Afgewezen worden: 14 tips om hem alsnóg gek op je te maken

Je had een hele leuke man op het oog, maar je bent afgewezen.

Afgewezen worden hoort bij het leven, maar leuk is het zeker niet.

In dit artikel vertel ik je hoe je kunt omgaan met het gevoel dat je wordt afgewezen door een man.

Inhoud van dit artikel:Meer...

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je 31 kant-en-klare berichtjes krijgt om hem terug te krijgen? Ontdek deze 31 berichtjes en 'de 3 schakels in het mannenbrein' hier: Download de 31 berichtjes om opnieuw zijn interesse te krijgen

Na het lezen van dit artikel weet jij waarom je wordt afgewezen door een man en hoe je na afwijzing toch een relatie kunt krijgen.

Afgewezen worden door een man

‘Afgewezen worden’ is echter iets wat in een brede context kan worden geplaatst, omdat er meerdere situaties kunnen zijn waarin je wordt afgewezen. Je kunt afgewezen worden in een relatie of in een late date fase, maar je kunt ook afgewezen worden door een man nadat jullie elkaar pas net hebben ontmoet (in de vroege date fase). De reden dat een man je afwijst, is vaak anders als je al langer een relatie hebt dan wanneer je pas net met elkaar aan het daten bent.

Bekijk vooral eerst even deze video en ontdek wat je kunt doen als je afgewezen bent door een man:

 

Deel 1: Afgewezen worden in je relatie of late date fase

Ben je afgewezen in je relatie, weigert hij seks met je of staat hij niet meer voor je open om leuke dingen met je te doen?

Heb je al meer dan 5 dates gehad en komt hij nu opeens met de verscheurende woorden dat hij “denkt dat het toch niks wordt”?

Dan zit je in dit deel goed.

Let’s begin.

Reden 1: Hij is gefocust op iets anders

Je bent al een tijd samen. Of jullie hebben al heel wat dates achter de rug.

Maar opeens heeft hij minder aandacht voor je. En alles wat jij kunt denken is: “Ik voel me afgewezen door mijn man.”

Maar wat voor jou voelt als afwijzing, kan vanuit hem heel anders bedoeld zijn.

Mannen kunnen soms extreem op iets specifieks zijn gefocust (werk, sport, hobby etc..). Als dit gebeurt, krijgen sommige mannen te maken met een tunnelvisie gericht op dit ene focuspunt, waardoor ze allerlei andere dingen in het leven minder aandacht geven.

Waaronder jou.

Naar, dat snap ik. Maar niks om je extreem druk over te maken.

Deze focus op één specifiek ding is namelijk iets typisch mannelijks en vaak ook tijdelijk.

Als een man je opeens minder aandacht geeft dan gebruikelijk, maken veel vrouwen de fout hem van zijn gedrag te beschuldigen.

Dit heeft een extreem averechts effect. Hoe moeilijk het ook lijkt, juist in deze periode van intense focus dien je hem meer ruimte te geven en hem bovendien te respecteren in zijn doel.

Uiteindelijk zal hij jouw aandacht missen en zich weer meer richten op jou.

Reden 2: Je claimt hem te veel

Deze fout maak jij misschien ook wel.

Als vaker afgewezen wordt door een man, dan kan het er ook aan liggen dat je een man te veel claimt.

Mannen zijn dus erg gehecht aan vrijheid en ruimte. Als ze het gevoel hebben dat ze geclaimd worden, nemen ze juist afstand.

Tip bij deze reden: Zorg dat je geluk niet afhangt van één specifieke man, maar leer ook jezelf gelukkig te maken.

Zorg ervoor dat hij jou gaat missen in plaats van jij hem, zodat hij juist meer aandacht voor jou wil maken.

Als je relatie inmiddels al voorbij is, is het alsnog belangrijk om hem nu zoveel mogelijk met rust te laten. Pas als je dat hebt gedaan kun je kijken naar een manier om je ex terug te krijgen als je daar behoefte aan hebt.

