Vermoed je dat de man waarop je verliefd bent bindingsangst heeft? Jullie romance leek in het begin zo mooi, maar nu slaat de twijfel toe.
Wat zijn symptomen van bindingsangst bij een man en hoe ga je hiermee om? Ik vertel het je in dit artikel!
Inhoud van dit artikel:- 5 grote kenmerken van bindingsangst bij mannen
- Het verschil tussen bindingsangst en aan het lijntje houden
- Echte bindingsangst is zeldzaam
- 1. Hij doet afstandelijk als jullie niet samen zijn
- 2. Hij wil geen toekomstplannen maken
- 3. Hij houdt het geheim dat jullie daten
- 4. Hij kan moeilijk nieuwe relaties aangaan
- 5. Hij heeft geen interesse om jouw vriendinnen te ontmoeten
- 6. Hij trekt zich terug als het serieus wordt
- 7. Hij doet vaag over zijn gevoelens
- 8. Hij wil niet knuffelen na de seks
- 9. Hij zegt veel maar doet weinig
- 10. Hij maakt van jou geen prioriteit
- 11. Hij is er nooit als je hem nodig hebt
- 12. Hij geeft zich nooit echt bloot
- 13. Hij doet geen moeite om de relatie te laten groeien
- 14. Hij heeft enkel korte relaties gehad
- 15. Hij laat zich vaak negatief uit over de relaties van andere mensen
- Ik date iemand met bindingsangst. Wat nu?
- Mannen beter leren begrijpen
Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je De 3 schakels om bindingsangst en verlatingsangst op te lossen geef? Daarmee ontdek je exact hoe je in 3 stappen bindingsangst en verlatingsangst oplost zodat je eindelijk vooruit kunt. Download de 3 schakels nu
Na het lezen van dit artikel weet jij wat de symptomen van bindingsangst bij een man zijn, zodat je het goed kunt herkennen!
5 grote kenmerken van bindingsangst bij mannen
Als een man bindingsangst heeft, merk je daar vaak in eerste instantie weinig van. Jullie hebben het gezellig samen, tot je op het punt komt dat jij voor hem te dichtbij komt. Je merkt dat hij opeens afstand neemt en zich van je wegduwt.
In deze video deel ik alvast 5 veelvoorkomende symptomen van bindingsangst bij mannen met je. Bekijk ‘m direct!
Het verschil tussen bindingsangst en aan het lijntje houden
Er is een verschil tussen het hebben van bindingsangst en iemand voor de gek houden.
Mannen weten dit dondersgoed.
Het is van groot belang dat we hier gelijk een duidelijke lijn trekken. Er zijn namelijk mannen die van twee walletjes willen eten en die gebruiken bindingsangst als een smoesje. Op deze manier kan hij de vruchten plukken van het samen met jou zijn, zonder te investeren in de relatie.
Nu vormt deze groep mannen gelukkig een kleine minderheid. De meeste mannen zullen echt moeite hebben om zich te binden, of ze het nu durven toe te geven of niet. Bij de eerlijke mannen spelen er wel degelijk bepaalde angsten een rol waardoor zij zich niet kunnen binden.
Zo hebben de meeste mannen moeite om zich te binden omdat ze bang zijn mogelijkheden te missen: andere partners, levensdoelen, vrije tijd enzovoort.
Wil je meer weten over waarom mannen bang zijn om zich te binden? lees dit artikel:
Echte bindingsangst is zeldzaam
Bindingsangst is een bestaande psychische stoornis die voor vervelende situaties kan zorgen.
Maar de kans dat je een man met bindingsangst tegen het lijf loopt is niet bijzonder groot.
Daarom wil ik je waarschuwen voordat je verder leest. Het laatste wat ik wil, is dat je elke gedraging van hem onder een vergrootglas gaat leggen. Dit kan ervoor zorgen dat je spoken gaat zien en een man bindingsangst toeschrijft, terwijl dit helemaal niet aan de orde is.
Alle tekens die ik je hier geef, kan je in je achterhoofd houden, maar het is geen diagnostisch onderzoek.
