Wat is echte liefde? 9 Subtiele signalen van ware liefde + uitleg

Wat is echte liefde

Wat is echte liefde? Soms vraag je je af of jullie het hebben en of het überhaupt wel bestaat.

In dit artikel leg ik je exact uit wat echte ware liefde is!

Inhoud van dit artikel:Meer...

Na het lezen van dit artikel hoef jij nooit meer te twijfelen wat echte liefde is. Wil jij die liefde voor altijd houden, zonder twijfels of sleur? Lees dan zeker tot het einde van dit artikel, want er staat nog iets op je te wachten!

Wat is echte liefde?

Echte liefde is een diepe, blijvende connectie met iemand die verder gaat dan alleen aantrekkingskracht. Het betekent dat je elkaar begrijpt, respecteert en altijd voor elkaar klaarstaat, ook als het even tegenzit. Je accepteert elkaars fouten en groeit samen. Het draait om een mix van emotionele en fysieke aantrekkingskracht, vertrouwen en goede communicatie. Echte liefde is die veilige plek waar je jezelf kunt zijn en je gewaardeerd voelt.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je 31 kant-en-klare berichtjes krijgt om definitief zijn hart te veroveren? Ontdek deze 31 berichtjes en 'de 3 schakels in het mannenbrein' hier: Download de 31 berichtjes

6 bedenkingen over ware of echte liefde

1. Echte liefde overkomt je niet

Sprookjes en Hollywood geven het beeld dat ware liefde iets is dat je overkomt. Iets magisch dat je hebt met iemand. Daarom kan je je ook afvragen of het met een specifiek persoon nu ware liefde is of niet.

Voor nu is het belangrijk om je te realiseren dat magische echte liefde (zoals je dat in films ziet) niet bestaat en dat het eigenlijk best wel maakbaar is.

En dat is goed nieuws! Maar soms lijk je die echte liefde tóch even te ervaren. maar lijkt het van korte duur. Ook wel ‘verliefdheid’ genoemd. Lees over deze fase meer hier:

2. Verwar echte liefde niet met romantische liefde

Ken je dat gevoel? Dat je helemaal halsoverkop verliefd bent op iemand? Dat je alleen maar aan hem kan denken en het leven voor een moment helemaal geweldig lijkt. Maar dan wordt het minder. Je gaat ineens zijn mindere punten zien en dat geweldige gevoel verdwijnt ineens. Of jij voelt het nog, maar hij lijkt het minder en minder zo te ervaren.

Het is het gevoel dat vaak bezongen wordt in ballads: “I hope this feeling stays forever”.

Wat je hier echter ervaart is ook geen echte liefde, maar romantische liefde. In de volksmond ook wel verliefdheid genoemd. 😉

En verliefdheid wordt langzaamaan altijd minder in een relatie.

Dit is flink onderzocht, maar de resultaten wisselen. De meeste onderzoekers echter zeggen dat verliefdheid tussen de 6 maanden en 2 jaar duurt.

Verliefdheid is, als je het uitkleedt, eigenlijk een combinatie van emoties.

Wanneer je iemand tegenkomt die jij leuk vindt:

  • Je ervaart een sterke hoop dat hij in je leven komt of blijft.
  • Tegelijk ervaar je angst en dat hij je niet leuk meer vindt of verlaat.

Kortom, een verlangen naar iemand. Ze hebben veel waarde voor ons, en we hebben een onzekerheid of we hem kunnen krijgen en houden. Naarmate je relatie vordert met iemand, wordt het vanzelfsprekend dat we iemand hebben. We hebben minder door wat die persoon ons allemaal brengt, en er is geen onzekerheid meer om hem te verliezen. En dus wordt de verliefdheid minder.

Alleen wanneer je je zo nu en dan even realiseert wat een geweldige man je aan de haak hebt geslagen, of even ervaren hebt hoe het zonder hem is, dán voel je datzelfde verliefde gevoel weer even.

