Ik zoek een relatie: 8 Tips om je droompartner te vinden

Ik zoek een relatie

Na een tijdje single geweest te zijn ben je nu op zoek naar een relatie. 

Je voelt de behoefte om bij iemand te zijn waarmee je een klik hebt. Iemand waar je tegen aan kan kruipen, iemand die er voor je is in leuke en minder leukere tijden.

Maar hoe kan je een serieuze relatie vinden?

In dit artikel vertel ik je hoe je op zoek kan gaan naar een relatie en een nieuwe partner kunt vinden!

Inhoud van dit artikel:Meer...

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je 31 kant-en-klare berichtjes krijgt om definitief zijn hart te veroveren? Ontdek deze 31 berichtjes en 'de 3 schakels in het mannenbrein' hier: Download de 31 berichtjes

Na het lezen van dit artikel weet jij precies hoe je snel een nieuwe vriend vindt en een gelukkige relatie krijgt!

Ik ben op zoek naar een relatie 

Je bent op zoek naar een serieuze relatie, maar al je dates lopen uit op niks. Hoe ontmoet je mannen die openstaan voor een serieuze relatie? In dit artikel deel ik mijn belangrijkste tips met je, waaronder:

 • laat de liefde niet aan het toeval over
 • ga naar plekken waar de kans dat je een leuke single man tegenkomt groter is
 • ga niet te snel als je een leuke man tegenkomt

Meer van dit soort tips vind je in dit artikel. Lees dus snel verder!

Wil jij weten waarom jij lang single blijft en je die leuke man maar niet kunt vinden? Bekijk dan deze video waarin ik je meer uitleg over de grootste fout die iedereen maakt tijdens het daten.

1. Geef hem een kans

Ons beeld van de liefde is verpest.

We hebben te veel films en series gekeken waarin het liefde op het eerste gezicht is. Waarin een man en een vrouw elkaar zien, direct verliefd zijn en ze nog lang en gelukkig leven.

Maar zo werkt het in het echte leven niet…

De liefde moet je niet aan het toeval overlaten. Het gaat niet altijd vanzelf en soms moet liefde groeien.

Mocht je dus een man tegenkomen waarvan je aan het begin nog twijfelt of het wel tussen jullie klikt, geef hem dan alsnog een kans.

Natuurlijk hoef je niet op honderd dates met hem te gaan als het niet blijkt te werken. Maar hem beter leren kennen kan echt geen kwaad. Wie weet klikt het later pas écht tussen jullie. Het zou zonde zijn om die kans weg te gooien.

2. Verdiep je in het mannenbrein

Mannen en vrouwen zijn niet hetzelfde.

Dat wist je waarschijnlijk al ;-).

Maar het is extra belangrijk dat je dat weet en snapt als je op zoek bent naar een serieuze relatie. Want begrip voor hoe het mannenbrein werkt, kan ervoor zorgen dat je de signalen van een man beter snapt en dat je niet afhaakt terwijl hij eigenlijk wel degelijk interesse in je heeft.

Maar als je weet hoe het mannenbrein werkt, is de kans dat de relatie met jouw ware stuk loopt, heel erg klein. Meer over hoe mannen denken vind je in dit artikel:

3. Leer van afwijzing

Liefde is een werkwoord.

De kans dat de perfecte man in één keer voor je neus verschijnt, is vrij klein.

Niet iedere date leidt tot het vinden van een relatie. Dat is jammer, zeker als je op zoek bent naar een relatie. Maar het is wel de waarheid.

Het gaat misschien een keer gebeuren dat jij wel interesse hebt in iemand, maar dat die interesse niet wederzijds is. Dat is vervelend, maar zie het niet als iets allesbepalends.

Soms zit er waardevolle feedback in een situatie die niet ging zoals je hoopte.

Zoek naar die les en leer!

Dat is dé manier om te groeien als persoon en uiteindelijk die heerlijke relatie te krijgen.

4. Wed niet op één paard

Ongeveer 50,4 procent van de hele wereldbevolking is man.

