Het risicovrije 9-stappenplan hoe een man aan te spreken

Of het nu bij de bushalte, in de supermarkt of in de kroeg is, die ene leuke man kan je overal tegenkomen.

De grote vraag is alleen…

Hoe spreek je hem aan als hij niet de eerste stap zet? Vandaag krijg je in dit artikel het antwoord.

Inhoud van dit artikel:Meer...

Wil je vanaf nu stoppen met twijfelen over wat hij echt van je vindt of voor je voelt? Dan heb ik aan het einde nog iets speciaals voor je.

Is het oké om als vrouw een man aan te spreken?

Zeker weten! Het is volkomen oké voor een vrouw om een man aan te spreken. Het gaat erom dat je je comfortabel voelt bij het nemen van die stap en dat je respectvol en beleefd bent in je benadering. Maak oogcontact, toon zelfvertrouwen en blijf natuurlijk. Mannen houden van vrouwen die het lef hebben om zelf de eerste stap te zetten!

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je 31 kant-en-klare berichtjes krijgt om definitief zijn hart te veroveren? Ontdek deze 31 berichtjes en 'de 3 schakels in het mannenbrein' hier: Download de 31 berichtjes

9 stappen om een man aan te spreken

Vooraleer we aan de aan de stappen beginnen, is één principe belangrijk om te onthouden:

Als je hem wilt aanspreken, wil je er voor zorgen dat hij jou aanspreekt.

Mannen willen te allen tijde het gevoel hebben dat zij jou hebben veroverd en niet andersom. Dit heeft alles te maken met het oeroude jagersinstinct dat nog altijd in het mannenbrein ingebakken zit.

“Maar Laurens, waarom spreken de meeste leuke mannen mij dan alsnog niet aan?”

Wel, mannen zijn net als jij doodsbang om afgewezen te worden. Hoe groot het mannelijke ego soms lijkt, het is eigenlijk heel klein en fragiel. Voor een man is het gevoel van eigenwaarde namelijk erg gegrond in het oordeel van vrouwen. Zodra jij hem afwijst, denkt hij dat hij als man niets waard is. Om die aanspreekangst te verminderen, is er een heleboel wat jij als vrouw kan doen. Wat dat precies is, ontdek je in dit stappenplan over hoe spreek je een man.

1. Zorg voor een positieve uitstraling

Het maakt niet uit hoe mooi jij je hebt opgemaakt. Zodra jij met een chagrijnige blik voor je uit staat te staren, word je binnen no-time veel minder aantrekkelijk. Sterker nog:

Mannen spreken je veel minder snel aan als je boos, sip, of chagrijnig kijkt.

Dit is trouwens niet alleen omdat je er dan minder aantrekkelijk uit ziet. Je komt daarnaast ook onbereikbaar en arrogant over. Zoals je nu weet is het al moeilijk genoeg voor mannen om jou aan te spreken. Als je geen positiviteit uitstraalt, is de kans op een afwijzing voor hem te groot en zal hij je nooit aanspreken.

Let hier dus goed op! Sommige vrouwen hebben namelijk niet van zichzelf door dat ze (onbedoeld) een bitchy uitstraling kunnen hebben.

Oftewel: blijf positief, lach, zorg voor een open lichaamshouding en begroet mensen hartelijk als je ze aanspreekt (of als je aangesproken wordt).

Doe dit niet alleen omdat de kans dat die ene leuke vent in de supermarkt jou aan gaat spreken véél groter is, maar ook omdat je er zelf veel blijer van wordt. Dus om te zorgen dat hij jou aanspreekt wil je letten op de volgende dingen:

  • Open lichaamshouding.
  • Grote lach op je gezicht.
  • Maak frequent oogcontact.

Dat laatste punt is zelfs zó belangrijk dat de tweede stap van het “Hoe spreek je hem aan”-stappenplan volledig eraan is gewijd.

2. Maak oogcontact

Om te zorgen dat een man je aanspreekt, wil je hem laten weten dat het veilig is.

Oogcontact is hier het perfecte middel voor.

Niet alleen zorgt oogcontact ervoor dat hij eerder de eerste stap waagt. Uit onderzoek is ook nog eens gebleken dat mensen die sterk oogcontact durven houden als aantrekkelijker worden beschouwd. Uiteraard betekent dit niet dat je intens naar hem hoeft te staren. Oogcontact kan veel subtieler!

Zodra je oogcontact met hem maakt, kijk hem dan even aan (drie seconden is méér dan voldoende). Het belangrijkste hierbij is dat je lacht. Zodra een man namelijk een vrouw ziet die hem aankijkt én lief naar hem lacht, zal hij binnen no-time actie durven ondernemen. Een glimlachende vrouw die hem uitnodigend aankijkt, is namelijk het ultieme groene licht voor een man om je aan te spreken.

