14 Simpele tips om blij en gelukkig te zijn zonder relatie of man

Je voelt je diepongelukkig zonder relatie. Maar het feit dat je geen relatie hebt betekent absoluut niet dat je nu ongelukkig moet blijven. Sterker nog: je kan ontzettend gelukkig zijn zonder relatie.

Na het lezen van deze 14 tips ga jij ook bij één van die zeer gelukkige, single mensen horen.

Inhoud van dit artikel:Meer...

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je 31 kant-en-klare berichtjes krijgt om definitief zijn hart te veroveren? Ontdek deze 31 berichtjes en 'de 3 schakels in het mannenbrein' hier: Download de 31 berichtjes

Sterker nog: het doel is uiteindelijk om een grote mindshift te creëren zodat je het single zijn in een positief daglicht gaat zien.

Hoe word ik gelukkig alleen?

Je bent nu wel single, maar nog niet gelukkig. Daarom maakte ik deze video waarin ik je 3 sterke tips geef om ook een happy single te worden.

1. Realiseer je dat geluk een keuze is

Een relatie nodig hebben om gelukkig te zijn is niet best. Begrijp me niet verkeerd: het is logisch dat je je nu even ongelukkig voelt. Wellicht hebben al je vriendinnen een vriend en daarom voel jij je eenzaam zonder relatie.

Maar zodra jij niet gelukkig kan zijn zonder relatie, hangt jouw levensgeluk van een ander af. En da’s niet mooi. Want zo word je erg behoeftig. Het betekent dat jij op dit moment niet het vermogen hebt om jezelf gelukkig te maken.

Het klinkt misschien hard of gek maar het is heel simpel: Het gegeven dat je nu ongelukkig bent zonder relatie, komt ten dele door niemand minder dan jijzelf.

Als je de situatie namelijk realistisch bekijkt heb je op dit moment twee opties:

 1. Zielsongelukkig blijven omdat je nu geen partner hebt.
 2. Het single zijn accepteren en actie ondernemen om jezelf op eigen kracht gelukkig te maken.

Optie 1 lijkt nu de makkelijkste oplossing, maar de tweede optie gaat jou veel gelukkiger maken. Als je het hele idee van “Ik heb een man nodig om gelukkig te worden” los kan laten, creëer je veel meer ruimte om jezelf gelukkig te maken.

Zorg ervoor dat jouw geluk vanuit jezelf komt.

In dit artikel geef ik je een rits aan redenen waarom alleen zijn heerlijk is voor je:

2. Richt jouw leven in zoals jij het wil

Nu kan jij je leven precies zo ontwerpen zoals jij dat graag wil. Mensen die ongelukkig zijn zonder relatie, leven soms in de veronderstelling dat daar totaal niets aan te doen valt. Om gelukkig te zijn zonder relatie (en dus gelukkig te zijn in je leven in het algemeen) zal je moeten snappen dat jij zelf de touwtjes in handen hebt in je eigen leven.

Realiseer je hoe ontzettend gezegend je bent dat je deze keuze überhaupt hebt. Vraag jezelf eens af: “Waar word ik nu écht gelukkig van?”

Zorg dat je met deze denkwijze manieren kan vinden om jezelf gelukkig te maken zonder relatie. Als jij een nieuwe hobby wil oppakken, een verre reis wil maken of een huisdier wil nemen dan hoef je dat met niemand te overleggen.

Onthoud ook dat ‘jouw leven inrichten zoals jij het wil’ betekent dat je de vrijheid hebt om af te rekenen met dingen waar je juist ongelukkig van wordt.

3. Geniet met volle teugen van je vrijheid

Realiseer je hoe ontzettend gezegend je bent dat je op dit moment van niemand anders afhankelijk bent. Enkele voordelen die je helpen bij het makkelijker accepteren dat je single bent:

 • Ik kan gaan en staan waar ik wil.
 • Ik heb financiële vrijheid.
 • Ik hoef geen rekening te houden met bepaalde waarden en normen van een partner.
 • Ik hoef geen rekening te houden met wensen van een partner die ik zelf niet deel.
 • Ik kan iedereen daten die ik wil.
 • Ik leer onafhankelijk van een ander te zijn. Ik kan mezelf gelukkig maken.
 • Ik bespaar zeeën van tijd.
 • Ik heb alle tijd en opties om in mezelf te investeren.
 • Ik geniet van grenzeloze seksuele vrijheid (zie tip #6).

En dit is nog maar een handjevol voordelen van de vrijheden die je hebt als je geen relatie hebt. Als je gelukkig wil zijn zonder relatie, bedenk dan eens hoeveel mazzel je hebt met de vrijheid die je op dit moment hebt.

Voor hetzelfde geld zat je op dit moment in een relatie vol met problemen waarbij je volledig onder de plak zit.

4. Spring niet blindelings in een nieuwe relatie

Sommige vrouwen denken dat ze alleen gelukkig kunnen zijn met een relatie. Ze hebben zo’n angst om alleen te zijn dat ze niet helder nadenken en blind een nieuwe verhouding met een man aangaan.

