Verliefdheid man herkennen: Deze 11 signalen verklappen het

Je hebt een sterk vermoeden maar je weet het niet helemaal zeker….

Is hij nou verliefd op je of niet?

Het kan soms best lastig zijn om verliefdheid bij een man te herkennen.

Daarom ga ik je vandaag leren hoe je verliefdheid bij een man direct kunt herkennen aan de hand van zijn gedrag en lichaamstaal.

Inhoud van dit artikel:Meer...

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je 31 kant-en-klare berichtjes krijgt om definitief zijn hart te veroveren? Ontdek deze 31 berichtjes en 'de 3 schakels in het mannenbrein' hier: Download de 31 berichtjes

Hoe zie je dat iemand verliefd is op jou: de 11 signalen

De eerste 5 signalen gaan over lichaamstaal.  Uit onderzoek is gebleken dat verschillende (onbewuste) lichaamstaal signalen verliefdheid bij zowel mannen als vrouwen kunnen verraden. De laatste 6 over zijn gedrag.

Wanneer een man meerdere verliefdheids-signalen tegelijk vertoont is de kans groot dat hij verliefd op je is.

Maar om je extra te helpen heb ik een speciale video voor je gemaakt. Daarin vertel ik je 7 dingen die verliefde mannen doen.

Let op: dit artikel richt zich specifiek op het gedrag en de lichaamstaal van een verliefde man.

Als je benieuwd bent naar andere verliefdheid signalen van mannen, of je wilt testen of hij écht verliefd op je is, lees dan eens deze artikelen:

1. Hij kijkt je anders aan

Er is een bekend gezegde dat luidt: “De ogen zijn de spiegel van de ziel”

Als het gaat om verliefdheid is deze uitspraak 100 procent waar. Mannen hebben namelijk een kenmerkende verliefdheidsblik die je direct kan herkennen.

De verliefdheidsblik is te herkennen aan een aantal duidelijke verschijnselen:

 • Zijn pupillen verwijden als hij met je praat.
 • Hij kijkt je lang en vaak aan.
 • Hij kijkt plotseling weg als jij naar hem kijkt.
 • Als hij weg kijkt, kijkt hij naar onderen.

Afgezien van deze signalen vertoont de mannelijke verliefdheidsblik een specifiek patroon.

Dit patroon verraadt direct zijn interesse in jou

Het patroon is simpel te herkennen. Een verliefde man (of een man die enorm geïnteresseerd in je is) zal jou in de ogen kijken. Vervolgens dwaalt zijn blik kort naar onderen. Hij staart dan kort naar jouw mond. Hierna kijkt hij je weer in de ogen, en dit proces herhaalt zich.

Deze driehoek blik ziet er ongeveer zo uit: Het sterke oogcontact laat zijn interesse in jou zien. De reden waarom hij naar je mond kijkt is omdat hij jou (onbewust) wil zoenen.

Als je trouwens meer lichaamstaal signalen wilt waaruit je kan opmaken of een man je leuk vindt check dan eens deze video van Mathijs:

2. Hij spiegelt jou

Ga eens voor de gein met je handen over elkaar zitten als je met hem praat. Of zorg dat je de hele tijd aan je gezicht zit…. Of leg je armen eens achter je nek.

Wat je ook doet: hij zal jou precies nadoen wanneer hij verliefd op je is. Een verliefd persoon probeert namelijk gelijk te zijn aan degene waar hij/zij verliefd op is.

Onbewust worden hierdoor spiegelneuronen geactiveerd die de volgende boodschap proberen over te brengen:

“Kijk, ik begrijp je helemaal. Ik ben net zoals jij en ik wil graag dat je dat ziet.”

Dus: hoe meer jij doorhebt dat hij jouw lichaamstaal kopieert, des te eerder kan je de verliefdheid bij een man herkennen.

3. Hij vertoont onzekerheid in zijn lichaamstaal

Een verliefde man is erg onzeker (al zou hij dat zelf nooit toegeven). Een man die verliefd op je is probeert constant indruk op je te maken. De hele tijd speelt de volgende gedachte door zijn hoofd:

“Ik hoop echt dat zij me leuk genoeg vindt.”

Zelfs de meest zekere man vertoont in zijn lichaamstaal enige onzekerheid wanneer hij staat de praten met een vrouw waar hij halsoverkop verliefd op is.