Een boel heren op de wereld dus. En dus ook veel mannen om mee te daten!

Als je op zoek bent naar een relatie, is het belangrijk om met meerdere mannen te daten.

Als een vrouw mij vraagt “Ik zoek een relatie, wat moet ik doen?”,

dan is dit vaak een van de eerste antwoorden die ik geef:

“Hoeveel mannen heb je in de afgelopen maand ontmoet?”

Ik ben absoluut geen held in kans rekenen maar dit principe is logisch: hoe meer mannen je tegenkomt, des te groter de kans dat je een gelukkige relatie krijgt.

Mocht je een man ontmoeten die je enigszins leuk lijkt, neem hem dan mee op date. Mocht het dan nog steeds klikken neem hem dan mee op date twee.

Bij elke date kan je steeds ietsje kritischer worden. Op deze manier ontmoet je niet alleen heel veel verschillende mannen, maar kan je de dates op zo’n manier filteren dat je er na verloop van tijd makkelijker achter komt of de man in kwestie écht wat voor je is.

Probeer in iedere man die je ontmoet in te zien wat hem speciaal maakt. Kijk waar jullie interesses matchen en wat voor gevoel je bij hem los maakt.

Liever dat je met 100 mannen op date gaat en er uiteindelijk een ware tussen zit waarmee je een gelukkige relatie krijgt…

… dan dat je gaat voor de eerste de beste en het uiteindelijk niks wordt.

5. Zoek op de juiste plekken

Zoals besproken in de vorige tip is het dus belangrijk veel verschillende mannen te ontmoeten.

Ik kan me voorstellen dat je je afvraagt waar je die serieuze relatie vinden dan precies moet doen.

Je wilt natuurlijk een man ontmoeten die bij je past.

Het is daarom helemaal geen gek idee om naar mannen op zoek te gaan op plekken waar jij graag komt.

 • Hou je van feesten en uitgaan? Ga op zoek naar mannen in een club of discotheek.
 • Hou je van lezen? Ga op zoek naar mannen in een boekwinkel of bibliotheek.
 • Hou je van kunst? Ga op zoek naar mannen in een museum.
 • Sport je graag? Kijk of er leuke mannen in de sportschool rondlopen.
 • Hou je van theater? Zoek mannen in acteerclubs of theatervoorstellingen.
 • En heb je er al aan gedacht mannen te ontmoeten tijdens een concert van je lievelingsartiest?

Hoe meer jij je thuis voelt bij een specifieke plek, hoe beter het ontmoeten je af gaat. Juist omdat die omgeving vertrouwd is en jouw energie geeft, voel je je lekkerder in je vel. Hierdoor voel je je vaak meer op je gemak en daardoor komt je aantrekkelijkste kant naar voren.

6. Gebruik je netwerk

Dit is een leuke.

Weinig vrouwen in een “ik zoek een relatie” zoektocht denken aan deze optie.

Toch is het een stuk gebruikelijker en vooral effectiever dan je denkt.

Veel mensen vinden hun partner namelijk via gemeenschappelijke vrienden zoals je ziet in deze grafiek:

Goede vrienden en familie waarmee je een sterke band hebt, zullen altijd voor je klaar staan.

Niet alleen is dit op zichzelf al iets moois, maar je kunt het ook nog eens in je voordeel gebruiken. Ben je op zoek naar een relatie? Dan kunnen vrienden en familie je goed helpen!

Vrienden, familie of andere mensen waar je veel mee omgaat, kennen waarschijnlijk andere mensen die ook goed bij jou passen. Het kan dus nooit kwaad om je vriendinnen eens te vragen of zij nog een leuke man kennen die bij je zou kunnen passen.

Bekijk ook deze video voor meer tips:

7. Pas op voor deze fouten

Ik wil je koste wat het kost behoeden voor een grote fout die ik veel vrouwen zie maken.

Ze ontmoeten een leuke man, maar ze maken veelgemaakte fouten waardoor hij er toch weer als een haas vandoor gaat. Zonde, zéker als hij echt goed bij je leek te passen.