Maar eigenlijk is het dus heel natuurlijk dat dat gevoel minder wordt. Vermoed je trouwens dat je echte liefde verwart met verliefdheid? Lees dan dit artikel:

3. Echte liefde draait om onvoorwaardelijk geven

Heb je weleens ervaren hoe het is als iemand onvoorwaardelijk geeft? Een gevoel dat iemand er hoe dan ook voor je is, wat je ook zegt of doet? Denk aan de liefde die een moeder haar kind geeft. Het voelt als een warme deken die je opwarmt. DAT is het gevoel dat echte liefde kenmerkt.

Je zet de ander zijn behoeftes centraal en doet er alles aan om daarin te voorzien.

En de ander doet dat met jouw behoeftes. Je bent niet continu aan het evalueren of je wel voldoende terug krijgt, zoals in het prille begin. Je geeft simpelweg onvoorwaardelijk.

Dit is pas één van mijn grootste inzichten die ik met je deel. Mijn andere geheimen lees je hier:

4. Echte liefde is een keuze

De boodschap hierboven van ware liefde – je moet allebei onvoorwaardelijk geven –  kan best een domper zijn. Niet alleen moet jij dat door hebben, maar hij ook nog eens. Besef dat liefde nooit het resultaat is van dingen die iemand doet of wat je krijgt. Het is geen ruilmiddel waar je een dure ketting, of seks voor kunt ruilen.

Alleen oprechte liefde zorgt voor meer liefde.

Want geef jij onvoorwaardelijk liefde? Wordt dat je nieuwe levensinstelling? Dan kan het niet anders dan dat hij het op een gegeven moment terug gaat geven.

Echte liefde is dus een keuze. Eentje die jij vandaag nog kan maken als je iemand date.

Ik wil je wel een waarschuwing geven: hem onvoorwaardelijk liefde geven betekent niet dat je hem te vroeg in jullie contact al te veel te geven. Wanneer je het proces niet respecteert waarin hij moet wennen aan jou en het idee van een relatie, dan jaag je hem heel snel weg.

5. Zonder voldoende compatibiliteit kan echte liefde niet groeien

Er is één voorwaarde die ongelofelijk belangrijk is om echte, ware liefde te krijgen.

Je kunt elkaar wel onvoorwaardelijk liefhebben. Maar pas je niet bij elkaar? Of heb je niks gemeen? Dan wordt het wel erg moeilijk.

Dan wordt het heel moeilijk. Je moet dan kiezen tussen iets wat je ongelukkig maakt en liefde. En hoe vervelend het ook klinkt, het opofferen van je fundamentele voorwaarden voor je geluk voor liefde is een slecht idee.

“Maar wat is dan voldoende compatibiliteit?”

Het is (gelukkig maar) een fabeltje dat je alleen echte liefde kunt ervaren als je 100% bij elkaar past. Want ben je op zoek naar een man waarmee het op alle vlakken helemaal klikt? Dan ben ik bang dat je nog wel even aan het zoeken bent.

Wat ik veel belangrijker vindt, is dit:

Zorg dat je iemand vindt die op de voor jou belangrijkste vlakken goed met jou matcht, en dezelfde toekomstvisie heeft als jij.

Misschien heb je wel eens het vrouwenblad-advies gelezen om een lijstje te maken met alles wat je zoekt in een man. En dat lijstje af moet gaan als je iemand ontmoet. Dat is dus helaas één van de slechtste adviezen die je kan opvolgen! Op die manier zal niemand ooit goed genoeg voor je zijn.

Wat je dan wel wil doen?

Maak een lijstje met dingen die absolute no-no’s zijn. Dingen waarmee je echt NIET zou kunnen leven, waar je op termijn echt over zou vallen. Dat is heel persoonlijk, maar denk bijvoorbeeld aan:

  • Politieke voorkeur (vaak belangrijk voor mensen)
  • Intelligentie
  • Toekomstideeën over wonen en werken
  • Voorkeuren, zoals muziek of hobby’s
  • Kinderwens
  • Mening over trouwen ja of nee
  • Sportief of niet
  • Hij gebruikt de term ‘yolo’ onironisch

Als je ergens een sterke mening over hebt, zorg ervoor dat de man waar jij voor gaat dezelfde doelen heeft, en jullie matchen op dat vlak.

