Hij toont geen interesse meer? De 4 redenen en oplossingen

Hij toont geen interesse meer

Je herkent het misschien wel: eerst deed hij nog zijn best maar tegenwoordig lijkt hij je steeds meer voor lief te nemen.

De spanning ebt langzaam weg. Soms betrap je hem erop dat hij naar andere vrouwen kijkt, maar naar jou kijkt hij niet meer zoals voorheen.

Hij toont geen interesse meer…

Waar komt dit toch vandaan? Je vreest het ergste.

“Ligt het dan aan mij? Ben ik niet leuk genoeg meer? Zoveel ben ik toch niet veranderd?”

En misschien zelfs: “Hij heeft toch geen ander..?”

In dit artikel leer ik je hoe je:

  • Hem weer voor je kunt laten vechten
  • Het spel weer terug kunt halen van toen jullie elkaar nog maar net kenden
  • De spanning op seksueel gebied weer kunt laten opbloeien
  • Ervoor zorgt dat hij weer beseft hoeveel je eigenlijk voor hem waard bent

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je 31 kant-en-klare berichtjes krijgt om eindelijk zijn afstandelijke gedrag bij te draaien en definitief zijn hart te veroveren? Ontdek deze 31 berichtjes en 'de 3 schakels in het mannenbrein' hier: Download de 31 berichtjes tegen afstandelijk gedrag

Een pijnlijk gevoel…

Is er iets pijnlijker dan het gevoel dat je niet gewild bent of genegeerd wordt?

Waarschijnlijk niet.

Daarom kan het zo enorm frustrerend zijn wanneer het erop lijkt dat je vriend of man minder interesse in je begint te krijgen.

Je kunt het gevoel krijgen dat er iets mis is met je en je kunt bang worden dat hij je verlaat.

Je wilt dit fixen, en snel.

Gaat mijn vriend vreemd?

Ik wil je allereerst vertellen dat je je waarschijnlijk geen zorgen hoeft te maken over of hij een ander heeft.

Wanneer een man vreemdgaat steekt hij paradoxaal genoeg juist méér energie in zijn huidige relatie.

Is er wat aan te doen?

Gelukkig is er voor veel situaties wel degelijk een remedie.

In het geval dat de energie en nieuwigheid uit jullie relatie is, zijn er manieren om de vonk weer te laten overspringen.

Of wellicht is hij erg in zichzelf gekeerd geraakt en is hij afstandelijk, of voelt hij zich niet meer gewaardeerd. In die situaties is er vaak ook een goede oplossing te vinden.

De mogelijke situaties en bijbehorend oplossingen zijn eindeloos. Gelukkig heb je dit artikel gevonden en ga ik je er alles over uitleggen.

Blijf wel realistisch

Het kan echter ook voorkomen dat het probleem zo diep zit en jullie zo anders zijn, of dat de aantrekkingskracht zo ver weggezakt is, dat het de moeite niet meer waard is om er iets aan te doen.

Een relatie moet van twee kanten komen en dan kan het de beste optie zijn om allebei verder te gaan. Die beslissing ligt bij jullie.

Maar voor als het nog niet zover is, zijn hier een aantal situaties en oplossingen die de problemen kunnen verhelpen.

Oorzaak #1: zijn drive naar andere vrouwen neemt de overhand

Een verlies van interesse en aandacht kan voortkomen uit het onderliggende besef dat hij jou volledig ‘heeft’ en niet per se meer zijn best hoeft te doen voor je affectie.

Jullie hebben het fijn samen en accepteren elkaar volledig.

“Maar dat is toch prachtig, wat is dan het probleem?”, hoor ik je zeggen.

In een ideale wereld zou dit het eindstation zijn en zouden jullie voor altijd samen gelukkig zijn. Maar helaas zit onze natuur net iets anders in elkaar.

En dat heeft te maken met de maximalisatie van de kans op succesvolle voortplanting.

Dit klinkt misschien wat technisch; om dat te begrijpen moeten we iets dieper ingaan op de evolutionaire psychologie.

Evolutionaire psychologie

Gevoelsmatig kan het onwennig zijn om door een technische en kille bril naar dit soort situaties te kijken. Maar het kan enorm goed helpen om dingen beter te begrijpen.