1. Hij doet afstandelijk als jullie niet samen zijn
Als je met hem bent, is het geweldig. Jullie lachen samen, voelen je goed en hebben een fantastische tijd met elkaar. Als jullie niet samen zijn, voelt de relatie leeg, afstandelijk en koud. Hij is zonder jou erbij meer in contact met het gevoel van vrijheid en ziet de relatie plots als een belemmering.
Ook al geeft zijn rationele kant toe dat hij in een relatie wil zitten, zijn emotionele kant kan hier grote problemen mee hebben.
Daarbij maakt het niet uit hoe goed de vibe is als jullie samen zijn.
Bij mannen treedt dit vooral op zodra ze voelen dat ze zich emotioneel gaan binden. Op rationeel vlak wil hij wel een relatie met je aangaan, maar emotioneel voelt hij iets heel anders.
Misschien wil hij zich óók focussen op z’n carrière, en is hij bang dat een relatie dit zou saboteren. Dit zorgt voor interne strijd in hem. Daarom kan hij op date ontzettend lief zijn om zich de volgende dag weer afstandelijk op te stellen.
Nog meer redenen waarom hij afstandelijk doet? Lees het volgende artikel:
2. Hij wil geen toekomstplannen maken
Eén van de kenmerken van bindingsangst bij een man, is dat hij graag last-minute wil afspreken. Op vaste dagen afspreken, routine opbouwen en praten over de toekomst heeft een verstikkende werking op hem.
Zodra jij plannen wilt maken voor de toekomst, blijkt er altijd iets te zijn dat hem tegenhoudt.
Dit kan gaan om grote plannen zoals een reis, maar ook iets kleins zoals het plannen van een avondje samen naar de film. Mannen die geen enkele bindingsangst hebben, zijn comfortabel met het vastleggen van toekomstige plannen. Meer zelfs: ze komen zelf met voorstellen en kijken ernaar uit.
Als jullie net samen zijn, is een bepaalde voorzichtigheid niet abnormaal. Soms duurt het gewoon een poosje voor hij gewend is aan het idee van samen zijn. Maar komt hij altijd met ontwijkende antwoorden? Dan probeert hij onder toekomstige verplichtingen uit te komen. De uitkomst is telkens hetzelfde: er wordt niks vastgelegd.
Laat je dus niet voor de gek houden en kaart het op een gegeven moment aan.
3. Hij houdt het geheim dat jullie daten
Dit is een groot kenmerk van bindingsangst bij mannen. Natuurlijk hoeft hij niet na de eerste date van de daken te schreeuwen dat jullie met elkaar hebben afgesproken. Maar als zijn vrienden en familie nadat jullie een aantal weken serieus daten nog steeds niet van jouw bestaan afweten, moeten er wel alarmbelletjes gaan rinkelen.
Door jou niet voor te stellen aan zijn familie en vrienden probeert hij uit de buurt te blijven van het officieel maken van de relatie.
Een verliefde man is namelijk trots op zijn nieuwe partner en zal in zijn hoofd al bezig zijn met hoe hij jou tot zijn vriendin maakt.
Weten zijn vrienden wel dat jij er bent, maar heb je ze na maanden nog steeds niet ontmoet? Ook dat is een slecht teken. Het ontmoeten van vrienden en familie is een van de grotere stappen in een prille relatie.
Blijft deze ontmoeting uit? Dan is het verstandig om dit aan te kaarten bij hem.
4. Hij kan moeilijk nieuwe relaties aangaan
Je hebt vast weleens getwijfeld of je de juiste keuze maakte bij het aangaan van een nieuwe relatie. Dat is niet meer dan normaal. De bindingsangst waar psychologen over praten, is veel heftiger dan normale twijfel en een echte stoornis.
Mensen met bindingsangst vinden het erg moeilijk om zich te hechten aan mensen in het algemeen.
Vaak komen deze hechtingsproblemen door de manier waarop zijn ouders reageerden op zijn behoeften als kind. Als zij afstandelijk en koud waren, dan zal dit zijn omgangspatronen met andere mensen in de volwassen wereld beïnvloeden.