“Maar wat als hij mij dan alsnog niet aanspreekt?”

Jep, dat kan gebeuren. Sommige mannen willen namelijk de kat nog even uit de boom kijken puur om geen afwijzing te riskeren. In de volgende stap vertel ik je wat je moet doen als hij op dit punt nog niet tot actie overgaat.

3. Herhaal je signalen

Je hebt nu geleerd dat een positieve uitstraling en sterk vriendelijk oogcontact een goed recept is om een man jou te laten aanspreken. Wanneer hij dit alsnog niet doet, herhaal je dit proces gewoon.

Sommige mannen hebben meerdere signalen nodig om uit hun schulp te komen

Blijf je open, vriendelijke houding aannemen. Blijf naar hem kijken. Blijf hierbij lachen. Kijk even weg en herhaal het proces vervolgens weer. Dit kun je gerust een paar keer doen. Hoe vaker hij terugkijkt, hoe groter de kans is dat hij je aan gaat spreken. En als hij het nú nog steeds niet heeft gedaan, is het tijd om door te gaan naar de vierde stap.

4. Wenk hem naar je toe

Je stuurt hem zoveel groene lichten, en nog snapt hij het niet.

Frustrerend!

Gelukkig kan één simpele pols- of handbeweging al wonderen doen. Wanneer je met hem wil flirten in een bar, kroeg of club kan je er nog een schepje bovenop doen door hem te wenken.

Wenken of een simpele zwaaibeweging maken (terwijl je een lach opzet!) zal er binnen de kortste keren voor zorgen dat hij je aanspreekt. Het zijn simpele doch effectieve manieren om een man in actie te laten komen. Omdat jij met je lichaamstaal feitelijk ‘de eerste stap’ al maakt, zal hij zich veilig genoeg voelen om op je af te stappen.

Over lichaamstaal gesproken; wist je dat je aan zijn lichaamstaal gemakkelijk kan zien of hij je leuk vindt? Als je hier meer over wilt weten, lees dan even het artikel:

Toch zijn er nog mannen die zelfs na jouw zwaai of wenk nog steeds de hint niet hebben begrepen. (Of het nog steeds niet aandurven.) Als je te maken hebt met zo’n man, dan is het tijd om in actie te komen. In de volgende stap leer ik je precies hoe jij op hém af kan stappen, zodat je hem kan aanspreken.

5. Kom in zijn buurt

Hij staat nog steeds leunend tegen de bar aan. Je hebt inmiddels alle vier eerdere stappen toegepast om te zorgen dat hij tot actie overgaat, maar nog steeds blijft hij staan.

Allereerst: geen zorgen. Dit hoeft absoluut niet te betekenen dat hij je niet leuk vindt! Sommige mannen vinden het simpelweg écht te eng om op een onbekende vrouw af te stappen. Andere mannen zijn ietwat onnozel en snappen jouw non-verbale communicatie niet goed. Tijd dus voor een meer praktische aanpak.

Maak de afstand tussen jullie letterlijk kleiner.

Zo simpel kan het zijn! Kom langzaam maar zeker in zijn buurt. Blijf ook hier oogcontact maken en naar hem lachen. In het uiterste geval kan je zelfs ‘per ongeluk’ tegen hem opbotsen en zodoende een praatje maken. Echter zijn er nog zat andere manieren die je kan toepassen om hem aan te spreken. Hoe je hem aanspreekt, wat je kan zeggen en hoe je dit kan doen zónder zelf afgewezen te worden, leer je in de volgende stappen.

6. Geef hem een complimentje

Klein vraagje: hoe vaak krijg jij een complimentje van mannen?

Vrouwen krijgen op een avondje uit vaak meerdere ‘complimentjes’ van mannen. Toegegeven, ze zijn niet altijd even galant of handig. Maar wist je dat mannen veel minder complimenten krijgen op een gemiddelde dag dan vrouwen? Dus onthoud:

Hij wil juíst graag een complimentje horen.

Zelfs al is het een super cliché: “Hey, leuk shirt”. Mannen zijn er ontzettend blij mee! Niet omdat ze zo hun best hebben gedaan om een leuk shirt uit te kiezen, maar puur omdat mannen het niet gewend zijn om aangesproken te worden. Laat staan complimentjes te krijgen.

Gebruik dit principe in je voordeel. Want geloof me: een vrouw die de moed heeft verzameld een man aan te spreken, is zeldzaam. Hiermee sta je dus al 1-0 voor op alle vrouwen die hem niet durven aan te spreken!

7. Laat hem jouw superheld zijn

Als er iets is wat mannen willen dan is het wel dit:

Ze willen jouw superheld zijn.

De oude sprookjes waar de ridder de dame in nood redt, zijn nog altijd van toepassing in het dagelijks leven. Mannen willen maar al te graag jouw ridder zijn. Juist omdat mannen zo graag de ‘held’ willen zijn, zal je niet worden afgewezen als je hem om een gunst of om hulp vraagt.