Het gaat hierbij om de grote lijnen en onderliggende krachten en generalisatie is daarbij onvermijdelijk. Vergeet echter niet dat iedere situatie uniek is!

Tevens gaat het om onbewuste drijfveren, niet om bewuste keuzes. Iedereen kan ervoor kiezen om boven zijn of haar natuur uit te komen!

De biologie van relaties.

Evolutionair gezien gaan mannen en vrouwen liefdesrelaties met elkaar aan om hun genen door te geven aan de volgende generatie.

De beste manier om dit te doen is natuurlijk door middel van het creëren van een liefdevol en veilig gezin waarbij beide ouders ervoor zorgen dat de kinderen een goede opvoeding en een stevige basis krijgen.

Zo worden de kinderen sociaal en emotioneel gezond en hebben ook zij weer de grootste kans om ook hun genen door te kunnen geven.

Zowel mannen als vrouwen zijn daarom evolutionair gezien gebaat bij het opbouwen van liefdevolle en veilige relaties.

Twee prikkels

Zodra het creëren van een goede relatie is bereikt, is het verhaal helaas nog niet afgelopen.

Zo rapporteert een bekende Britse wetenschapsjournalist na een diep onderzoek in het veld van de evolutionaire psychologie dat “we ontworpen zijn voor een systeem van monogamie dat wordt geteisterd door vreemdgaan.

Het zit in onze natuur om een mooie relatie op te bouwen met één persoon, maar evolutionair gezien blijft het altijd nut hebben om verder te kijken.

Dit zorgt er namelijk voor dat we nóg meer kans maken om onze genen door te geven.

Kortom, onze biologie geeft de man twee sterke prikkels:

  • een zo sterk mogelijke relatie opbouwen die succesvolle kinderen voortbrengt; en
  • zoveel mogelijk kinderen voortbrengen met zoveel mogelijk vrouwen.

Deze prikkels zijn natuurlijk met elkaar in strijd, want als hij vreemdgaat met andere vrouwen brengt hij zijn relatie met jou in gevaar.

Maar wanneer hij merkt dat jij onvoorwaardelijk van hem houdt en hij merkt dat zijn relatie stevig is, is de prikkel paradoxaal genoeg dus groter voor hem om minder energie in jullie relatie te steken en te fantaseren over andere vrouwen.

Hij kan daardoor onrustig worden en zal meer de neiging moeten onderdrukken om zich af te vragen hoe het zou zijn met anderen.

Met de tijd groeit zijn interesse hierdoor in andere vrouwen en vermindert zijn interesse in jullie relatie.

Dit is de onderliggende reden waardoor sommige mannen die hier niet goed mee om kunnen gaan hun vrouw verlaten en een nieuw gezin opbouwen met een jongere vrouw.

Dit praat het natuurlijk niet goed! Wij zijn als mens gelukkig in staat om boven onze biologische drijfveren uit te komen en horen dat ook te doen om gelukkig te worden met elkaar.

Wat nu?

Maak je geen zorgen, de hoop op monogamie en mooie relaties is nog niet overboord.

Als mens hebben we allerlei natuurlijke neigingen, maar dat het natuurlijk is, betekent niet dat we er aan toe hoeven te geven.

Het is bijvoorbeeld ook natuurlijk om een aartsrivaal te lijf te willen gaan. Maar doen we dat?

Nee. We zijn ontwikkeld genoeg om te kunnen bedenken dat dat niet de beste oplossing is.

Het volgen van onze natuurlijke neigingen is wellicht het best voor de evolutie, maar niet per se het beste voor ons en ons geluk.

Hetzelfde geldt daarom voor de neiging van de man om vreemd te gaan en minder energie in zijn relatie te steken zodra die stevig is.

Het is de uitdaging voor hem om boven zijn natuur uit te groeien en te doen waar hij echt gelukkig van wordt.

Ik zal je nu uitleggen hoe hij dit kan doen en hoe jij hem daarbij kunt helpen.

Het volgen van onze natuurlijke neigingen is wellicht het beste voor de voortzetting van onze genen, maar niet per se het beste voor ons en ons geluk.

