9 essentiële stappen om definitief je ex terug te krijgen

Hoe krijg ik mijn ex terug

Jullie zijn al een tijdje uit elkaar, maar je weet het zeker.

Je wil je ex terug in je leven.

In dit artikel vertel geef ik je het antwoord op de vraag: ‘Hoe krijg ik mijn ex terug?

Inhoud van dit artikel:Meer...

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je 31 kant-en-klare berichtjes krijgt om hem terug te krijgen? Ontdek deze 31 berichtjes en 'de 3 schakels in het mannenbrein' hier: Download de 31 berichtjes om opnieuw zijn interesse te krijgen

Na het van dit artikel weet jij hoe je je ex terug kunt winnen weet je ook hoe je hem bij je kan houden.

Hoe krijg ik mijn ex terug?

Liefdesverdriet is verschrikkelijk. Als je middenin die pijnlijke fase zit, wil je niets liever dan je ex terugkrijgen. Misschien ga je online wel op zoek naar psychologische trucs om je ex terug te krijgen. Toch moet je je allereerst terugvragen of je hem écht terug wil. Mis je vooral het hebben van een maatje en vind je het vooral lastig om alleen te zijn? Of mis je echt hém als persoon? Je kunt je ex pas terugkrijgen als je dit om de juiste redenen wil. Met onderstaand stappenplan vertel ik je hoe dat werkt!

Ik heb trouwens ook een video voor je gemaakt, waarin ik je meer vertel over het terugkrijgen van je ex. Je vindt ‘m hier:

1. Bedenk waarom je je ex terug wil

Laten we eerst eens kritisch kijken naar je motivatie.

De vraag “Komt mijn ex terug?” is namelijk nog een brug te ver. Je moet eerst bedenken wáárom je wil dat je ex terugkomt.

Misschien wil je hem niet terug omdat hij zo geweldig is. Niet eens omdat hij zo’n goede match voor je is. Je wil hem alleen terug omdat je een gat wil opvullen in je leven.

Verwar de gevoelens die je voor hem hebt niet met je behoefte aan romantische liefde met een man. Als hij jou niet goed behandelde, zijn normen en waarden verschillen van die van jou, hij amper moeite stopte in de relatie, onthoud dan dit: hij zal niet veranderen omdat jij wil dat hij verandert. Dit zal van binnenuit moeten komen bij hem.

Hou je standaard hoog voor de mannen die jij in je leven wilt toelaten!

Nu, ik kan niet beslissen of hij de man is die in je leven hoort. Alleen jij kan dat.

Gedumpt worden doet pijn, dat weet ik. Heel veel pijn. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat sociale afwijzing de pijngebieden in ons brein activeert. Het staat zelfs gelijk aan de fysieke pijn wanneer je lichamelijk iets oploopt.

Maar je lichaam is niet de beste raadgever is als je te kampen hebt met liefdesverdriet. Je wilt hem terug, en je wilt weg uit deze pijnlijke situatie. Dit leidt tot irrationeel gedrag.

Daarom doe je dingen die hem alleen maar verder weg duwen. Wees dus sterk, zet je emoties en instincten aan de kant, en luister goed naar wat ik je nu ga vertellen.

Het is namelijk van groot belang dat je dit doet.

Houd je hoofd koel!

Hoe moeilijk dit ook lijkt. Dan pas komen we aan de volgende fase toe.

2. Gebruik verlangen om je ex terug te krijgen

Het inzicht wat ik nu met je ga delen is heel verrassend.

Misschien zijn jullie uit elkaar gegaan omdat jullie relatie saai en voorspelbaar werd. Jullie zaten gevangen in patronen en routines die zich door de tijd heen hebben ontwikkeld. En dit is funest voor je relatie…

Herken je dit in de relatie die jullie hadden?

Als dit het geval is, dan is het niet meer dan logisch dat jullie uit elkaar zijn. Dat klinkt misschien alsof alle hoop verloren is…

Maar ik heb goed nieuws.

Verlangen ontstaat door het willen van iets dat je niet hebt.

En op dit moment heeft hij jou niet. Wat de weg vrij maakt om hem weer naar jou te laten verlangen.

De schakelaar van verlangen flipt van uit naar aan. Dat is wat jou te doen staat. Nu, jij hebt zijn emoties al een keer positief veranderd. Hij heeft ooit naar je verlangd. Dat betekent dat je het nog een keer kan.

Je weet dat hij je aantrekkelijk vindt. Hij is alleen het verlangen verloren.

Mannen vinden voorspelbaarheid in een relatie niet zo aantrekkelijk. Ze verliezen het verlangen, en gaan dat ergens anders zoeken.

Je wilt dat hij weer gaat verlangen naar je.

Dit besef is essentieel om je ex terug te krijgen.

 

3. Maak gebruik van de kracht van geen contact

Hoe moeilijk dit ook is, het is essentieel dat je dit doet.

Als je je ex terug wil krijgen, wil je het liefste contact met hem houden. Je wil je ex appen hoe het gaat of je ex op andere manieren een bericht sturen.

Maar doe dit niet.