Tenslotte is het belangrijk dat je elkaar wel respecteert om de verschillen die je hebt, en laat je er juist door inspireren. Zie het als een kans om te groeien. Iedereen heeft behoefte om als mens te groeien in het leven, en juist verschillen zorgen ervoor dat je leert en jezelf blijft ontwikkelen. Dus stel je daarvoor open en laat je verrassen.

6. Bewaak je eigen grenzen

Voordat ik je de signalen van echte liefde geef, wil ik je nog voor één ding waarschuwen:

Onvoorwaardelijk liefhebben betekent NIET dat je je eigen grenzen moet laten vallen.

Je wilt nooit MEER van iemand anders houden dan dat je van jezelf houdt. Wees je bewust wat jij echt wil en waar jij behoefte aan hebt. En zorg ervoor dat je jezelf dat gunt. In je relatie wil je daar open en eerlijk over zijn. Je kan aangeven wat jij fijn zou vinden of hoe jij behandeld wilt worden (of beter: hoe je NIET behandeld wilt worden).

Maar laat het niet beïnvloeden door wat jij geeft in de relatie. Wees alleen wel alert wanneer hij bewust aan het profiteren is en totaal geen oog heeft voor wat jij wilt.

De 9 signalen van echte liefde

Vraag je je af of je echte liefde voelt? Dan heb ik hier de signalen voor je die jou duidelijk maken dat het goed zit. Je komt er zo supersnel achter of het echte liefde is, passie of verliefdheid.

1. Hij betrekt je bij in alles in zijn leven

Hij heeft inmiddels besloten dat het niet meer ZIJN leven is maar JULLIE leven. Hij betrekt je in alles. Natuurlijk doe je soms dingen alleen. Dat is alleen maar gezond.

Maar alles wat belangrijk is voor hem? Dat deelt hij graag met je.

Zijn vrienden, zijn familie en belangrijke momenten. Hij kan niet wachten om je voor te stellen aan iedereen die belangrijk is voor hem, en kerst met de familie, daar ben jij natuurlijk bij. Voor hem is het dus niet meer zijn leven en jouw leven, maar is het jullie leven samen.

2. Als jij blij bent, is hij blij

Er is niks zo vervelends voor hem als jou ongelukkig te zien. Hij voelt zich dan minstens net zo belabberd. Maar daarentegen, als er iets is wat hij kan doen dat jou blij maakt dan doet hij dat.

Want jij bent zijn belangrijkste doel in het leven.

En er zijn genoeg dingen waar hij blij van wordt. Maar weet hij dat het jou enorm ongelukkig maakt (een leguaan als huisdier kopen bijvoorbeeld)? Dan denkt hij wel drie keer na voordat hij het doet.

3. Hij is er zelfs op de slechtste momenten

Tja, het is heerlijk met je als alles goed gaat. Maar daar herken je geen echte liefde aan. Wat als het minder gaat met je? Als je ziek bent? Of het zwaar hebt op je werk bijvoorbeeld?

Als het echte liefde is, dan is hij er altijd voor je. En misschien juist nog wel meer op die momenten.

Juist omdat het hém pijn doet om jou zo te zien. Hij doet er alles aan om je beter te laten voelen en steunt je waar nodig.

4. Hij doet er alles aan om meningsverschillen op te lossen

Hebben jullie een meningsverschil of ruzie? Dat kan, geen probleem. Dat geeft niet.

Maar als hij echt van je houdt dan doet hij er alles aan om de vrede weer te herstellen.

Het is voor hem belangrijker om jullie contact te herstellen en jou weer met een lach op je gezicht te zien. Dus hij zet zijn enorme ego even aan de kant en praat het uit. Of geeft je zelfs gelijk als dat nodig is. Let wel op, mannen zitten anders in elkaar dan vrouwen, dus het kan best één of twee dagen duren voordat hij erop terug komt. Maar hij doet het sowieso.

