Succesvolle relatie: 18 Geheimen voor langdurig samenzijn

Droom jij van een langdurige, liefdevolle relatie? Zo’n relatie als in ‘en ze leefden nog lang en gelukkig…’? Dan zit je in dit artikel helemaal goed.

Een succesvolle relatie is namelijk geen toeval, maar het resultaat van voortdurende inspanningen, begrip en liefde.

Of je nu net begint of al jaren samen bent, deze 18 geheimen helpen je een duurzame en gelukkige relatie op te bouwen.

Inhoud van dit artikel:Meer...

En als extraatje geef ik je op het einde van dit artikel nog een verrassing mee die je relatie vanaf vandaag al verbetert.

Wat maakt een relatie succesvol?

Een succesvolle relatie draait om wederzijds respect, goede communicatie en emotionele intimiteit. Het is belangrijk om conflicten op een gezonde manier op te lossen, gezamenlijke doelen te hebben en tijd voor elkaar vrij te maken. Seksuele compatibiliteit speelt ook een rol. Het vergt inzet en begrip van beide kanten om de relatie te laten bloeien.

Ik heb bovendien een video voor je gemaakt met 3 simpele tips voor een passionele relatie! Check ‘m hier:

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je 31 kant-en-klare berichtjes krijgt om definitief zijn hart te veroveren? Ontdek deze 31 berichtjes en 'de 3 schakels in het mannenbrein' hier: Download de 31 berichtjes

1. Je voelt dankbaarheid

Heb je wel eens stilgestaan bij hoeveel je partner voor je betekent?

Een goede basis voor een langdurige relatie is dat jij je oprecht dankbaar voelt voor de interesse van je partner. Dat ze ondanks alles wat ze van je weten en minder leuke trekjes, nog steeds een leven met je willen opbouwen.

Dankbaarheid versterkt de band en herinnert je aan de goede dingen in je relatie.

Wanneer je regelmatig stilstaat bij de positieve aspecten van je relatie en je dankbaarheid uit, voel je je meer verbonden en gewaardeerd. Bovendien kan het kleine irritaties verminderen en de focus verleggen naar wat er goed gaat tussen jullie.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je 31 kant-en-klare berichtjes krijgt om definitief zijn hart te veroveren? Ontdek deze 31 berichtjes en 'de 3 schakels in het mannenbrein' hier: Download de 31 berichtjes

2. Jullie hebben een seksuele klik

Jullie generen je niet voor kinky seks of perverse fantasieën en durven die met elkaar te delen. Hoewel jullie niet precies dezelfde verlangens hebben, is niets te gek en voelen jullie je veilig bij het ontdekken van jullie seksuele gevoelens.

Een gezonde seksuele relatie bevordert intimiteit en vertrouwen.

Als je je comfortabel voelt om je verlangens en grenzen te bespreken, creëer je een veilige omgeving waarin jullie beiden kunnen genieten en experimenteren. Dit versterkt de emotionele en fysieke band tussen jullie.

3. Jullie zien elkaars imperfecties

Accepteer jij je partner zoals hij is? En doet hij hetzelfde voor jou?

Want zeg nu zelf: niemand is eigenlijk ‘normaal’.

We zijn in het openbaar best beschaafd, maar wij mensen zijn eigenlijk best eigenaardige wezens die soms behoorlijk irrationeel kunnen denken en handelen. Dit weten en accepteren jullie van elkaar.

Imperfecties accepteren is essentieel voor wederzijds respect en een succesvolle relatie.

Door elkaars minder perfecte kanten te omarmen, ontstaat er een diepere verbinding en minder druk om zelf perfect te zijn. Zo krijg je een meer relaxte en authentieke relatie.

4.  Jullie zeggen makkelijk sorry

Jullie zijn beide volwassen genoeg om te begrijpen dat jullie fouten maken en kunnen daarom een oprechte verontschuldiging uiten als het nodig is. Misschien niet altijd meteen, maar je kan erop rekenen dat je partner zijn fouten zal toegeven.

Het vermogen om sorry te zeggen, voorkomt wrok en bevordert vergeving.

Door je fouten toe te geven en te vergeven, voorkom je dat negatieve emoties zich opstapelen. Op die manier vermijd je ook dat je opgekropte gevoelens op een later moment naar boven komen. Dit is dus een belangrijk onderdeel van een gezonde en goede relatie.

5. Jullie kunnen met elkaar grappen

Want het leven is al serieus genoeg. 😉

Humor houdt je relatie levendig en luchtig.

Hoewel je natuurlijk een goed gevoel van eigenwaarde hebt, zijn jullie nog altijd speels genoeg om elkaar te plagen en te stangen. Door samen te lachen en elkaar met liefde te plagen, creëer je een vrolijke en ontspannen sfeer in de relatie.

6. Jullie kijken niet op tegen negativiteit

Denk je dat er in een succesvolle relatie nooit ruzie is? Wake-up call!