Daarom wil ik je behoeden voor de volgende veelgemaakte fouten:

 1. Te snel gaan. Het lijkt leuk, jullie passen goed bij elkaar en hij lijkt de ware. Dit is voor veel vrouwen het startschot om veel te snel te willen gaan. Veel mannen vinden dit niet prettig. Geniet dus van jullie tijd samen en leg geen druk. Als jullie echt bij elkaar passen, heb je alle tijd!
 2. Te claimerig worden. Het is logisch: je hebt lang op hem gewacht en nu is hij er eindelijk. Je wil dus graag zo veel mogelijk bij hem zijn. Toch is het belangrijk om hem ook zijn eigen tijd te gunnen. Daarmee laat je zien dat je hem vertrouwt en geef je hem bovendien de kans om jou te missen.
 3. Je anders gedragen als je bij hem bent. Verliefdheid kan verraderlijk zijn. Veel vrouwen gaan zich anders gedragen met hun nieuwe partner in de buurt. Misschien pas je je te veel aan of probeer je constant de leukste versie van jezelf te zijn. Houd het beeld echter ook realistisch. Je wil dat hij valt voor de vrouw die jij écht bent.

8. Wat je wél wilt doen als je hem hebt gevonden

Tot zover de preventieve waarschuwingen.

Laten we het nu weer positief houden, want er is immers goed nieuws.

Gefeliciteerd! Je hebt je nieuwe partner gevonden en je staat aan de voet van een nieuwe, gelukkige relatie.

Jouw “ik zoek een serieuze relatie” missie zit er bijna op.

Omdat ik zo blij voor je ben zijn hier een paar tips voor als je jouw droomman gevonden hebt. Hiermee begin je goed aan je nieuwe relatie!

 1. Laat hem zijn eigen leven behouden. Natuurlijk wil je veel bij je nieuwe liefde zijn, maar vergeet niet om jezelf te blijven ontwikkelen. Blijf dingen doen die losstaan van je nieuwe vlam. Ga sporten, lezen of leuke dingen doen met je vriendinnen. Door hem af en toe los te laten, kan je niet alleen aan jezelf werken, maar geef je hem ook de ruimte om jou te missen. Hierdoor zal hij je sneller weer opzoeken als hij je even niet heeft gezien.
 2. Communiceer. De kans is groot dat je veel omgaat met je nieuwe partner. Dat is natuurlijk hartstikke leuk, maar aan iemand met wie je veel optrekt, kan je je ook snel gaan irriteren. Daarom is het verstandig om al vroeg in de relatie goed met elkaar te communiceren. Problemen voorkomen is beter dan genezen! Neem de tijd om dingen eerlijk met elkaar te bespreken. Goede communicatie en naar elkaar luisteren zijn de bouwstenen voor een goede relatie.
 3. Laat hem merken dat je hem onweerstaanbaar vindt. Het is belangrijk voor een man dat je hem laat weten dat je hem aantrekkelijk vindt. Hierdoor wordt hij zelfverzekerder en voelt hij zich fijn bij jou. Wees dus niet te zuinig met je complimentjes.

[tip]

Zo blijft jouw droomman altijd bij je

Wil je er nou voor zorgen dat je nieuwe vlam nog verliefder op je wordt? Zo verliefd dat jij het enige bent waar hij nog aan kan denken?

Door je te verdiepen in het mannenbrein krijg je dit voor elkaar.

Ik heb een gratis cursus gemaakt waarin ik 3 simpele schakels van het mannenbrein aan je uitleg.

Door het gebruik van deze schakels kun je, zonder dat hij er zichzelf van bewust is, hem helemaal gek maken van je!

En hieronder kan je dit rapport gratis downloaden.

ebook Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Liefs,
Mathijs Dingjan

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Over de auteur

Mathijs Dingjan

Mathijs Dingjan is hoofdcoach bij MannenBrein. Al 7 jaar coacht hij vrouwen om meer geluk in de liefde te vinden. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je je liefdesleven een flinke boost geeft.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Schrijf een reactie

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)