Probeer hem niet te blijven Whatsappen, bellen, berichtjes te sturen en zijn foto’s te liken op Facebook.

Stuur geen berichtjes waarin je je ex vertelt hoe enorm je hem mist.

Ik vertelde je het al in stap 2: hij moet het gevoel hebben dat hij jou niet meer heeft. Als hij dat gevoel heeft, zal hij gaan verlangen naar jou.

Blijf voorlopig dus bij hem uit de buurt!

4. Laat je niet misleiden door social media

Pas op dat je niet in deze valkuil trapt.

Als het net uit is met je ex, maak je een periode van rouw, verdriet en eenzaamheid door. Dat geldt voor jou, maar ook voor hem.

Jullie ervaren allebei pijn.

Je denkt misschien dat dat voor hem niet geldt. Op Instagram en Facebook zie je foto’s waarop hij aan het feesten is. Hij lijkt heel gelukkig. En daardoor denk jij: “Mijn ex wil me niet terug…” 

Maar hij maakt dezelfde nare periode door als jij. Hij houdt zich groot voor de buitenwereld. Laat je dus niet misleiden door wat je ziet op social media.

Als jij wéét dat hij ook door een moeilijke periode heengaat, kan je die kennis in je voordeel gebruiken.

5. Maak gebruik van zijn rouwperiode

Jij hebt belangrijke kennis op zak.

Je weet namelijk dat hij ook door een moeilijke periode heengaat, net als jij. Hij heeft verdriet en dat maakt hem aan het twijfelen. Heeft hij wel de juiste keuze gemaakt door jou te laten gaan?

Het is precies deze twijfel die nieuwe mogelijkheden biedt voor jou. Mensen die twijfelen zijn namelijk te sturen.

Hij zoekt richting. En die richting kan jij hem bieden, omdat jij weet wat je wil. Jij wil namelijk je ex terug.

Het is nu aan jou om hem terug te leiden naar jou. Dit betekent niet dat jij hem gaat proberen te overtuigen dat hij terug moet komen bij jou. We willen er namelijk voor zorgen dat hij zelfstandig de keuze maakt dat hij met jou wil zijn!

We leiden hem naar die keuze toe, zonder pogingen te doen hem te overtuigen.

6. Wees eerlijk

Dit moet je heel helder hebben.

Want wees eens eerlijk tegen jezelf: wáárom denk jij dat het uit is gegaan tussen jou en je ex?

Je ex heeft namelijk allerlei (voor hem) logische redenen waarom hij niet meer met jou wil zijn. Deze zijn als het net uit is, nog sterk aanwezig in zijn gedachten.

Ondanks dat je hem aan het twijfelen hebt gebracht door geen contact te zoeken, is dat nog niet genoeg.

De enige manier waarop je hem terug krijgt is als deze bezwaren geen rol meer spelen.

Daarom wil je het volgende doen…

7. Ontneem hem de bezwaren die hij heeft tegen de relatie

Zonder deze stap kom je er niet.

Ik wil mijn ex terug, maar hij mij niet.”

Is dat jouw situatie?

Als je hem terug wilt, moet hij zekerheid hebben dat de bezwaren die hij heeft geen rol gaan spelen. Bij de meeste mannen speelt een gebrek aan vrijheid een rol in hun keuze om het uit te maken.

Hij had het gevoel dat hij niet meer vrij was om zich op zijn eigen dingen te richten. Zijn vrienden, hobby’s of misschien zelfs zijn carrière…

Wat de reden ook is, het is aan jou om deze bezwaren bij hem weg te nemen.

Onthoud daarbij het volgende: het gras lijkt altijd groener aan de overkant. De kans is groot dat hij zal ervaren dat de realiteit flink tegenvalt.

Stel, hij vond dat hij zijn vrienden te weinig zag toen jullie samen waren. De kans is groot dat als hij eenmaal met ze op stap gaat, het allemaal toch niet zo fantastisch blijkt te zijn.

Hij staat dan wel in de kroeg met zijn vrienden, maar alles wat in zijn hoofd zo groot was geworden, is eigenlijk niet zo belangrijk als hij dacht. Hij mist die diepe connectie met jou.

Het is essentieel dat hij dit zelf ervaart. Pas als hij het zelf ervaart, kan dit ook leiden tot een keuze vanuit hem om terug te willen keren naar jou. 

Geef hem dus die ruimte, zodat hij dit zelf kan ervaren.

8. Laat je ex positieve emoties ervaren bij jou

Doe dit en hij zal je terug willen.

De meeste mensen gaan op een vervelende manier uit elkaar. Er kleven vaak nog een hoop negatieve emoties aan de gedachte aan je ex. In het leven is het zo dat we alles wat negatief is willen vermijden.

Daarom is het belangrijk dat hij weer positieve emoties gaat ervaren zodra hij aan jou denkt. Goede emoties die hij linkt aan jou.

Hoe je dit doet? Door hem het juiste berichtje te sturen op het juiste moment.

Bel hem op of stuur hem een berichtje als je op een plek bent waar jullie samen een mooie tijd hebben doorgemaakt.