Zelfs de beste partners zijn af en toe boos op elkaar, of teleurgesteld in elkaar. Deze ruimte geven ze elkaar, omdat ze weten dat de vijand van liefde niet woede is, maar onderdrukking van gevoelens.

Negativiteit erkennen en erover praten voorkomt frustratie onderdrukking van gevoelens.

Door negatieve emoties toe te laten en erover te praten, voorkom je dat deze onderhuids blijven borrelen en op een later moment als een bom ontploffen.

7. Jullie spreken vanuit ‘ik’

Relaties gaan stuk omdat de partners dingen zeggen als:

“Jij bent zo lui!”
“Klassieke jij-actie, weer.”
“Kan je eindelijk eens luisteren naar wat ik zeg?!”

Goede partners zeggen (zo veel mogelijk) dingen zoals:

“Ik krijg het gevoel dat je niet helemaal hoort wat ik zeg, en ik merk dat ik dan best kwaad word. Kan ik iets doen om mezelf beter verstaanbaar te maken?”

Ik-boodschappen voorkomen verwijten en bevorderen begrip.

Door vanuit je eigen gevoelens te spreken, vermijd je beschuldigingen en kan je veel constructiever met elkaar praten.

8. Jullie zijn strategisch in plaats van bloedje eerlijk

Zijn er in een succesvolle relatie geen geheimen? Dat klopt niet helemaal…

Niet alles hoeft gedeeld te worden, zelfs al is het op het moment waar. Het is niet leuk voor je partner om te horen dat je op dit moment zijn bloed wel kan drinken, dat je zijn nieuwe gedicht helemaal niets vindt, of dat je eigenlijk een beetje verliefd bent op de barista van je lokale koffiebar.

Eerlijkheid is niet altijd de beste strategie; tact is ook belangrijk.

Door soms strategisch te zijn in wat je deelt, voorkom je onnodige pijn en conflicten. Stel je dus de vraag of het nuttig is voor je partner om te weten dat je Ramon van de Starbucks om de hoek wel een lekker ding vindt.

9. Jullie zijn emotioneel bewust

Als jullie boos worden, dan begrijpen jullie dat dit veelal komt uit een gevoel van angst of teleurstelling. Dus in plaats van heel kwaad worden, stellen jullie jezelf eerder kwetsbaar op en bespreken jullie het onderliggende probleem.

Emotioneel bewustzijn helpt bij het beter begrijpen en oplossen van conflicten.

Door je bewust te zijn van je eigen en elkaars emoties, vermijd je dat je je tijdens een conflict verbergt achter je woede. Belangrijk is wel dat jullie dit ALLEBEI kunnen. Anders krijg je situaties waar een partner die zich kwetsbaar opstelt, alsnog bij de ander op een muur stoot.

10. Jullie hebben realistische verwachtingen

Ik zei het hierboven al: een goede relatie betekent niet dat alles vanzelf gaat. Wat maakt een relatie dan wel succesvol?

Dat beide partners geen blinde romantici zijn. Jullie weten beiden dat relaties moeilijk zijn en dat jullie er soms eigenlijk geen zin in hebben. Maar omdat dit binnen de verwachtingen valt, is het ook geen probleem.

Realistische verwachtingen zorgen voor minder teleurstellingen of druk op de ander.

Door te begrijpen dat elke relatie ups en downs heeft, kun je beter omgaan met moeilijke tijden en je richten op het versterken van je band. Je bent relaxter en vraagt je niet bij elke dip af of dit wel de juiste persoon voor je is.

11. Jullie doen niet raar over ‘behoeftig’ zijn

Iedereen heeft bepaalde verlangens en behoeften, dat maakt je niet kinderachtig maar menselijk. Is het bij jullie zo dat de een wat meer aandacht nodig heeft dan de ander? Dan gaan jullie daar niet op een negatieve manier mee om.

Sterker nog, deze verlangens worden openlijk met elkaar besproken zodat jullie elkaar zo goed mogelijk kunnen steunen.

Behoeften erkennen en bespreken versterkt de relatie.

Wees dus open over je behoeften en creëer een omgeving van begrip en steun. Zo kan je partner ook met zijn verlangens bij jou terecht.

12. Jullie zijn bekend met hechtingsstijlen

Nee, je hebt niet per ongeluk doorgeklikt naar een cursus voor verpleegkunde. Met hechtingsstijl bedoel ik de manier waarop jij je hecht aan anderen. Dit speelt een grote rol in hoe we goede relaties kunnen onderhouden.

Begrip van hechtingsstijlen kan helpen bij het oplossen van relatieproblemen.

Door inzicht te krijgen in je eigen en elkaars hechtingsstijl, kun je beter begrijpen hoe jullie reageren in bepaalde situaties en hier effectiever mee omgaan.

13. Jullie zien de waarde van kleine dingen

Hoe vaak doe je iets kleins om je partner te doen glimlachen?

