Hoe vraag je een man mee uit? 11 simpele tips om hem mee uit te vragen

Je bent een hele leuke man tegen het lijf gelopen.

Het liefste zou je een keer een drankje met hem willen doen. 

In plaats van wachten tot hij jou mee uitvraagt, besluit je het heft in eigen hand te nemen: je gaat hém mee uit vragen. 

Maar hoe vraag je een man mee uit

In dit artikel deel ik de 11 beste tips met je hoe je een man kunt vragen om af te spreken

Inhoud van dit artikel:Meer...

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je 31 kant-en-klare berichtjes krijgt om definitief zijn hart te veroveren? Ontdek deze 31 berichtjes en 'de 3 schakels in het mannenbrein' hier: Download de 31 berichtjes

Na het lezen van dit artikel weet jij precies hoe je een man op date kunt vragen. 

Laten we gelijk beginnen met deze video waarin ik je 3 slimme tips en berichtjes geef om een man mee uit te vragen: https://www.youtube.com/watch?v=VVXr21HOLfA

Een man mee uit vragen: hoe doe je dat? 

Iemand op date vragen is tegenwoordig niet meer iets wat alleen een man kan doen. Ook vrouwen kunnen prima een man mee uit vragen. Een man op date vragen, draait vooral om zelfvertrouwen. Als jij erin gelooft dat jullie een super leuke date zouden kunnen hebben, moet je niet te lang twijfelen. Zo weet jij meteen wat jouw intenties zijn en hoeft hij die spannende stap van iemand op date vragen niet te zetten.  

1. Wees niet bang om hem mee uit te vragen 

Heel veel vrouwen gaan hier de fout in. 

Ik snap dat je wellicht denkt: “Vindt hij me wel leuk als hij me niet mee uit vraagt?”

Er heerst een soort maatschappelijk beeld dat een man de eerste stap moet zetten als het gaat om iemand mee uit vragen. Dit geldt overigens ook voor grotere dingen, zoals het doen van een huwelijksaanzoek.

En natuurlijk is het aantrekkelijk als die ene man waar jij een oogje op hebt, zélf het initiatief neemt om jou mee uit te vragen en jou te verleiden. Wij mannen vinden dat zelf ook leuk. We willen bij het koffiezetapparaat op kantoor kunnen vertellen over hoe wij die ene leuke vrouw aan de haak hebben geslagen. En toch… doen wij dat niet altijd.

Wij mannen hebben een groot ego, maar tegelijkertijd is dat ego ongelofelijk fragiel. De meeste mannen durven het risico niet te lopen een blauwtje te lopen bij die ene leuke vrouw die ze willen veroveren.

Het feit dat hij jou nog niet mee uit heeft gevraagd, kan dus simpelweg betekenen dat hij het niet durft, omdat hij bang is dat z’n ego wordt gekrenkt.

Dan toch maar wachten tot hij z’n moed bij elkaar heeft geraapt en zijn taak als man kan vervullen door jou mee uit te vragen? Absoluut niet!

Wees niet bang om hem mee uit te vragen! Hij zal je moed enorm waarderen. 

2. Stop met afwachten

Pas op dat je niet in deze valkuil trapt. 

Stel, je wacht op de bus en je hebt het geluk dat er een leuke man naast je staat te wachten. Leuk om naar te kijken, maar hoe tof zou het zijn om deze man beter te leren kennen?

De meeste vrouwen zullen nooit deze stap nemen. De meeste mannen trouwens ook niet. Wij mensen wachten van nature liever af dan dat we gelijk actie ondernemen.

Hier kan je fijn je voorouders de schuld van geven. En nee, dan bedoel ik niet je opa en oma. Nee, je voorouders van way back. Je prehistorievoorouders. In de oertijd was namelijk alles gevaarlijk. Een wildvreemd iemand aanspreken van een onbekende stam kan je dood betekenen. De oertijd heeft ons geprogrammeerd om de veilige weg te kiezen en af te wachten. Onnodige risico’s nemen door een onbekend iemand aan te spreken kon dus je dood betekenen.