Hoe dit precies komt? Omdat we ons op dezelfde manier aan een een partner hechten, zoals we ons in onze kinderjaren aan onze ouders hebben gehecht. Een man die dit heeft meegemaakt, zal andere personen niet snel vertrouwen.
Is er dan helemaal geen hoop voor personen met een hechtingsstoornis? Natuurlijk wel. Het vereist wel van jou dat je betrouwbaar en liefdevol overkomt. Je wilt laten zien dat je liefde kan geven en dat je er voor hem bent.
Door deze houding aan te nemen laat je hem zien dat het oké is voor hem om zich te hechten aan een ander persoon.
5. Hij heeft geen interesse om jouw vriendinnen te ontmoeten
Dit is een groot teken dat hij niet geïnteresseerd is in een echte relatie met jou. Het is dus ook een kenmerk van bindingsangst bij een man.
Hij denkt bij zichzelf: “Waarom zou ik haar vriendinnen ontmoeten als we toch geen relatie aangaan?”
Een man die iets met jou wil opbouwen, zal juist je vriendinnen willen ontmoeten. Hij wil deel worden van jouw leven. Het ontmoeten van je vriendinnen is daarbij een grote eerste stap.
Als je het gevoel hebt dat hij dit steeds vermijdt, is dit een belangrijke indicator dat hij angst heeft om de relatie naar een hoger level te tillen.
6. Hij trekt zich terug als het serieus wordt
Dit valt al snel op.
Heeft hij bindingsangst? Dan doet hij in de prille datingfase nog echt zijn best. Hij stuurt leuke berichtjes, neemt je mee op gave dates en is onwijs geïnteresseerd in jouw leven. Maar zodra het wat serieuzer wordt, komt het contact op een lager pitje. Terwijl jij juist het gevoel had dat jullie naar elkaar toe groeiden.
Wel, je hebt het je waarschijnlijk niet ingebeeld. Ook hij had het gevoel dat het serieus begon te worden… Maar een man met bindingsangst gaat jou hierdoor juist vermijden. Het wordt hem simpelweg te heet onder de voeten.
Hij kan de beslissing om zich volledig over te geven aan jou maar niet nemen.
Jou niet meer zien is ook geen optie, hij vindt je namelijk wel leuk. Toch zal hij willen weglopen als hij te betrokken wordt bij je… Hij voelt zich gevangen door beide keuzes.
Word je echt gek van al die gemengde signalen? Lees dan dit artikel:
7. Hij doet vaag over zijn gevoelens
Een man met bindingsangst durft zich niet open te stellen.
“Ik weet gewoon niet wat ik wil.”
Hij is heel goed in het geven van nietszeggende antwoorden zodra je hem vraagt wat hij voor je voelt.
Het lijkt haast onmogelijk om een gesprek aan te knopen over hoe het tussen jullie zit. Op vakkundige wijze weet hij het onderwerp te vermijden. Het kan ook voorkomen dat hij boos of opstandig reageert, of dat hij het in het belachelijke trekt.
Nu is het zeker niet zo dat iedereen even gemakkelijk over zijn of haar emoties praat. Kijk dus of hij zijn gevoelens op andere wijze toont door acties. Zo kan hij bloemen voor je kopen, je meenemen naar je favoriete restaurant of spontaan je druppelende kraan repareren als een uiting van zijn liefde.
Als hij echter nooit zijn liefde voor jou uitspreekt EN je geen bevestiging weet te geven, dan heeft hij bindingsangst.
8. Hij wil niet knuffelen na de seks
Seks is geen goede graadmeter voor bindingsangst. Mannen met bindingsangst hebben immers net zo’n behoefte aan seks als iedereen.
Het gaat dus niet om of hij seks met je heeft, maar om het gedeelte ná de seks.
Emotionele intimiteit, praten in bed, knuffelen of de nacht samen spenderen,… Dit alles ligt bij hem erg moeilijk. Om dit gebrek te compenseren, zijn sommige mannen seksueel heel ‘gedreven’. Alles tijdens de seks is geweldig, maar zodra jullie klaar zijn slaat de hele sfeer om.
