te maken en je best te doen voor elkaar.

Bedenk wat jullie deden toen jullie elkaar net kenden. En maak plannen om dit weer te doen. Dit is uiteraard geen geheim: deel je bezorgdheid met je vriend of man en bedenk samen wat voor leuke activiteiten jullie kunnen doen om de spanning terug te brengen!

Man verliest interesse: kan ik hier iets aan doen?

Als je partner geen interesse meer toont, kan dat heel pittig zijn. Maar gelukkig is er vaak wel iets aan te doen!

In het geval dat de energie en nieuwigheid uit jullie relatie is, zijn er manieren om de vonk weer te laten overspringen.

Het belangrijkste is dat jullie allebei verder willen. Als de wil er is, dan komen jullie er (misschien met hulp) samen hopelijk weer uit.

Iets anders wat jij kan doen, is zorgen dat je hem beter begrijpt. Als jij begrijpt wat een man nodig heeft om weer geïnteresseerd te zijn, kan je hier ook iets aan doen.

Daarom heb ik iets voor je! In mijn gratis rapport De 3 schakels in het mannenbrein leg ik je uit hoe het mannenbrein werkt en hoe je ervoor zorgt dat hij zich weer realiseert dat hij met jou goud in handen heeft.

Download het rapport direct gratis en leer opnieuw hoe je hem weer helemaal voor je wint!

ebook Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Liefs,
Mathijs Dingjan

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Over de auteur

Mathijs Dingjan

Mathijs Dingjan is hoofdcoach bij MannenBrein. Al 7 jaar coacht hij vrouwen om meer geluk in de liefde te vinden. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je je liefdesleven een flinke boost geeft.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Schrijf een reactie

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)