Deze onzekere lichaamstaal is op de volgende manieren te herkennen:

 • Hij kijkt weg en naar onderen (zie signaal 1 van dit artikel).
 • Hij zit veel aan z’n gezicht.
 • Z’n lichaamstaal is erg onrustig.
 • Hij beweegt heel snel.
 • Hij krabt of frunnikt.
 • Z’n lichaamstaal is gesloten.
 • Hij houdt z’n hoofd niet stil.
 • Z’n lichaamstaal vertoont onhandigheid.

4. Hij leunt naar voren

Dit is precies wat mannen doen als ze een vrouw écht heel leuk vinden: ze leunen enorm in, zodat ze de ruimte tussen jou en hem verkleinen.

Als je dus merkt dat een man overdreven in jouw personal space aan het leunen is, dan kan je ervanuit gaan dat hij je op z’n minst ontzettend interessant vindt. Hoe vaker (en hoe heftiger) hij in leunt, hoe groter de kans dat hij verliefd is.

5. Hij raakt je vaker aan

Kan hij z’n handen niet thuishouden? Legt hij graag zijn hand op jouw schouder? Geeft hij je een overdreven lange knuffel iedere keer als je hem ziet?

Dan is de kans groot dat de beste man verliefd is.

Hoe verliefder hij is, hoe vaker hij je aanraakt

Uit onderzoek is gebleken dat aanrakingen de band tussen twee mensen versterkt. En als een man verliefd is wil hij natuurlijk niets liever dan jullie band versterken.

Bovendien heeft een man die seksueel geïnteresseerd is in een vrouw (wat hij ALTIJD is als hij verliefd is) veel behoefte om deze vrouw aan te raken.

“Hmm… nou, als ik er over nadenk raakt hij me eigenlijk niet zo vaak aan. Betekent dit dan dat hij toch niet verliefd is?”

Ja, dat kan. Maar er kan ook iets anders aan de hand zijn…

Kijk, mannen zijn als de dood voor een afwijzing van een vrouw. Dit is al helemaal het geval wanneer hij smoorverliefd op een vrouw is. Dit is exact de reden waarom sommige mannen je niet eens durven aanraken als ze verliefd zijn.

Deze mannen zijn erg bang om het te verprutsen. Zo’n man denkt dat jij z’n aanraking niet prettig vindt. Als hij dus ALLE signalen uit dit artikel vertoont maar hij raakt jou nooit aan, dan is er een grote kans dat dit komt door zijn onzekerheid.

En onzekerheid is een duidelijke indicatie waarmee je verliefdheid bij een man kunt herkennen.

Los van onzekerheid zijn er nog andere indicatoren van zijn gedrag waardoor je zeer vlot zijn verliefdheid kunt herkennen. Laten we daarom eens een blik werpen op de belangrijkste verliefdheid signalen als het gaat om het gedrag van een man.

6. Hij probeert je te imponeren

Dit is verreweg het meest duidelijke signaal als het aankomt op het gedrag van een verliefde man: Een verliefde man probeert constant indruk op je te maken. Veel mannen doen dit op een ietwat onhandige manier door heel veel over zichzelf te praten.

Veelvoorkomende signalen zijn:

 • Hij praat non-stop over zijn “super coole” baan.
 • Hij wil je constant laten merken hoeveel geld hij wel niet heeft.
 • Hij MOEST gewoon even vertellen hoeveel kilo hij wel niet heeft getild bij fitness vanmorgen.
 • Hij maakt overdreven veel (flauwe) grappen bij je.
 • Hij overlaadt je met complimentjes.

Dit imponeren is een typisch mannelijk signaal waarmee hij jouw aandacht probeert te trekken. Hoe meer hij over zichzelf praat en loopt op te scheppen over zichzelf, des te groter de kans dat hij indruk op je probeert te maken omdat hij verliefd is.

Desalniettemin praat de verliefde man niet alleen maar over zichzelf. Nee, hij praat wel degelijk over jou. En veel ook.

Laten we daar wat dieper op ingaan in het volgende signaal.

7. Hij richt zijn volledige aandacht op jou

Bij MannenBrein krijgen we geregeld mailtjes van onze lezeressen binnen.