Zorg er dan voor dat je niet dezelfde fout maakt. Claim nooit teveel.

Sterker nog: claim nooit.

Reden 3: Het grote verschil tussen man en vrouw

Mannen en vrouwen zitten heel erg anders in elkaar.

In het geval van afgewezen worden is het belangrijk één specifiek verschil goed te onthouden.

Vrouwen zijn uitstekend in het uiten van hun emoties, mannen minder.

Uit onderzoek is gebleken dat mannen veel minder sterk zijn in het uiten van hun emoties dan vrouwen.

Dit heeft tot gevolg dat bij iets gecompliceerds als iemand afwijzen, mannen echt totaal geen idee hebben hoe ze het moeten brengen. Soms is het zelfs zo dat ze het idee van een relatie stoppen of een vrouw afwijzen al lang in hun hoofd hebben, maar geen flauw benul hebben van hoe ze het moeten aanpakken.

Maar onthoud één ding…

Afgewezen worden is verschrikkelijk, al helemaal als een man onduidelijk is over de precieze reden, máár….

De meeste mannen bedoelen het goed. Ze willen je oprecht niet kwetsen. Het ironische is dat ze de afwijzing dan op een dusdanig onhandige manier brengen dat ze je juist kwetsen.

Tip bij deze reden: Verander je eigen frame van de afwijzing. Dit doe je door de gedachte “Hij heeft me hard afgewezen” te veranderen naar “We zijn niet voor elkaar bestemd, en hij heeft me niet willen kwetsen”. Dit zal op den duur een hele verlossende gedachte zijn.

Reden 4: Je doet geen moeite voor je uiterlijk meer

Een mooi uiterlijk zegt niet alles.

Er zijn veel vrouwen die uren voor de spiegel staan wanneer ze nog in de date-fase zitten. Maar zodra het daten uitloopt op een relatie, verandert het uurtje voor de spiegel opeens in vijf minuten.

Nu moet je natuurlijk lekker in je pyjama op de bank kunnen zitten. Maar als je jezelf helemaal niet meer verzorgt, dan doet dat wel iets met mannen.

Uit onderzoek is gebleken dat mannen veel meer visueel ingesteld zijn dan vrouwen.

Hoe oppervlakkig het ook mag klinken: zodra jij stopt met er leuk uitzien voor hem, is hij binnen no-time met de noorderzon vertrokken. Minder aandacht aan je uiterlijk besteden in een relatie of late date fase, is dan ook een grote reden waarom vrouwen worden afgewezen na verloop van tijd.

Tip bij deze reden: Nee, je hoeft echt geen uur voor de spiegel te staan, maar besteed te allen tijde aandacht aan hoe je er van buiten uitziet. Niet alleen is dat voor hem leuker, maar je voelt je zelf ook lekkerder in je vel.

Reden 5: Hij heeft iemand anders

Dit kán de realiteit zijn…

Veel vrouwen zijn ontzettend bang voor het idee dat hij misschien iemand anders op het oog heeft die leuker is. Om die reden beschouwen deze vrouwen dit ‘overspel’ dan ook als een reden waarom ze zijn afgewezen.

Ironisch genoeg komt deze reden bijna nooit voor. Veel mannen zullen het al eerder hebben aangegeven als ze iemand anders toch leuker vinden (onthoud: mannen willen vaak je gevoelens echt niet bewust kwetsen).

Maar stel dat de reden waarom jij bent afgewezen toch is omdat hij iemand anders heeft, stel jezelf dan eens deze vraag:

Wil ik echt met iemand zijn die niet zo hard voor mij gaat als ik voor hem?

Als je verstandig bent, beantwoord je deze vraag met ‘nee’.

Koester absoluut geen wrok, hoe lastig het ook lijkt. Het feit dat hij ervandoor gaat met iemand anders zegt meer over hem dan over jou. Het heeft absoluut geen zin om jezelf hierdoor de put in te praten.