In een gezonde relatie zal een man bij je willen blijven en je willen vasthouden na de seks. Hij wil dat de vrouw van wie hij houdt zowel lichamelijk als emotioneel de liefde krijgt die ze verdient.
Als hij dus gelijk vertrekt na de seks, of jullie doen nooit iets anders dan rollebollen in bed, duidt dit erop dat hij het liever casual houdt dan een serieuze relatie durft aan te gaan.
9. Hij zegt veel maar doet weinig
Wees hier zeer waakzaam voor!
Hij zegt wel dat hij je leuk vindt, maar hij noemt je nooit zijn vriendin. Hij praat niet over een relatie, maar geniet van de spanning van het versieren. Met andere woorden:
Hij is gek op de jacht, niet op de prooi.
Als hij deze in zijn handen heeft, begint de ellende… Zodra het een logische stap is om samen verder te gaan, gaat hij in rook of noemt jou veeleisend. Hij zal zeggen dat je te hard van stapel loopt.
Vermijdt hij relatiegerelateerde onderwerpen als de pest? Dan is dat een groot symptoom van bindingsangst bij een man.
10. Hij maakt van jou geen prioriteit
Jullie hebben een afspraak staan voor vanavond en opeens krijg je uit het niets een berichtje:
“Hé schat, er is iets tussen gekomen! Ik kan vanavond toch niet meer afspreken.”
En dat terwijl jij er al de hele dag naar uitkeek om hem weer te zien. Als dit één keer gebeurt, is het een vrij onhandige en lompe manier van hem om met de situatie om te gaan. Vervelend, maar een typisch mannenkwaaltje.
Als het vaker voorkomt, dan vormt het een patroon en is er meer aan de hand. Natuurlijk is het zo dat hij ook veel waarde hecht aan de activiteiten met zijn vrienden. Iedereen heeft een eigen sociaal leven.
Het wordt pas een probleem als hij zijn vrienden, hobby’s of wat dan ook, steeds opnieuw weer voor jou laat gaan.
In dat geval duidt dit gedrag op iets anders. Het onvermogen om zich te binden aan (afspraken met) jou.
11. Hij is er nooit als je hem nodig hebt
Dit hoort echt bij de kenmerken van bindingsangst bij een man.
Als jij hulp nodig hebt of je wil je hart uitstorten bij iemand, moet je hem niet bellen.
Je kan zijn antwoord namelijk al raden: “Oh sorry, geen tijd.”
Dit is niet hoe je in een echte relatie met elkaar omgaat. Het is een duidelijk teken dat hij de relatie een stuk minder serieus neemt dan jij.
Je weet nooit hoe hij zich zal gedragen, in wat voor stemming hij is, of dat hij klaar staat voor je.
Als je niet op hem kunt vertrouwen vanaf het begin, verwacht dan vooral niet dat dit later wel het geval zal zijn. Het is een groot teken dat hij zich niet wil binden aan je.
12. Hij geeft zich nooit echt bloot
Natuurlijk zal niet elke man je op een eerste date zijn diepste gedachten en gevoelens tonen. Maar bij mannen met bindingsangst gaat dit nog een stapje verder.
Deze mannen hebben vroeger geleerd om hun gevoelens amper te uiten. Sommigen zullen ze zelfs verdringen.
In hun latere liefdesrelaties zijn deze mannen afstandelijk en koud. Ze vermijden situaties die te veel gevoelens oproepen omdat ze het te beangstigend vinden. Zodra anderen te dichtbij komen, vliegt alle liefde het raam uit en er is soms geen pijl op zijn gemoedstoestand te trekken.
Als afweermechanisme zal hij je de bons geven. Niet omdat hij je niet leuk vindt, wel omdat hij bang is voor intimiteit.
13. Hij doet geen moeite om de relatie te laten groeien
Eén van de bekendste symptomen van bindingsangst bij een man is:
Je hebt het gevoel dat jullie op hetzelfde punt blijven hangen.