Maar dat is nu niet meer het geval! Je hoeft jezelf dus helemaal niet meer in bescherming te nemen. Je kan gerust die stap zetten en die man mee uit vragen.

Je kunt wel altijd voor de veilige weg kiezen, maar dan kan het zijn dat die date er nooit van komt.

Om jou te helpen om hem aan te spreken, heb ik trouwens deze video voor je gemaakt:

3. Zie hem op date vragen als kans om te oefenen 

Laat je niet tegenhouden door deze angst. 

Als je ergens beter in wil worden, moet je af en toe op je bek gaan. Maar hoe vaker je iets oefent, hoe makkelijker het wordt. Dat geldt ook voor een man op date vragen

Het kan zijn dat die leuke man, om wat voor reden dan ook, het niet ziet zitten om met je af te spreken. Maar als je later een andere leuke man tegenkomt en je vraagt hem mee uit, dan sta je al gelijk 1-0 voor. Je hebt het immers al een keer gedaan!

Bovendien voorkom je hiermee dat je spijt krijgt dat je hem NIET mee uit hebt gevraagd. Je hebt het lef gehad om hem mee uit te vragen, dus nu zal je nooit meer zitten met een “Wat zou er nou gebeurd zijn als ik hem toch mee uit had gevraagd…’ – gevoel.

Afgewezen worden is niet leuk, maar het is ook niet het einde van de wereld. Hoeveel vrouwen hebben nou het lef om een man daadwerkelijk mee uit te vragen?

Wat zijn antwoord op jouw voorstel ook gaat zijn: je mag trots zijn op je moed! 

4. Geef hem een goed gevoel over zichzelf 

Dit is ontzettend belangrijk! 

Heb ik je al wel eens wat verteld over mannen met hun grote ego? ;). Dat ego kun je gebruiken in je voordeel.

Geef hem eens een complimentje of vraag hem om je ergens mee te helpen. Hierdoor krijgt hij een goed gevoel geeft over zichzelf en geef je hem een boost in zijn zelfvertrouwen.

Hierdoor voelt hij zich extra mannelijk!

Dit betekent natuurlijk niet dat je hem de hele dag moet bombarderen met complimentjes. Mensen zijn aangetrokken tot dingen die niet makkelijk te krijgen zijn.

Zie de complimentjes dus als een soort hulpmiddel om hem net even dat ene zetje te geven zodat hij jou mee uit vraagt, zonder dat jij dat per se hoeft te doen. Hoe meer je zijn ego streelt en hoe meer je bij hem dat onderliggende mannelijke gevoel aan kan wakkeren. En des te groter de kans dat hij jou mee uit gaat vragen. 

5. Vraag hem mee uit alsof je het niet zo gepland had

Dit zal je misschien verrassen. 

Een man op date vragen hoeft namelijk helemaal geen groots moment te zijn. Een man mee uit vragen kan je ook heel subtiel doen!

Ik kan me voorstellen dat je een drukke agenda hebt. Werken, sporten, een drankje doen met vriendinnen etc. Het mooie hiervan is dat jij je plannen makkelijk kan combineren met het mee  uit vragen van die ene leuke man.

Stel, je was van plan naar een tentoonstelling te gaan in een museum, dan kan je hem heel gemakkelijk meevragen door het volgende te zeggen: “Ik ben van plan naar deze tentoonstelling te gaan maar ik heb nog niemand om mee te gaan, heb jij zin om gezellig mee te gaan?” Het fijne van iemand mee uit vragen op deze manier, is dat het heel erg spontaan lijkt. Die tentoonstelling stond immers al in je agenda. En zelfs al stond het niet in je agenda, dat weet hij natuurlijk niet ;).

Hem op deze manier mee uit vragen is minder spannend en meer casual, omdat het een heel spontaan idee lijkt om hem mee te vragen.

6. Houd rekening met zijn interesses 

Deze tip is eigenlijk heel logisch. 

Hem mee uit vragen heeft natuurlijk de grootste kans van slagen als jullie iets gaan doen wat jullie allebei leuk vinden.