Wat wél helpt is nagaan waaróm hij voor een ander heeft gekozen.

Vraag jezelf af: “Is er iets wat hij bij mij tekort kwam, waardoor hij dit ergens anders is gaan zoeken?” Wees hierbij extreem eerlijk naar jezelf toe. Inzien wat jij kan verbeteren in de toekomst, helpt je enorm in je verdere liefdesleven.

Reden 6: De seks is slecht

Mannen houden van seks.

Goed, erg ‘nieuw’ is dit niet, maar toch is het opvallend hoeveel vrouwen het belang van goede seks niet begrijpen…

Goede seks is trouwens niet alleen van belang voor je man, maar ook voor jezelf. Seks komt immers van twee (en soms meer ?) kanten.

Slechte seks kan je je relatie kosten.

Hard maar waar. Gelukkig is er iets aan te doen.

Tip bij deze reden: Vind uit wat mannen willen in bed. Op internet en in boeken is hier natuurlijk zat info over te vinden, maar het belangrijkste is dat je uitvindt wat jouw man prettig vindt. Mannen vinden dit zelf moeilijk om naar voren te brengen en deze miscommunicatie zorgt er uiteindelijk voor dat ze de vrouw in kwestie afwijzen. Zonde, maar vooral niet nodig als je erover communiceert en blijft werken aan je seksleven.

Bovendien is het van belang dat hij merkt dat jij ervan geniet.

Dit streelt niet alleen zijn ego, maar het is voor jullie allebei van belang als jullie allebei daadwerkelijk genieten. Logisch toch?

Deel 2: Afwijzingen in de beginfase

Dit deel is van belang als je bent afgewezen tijdens het versierproces (tijdens het flirten in een bar of club bijvoorbeeld) of tijdens de eerste paar dates: minder dan 5.

Reden 1: Hij vindt het te overweldigend

Je bent echt leuk genoeg.

Maar sommige mensen vinden het ontmoeten van een leuk, nieuw iemand zó spannend, dat ze gewoon volledig bevriezen.

Als jij dan té snel gaat, versnelt dit zijn bevriesgedrag ook.

Tip bij deze reden: Als je een man probeert te versieren in een club of kroeg, bouw dan langzaam op. Als je te snel gaat is dit te overweldigend of denkt hij zelfs dat je dronken bent (wat voor veel mannen extreem onaantrekkelijk is). In het ideale geval wil je ervoor zorgen dat hij jou versiert. 

Reden 2: Hij vindt je niet aantrekkelijk

Zoals eerder genoemd in dit artikel, zijn mannen sterk visueel ingesteld.

Je uiterlijk is het eerste waar mannen op afgaan als je ze net ontmoet.

De diep onderliggende reden waarom hij met je op date gaat, heeft zeer waarschijnlijk ook met je uiterlijk te maken.

Maar geen zorgen, je hoeft er echt niet als een Victoria Secret model bij te lopen. Uiterlijk gaat in dit geval meer over uitstraling dan voldoen aan het zogenaamde “perfecte plaatje”.

Bovendien is het ook nog eens zo dat, net als bij vrouwen, smaken verschillen.

De ene man kan je héél aantrekkelijk vinden, de ander juist niet. So is life.

Een reden waarom hij je afwijst aan het begin, kan dan ook zijn omdat hij je simpelweg niet aantrekkelijk vindt.

Tip bij deze reden: Onthoud goed dat smaken verschillen, maar dat het tegelijkertijd wel belangrijk is om goed voor de dag te komen als je mannen gaat ontmoeten. Draag vrouwelijke kleding, draag make-up (maar niet teveel! Je wil er niet uitzien als plamuur van de Gamma) en draag bij voorkeur rood. Uit onderzoek is gebleken dat mensen aangetrokken zijn tot anderen die rood dragen.

Reden 3: Het is het verkeerde moment

Dit is een realistisch scenario.

Afgewezen worden door een man heeft niet altijd met jou te maken. Soms zijn er omstandigheden in zijn leven waardoor er geen ruimte is voor een nieuwe date.