Maak er geen lang verhaal van, maar zeg bijvoorbeeld:

“’t Is een beetje random, maar ik liep net langs de bar waar we onze eerste date hadden, en ik moest denken aan dat moment. Het bracht leuke herinneringen naar boven, en ik wou je dat even zeggen.”

Kort en lief.

Het geniale aan dit berichtje is dat hij ook leuke herinneringen zal hebben aan die plek. Hij zal terugdenken aan de momenten die jullie daar samen hebben doorgebracht.

Het geniale is dat ons geheugen beïnvloed wordt door hoe wij ons voelen. Als jij verdrietig bent, kan jij je veel momenten herinneren dat je ook verdrietig was. Als jij je goed voelt, herinner je juist alle positieve dingen uit het verleden.

De emotionele staat waarin jij je bevindt bepaalt welke gebeurtenissen jij je herinnert. Door hem te herinneren aan de geweldige tijd die jullie samen hebben gehad, zal hij zich ook de andere geweldige dingen kunnen herinneren.

Hierdoor maak je slim gebruik van zijn emotionele geheugen. Daarom werkt het zo goed.

Je wilt de band niet opnieuw opbouwen, je wilt hem eraan herinneren hoe leuk jullie het hebben gehad samen.

Door deze korte interactie tussen jullie voelt hij weer alle positieve emoties die hij eerst ook bij jou voelde.

De kracht zit hem erin dat je alleen wat komt geven.

Je komt niks halen, je kwam alleen een leuke ervaring delen met hem.

Daarna is het tijd voor de laatste stap…

9. Geef hem het gevoel dat hij de hoofdprijs wint

Dit is de kers op de taart.

Het is essentieel dat je eerst de voorgaande stappen hebt gevolgd:

  • Dat je je eigen motivatie onder de loep hebt genomen
  • Dat je gebruik hebt gemaakt van de kracht van geen contact
  • Dat je discipline hebt getoond en je hem ruimte hebt gegeven
  • Dat je zijn bezwaren hebt weggenomen
  • En dat je hem hebt herinnerd aan de positieve, emotionele gebeurtenissen die jullie samen hebben doorgemaakt.

Als je dat allemaal hebt gedaan, is het tijd om je ex terug te winnen.

Hij zal je vanaf dit punt weer proberen te contacten. In dit contact wil je hem het volgende laten voelen:

Hij moet voelen dat, hoewel je van hem houdt en om hem geeft, hij zijn best moet doen om je weer terug te krijgen.

Dit betekent niet dat je je afstandelijk moet opstellen. Dit werkt alleen maar tegen je.

Hij moet juist voelen wat voor geweldige vrouw hij heeft laten lopen. Wees positief, laat zien dat je aan jezelf gewerkt hebt, dat je geleerd hebt van de fouten die je gemaakt hebt.

De nadruk moet liggen op het feit dat hij jou WINT in plaats van het gevoel dat hij zijn vrijgezelle leven VERLIEST.

Op deze manier zal hij weer naar je verlangen.

En dat is de basis van een liefdevolle, toegewijde relatie.

Ik wil mijn ex terug maar hij mij niet

Ziet hij hierna nog steeds niet in hoe geweldig jij bent?

Dat is zijn verlies. Je ex wil je niet terug. 

Laat hem maar leven met het feit dat hij een geweldige relatie heeft laten schieten. Niet alles is te repareren. Jij hebt er alles aan gedaan. Je hebt het heft in eigen hand genomen en daar moet je op focussen.

Uiteindelijk wil jij een relatie met een man die 100% voor jou gaat, niet een man die jij moet overtuigen van jouw waarde.

Focus daarom op investeren in jezelf. Zie dit als een nieuwe start en bouw je leven weer op.

Doe alles wat je moet doen om jezelf weer in een positieve gezonde mindset te krijgen.

Als jij goed voor jezelf zorgt, komt er uiteindelijk een man die inziet hoe geweldig jij bent. En dát is de man die jij verdient!

Mijn cadeau aan jou

Of je nu je ex terugkrijgt of dat je een nieuwe, geweldige man tegen het lijf loopt… ik gun jou een fantastisch liefdesleven.

En stel nou dat je inderdaad die ene man hebt gevonden. Je weet zeker dat hij het voor jou is! Hoe voorkom je dat je weer in dezelfde situatie terechtkomt als de situatie die je had met je ex?

Door ervoor te zorgen dat jouw droomman zich realiseert dat hij goud in handen heeft.

Daarom heb ik iets voor je! De 3 schakels in het mannenbrein. Als jij weet hoe je deze 3 schakels kunt bedienen, zorg je ervoor dat hij zich realiseert dat hij jou nooit meer wil laten gaan.

Het mooie ervan? Dat is dat jij 100% jezelf kunt blijven. Je hoeft je niet anders voor te doen dan je bent.

Dus download snel mijn e-book en zet die schakels om in zijn mannenbrein!

ebook Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Liefs,
Mathijs Dingjan

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Over de auteur

Mathijs Dingjan

Mathijs Dingjan is hoofdcoach bij MannenBrein. Al 7 jaar coacht hij vrouwen om meer geluk in de liefde te vinden. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je je liefdesleven een flinke boost geeft.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Schrijf een reactie

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)