Iemand de liefde verklaren? 5 sterke tips (geen liefdes sms!)

Ben je verliefd?

Wat heerlijk voor je! Dan is het tijd om de liefde te verklaren!

Om elkaar heen draaien brengt je namelijk nergens. Tijd voor actie. Maar hoe doe je dat eigenlijk: de liefde verklaren aan een man of vrouw? 

In dit artikel vertel ik je hoe verliefdheid bekennen werkt zonder smsjes of appjes, zodat jullie samen verder kunnen.

Inhoud van dit artikel:Meer...

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je 31 kant-en-klare berichtjes krijgt om definitief zijn hart te veroveren? Ontdek deze 31 berichtjes en 'de 3 schakels in het mannenbrein' hier: Download de 31 berichtjes

Na het lezen van dit artikel weet jij hoe je jouw liefde toont aan een man of vrouw, zonder daarin door te slaan.

Iemand de liefde verklaren

De liefde verklaren is ontzettend spannend. Misschien ben je wel heel zenuwachtig en blijven jullie om elkaar heen draaien. Het is echter belangrijk dat je dit om elkaar heen draaien doorbreekt. Wees duidelijk over jouw gevoelens, maar op een subtiele manier. Je hoeft er geen serieus gesprek van te maken als je iemand de liefde wil verklaren, maar laat subtiel merken dat je interesse hebt, met je lichaamstaal en in de dingen die je zegt. En het allerbelangrijkste: doe het live en verklaar hem de liefde niet via een sms of appje.

Maar bekijk eerst deze video eens waarin ik je 3 tips geef om de liefde te verklaren:

1. Doorbreek dat eeuwige om elkaar heen draaien (geef er een verrassende wending aan)

Je bent het zat.

Dat om elkaar heen draaien lijkt nu echt al veel te lang te duren en je bent die eeuwige gesprekken over “Hoe het zou zijn als je ‘een’ relatie zou hebben *hint, hint*” nu echt beu.

“Hoe blind is deze man voor mijn hints?”, hoor jij jezelf regelmatig denken.

Hij lijkt er echter nog totaal geen vaart achter te willen zetten.

Vaak ontstaat jullie contact in deze prille liefde dan ook uit een boel gedraai, scheve signalen, leuke grapjes, flirten en gezelligheid.

Je vindt dit allemaal ontzettend leuk en geniet ervan… maar tegelijkertijd voel je je onzeker over jezelf. Ik bedoel… voelt hij wel hetzelfde voor jou? Je wil niet té snel serieus worden, want je bent bang dat het dan stukloopt tussen jullie.

Maar hoe laat je jouw liefde op een subtiele manier aan hem zien?

Geef hem een klein stukje van de taart en maak hem hongerig naar meer. 

Laat hem zien hoe leuk je eigenlijk bent, maar geef niet alles weg.

Natuurlijk kan jij hem af en toe een berichtje sturen om te vragen hoe het gaat, maar zorg dat je niet altijd degene bent die het gesprek initieert. Laat hem maar iets meer zijn best doen om jouw aandacht te krijgen.

2. Stuur hem geen sms/appje

Ik val maar direct met de deur in huis…

Wil je de liefde verklaren aan een man of vrouw? Doe dat niet via een sms, een appje of via welk scherm dan ook. Gebruik geen Facebook, Instargam, Twitter of Tinder… zorgt ervoor dat het bekennen van je verliefdheid altijd live gebeurt.

Een liefdes-sms of WhatsApp is onpersoonlijk, afstandelijk en doet vooral overkomen alsof je een persoonlijke verklaring of uiting uit de weg wilt gaan. Als je iemand echt heel erg leuk vindt is er natuurlijk niks leuker (en spannender) dan op een persoonlijke en échte manier de liefde te verklaren.

In een liefdes-sms of WhatsApp zal je vaak genoeg merken dat dingen (met of zonder zo’n leuke emoticon) anders en soms verkeerd overkomen. Dit bedoel je zo niet, maar vervolgens zit je weer in een eindeloos lang gesprek om uit te leggen hoe je iets eigenlijk heel anders bedoelde.

Het grootste nadeel aan dat scherm tussen jullie, is dat er geen interactie tussen jullie beiden is. Met interactie, sarcasme, intonatie en gezichtsuitdrukkingen maak je vaak zonder al te veel te zeggen, al goed duidelijk wat je wilt vertellen. Hoe anders is dat met een liefdes-sms of WhatsApp waarbij je juist met tekst heel duidelijk moet verwoorden wat je wilt overbrengen.

Dit wil je natuurlijk voorkomen bij die leuke man. Die wil je simpelweg duidelijk maken dat je hem superleuk vindt!

Kortom, bespaar jezelf de moeilijke strijd met het perfecte liefdes-smsje of WhatsAppje en volg je gevoel wanneer je voor hem staat! Vaak is gewoon zeggen wat je denkt en voelt echt het beste.