Geen zorgen: dit hoeven echt geen enorme hulpvragen te zijn. Een klein verzoekje doet al wonderen. Stel, je ziet een leuke man in de supermarkt, dan kan je zeggen:

“Hey, ik probeer iets van de achterste plank te pakken maar ik kan er niet zo goed bij. Zou jij me kunnen helpen?”

Ook in de club of kroeg kan hij jouw ‘superheld’ zijn als je hem om iets kleins vraagt:

“Hey, weet jij waar de garderobe precies is?”

Wanneer je de man de kans geeft om jouw superheld te zijn, dan pakt hij deze kans met twee handen aan. Desalniettemin zijn er toch een paar dingen waar je op wil letten als je hem aanspreekt. Een man op de juiste manier aanspreken zit ‘m namelijk in de details. Wat die details precies zijn leer je in de volgende stap.

8. Ga niet te snel

Te snel gaan kan een behoorlijke afknapper zijn voor veel mannen.

Begrijp me niet verkeerd: sommige mannen vinden dit flirterige gedrag juist wel leuk. Alleen mannen die enigszins verlegen zijn, hebben geen idee hoe ze hiermee om moeten gaan.

Precies om deze reden wil je eerst rustig aftasten met wat voor man je te maken hebt.

Je kan dit eenvoudig doen door te beginnen met een simpel complimentje. Ook een gunst vragen (zie vorige stap) doet wonderen, mits je aan het begin niet te snel gaat. Een man wil namelijk graag een vrouw die enigszins een uitdaging is. Ook dit heeft te maken met het principe dat hij moeite voor je wil doen, zodat hij achteraf kan zeggen dat hij jou heeft ‘veroverd’.

Trouwens: wist je dat een uitdaging zijn iets totaal anders is dan hard-to-get spelen?

Wat dat verschil precies is (en hoe je op de goede manier hard-to-get speelt) leer je in het volgende artikel.

9. Flirt met hem

Goed. Je hebt alle vorige stappen succesvol opgevolgd en er staat een hele leuke man voor je neus. Perfect!

Dan is het nu tijd om met hem te flirten.

Ik zal je namelijk wat verklappen: niet alleen vinden mannen het eng om je aan te spreken.

Mannen vinden het ook eng om met je te flirten.

En, ja, ik weet het: niet IEDERE man vindt flirten eng. Zeker als je een man zoveel groene lichten hebt gegeven, zal hij al snel de stap naar flirten durven te nemen. Maar sommige mannen hebben een klein duwtje in de rug nodig. Zeker in dit #metoo tijdperk zijn sommige mannen ronduit bang geworden om met je te flirten.

Om hem te laten weten dat flirten met jou ‘veilig’ en ‘toegestaan’ is, werkt het dus goed om als eerste de stap te nemen om te flirten.

Let hierbij goed op de flirtsignalen die hij jou terug geeft.

Hoe spreek je een man aan – Samenvatting

Met dit stappenplan heb je een krachtig wapen om die ene leuke man aan te spreken. Door positieve uitstraling, oogcontact, herhaalde signalen, en praktische stappen zoals het geven van een complimentje, kun je een man aanmoedigen om jou aan te spreken. En als hij nog steeds niet in actie komt, laat dan zien dat je interesse hebt door hem naar je toe te wenken of hem om een kleine gunst te vragen. Het tonen van je kwetsbaarheid en hem de kans geven om jouw ‘superheld’ te zijn, kan ook de drempel verlagen.

Het is belangrijk om niet te snel te gaan en de man de ruimte te geven om ook initiatief te tonen. Maar als dat niet gebeurt, aarzel dan niet om zelf te flirten en de sfeer wat op te peppen! Door deze stappen te volgen, vergroot je niet alleen de kans dat die ene leuke man je aanspreekt, maar laat je ook zien dat je zelfverzekerd en assertief bent. Dus waar wacht je nog op? Ga ervoor en laat die vonk overslaan!

“Maar hoe kan ik dan het beste met hem flirten?”

Dat en nog veel meer ontdek je in mijn e-book over de 3 speciale schakels in het mannenbrein. Als jij weet hoe deze schakels werken, dan beschik je over de kennis om een man volledig om je vinger te winden. Het hele proces van hem aanspreken tot hem verleiden wordt voor jou een walk in the park.

Als je benieuwd bent naar dit e-book, dan kan je het onderaan dit artikel downloaden.

Gratis en voor niets!

ebook Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Liefs,
Laurens

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Over de auteur

Laurens

Laurens is coach bij MannenBrein. Al 4 jaar coacht hij vrouwen om meer geluk in de liefde te vinden. Hij deelt zijn wijsheid tijdens privécoaching sessies, workshops en op deze site.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Schrijf een reactie

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)