Soms is die reden te onbenullig voor woorden en is het gewoon niet het goeie moment. Dat kan, daar hoeft hij zich niet voor te verantwoorden en jij gaat gewoon verder met je leven.

Tip bij deze reden: Neem een voorbeeld aan mannen. Kijk, mannen stappen nou eenmaal vaker op vrouwen af dan andersom. Dit leidt ertoe dat vrouwen, zeker bij het uitgaan, een soort machtspositie hebben om zelf te kiezen welke man (en soms zijn dat er tientallen op een avond) geschikt is en welke niet.

Dit leidt ertoe dat mannen, statistisch gezien, veel vaker worden afgewezen dan vrouwen. Bij de coaching voor mannen leer ik ze dat ze zich niet uit het veld moeten laten slaan door een afwijzing. Soms is het gewoon niet het goede moment, daar kan niemand iets aan doen.

Voor vrouwen is dit net zo: laat je niet uit het veld slaan, wees sterk en vooral trots op jezelf dat je het hebt geprobeerd.

Reden 4: Je bent geen uitdaging meer

Dit moet je begrijpen over mannen.

Er heerst een beeld in de maatschappij dat mannen alleen maar uit zijn op seks. Als vrouw hoef je dan ook alleen maar te laten blijken dat je met hem naar bed wil en boem…

je hebt een man aan de haak geslagen.

Dit beeld is echt funest.

Als je denkt dat je mannen voor je kan laten vallen door gelijk met hun de lakens in te springen, heb je het mis.

Het grote risico dat je hierbij loopt, is dat je totaal geen uitdaging meer bent en je al snel in het ‘seks hokje’ van mannen valt, wat het voor jou nagenoeg onmogelijk maakt om in het ‘relatie hokje’ te komen.

Mannen willen een uitdaging.

Van nature zijn mannen jagers…

Zodra ze door hebben dat je een makkelijke prooi bent, ben je niet meer interessant en…

wijzen ze je uiteindelijk af.

Tip bij deze reden: Wees een uitdaging… maar ook zeker niet te veel! Hard to get spelen kan werken, mits je het doet op de juiste manier. Als je té hard to get speelt laat je hem denken dat je hem niet interessant vindt, en zal hij snel op je uitgekeken zijn. Licht steeds net iets meer van de sluier op… laat hem merken dat hij net iets verder komt, maar geef hem nog niet alles. Op die manier verleidt je hem op en top zonder te worden afgewezen.

Reden 5: de #1 mindset die leidt tot afwijzing…

Sommige vrouwen bevinden zich in een trieste situatie…

Deze vrouwen hebben namelijk al vaker met afwijzing te maken gehad.

Dit probleem kan soms zelfs z’n wortels hebben in haar jeugd waarin ze als kind al vaak dingen niet mocht, of haar is verteld dat ze bepaalde dingen niet ‘kan’, of dat er iets mis is met haar uiterlijk (bijvoorbeeld in de vorm van pesterijen).

Deze vrouwen zijn in de liefde zo vaak afgewezen dat ze gewend zijn aan afgewezen worden. “Ik val op mannen die mij afwijzen”, denken ze.

Paradoxaal genoeg kunnen deze vrouwen zich niet voorstellen wat het is om niet afgewezen te worden waardoor ze er per definitie al vanuit gaan dat het gebeurt.

Als je met deze mindset nieuwe mannen gaat ontmoeten of gaat daten dan kom je er haast niet onder uit dat je…

inderdaad zal worden afgewezen.

Heel triest, maar er is iets aan te doen.

Tip bij deze reden: Verander onmiddellijk je mindset. Iedere keer als je een nieuwe man ontmoet dien je jezelf het beeld voor te houden dat hij jou sowieso leuk gaat vinden en dat jij hem waard bent.

Sterker nog, hij mag van geluk spreken dat jij interesse in hem hebt. Om deze mindset te bereiken, zal je wel aan je zelfvertrouwen moeten werken.