Doe jezelf een plezier door dit absoluut niet te doen. Onthoud: je doel is om gelukkig te worden zonder relatie. Blindelings nieuwe relaties aangaan met mannen die je pas twee weken kent is dus geen goed idee.

Dat wil echter niet zeggen dat je geen mannen meer moet ontmoeten. In dit artikel help ik je er zelfs mee:

5. Ontmoet verschillende mannen

Ik zeg niet dat je allerlei mannen moet gaan daten puur om weer een relatie te krijgen. De vrijheid om te kunnen daten wie je wil, is juist één van de grote voordelen van het single zijn.

Geniet van het ontmoeten en daten van verschillende mannen! Denk eraan: daten is gewoon leuk. Het is geen sollicitatiegesprek waarin je elkaar geforceerd beter moet leren kennen om vervolgens te kijken of er meer in zit.

Daten is juist een fantastische gelegenheid om te genieten van één van de mooiste dingen in het leven: andere mensen ontmoeten en mooie herinneringen creëren. Je hoeft je immers helemaal niet eenzaam te voelen zonder relatie.

En onthoud goed dat je alle vrijheid hebt om te doen wat je wil. Je kan casual verschillende mannen daten en daar plezier in hebben. Je kan denken aan een friends with benefits verhouding met een man (of meerdere mannen). Daar is helemaal niks mis mee!

Geniet van al je nieuwe ontmoetingen. Doordat je steeds nieuwe mannen ontmoet, leer je steeds meer over jezelf, wat jij wil van een man en welk soort man écht bij je past.

Hieronder heb ik wat artikelen voor je verzameld die jou helpen met het ontmoeten, flirten en daten van nieuwe mannen in je leven:

6. Geniet van je seksuele vrijheid

Ieder van ons heeft seksuele driften en behoeftes. Deze behoeftes kan je prima vervullen zonder relatie. Je geniet namelijk een hoge mate van seksuele vrijheid.

Je hebt geen partner waar je rekening mee hoeft te houden. Dus als jij seks wil hebben met verschillende mannen, een one night stand wil hebben of nieuwe dingen uit wil proberen dan kan dat juist nu heel erg goed.

Onthoud: seks is iets moois waar je je totaal niet voor hoeft te schamen.

Geniet van de seksuele vrijheid die je hebt zonder relatie!

Wil je tips over wat mannen willen in bed? Dan is dit artikel geknipt voor je:

7. Neem de tijd voor je andere relaties

Alhoewel je doel is om gelukkig te zijn zonder relatie, is dit een perfecte gelegenheid om de relaties met je vrienden en familie te verbeteren. Deze relaties zijn immers van enorm belang voor je algehele levensgeluk.

Besef goed dat je een kring van mensen om je heen hebt die allemaal het beste met je voor hebben. Je bent een leuke, sterke onafhankelijke vrouw met vrienden en familie om je heen die jou net zo goed bij willen staan als jij dat voor hen wilt doen.

Deze mensen willen dat je gelukkig bent. Investeer dus ook genoeg tijd in hen. Waardeer dat je andere fijne relaties hebt die jou gelukkig maken.

Onthoud: hoe dankbaarder je hiervoor bent, hoe minder je angst om alleen te zijn je zal ervaren.

8. Investeer in jezelf

Vergeet ook niet dat de persoon die jij ziet in de spiegel, ook heel belangrijk is. Behandel jezelf zoals je een dierbare zou behandelen. Als een goede vriendin door een moeilijke periode gaat, sta je zonder twijfel voor haar klaar. Juist daarom is het ook van groot belang dat jij jezelf helpt.

Om alleen gelukkig te worden, zal je in jezelf moeten investeren zodat jij de beste versie van jezelf kan worden. Investeren in jezelf kan op verschillende manieren:

 • Een nieuwe studie doen.
 • Een nieuwe, uitdagende baan zoeken.
 • Reizen (zie tip #11).
 • Een nieuwe taal leren.
 • Een nieuwe (of juist oude) hobby oppakken.
 • Uit je comfortzone stappen en een bucketlist maken.
 • Een goed voornemen wat je ooit had waarmaken.
 • Jezelf doelen blijven stellen.

Als jij in jezelf kan investeren en kan groeien, dan kom je er al gauw achter dat je niet per se een partner nodig hebt om jezelf gelukkig te maken.

In dit artikel geef ik je nog meer tips voor een boost in je zelfontwikkeling:

9. Verdeel je doelen in kleine stapjes

Je kunt jezelf wel enorme doelen gaan stellen bij het ontwikkelen van jezelf, maar de kans is groot dat je deze doelen niet direct haalt waardoor je ongelukkig wordt. Maar juist als je je doelen in kleine stapjes weet te behalen kan je jezelf gelukkig maken. Zeker als je jezelf beloont na ieder stapje.