Het klinkt misschien heel logisch, maar de kans dat iemand ‘ja’ zegt op jouw verzoek om hem mee te nemen naar een museum terwijl hij helemaal niet van kunst houdt, is natuurlijk vrij klein. Het is het beste om iets te doen wat voor jullie allebei leuk is. 

Er zijn zat leuke dingen die je kan doen die voor jullie allebei leuk zijn. Wellicht hebben jullie gemeenschappelijke interesses waar je op door kan spelen. 

7. Maak je intenties duidelijk 

Neem deze tip heel serieus. 

Het kan heel moeilijk worden iemand op date te vragen als hij denkt dat jullie “gewoon vrienden” zijn.

Als je hem leuk vindt, wil je absoluut niet in de friendzone terechtkomen. Toch kan dit gebeuren als je intenties voor hem niet duidelijk waren. 

Als je intenties niet duidelijk waren, kan het zijn dat hij je na verloop van tijd gewoon is gaan zien als een vriend. Dit kan komen doordat je (nog) geen stappen hebt ondernomen om hem jou mee uit te laten vragen of je doordat je hem zelf nog niet mee uit hebt gevraagd.

Gelukkig is hier wat aan te doen, zoals je hebt kunnen lezen in de eerdere tips!

8. Maak hem bewust van jouw vrouwelijkheid 

Deze tip is anders dan je denkt. 

Ik kan me voorstellen dat dit een beetje oppervlakkig klinkt. Maar er zijn gelukkig ook manieren om hem bewust te maken van jouw vrouwelijkheid zonder dat je je gelijk in een jurk hoeft te hijsen en jezelf moet versieren met liters make up.

Met vrouwelijkheid bedoel ik dat je hem wijst op hoe aantrekkelijk je bent. Als jullie altijd vrij mannelijk met elkaar omgaan, komt die kant van jouw misschien helemaal niet duidelijk naar voren.

Laten we beginnen met het gedrag. Het spreekt natuurlijk voor zich dat boeren en scheten laten in zijn bijzijn niet heel erg vrouwelijk over komen. Niet dat alle mannen dan wel de hele dag boeren en scheten laten, maar je snapt wat ik bedoel ;).

Wees de vrouw waar hij mee op date wil gaan, niet een van z’n vrienden waarmee hij voetbal wil kijken en bier wil drinken

Een andere manier om hem te wijzen op jouw vrouwelijkheid, is door met hem te flirten. Onderzoek wijst uit dat non-verbale signalen als aanraken of oogcontact aanhouden voor langere duur helpen bij het creëren van aantrekkingskracht.

Door te flirten worden jouw intenties veel sneller duidelijker, waardoor hij weet waar hij aan toe is. 

Daarnaast zijn mannen visueel ingesteld. Dit wordt nog verder toegelicht in diverse wetenschappelijke bronnen.

Hoe oppervlakkig het ook lijkt, door goed je uiterlijk te verzorgen, en leuke aantrekkelijke kleding te dragen als je bij hem in de buurt bent, zal hij eerder het initiatief nemen om je mee uit te vragen. Jij bent een leuke vrouw en door de combinatie van je gedrag en je leuke uiterlijk maak je het voor hem duidelijk dat je meer bent dan gewoon een vriend.

Je gedragingen, evenals je uiterlijk iets vrouwelijker maken in combinatie met flirterig gedrag, kunnen er dus voor zorgen dat hij je eerder mee uit gaat vragen, omdat hij je dan minder als one of the guys gaat zien. Daarnaast is het ook bevorderlijk als je hem wil uitvragen, omdat je intenties gelijk veel duidelijker zijn. Dit verkleint de stap aanzienlijk om hem mee uit te vragen.

9. Gebruik technologie in je voordeel

Vergeet deze slimme tip niet in te zetten om een man op date te vragen! 

Kijk, naar alle waarschijnlijkheid vind je een man die een beetje assertiviteit toont leuker dan een man die niets doet en afwacht.

Omgekeerd werkt het net zo. Omdat het nou eenmaal niet zo vaak voorkomt dat de vrouw de man mee uit vraagt kan je dat juist als element of surprise inzetten als je hem mee uit wilt nemen.