Een veelgehoorde klacht over mannen die vaak in die mailtjes voorkomt is deze: “Mannen luisteren nooit”.

Begrijpelijke klacht. Toch is het ergens niet helemaal waar. Dit heeft namelijk vooral te maken met de verschillende manieren waarop mannen en vrouwen luisteren…

Als je hier meer over wilt weten, blader dan eens door dit artikel:

Desalniettemin is er één ding waar je blindelings vanuit kunt gaan:

Een verliefde man luistert altijd naar je.

Zijn volledige aandacht is namelijk op jou gericht. Een verliefde man heeft een hele sterke focus naar jou toe. Het huis om hem heen zou bij wijze van spreken in kunnen storten… hij heeft niets door.

Hij is op zoek naar intiem contact met jou, en deze wens naar contact kan hij niet loslaten. Let de volgende keer als je met hem praat eens op hoe receptief hij is voor impulsen uit de omgeving. Hoe sterker hij op JOU is gericht, des te groter de kans dat hij verliefd op je is.

8. Hij is stikjaloers

Kijkt hij steeds mee naar je berichtjes? Stelt hij talloze vragen als je het hebt over die ‘ene mannelijke collega’? Is hij jaloers als jij met andere mannen bent?

Als je alle bovenstaande antwoorden met “JA” kunt beantwoorden, dan is de kans enorm groot dat hij verliefd op je is.

De verliefdheid van een man is makkelijk te herkennen aan zijn jaloerse gedrag.

Dit jaloerse gedrag komt voort uit de oertijd waarin het Alfa mannetje er te allen tijde voor moest zorgen dat zijn vruchtbare vrouwtje niet werd afgepakt door een andere man.

Want wat zou er gebeuren als een andere man het vrouwtje van het Alfa mannetje zou bevruchten? Dan zou het Alfa mannetje moeten zorgen voor nageslacht dat niet eens van hem is. En dat is natuurlijk foute boel.

Tienduizenden jaren later is dit jaloerse gedrag nog steeds niet uit het systeem van mannetjes (en ook vrouwtjes).

Als je hier meer over wilt weten, bekijk dan eens dit filmpje vanaf 6:05 (tot aan 10:05) waarin ze een leuk experiment ondernemen over het jaloerse gedrag van mannen:

Het allerbelangrijkste om te onthouden is dit: de verliefde man is nou eenmaal een jaloerse man. Hoe meer jaloers gedrag hij vertoont, des de groter de kans dat hij verliefd op je is.

9. Hij zoekt vaak contact met je

Kijk, mannen en vrouwen werken nu eenmaal anders. Een mooi voorbeeld hiervan is de manier waarop beide geslachten communiceren.

Mannen communiceren veelal rationeel. Communicatie is puur gericht op het overbrengen van een boodschap. Mannen houden hun gesprekken het liefst kort, direct en duidelijk. Is de boodschap van het gesprek overgebracht dan is het gesprek geslaagd.

Bij vrouwen werkt dit echter ietsje anders. Vrouwen communiceren veel meer met emotie. Voor veel vrouwen is praten een manier van problemen op kunnen lossen.

Dit is exact de reden waarom vrouwen over het algemeen beter kunnen luisteren dan mannen. Vrouwen hebben een sterk empathisch vermogen en hebben veel behoefte aan contact. Over het algemeen hebben mannen die behoefte aan contact en conversatie dus minder…

Behalve dan als een man verliefd is.

Wanneer een man verliefd is doet hij er namelijk alles aan om met je in contact te komen. Hoe vaker, hoe beter.

Let dus goed op deze signalen:

 • Hij wil vaak met je afspreken.
 • Als jullie afspreken wil hij het contact zo lang mogelijk rekken.
 • Hij stelt heel veel vragen.
 • Hij is enorm geïnteresseerd in alles wat je zegt.
 • Hij deelt ‘toevallig’ veel van jouw interesses.
 • Hij appt of belt je heel vaak.
 • Hij neemt contact op om de meest kleine dingen.

Vooral dat laatste is belangrijk. Over het algemeen kiezen mannen alleen voor contact als het moet. Tenzij ze verliefd zijn dus. Iedere reden om met je te praten grijpt hij dan met beide handen aan.