Stel nu dat jij een socialer mens wil worden. In plaats van gelijk een presentatie willen geven voor 1000 mensen, is het wellicht een idee om eerst te oefenen met een praatje maken met 3 onbekende mensen per dag. Zodra je dit gelukt is, kan je je doelen weer verder stellen.

Als jij deze stap-voor-stap methode van zelfontwikkeling doorkrijgt, dan beschik je over de praktische kennis om op een laagdrempelige maar effectieve manier gelukkig te worden zonder relatie.

10. Stop jezelf met anderen te vergelijken

Jezelf vergelijken met anderen is menselijk, maar het houdt je tegen om het single zijn te accepteren. Als jij constant naar mensen in een relatie blijft kijken en je afvraagt waarom zij gelukkig zijn en jij niet, dan kan ik je garanderen dat je nooit gelukkig zonder relatie kan worden.

Maar als je in plaats daarvan naar jezelf kan kijken en trots bent op het feit dat je tevreden in het leven staat zonder relatie, dan word je juist wél heel gelukkig.

Het klopt dat jezelf niet vergelijken met anderen erg moeilijk is in tijden van Facebook en Instagram. Maar onthoud: jezelf met anderen vergelijken maakt jou niet gelukkig.

Wil je stoppen met vergelijken en werken aan een positiever zelfbeeld? Dan staat dit artikel voor je klaar:

11. Ga op reis

Reizen maakt je gelukkig en het biedt perspectief. Denk eens na over alle plekken in de wereld die je nog niet hebt gezien maar dolgraag wil bezoeken. Je hebt nu geen relatie, dus je kunt gaan en staan waar je wilt.

Een reis kan jou de nieuwe perspectieven bieden die je nodig hebt.

Je kan namelijk doodongelukkig op de bank zitten en je eenzaam voelen zonder relatie, of je kan er ook op uit gaan en ontdekken wat de wereld te bieden heeft. Geloof me: wanneer jij allerlei exotische plekken op de wereld bezoekt en onderwijl nieuwe mensen leert kennen, dan sta je er helemaal niet meer bij stil dat je geen partner hebt.

Sterker nog: je zult zelfs blij zijn dat er geen man in je leven is die jou kan tegenhouden om deze fantastische reizen te maken.

12. Stap weg van het idee dat een relatie vereist is voor geluk

Het idee dat een relatie nodig is voor geluk, zit ingebakken in onze maatschappij. En dat is ronduit zonde te noemen. Hierdoor ontstaat namelijk het idee dat je niet gelukkig kan worden zonder relatie, wat uiteraard niet zo is.

Desalniettemin houden mensen zich dusdanig vast aan dit keurslijf dat ze in relaties blijven waarin ze niet eens gelukkig zijn. 1 op de 3 huwelijken in Nederland eindigen in een echtscheiding!

Het is dus van groot belang dat je beseft dat een relatie niet nodig is om gelukkig te zijn.

13. Leef in het hier en nu

De meest effectieve manier om in het moment te leven, is door alle voorgaande tips direct toe te passen in je leven. Deze tips helpen je namelijk om alleen gelukkig te worden.

Giftige gedachtes als “ik vind nooit meer iemand” of “ik eindig eenzaam met 10 katten” zijn funest voor je geluk. Deze gedachtes weerhouden jou er namelijk van om in het moment te leven. Je bent zó bezig met een relatie te zoeken dat je alleen maar denkt aan allerlei doemscenario’s die zich in de toekomst kunnen afspelen.

Maar door zo negatief te denken word je niet alleen ongelukkig, het is ook erg onaantrekkelijk. Niemand wil een relatie aanknopen met iemand die negatief is en doodsbang is om alleen te zijn.

Raak jij ondanks al je inspanningen maar niet van dat eenzame gevoel af? Je vindt de nodige hulp in dit artikel:

14. Onderneem actie in je liefdesleven

In de eerste tip vertelde ik je dat jij zelf controle hebt over je eigen levensgeluk. Je dus kan nu alsnog somber blijven, of de voorgaande tips opvolgen om gelukkig te zijn zonder relatie.

Onderneem daarom direct actie om jezelf gelukkig te maken en je liefdesleven te verbeteren.

Om je daarbij te helpen, heb ik het speciale rapport over de 3 schakels in het mannenbrein geschreven. Als jij weet hoe die schakels werken dan beschik je over de kennis om een man smoorverliefd op je te maken.

Dit rapport geeft jou het extra zetje om het (liefdes)leven te creëren dat jij wil. Als jou dit goed in de oren klinkt dan verzoek ik je vriendelijk even op onderstaande link te klikken.

Je kan het rapport dan gratis en voor niets downloaden.

ebook Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Liefs,
Mathijs Dingjan

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Over de auteur

Mathijs Dingjan

Mathijs Dingjan is hoofdcoach bij MannenBrein. Al 7 jaar coacht hij vrouwen om meer geluk in de liefde te vinden. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je je liefdesleven een flinke boost geeft.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Schrijf een reactie

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)