Er is geen ontwikkeling in jullie relatie. Als jullie relatie geen enkel teken van vooruitgang heeft terwijl jullie oprecht van elkaar houden, dan heb je een man te pakken met bindingsangst. Ook al verstrijkt de tijd, een serieus gesprek over jullie relatie zit er niet in.
Zo blijft het onduidelijk wat voor soort relatie je hebt. Je kan op deze manier blijven voortsukkelen, maar je gaat best de confrontatie aan als je duidelijkheid wil.
Tips nodig over hoe je het antwoord krijgt dat je zoekt?
14. Hij heeft enkel korte relaties gehad
Korte relaties horen bij het leven.
Als we jong zijn, duren de relaties over het algemeen wat korter… We hebben geen flauw idee wat we aan het doen zijn. Op een gegeven moment komt hier verandering in. We worden serieuzer met onze partners.
Maar als ál zijn relaties kort hebben geduurd, ook op volwassen leeftijd, dan is er mogelijk meer aan de hand.
Heeft hij ontzettend veel kortstondige relaties gehad? Dan gaat de rode vlag omhoog.
Zeker als hij in al deze relaties geen serieuze inzet toonde.
15. Hij laat zich vaak negatief uit over de relaties van andere mensen
Doet hij dit? Dan kan je nog een symptoom van bindingsangst bij een man afvinken.
Nu is het natuurlijk zo dat bijna iedereen zich weleens negatief uitlaat over andere stelletjes. Mensen vinden het heerlijk om hun mening te geven over andere mensen hun relatie.
Maar is hij cynisch over zelfs te de mooiste relaties of koppels die jullie zien? Dan is er meer aan de hand.
Uit deze reacties kan je veel informatie halen. Ze zijn doordrenkt met overtuigingen over relaties in het algemeen.
Als hij zich constant negatief uitlaat over de relatie van anderen, betekent dit dat hij zelf negatief tegenover relaties staat. En dus ook negatief tegenover een relatie met jou…
Ik date iemand met bindingsangst. Wat nu?
Wat ik je nu ga vertellen, zijn geen harde wetten. Het zijn wel aandachtspunten. Begrijp dat de meeste mannen niet altijd even handig zijn met hun acties. Een man met bindingsangst wil jou zeker niet kwijt.
Helaas geeft hij je continu hetzelfde gevoel van angst en onzekerheid.
Het is onwijs belangrijk dat je hem niks verwijt, maar zijn bindingsangst wel serieus neemt.
Dit probleem lost zich niet zomaar op, dus maak het bespreekbaar. Door gesprekken te voeren over wat jullie meemaken, kan je het verhelpen.
Vertel hem het volgende:
“Luister, ik neem je niks kwalijk. Maar ik wil met iemand samen zijn die verliefd op me is én een toekomst met mij wil opbouwen. Dat is iets waar ik veel belang aan hecht op dit moment in mijn leven. Ik heb liefde en toewijding nodig.”
Als hij je dit niet kan geven, neem het hem niet kwalijk. Als je hem verwijten begint te maken, zal je hem alleen maar verder van je af duwen.
Durf in dit geval de relatie te beëindigen en op zoek te gaan naar een ander persoon. Respecteer jezelf, durf de knoop door te hakken.
Aan het einde van de dag moet je altijd gaan voor een relatie die zowel jou als je partner gelukkig maakt.
Mannen beter leren begrijpen
Met deze bindingsangst test kan je erachter komen of hij bindingsangst heeft. Je begrijpt nu waarschijnlijk al veel beter hoe een persoon met bindingsangst in elkaar steekt.
Maar als je wil weten hoe alle mannen in elkaar steken, heb ik iets speciaals voor je.
Download hieronder de kennis over de drie schakels in het mannenbrein die elke man heeft.
Hiermee leer precies wat hem hopeloos verliefd maakt op jou.
› Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)
Liefs,
Mathijs Dingjan
Goed artikel dit. Ook de conclusie aan het eind. Net na 7 dates “de bons” gekregen van een lieve en leuke man. Hij gaf op date 2 aan bindingsangst te hebben gehad in het verleden en dat hij niet wist of het weg was. Daar wilde hij eerlijk over zijn. Daarom vond hij een rustig tempo fijn gaf hij vaak aan. Toen had ik al moeten stoppen want hij was maar naar 1 psycholoog geweest hiervoor en dat vond hij niet behulpzaam en zijn angst was bij zijn twee exen na een jaar relatie komen opzetten. Ik heb zelf behoorlijk erge bindingsangst gehad en had wel wat meer psychologen nodig en hard werken om dit te verminderen dus had kunnen weten dat hij nog een lange weg te gaan heeft…
Maar ja hij was verder leuk en lief, drukte zich goed uit en had zijn leven op orde. Bovendien ben ik hooggevoelig en snel overprikkeld dus een langzaam tempo is voor mij ook fijn. Hij leek soms ietwat saai/ietwat keurig maar ik dacht das misschien wel goed voor mij. Op date 4 zoenden we pas en we hebben geen dates bij elkaar thuis gehad. Hij kwam mij altijd ophalen dus zijn huis zag ik nooit maar hij was daar voorzichtig mee omdat hij best rijk is dus ik gaf aan dat hij dat lekker alleen moest doen als hij zich goed daarbij voelde. Tot en met date 5 ging het erg leuk en ervoer ik een groei in contact. Ik was ook blij met hoe ik er zelf in handelde. Ik liet m langzaamaan steeds meer merken dat ik m leuk vond maar gaf hem ook ruimte, hield mijn eigen leven goed bij en liet hem initiatief nemen. Ik legde bijvoorbeeld een hand op zijn arm in de auto, gaf hem een knuffel/zoende hem of vroeg om een knuffel, en vertelde op date 6 dat ik het spannend vind hoe een man reageert als ik bijvoorbeeld moe of overprikkeld ben. Hij reageerde op deze dingen positief. Twee keer flapte ik bij het gedag zeggen “dag lieffie” eruit en dan konden we erom lachen en gaf hij aan dat hij het niet erg vond en mooi vond dat ik dan even mijn hart liet spreken. Zo’n flapuit moment had hij nooit. Buiten deze momenten hadden we het gewoon leuk en ontspannen. Koetjes kalfjes gesprekken en ook wat diepere dingen, lekker terrasje pakken of de natuur in en de laatste date boulderen en uit eten. Hij zei dan regelmatig dat ie lekker ontspannen was en wees leuke plekjes aan etc etc. Elk moment was eigenlijk gewoon dikke prima en leuk. We appten heel weinig want dat vonden we allebei fijn. En meestal kwam hij met initiatief voor een volgende date of bespraken we dat samen. Ik bleef al met al wel wat op mijn hoede door zijn bindingsangst bekentenis en was soms bang voor waar het heen zou gaan. Ik had soms wel het gevoel dat hij een rem op zijn uitingen hield en zo voorzichtig deed omdat hij niet durfde, en dat gevoel nam vanaf date 5 toe. Ook wat hierboven staat over voelen dat er afstandelijkheid is als je niet bij elkaar bent nam toen toe.
Ongeveer vanaf date 6 voelde ik een shift. Het was alsof de groei in diepgang stopte. Hij zei enerzijds ook dat het belangrijk was rustig aan te doen, dat hij me liever aanvuurde dan afremde, dat hij nooit zichzelf in relaties had bekwaamd maar vooral commentaar had op andermans relaties en anderzijds dat we ook wel vaker konden afspreken omdat we dicht bij elkaar wonen en dat ie het allemaal heel ontspannen vond gaan enzo. Gemixte signalen vond ik. Ik besloot het nog even aan te kijken. Date 7 zei ik hem eerlijk dat ik zijn bindingsangst wel spannend vond. Omdat ik toch het risico nam dat hij iets leuks kon stoppen door een angst aanval en ik dat erg jammer zou vinden. Hij begreep dit en moest zelfs glimlachen om mij met mijn gedachten en uitingen etc zei hij. En hij was onder de indruk van mijn waarden en hoe ik mijn bindingsangst had overwonnen. Uiteindelijk sloten we ook deze leuke date weer positief af en zei hij dat we nu wel richting een volgende fase moesten gaan, dacht dat het qua passie en vuur zeker goed ging komen tussen ons maar dat we nu dus naar een volgend punt toegingen en dat hij wel over die dingen nadacht als ik hem wat ruimte gaf. Hij bleef het spannend vinden of die angst niet weer om de hoek zou komen kijken en hij mij dan verdriet zou doen. Ik zei prima die ruimte maar af en toe een update is fijn. Dat vond hij prima en we kletsten nog over luchtiger dingen. We namen warm afscheid maar ik dacht bij mezelf: de kans is 50/50 dat dit iets wordt want hij blijft het spannend vinden en ik voel dat hij emotioneel een soort van afstand houdt.