Als je meer wilt weten over de verschillen van de communicatie tussen man en vrouw lees dan eens dit artikel dat ik hierover heb geschreven.

10. Hij wil jouw redder in nood zijn.

Een man die verliefd op je is wil niets liever dan jouw redder in nood zijn.

 • Hij helpt je meteen als je een probleem hebt.
 • Hij tilt met liefde je zware tas.
 • Hij repareert bliksemsnel je gootsteen.
 • Hij plakt binnen no-time je lekke band.

Wat het ook is: hij wil jou koste wat het kost te hulp schieten. Ook dit heeft alles te maken met jou imponeren (zie signaal 6) zodat jij de vrouw bent die voor hem zal kiezen.

Vraag hem voor de gein eens om een kleine gunst. Hoe sneller en hoe vaker hij je zal helpen, hoe verliefder hij op je is.

Let wel op: Maak hier nooit (maar dan ook écht NOOIT) misbruik van. Een man kan zo blind zijn door liefde dat hij alles voor je zal doen wat jij hem vraagt.

Ik ga ervan uit dat jij hem absoluut nooit als je persoonlijke butler zal gebruiken maar ik noem het voor de zekerheid toch even: liefde is een krachtige emotie. Gebruik het daarom nooit als wapen puur voor eigen voordeel.

Duidelijk? 😉 Mooi. Laten we dan gelijk verder gaan met het 11e, en tevens laatste, signaal.

11. Hij betrekt jou in zijn leven

Als jij wilt weten hoe je verliefdheid bij een man kan herkennen, dan zou je jezelf eens deze vraag moeten stellen:

“In hoeverre betrekt hij mij in zijn leven?”

Het zit namelijk zo:

Een man die jou puur als scharrel ziet zal jou zelden betrekken in zijn persoonlijke leven.

Wanneer een man puur en alleen seks wil dan zal hij het contact tussen jullie zo minimaal mogelijk proberen te houden:

 • Jullie zien elkaar hooguit eens per week.
 • Je ziet zijn vrienden nooit.
 • Je familie heb je nooit ontmoet.
 • Hij wil jouw vrienden en familie ook niet ontmoeten.
 • Hij gaat zelden met je op een leuke date.

Maar is een man echt smoorverliefd op je? Dan is dit lijstje compleet andersom. Hij wil dan juist dat jij z’n vrienden en familie ontmoet. Hij wil JUIST met je op leuke, originele dates.

Hij is niet alleen uit op seks, maar wil sterke emotionele aantrekkingskracht  met je ervaren door jou zoveel mogelijk in zijn leven te betrekken.

Verliefdheid bij een man is dus voor een groot deel te herkennen aan de mate waarin hij jou in zijn eigen leven betrekt. Vraag hem eens of je zijn vrienden kan ontmoeten. Wanneer hij hier laaiend enthousiast op reageert, dan kan je er dik vanuit gaan dat hij stapelgek op jou is.

En zo niet? Dan zal je wat meer je best moeten doen om hem verliefd te maken…

Hoe nu verder?

Uiteindelijk blijven al deze signalen puur en alleen ‘signalen’.

Hoe meer signalen hij vertoont, des te groter de kans dat hij verliefd is.

Alleen in de liefde wil je dingen niet alleen aan ‘kans’ en ‘toeval’ overlaten.

Je wilt hem gegarandeerd voor de volle 100 procent verliefd op je maken.

En het mooie is: dit kan gewoon.

Je kunt het voor elkaar krijgen om een man halsoverkop verliefd te maken, mits je weet hoe zijn mannenbrein werkt.

Weet jij bijvoorbeeld de 3 speciale schakels te noemen in het mannenbrein waarmee je ervoor kan zorgen dat hij als een puppy achter je aan blijft lopen?

Zo niet, download dan het gratis rapport over de 3 schakels dat Mathijs speciaal voor jou heeft geschreven.

De link naar dit rapport kan je onderaan dit artikel vinden.

Adios geachte lezeres!

ebook Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Liefs,
Laurens

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Over de auteur

Laurens

Laurens is coach bij MannenBrein. Al 4 jaar coacht hij vrouwen om meer geluk in de liefde te vinden. Hij deelt zijn wijsheid tijdens privécoaching sessies, workshops en op deze site.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Schrijf een reactie

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)