3. Verklaar je liefde niet aan de eerste de beste man

Iemand de liefde verklaren is iets waar je voorzichtig mee moet zijn.

Je wil zeker weten dat je écht een relatie met deze man wil. En vooral: waarom wil je eigenlijk een relatie met hem?

Ik ga je een belangrijke tip geven:

Voorkom de verbanddoos relatie

Een relatie die (soms onbewust) wordt gebruikt om het verdriet van een gebroken hart te vergeten, noemen we de bekende rebound-relatie.

Deze verbanddoos-verkeringen (een pleistertje erop en het is over) worden vaak ietsje te snel uitgezocht en aangegaan.

Vaak denken we dat zo’n snel vervangende relatie het verdriet of een onzekerheid kan verminderen. We verwachten dan ook dat deze nieuwe man snel ons ongelukkige gevoel zal wegnemen.

De reden dat we dit allemaal soms doen is eenzaamheid. De meeste mensen hebben angst om alleen te zijn.

Het doel is natuurlijk om die ene ware liefde te vinden.

Die relatie waarin alle puzzelstukjes op hun plek vallen en de band tussen twee mensen blijft groeien en ontwikkelen.

Dus voorkom dat je halsoverkop naar een relatie wil streven en dus je liefde zomaar aan de eerste de beste man toont.

De heftige angst van sommige mensen om alleen te zijn of te blijven, hindert je dan in het loslaten van het verdriet uit een vorige relatie. Pak dus altijd de tijd om jezelf weer eventjes goed (opnieuw) te leren kennen.

Focus je hierbij echt op jezelf en wat jij belangrijk vindt.

Nu even alleen zijn betekent namelijk heus niet dat je de hoop op die ene ware moet opgeven! Verre van zelfs, je leert jezelf er juist nog beter door kennen en je kunt objectiever naar je vorige relatie kijken.

4. Onderzoek waar hij naar op zoek is

Dit klinkt misschien tegenstrijdig, maar het werkt echt.

Natuurlijk wil je het liefste ingaan op al zijn uitnodigingen. Je bent immers verliefd op hem!

Toch wil je liever niet té happig zijn. Laat af en toe je eigen plannen voorgaan als hij vraagt of je ’s avonds iets te doen hebt. Stel daarna een andere afspraak voor die overdag plaatsvindt.

Dit is stiekem een beetje uittesten natuurlijk, maar dat hoort erbij.

Een man zal namelijk altijd proberen of je in bent voor slechts een paar avondjes gezelligheid. Aan jou is het hoe hiermee om te gaan. Duidelijk afremmen en vervolgens weer toenadering zoeken is the key. Dus stel bijvoorbeeld een ander moment voor omdat je zo laat ‘s avonds echt niet meer kunt afspreken, maar reageer enthousiast dat je zin hebt om hem te zien! 😉

Zo ontdek je snel genoeg of hij alleen maar uit is op gezellige avondjes in de kroeg (of in bed), of dat hij het ook echt leuk vindt om jou te leren kennen.

5. Geef hem ruimte

Deze tip helpt jullie allebei.

Als je constant bezig bent met zijn reactie, dan ben je eigenlijk de hele tijd aan het nadenken over bevestiging en zekerheid. Dat is zonde, want eigenlijk hebben jullie het gewoon fijn samen.

Het is logisch als je een onzeker gevoel krijgt als hij niet dat bevestigende appje stuurt. Maar toch wil ik je een belangrijke tip geven:

Leg je telefoon lekker weg als hij niet reageert en ga lekker slapen. Morgen weer een dag!

Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, maar het helpt je wel. Je hebt namelijk geen appje van hem nodig om je goed over jezelf te voelen.

Bovendien geeft deze aanpak hem ruimte om dingen op zijn tempo te doen. En dat is iets wat mannen hard nodig hebben!

Door hem het tempo te laten bepalen, geef je hem ruimte.

Misschien vindt hij de hele situatie namelijk ook ontzettend spannend! Maar maakt hij wel grapjes over jullie situatie? Dan zit het waarschijnlijk wel goed met zijn intenties.

Zegt hij bijvoorbeeld:

‘Oh als we nu hand in hand liepen konden we zo in een film!”

Dan kan je het risico wel nemen om hem een hand te geven.

Echt waar, mannen doen zich stoerder voor dan ze zijn. Ook zij hebben overduidelijk hun onzekerheden.

Met op het juiste moment loslaten, ruimte geven, hem zeker laten merken dat je hem leuk vindt (maar met simpelweg een klein stukje taart), je eigen leven (bewust) belangrijk blijven vinden en genieten van elkaar, geeft je de grootste kans op een liefdevolle relatie.

6. Wacht niet te lang tot hij jou de liefde verklaart

Oké, je hebt tot en met deze tip gelezen.