5. Hij ZIET je echt

Natuurlijk kan iemand naar je kijken en naar je luisteren… Maar hij kijkt dwars door je heen.

Hij weet precies hoe jij je voelt, zelfs als je je anders voordoet.

En hij weet vervolgens wat je nodig hebt en geeft je dat.

6. Hij besteedt tijd aan je

Jij bent belangrijker voor hem dan wat dan ook. En daarom besteedt hij tijd aan je. Wat je ook nodig hebt.

Hij plant leuke activiteiten met je, en geeft je oprechte aandacht.

En hij geniet er oprecht van. Zelfs als hij iets voor je doet wat hij zelf minder leuk vindt, dan weet hij hoeveel het voor jou betekent. En daar gaat het hem om. Dat is echte liefde.

7. Hij heeft het over je

Merk je dat hij over je praat met anderen? Of je er nu bij bent of niet? Dan ben je belangrijk voor hem. Hij vertelt maar al te graag wat je doet, hoe het met je gaat en de dingen die je bereikt.

Hij is continu in zijn hoofd met je bezig en deelt het maar al te graag met vrienden, familie en de pakketbezorger die toevallig iets kwam brengen.

8. Hij praat niet over IK maar over WIJ

Wanneer je met hem praat, of wanneer jullie met andere mensen zijn, heeft hij het opmerkelijk vaak over WIJ (jij en hem) in plaats van alleen over zichzelf. Wanneer iemand in WIJ-vorm gaat praten dan betekent het dat zijn leven sámen met jou is. Dat jullie één zijn.

Dat betekent natuurlijk nog niet dat hij zijn Facebook profielfoto moet wijzigen naar eentje met jou, of zelfs een nieuw profiel aanmaakt met beide jullie namen. 😉 Dat gaat dan weer te ver. Je mag best een individu blijven. Maar jullie zijn wel allebei individuen die een leven delen samen. En daarom heeft hij het over WIJ. En niet over IK.

9. Hij laat je weten hoe belangrijk je voor hem bent

Wanneer het echte liefde is, zal je dat zeker aan hem merken. Misschien zegt hij het niet letterlijk, daar hebben mannen nogal eens moeite mee…

Maar als het goed zit merk je dat aan hoe hij met je omgaat.

Hoe hij op je reageert en wat hij voor je doet. Je hebt heel snel door of iemand meer in eigen belang denkt of echt onvoorwaardelijke echte liefde voelt voor je.

Wat is echte liefde – Samenvatting

Echte liefde is dus meer dan alleen aantrekkingskracht; het is een diepe, blijvende connectie gebaseerd op begrip, respect en steun, zelfs in moeilijke tijden.

Het gaat verder dan de vluchtige emoties van verliefdheid en is iets wat je samen opbouwt. Onvoorwaardelijk geven, compatibiliteit, en het bewaken van je eigen grenzen zijn essentiële elementen van ware liefde. In een relatie waar echte liefde aanwezig is, zul je merken dat je partner je betrekt bij zijn leven, blij is als jij gelukkig bent, en er altijd voor je is, zelfs op de slechtste momenten. Hij ziet jou echt, besteedt tijd aan je, en praat over jullie als een team. Deze eigenschappen vormen de basis voor een gezonde, langdurige relatie.

Maar wist je dat er 3 schakels zijn in zijn mannenbrein die ervoor zorgen dat hij echt stapelgek op je wordt?

Of je heb nu pas net ziet of al jaren een relatie hebt. Deze 3 schakels zijn de primaire knoppen die je in moet drukken om hem echt verliefd te krijgen en een diepe emotionele connectie te geven.

En hieronder kan je de 3 schakels gratis downloaden, als handig e-book!

ebook Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Liefs,
Mathijs Dingjan

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Over de auteur

Mathijs Dingjan

Mathijs Dingjan is hoofdcoach bij MannenBrein. Al 7 jaar coacht hij vrouwen om meer geluk in de liefde te vinden. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je je liefdesleven een flinke boost geeft.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Schrijf een reactie

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)