Na een week belde hij dat hij het daten wilde stoppen. Ik gaf aan het geen verassing te vinden omdat ik sinds date 6 een shift voelde en opperde of het misschien door zijn bindingsangst kwam. Hij zei het niet te weten maar niet te kunnen uiten wat hij niet voelt, waardoor dat dan ook kwam. Ik heb begrip getoond, hem bedankt voor de leuke tijd en gezegd dat ikzelf coaching wil om het daten wel een keer te laten lukken. Hij gaf aan dit ook te willen. Heb hem toen nog een berichtje gestuurd met het nr van een coach die ik ken en gezegd dat ik m een fijn liefdesleven gun en nogmaals bedankt voor de leuke tijd en zijn zorgvuldigheid in het contact en dat was het. Hij bedankte en zei er zeker mee aan de slag te gaan.
Mijn vraag: klinkt dit als bindingsangst of iemand die mij niet leuk genoeg vond? En had ik iets anders kunnen doen? Misschien juist minder voorzichtig zijn/me meer uiten of heb ik het juist goed gedaan?
Minstens 12/15 klopt bij hem. Ik ben blij dat ik hem nu wat meer kan begrijpen maar toch wil ik zelf ook iets kunnen doen.
De voorbije 2 maanden zijn een emotionele rollercoaster geweest voor mij. 2 maanden geleden vroeg hij mij voor de allereerste keer uit en een week later nog eens. Beide superleuke avonden! Maar dan, een week later, hebben we gezoend op een fuif terwijl we beiden best dronken waren. Hij herinnert zich dit niet (dat zegt hij allesinds) maar ik wel. De dag hierna heb ik met hem afgesproken en hebben we erover gepraat (geprobeerd). Hierna begon het contact sterk te verminderen en ik had hier enorm veel last van. Ik heb mijn ware gevoelens opgebiecht aan hem maar hij blijft mysterieus doen. Het contact was quasi weg en hij negeerde mij compleet. Dus ik besloot om mij eroverheen te zetten.
Na een paar dagen zonder contact, begon hij terug te sturen. In het begin reageerde ik niet maar ik heb dit niet kunnen volhouden. Elke keer als ik antwoordde, kreeg ik urenlang, soms dagenlang geen antwoord, maar hij kwam toch altijd terug.
Nu heb ik daarstraks naar hem gestuurd hoe we dit gaan aanpakken en wat hij nu eigenlijk wil. Hij zei dat hij vond dat wij niet zo goed bijeen paste o.w.v. verschillende interesses, maar als ik hem dan vraag of het dan toch niets gaat worden tussen ons, antwoord hij stomweg “ik weet het niet.” En dit is superfrustrerend.
Heeft hij nu eigenlijk gevoelens voor mij of niet? Ben ik te snel aan het gaan? Of heeft hij gewoon bindingsangst?
Wel zei hij mij dat hij op dit moment veel aan zijn hoofd heeft. Kan dit een uitvlucht zijn of moet ik hem wel degelijk wat ruimte geven?
Ik weet echt niet hoe ik moet omgaan met deze situatie, want ik ben echt verliefd op hem. Als iemand suggesties heeft, hoor ik het graag. x
Alvast bedankt.
Hey Loranne,
Bedankt voor je berichtje.
Ik raad je aan om deze video te bekijken:
https://www.youtube.com/watch?v=s_uTImQpkuE&t=
Dan weet je meer over wat hij wil!
Liefs,
Mathijs