Snelle oplossing: Pak je zelfstandigheid

Allereerst is er een snelle oplossing voor dit probleem die goed kan werken.

Je eerste neiging is om hem naar je toe te trekken. Doe dit niet. Neem afstand en focus je meer op jezelf.

Investeer in jezelf, grijp je zelfstandigheid en geef je grenzen aan. Ga sporten en zorg ervoor dat je goed in je vel zit door dingen te doen zonder hem, die jij leuk vindt.

Dit doet twee dingen:

  • Het maakt jou meer aantrekkelijk
  • Het veroorzaakt een gevoel van schaarste bij hem; hij gaat zich realiseren hoeveel je voor hem betekent.

Zijn drive naar andere vrouwen vermindert hierdoor en hij zal zich weer meer op jou gaan focussen. Vanwege jouw vernieuwde aantrekkelijkheid wordt zijn interesse weer geprikkeld. En wegens jouw zelfstandigheid beseft hij dat hij jou niet volledig heeft zonder er moeite voor te doen.

Mocht dit geen verbeteringen opleveren? Dan is er een meer diepgaande oplossing.

Diepgaande oplossing: Bewustwording

Een diepgaandere oplossing is om hem bewust te maken van de processen die onbewust in hem omgaan.

Wanneer je vermoed dat dit probleem bij jouw vriend of man speelt, maak hem er dan bewust van zonder daarbij schuldgevoel of schaamte bij hem op te roepen. Zodra hij doorheeft welke onbewuste processen bij hem spelen, kan hij hieraan tegengewicht bieden er met zijn bewuste geest naar te kijken.

Wat heel belangrijk is, is dat je heel open het gesprek in gaat. Geef hem het gevoel dat je hem nooit zal veroordelen voor hoe hij als man in elkaar zit.

Voor hem kan het namelijk zelfs nog pijnlijker zijn om met zijn tegenstrijdige biologische prikkels om te gaan, omdat hij alles zou doen om jou niet te hoeven kwetsen!

Laat hem dit artikel lezen en bespreek samen of dit inderdaad van toepassing is op hem. Besef beide dat wat natuurlijk is, niet per se hetgeen is waar jullie het meest gelukkig van worden.

Herinner hem aan de mooie dingen.

Herinner hem eraan wat er zo mooi is aan jullie relatie zodat hij weet waar hij het voor doet. Help hem om boven zijn natuur uit te groeien en te beseffen waar hij echt gelukkig van wordt.

Pak jullie oude foto’s erbij. Vertel weer over hoe het was samen toen jullie mooie ervaringen met elkaar deelden. Laat hem zich weer voelen zoals hij zich toen voelde.

Herinner hem aan de tijd vóór jou.

Herinner hem ook aan de tijd dat hij jou nog niet had.

Ondanks wat je misschien denkt, gaat het single-leven van de gemiddelde man namelijk niet over rozen.

De meeste mannen halen een groot deel van hun ego uit de aandacht van vrouwen, terwijl het doorgaans veel moeite en energie kost om deze affectie daadwerkelijk te bemachtigen. Grote kans dus dat hij zich veel minder zeker voelde voordat hij jou en jouw affectie had!

Herinner hem aan de negatieve dingen toen hij nog single was.

Laat hem zich realiseren dat hij niet gelukkig wordt van het najagen van andere vrouwen en dat hij in de kern blij is met wat hij heeft.

Dit kun je doen door af en toe even niet beschikbaar voor hem te zijn. Ga bijvoorbeeld een week op vakantie met vriendinnen zodat hij alleen thuis zit.

Mogelijke oorzaak #2: je geeft hem niet genoeg ruimte

Iedereen heeft wel eens tijd voor zichzelf nodig. En het zal je verbazen hoeveel tijd een man soms voor zichzelf nodig heeft om zich goed te voelen. Het kan wellicht zo zijn dat jij hem bedrukt doordat je hem niet genoeg ruimte hiervoor geeft.

Voor sommige mannen is aanhankelijkheid één van de slechtste eigenschappen die een vriendin of vrouw kan bezitten.

Herken je dit? Dwing jezelf dan om hem meer ruimte te geven!