Sporten, een nieuwe vaardigheid leren of nieuwe mensen leren kennen zijn uitstekende manieren om hiermee te beginnen.

Reden 6: Hij durft geen move te maken

Er is iets ironisch wat er soms gebeurt als vrouwen worden afgewezen…

Sommige vrouwen kunnen zich namelijk behoorlijk opwinden als een man geen interesse toont. Soms worden deze vrouwen dan ook echt boos als ze worden afgewezen.

Maar wordt je wel écht afgewezen door een man?

Sommige mannen zijn gewoon schijtluizen als het gaat om vrouwen versieren. Dit is puur omdat ze niet willen dat hun eigen ego wordt gekwetst…

En zeker in tijden van #metoo vinden sommige mannen het gewoon doodeng om te laten zien dat ze een vrouw aantrekkelijk vinden.

Om die reden durven ze simpelweg geen move bij je te maken.

Resultaat?

Jij flirt met hem, hij durft niet terug te flirten, jij denkt dat hij je niet leuk vindt, jij denkt dat je bent afgewezen en jullie zijn beiden teleurgesteld.

Tip bij deze reden: Wees je bewust van de angst van sommige mannen om hun intenties duidelijk te maken. Laat hem zoveel mogelijk merken dat hij groen licht bij je heeft: raak hem aan, maak flirterige opmerkingen en maak op jouw beurt ook jouw intenties duidelijk. Hoe overduidelijker het is dat jij hem leuk vindt, hoe eerder hij een move maakt.

Reden 7: Je flirt niet

Deze reden kan je zien als omgekeerd ten aanzien van de vorige reden.

Soms maken mannen geen move bij je puur omdat ze in de veronderstelling zijn dat je ze toch niet leuk vindt.

Vaak is dit het gevolg van extreem hard to get spelen om soms hooguit arrogant gedrag.

Maar als jij denkt dat je afgewezen wordt door een man, terwijl je eigenlijk niet eens flirt? 

Als je niet flirt, of niet weet hoe je op de juiste manier moet flirten, dan zorgt dat ervoor dat de man waar jij een oogje op hebt, het volgende denkt:

“Oh, ze vindt me waarschijnlijk niet leuk”.

Omdat mannen hun ego niet willen kwetsen is de kans zeer onwaarschijnlijk dat hij het in dit geval alsnog gaat proberen.

Bovendien is het ook nog eens zo dat als je helemaal niet flirt, je een saaie of onbereikbare indruk achterlaat die niet bepaald aantrekkelijk is voor mannen.

Tip bij deze reden: Flirten is key als je mannen wil aantrekken, maar ook zeker als je niet afgewezen wil worden. Daarom is het van belang goed te leren flirten. Dit artikel kan je daarbij helpen.

Zo verover je zijn hart

Denk eraan: afwijzingen zijn soms pijnlijk, maar desalniettemin een noodzakelijk onderdeel voor een goed (liefdes)leven.

Zie afwijzingen als een groot leermoment en een kans om uiteindelijk nieuwe mannen te ontmoeten…

En als je dan die nieuwe man ontmoet….

dan wil je het ook echt goed doen. Je wil dat hij constant aan jou denkt en dat jij zijn hart doet smelten.

Klinkt lastig?

Mannen verleiden wordt veel makkelijker als je begrijpt wat de 3 speciale schakels van het mannenbrein zijn waarmee je hem stapelgek kan maken.

Over die 3 schakels heb ik een rapport geschreven wat je hieronder, volledig gratis trouwens, kan downloaden.

Doe er je voordeel mee.

ebook Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Liefs,
Mathijs Dingjan

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Over de auteur

Mathijs Dingjan

Mathijs Dingjan is hoofdcoach bij MannenBrein. Al 7 jaar coacht hij vrouwen om meer geluk in de liefde te vinden. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je je liefdesleven een flinke boost geeft.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Schrijf een reactie

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)