Bijvoorbeeld tijdens de boodschappen de favoriete snack halen van je partner, voordat je partner thuiskomt de woonkamer stofzuigen, zomaar een bosje bloemen geven, en zo verder.

Kleine gebaren maken een groot verschil in de relatie.

Deze kleine handelingen zijn gebaren van liefde en aandacht, en kunnen een groot positief effect hebben op de sfeer in de relatie.

14. Jullie blijven nieuwsgierig naar elkaar

Relaties gaan stuk wanneer we denken dat we de ander al helemaal kennen en hun een vraag stellen over iets geen zin heeft.

Nieuwsgierigheid naar elkaar houdt de relatie levendig.

Door voortdurend interesse in elkaar te tonen en vragen te blijven stellen, blijf je verbonden en betrokken in elkaars leven.

15. Jullie maken geen aannames

“Hij is uit met z’n vrienden en ik heb al drie uur niets meer van hem gehoord. Zie je wel, hij denkt helemaal niet aan me.”

Klinkt die gedachte bekend? Dan maak je een aanname die je een erg rot gevoel bezorgt. Dat gevoel zorgt er later voor dat je boos op hem bent, terwijl hij misschien een hele goede reden had voor zijn radiostilte.

Geen aannames maken voorkomt misverstanden.

Hoe kan je dit ombuigen naar een kenmerk van een succesvolle relatie? Zo:

Je partner doet iets wat je kwetst, en in plaats van dat je het ziet als een aanval, bespreek je het zo snel mogelijk met je partner. Want het is niet de daad zelf die zozeer schadelijk is voor de relatie, maar je negatieve perceptie van je partner. Door open te communiceren en niet direct het ergste te veronderstellen, voorkom je onnodige conflicten en versterk je de vertrouwensband.

16. Jullie staan open voor groei

Goede partners beseffen dat ze niet klaar zijn met leren. Het kan altijd beter. En als je partner laat horen dat je ergens beter in zou kunnen worden, dan ben je bereid om te luisteren.

Openstaan voor groei bevordert persoonlijke en relationele ontwikkeling.

Door voortdurend te streven naar verbetering, zowel persoonlijk als in de relatie, blijf je groeien en evolueren samen.

17. Jullie zien elkaar niet als redder

Verwacht je dat je partner al je problemen oplost? Dan is dat geen goed teken.

Je partner niet als redder zien, voorkomt onrealistische verwachtingen.

Hoewel jullie elkaar steunen en motiveren, begrijpen jullie dat jullie niet het antwoord zijn op alle problemen. En als jullie problemen ervaren, dan verwijten jullie niet direct elkaar. In plaats daarvan kijk je naar wat er speelt in jullie eigen leven en zoeken daar naar oplossingen.

Door zelf verantwoordelijkheid te nemen voor je problemen, vermijd je onnodige druk op je partner en behoud je een gezonde dynamiek in een goede relatie.

18. Jullie staan open voor therapie

De beste partners wachten niet totdat een bom afgaat om een expert in te schakelen. Ze zijn niet bang om te erkennen dat ze hulp nodig hebben.

Therapie kan helpen bij het onderhouden en versterken van de relatie.

Door proactief hulp te zoeken, kunnen jullie samen werken aan het verbeteren van de communicatie en het oplossen van problemen voordat ze groter worden.

Succesvolle relatie – Conclusie

Een succesvolle relatie vergt tijd, inzet en wederzijds begrip. Het gaat niet alleen om verliefdheid en leuke, romantische momentjes, maar om een diepere verbinding met elkaar.

Door dankbaarheid te tonen, emotioneel bewust te zijn en open te communiceren, kun je een sterke en blijvende band met je partner opbouwen. Kleine gebaren, realistische verwachtingen en een gezonde seksuele klik dragen allemaal bij aan een gelukkige relatie.

Vergeet niet dat elke relatie zijn uitdagingen kent, en dat het belangrijk is om conflicten constructief op te lossen en samen te blijven groeien. Blijf nieuwsgierig naar elkaar, vermijd aannames en wees altijd bereid om te leren en te groeien.

Wil je nog meer praktische tips en diepgaande inzichten om je liefdesleven te verbeteren? Dan heb ik nu die beloofde verrassing voor je! Dat is er in de vorm van mijn gratis e-book over de 3 schakels in het mannenbrein.

Hierin krijg je waardevolle adviezen en strategieën die je kunnen helpen om een diepere band met je partner te krijgen en je relatie naar een hoger niveau te tillen.

Klik hier om je gratis e-book te downloaden en begin vandaag nog aan een meer vervullende relatie!

ebook Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Liefs,
Mathijs Dingjan

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Over de auteur

Mathijs Dingjan

Mathijs Dingjan is hoofdcoach bij MannenBrein. Al 7 jaar coacht hij vrouwen om meer geluk in de liefde te vinden. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je je liefdesleven een flinke boost geeft.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Schrijf een reactie

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)