Zie jullie interacties als de omgang van een hond met zijn baasje. Als je wilt dat een hond naar je toe komt moet je niet achter hem aan rennen. Dan rent de hond snel van je weg. Echter, wanneer je rustig wegloopt zal de hond weer achter jou aankomen en aan je zijde gaan lopen.

Zeker in een nieuwere relatie kan het constant bellen of contact opnemen met je vriend om zijn stem te horen, sneller op zijn zenuwen gaan werken dan je je wellicht realiseert.

Maar zelfs nadat ze getrouwd zijn hebben mannen hun onafhankelijkheid nodig. Dit betekent niet dat je moet toestaan dat hij iedere avond met zijn vrienden hangt of de kroeg in gaat. Maar besef dat een gezonde dosis van individuele en gescheiden activiteiten en persoonlijke interesses helemaal prima is in een relatie.

Mogelijke oorzaak #3: je bent veranderd

Fysieke aantrekkingskracht.

Soms zijn mannen op een bepaalde manier best oppervlakkig. Het is het gevolg van hoe onze hersenen werken. Onze hersenen zijn namelijk zo ingericht dat visuele cues hen het meest aangetrokken maken tot een vrouw.

Wees je er dus van bewust dat, om zijn aantrekkingskracht tot jou te behouden, het belangrijk is om goed voor je uiterlijk te zorgen.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat vrouwen in relaties gemiddeld 10 kilo aankomen in de eerste vijf jaar van hun relatie. En dit is fysiek gezien nou net één van de meest onaantrekkelijke eigenschappen die een vrouw kan bezitten.

Zorg er dus voor dat jij niet tot deze vrouwen behoort!

Het gaat een man er niet eens per se om dat je de mooiste vrouw op aarde bent. Het gaat hem er alleen wél om dat hij ziet dat je moeite doet om er goed uit te zien.

Hij gaat er met zijn mannenbrein namelijk van uit dat je weet hoe belangrijk het voor hem is dat je er leuk uit ziet. En als je niet eens je best wilt doen om er leuk uit te zien voor hem, dan kwetst hem dat enorm…

Dus, begin met sporten en vooral: let op je voeding. Het is vaak makkelijker om gewicht te verliezen door goed te letten op wat je eet dan door alles eraf te moeten sporten. Focus je daarom vooral op je voeding.

Je persoonlijkheid.

Wellicht ben je fysiek niet zoveel veranderd, maar ben je op andere vlakken wel anders in het leven gaan staan. Het kan zijn dat je zo bent veranderd dat je niet meer de persoon bent waarop hij ooit verliefd is geworden. Als dit het geval is, dan is het lastig om daar een passende oplossing voor te vinden. Het kan echter lonen om betere manieren te vinden om te communiceren.

Mogelijke oorzaak #4: de relatie is saai geworden

Is jullie relatie saai en monotoon geworden?

Maak je geen zorgen, je bent niet de enige. Vroeg of laat zal iedere relatie minder spannend worden.

Het is echter de kunst om het zelf spannend te houden.

Dit doe je door het voortouw te nemen en zelf weer moeite te doen. Door het plannen van leuke avonden of uitjes kun je de vonk weer laten overspringen.

Zo leren jullie allebei weer tijd voor elkaar vrij te maken en je best te doen voor elkaar.

Bedenk wat jullie deden toen jullie elkaar net kenden. En maak plannen om dit weer te doen. Dit is uiteraard geen geheim: deel je bezorgdheid met je vriend of man en bedenk samen wat voor leuke activiteiten jullie kunnen doen om de spanning terug te brengen!

Meer tips en oplossingen.

Wil je jouw vriend of man nog beter begrijpen en leren hoe je hem weer geïnteresseerd in je krijgt?

Download dan hieronder het gratis rapport De 3 Schakels in het mannenbrein waarin je exact leert hoe je hem helemaal opnieuw voor je wint.

ebook Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Liefs,
Mathijs Dingjan

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Over de auteur

Mathijs Dingjan

Mathijs Dingjan is hoofdcoach bij MannenBrein. Al 7 jaar coacht hij vrouwen om meer geluk in de liefde te vinden. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je je liefdesleven een flinke boost geeft.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Schrijf een reactie

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)