Is het je niet gelukt om hem de eerste stap te laten zetten en wil jij hem de liefde verklaren?

Super stoer! Ik heb een paar tips voor je om dit goed aan te pakken:

 • Verklaar hem pas de liefde als je echt weet dat het goed zit tussen jullie.
 • Houd het luchtig en denk aan je timing. Verklaar hem niet de liefde tijdens een voetbalwedstrijd die hij graag wil kijken. Je hebt dan niet zijn aandcaht.
 • Doe het persoonlijk. Stuur dus geen appje of sms. Vind je het té spannend om het echt te vertellen? Dan kan het schrijven van een kaartje of brief ook een optie zijn.
 • Onthoud dat het ergste wat je kan overkomen is dat zijn gevoelens niet wederzijds zijn en dat het nóg vervelender is om niet te weten waar je aan toe bent.
 • Blijf een uitdaging voor hem en wees nog enigszins mysterieus (weet je nog: het stukje taart! Hij krijgt de hele taart pas als jullie een relatie hebben).
 • Gebruik humor. Verleiden kent slechts één doel: plezier hebben samen!
 • Geef hem een klein compliment, waardoor je hem prikkelt om op jou te reageren.

7. Toon hem liefde

Is jouw liefde betuigen gelukt?

Heb je hem de liefde verklaard en zitten jullie in een relatie?

Goed gedaan!

Maar onthoud één ding: als jullie eenmaal in een relatie zitten, is het niet zo dat je nu niks meer hoeft te doen. Juist in een relatie is het belangrijk dat jullie liefde tonen aan elkaar! Maak elke dag de keuze om jouw eigen man lief te hebben. Om er iedere dag voor hem te zijn. Om de inspanning te leveren die ervoor nodig is om de relatie werkend te houden.

Als je zelf liefde geeft, zal je liefde ontvangen.

Vertel je partner dus hoeveel je hem waardeert, wat je allemaal zo leuk vindt aan hem en hoe sexy je hem kan vinden. Blijf ten alle tijden zijn minnares

Toon het goede voorbeeld en hij zal volgen.

Diverse onderzoeken hebben bovendien aangetoond dat het echt mogelijk is om zelfs na 10, 20 of 30 jaar nog intens verliefd te zijn op je partner. Je moet enkel elkaar blijven triggeren, inspireren en jouw liefde tonen aan de man in kwestie.

Blijf te allen tijde zijn minnares

Als je net samen bent, zien jij en jouw man elkaar alleen nog maar als geliefde. Je bemint elkaar en alle tijd die je samen doorbrengt, is erg dierbaar. Dan opeens, als de tijd verstrijkt, zal dit gevoel steeds meer op de achtergrond geraken en worden andere rollen in jouw leven belangrijk.

Vergeet elkaar niet, maar blijf in elkaar investeren. Zo is jullie liefde blijvend.

Zo wil hij 100% voor jou gaan

Ik denk dat je, in welke fase van het date/relatie proces jij je ook bevindt, genoeg tips en inspiratie hebt om de liefde te kunnen verklaren aan die ene speciale man!

Mocht je toch nog meer willen lezen en weten over mannen en hun mannenbrein nog steeds bijzonder ingewikkeld vinden?

Dan heb ik iets voor je. Als jij namelijk weet hoe het mannenbrein werkt, weet je ook hoe je ervoor zorgt dat hij inziet hoe waardevol jij bent.

In het rapport ‘de 3 schakels in het mannenbrein’ vertel ik je op welke manier jij hem kunt doen realiseren dat hij goud in handen heeft met jou.

En het mooie is… jij kunt gewoon jezelf blijven.

Benieuwd? Download het rapport dan hieronder.

 

ebook Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Liefs,
Anne

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Over de auteur

Mathijs Dingjan

Mathijs Dingjan is hoofdcoach bij MannenBrein. Al 7 jaar coacht hij vrouwen om meer geluk in de liefde te vinden. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je je liefdesleven een flinke boost geeft.

Gerelateerde artikelen

Reacties

 • Giovanna Manca schreef:

  Hoi Mathijs Ik als een nuchtere vrouw die met beide benen op de grond staat had niet verwacht dat ik zoveel van jou tips heb kunnen leren en begrijpen hoe een mannen brein werkt nog steeds als ik een beetje onzeker wordt of het niet meer begrijp zoek ik het artikel op wat er op dat moment in mij omgaat en krijg ik weer vertrouwen in mijn relatie dus BEDANKT voor je tips en je cursus de man van je dromen krijgen en houden

  • Mathijs Dingjan schreef:

   Hey Giovanna,

   Bedankt voor het leuke berichtje!

   Tof om te horen dat je mee doet aan de online cursus Hem Krijgen En Houden.

   Veel plezier 🙂

   Liefs,

   Mathijs

Schrijf een reactie

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)