Uiteraard snap ik ook dat deze manier het meeste lef vraagt en daarom misschien een beetje eng is om te doen ;).

Het mooie van de technologie van tegenwoordig is dat het heel makkelijk is om iemand mee uit te vragen zonder dat je gelijk de grote stap moet nemen om dat face to face te doen.

Daarnaast is het natuurlijk moeilijker om iemand in real life mee uit te vragen als de man in kwestie aan de andere kant van het land woont. Ook in dit geval biedt de technologie van tegenwoordig een uitkomst.

Nou zijn er hedendaags natuurlijk veel verschillende soorten social media die je in je voordeel kan gebruiken zoals Facebook, Twitter of WhatsApp. Welk medium je gaat gebruiken om hem mee uit te vragen, maakt in principe niet zoveel uit. 

10. Blijf subtiel 

Met deze tip voorkom je dat je hem afschrikt! 

Het is best weird iemand mee uit te vragen die je nog nooit in het echt hebt gezien.

Hiermee bedoel ik de volgende situatie: Je komt een leuke, onbekende man tegen op Facebook. Je stuurt hem een vriendschapsverzoek, ook al kennen jullie elkaar niet en probeert hem op deze manier op date te krijgen.

Want zeg nou zelf: als een man dit bij jou zou doen zou dit enigszins vreemd overkomen, vind je niet? 😉

Je kan Facebook of WhatsApp natuurlijk wel goed gebruiken als je een man mee uit wil vragen die je ook in het echt kent, en waar je al een tijdje een oogje op hebt. Dit is natuurlijk helemaal makkelijk als je al z’n nummer hebt.

Heb je z’n nummer nog niet? Dan kan je proberen of je subtiel zijn nummer kunt krijgen. 

11. Durf assertief te zijn

Dit is spannend, maar wel effectief. 

Mocht je in het bezit zijn van zijn nummer, dan kan je eigenlijk het beste hem gewoon opbellen. Dit toont assertiviteit van jouw kant!

Je kan natuurlijk ook de chatfunctie gebruiken van bijvoorbeeld WhatsApp of Facebook. Mocht je dit willen doen, dan is het belangrijk de eerder genoemde tips ook toe te passen tijdens het chatten. Dit houdt dus in dat je ervoor zorgt dat hij jou via chat uit vraagt.

Dit kun je het beste voor elkaar krijgen door hem te complimenteren via chat en enthousiast te reageren als hij jou een berichtje stuurt.

Combineer dit met subtiele hints zoals beschreven in tip 4. Als jullie een aantal dagen achter elkaar hebben gechat (zeg 5 tot 7 dagen) en hij heeft nog steeds geen actie ondernomen, dan is het tijd dat jij dat doet. 

De manier om hem te laten smeken om een relatie en hij niet meer bij je weg wil

Zo, dit waren de 11 tips die je vandaag nog kan toepassen om hem mee uit te vragen!

Wil je meer weten over hoe je hem op date krijgt, een relatie met hem krijgt of je jouw relatie met hem wil verbeteren?

Dan heb ik fantastisch nieuws voor je! Er zijn namelijk 3 Schakels in het mannenbrein waarmee je hem zonder dat hij door heeft wat er gebeurt, smoorverliefd op je maakt zodat hij niet kan wachten om je op date te vragen.

Deze 3 schakels helpen je ook om tijdens het daten ervoor te zorgen dat je precies de juiste knoppen bij hem indrukt zodat hij aan niks anders meer kan denken, maar al te graag een relatie met je wil.

Om je op weg te helpen heb ik deze 3 schakels in een rapport uitgebreid beschreven met praktische handvaten. Dit rapport kan je hieronder gratis downloaden.

Bedank me later maar ;).

ebook Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Liefs,
Mathijs Dingjan

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Over de auteur

Mathijs Dingjan

Mathijs Dingjan is hoofdcoach bij MannenBrein. Al 7 jaar coacht hij vrouwen om meer geluk in de liefde te vinden. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je je liefdesleven een flinke boost geeft.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Schrijf een reactie

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)