De juiste man vinden en aantrekken: zo doe je het (gids)

Je hebt nog nooit een relatie gehad. Of de relaties in je verleden waren onbevredigend.

Dat is erg vervelend. En het doet je afvragen hoe je in vredesnaam een partner kunt vinden die bij je past.

In dit artikel vertel ik je hoe je de juiste man kunt vinden.

Inhoud van dit artikel:Meer...

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je 31 kant-en-klare berichtjes krijgt om definitief zijn hart te veroveren? Ontdek deze 31 berichtjes en 'de 3 schakels in het mannenbrein' hier: Download de 31 berichtjes

Na het lezen van dit artikel weet jij hoe mannen aantrekken werkt en hoe je de juiste partner kunt vinden.

Hoe vind ik de juiste man?

Misschien vraag jij je af hoe je de juiste partner kunt vinden. Het kan ook zijn dat je je afvraagt: ‘Zit ik in de juiste relatie?’ Wat je situatie ook is, je vraagt je af wie de juiste man is voor jou. Maar om die vraag te kunnen beantwoorden, is het allereerst belangrijk om te bepalen wat ‘de juiste man’ is. Dit is per persoon verschillend. Als jij een goed beeld krijgt van wat jij zoekt in een relatie, kan je ook beter bepalen wie de juiste man voor jou is.

Wil je weten hoe je de juiste man aantrekt? Bekijk dan vooral ook deze video!

1. Definieer “de juiste man”

Tijd voor een oefening! 🙂

Schrijf op wat je zoekt in een man. Begin allereerst met het innerlijk. Denk eerst aan wat je absoluut niet wilt (gemeen, gierig, stiekem). Daarna ga je door naar wat je aantrekkelijk vindt (vrijgevig, sterk karakter) en wat je zoekt in een relatie (geduldig, steunend.)

Wat je belangrijk vindt voor een relatie, is niet altijd hetzelfde als wat je aantrekkelijk vindt.

Daarom is het goed om naar de verschillen te kijken. En bij twijfel te kiezen voor de eigenschappen die je het meeste dienen in een relatie.

Denk daarna pas aan zijn uiterlijk. Stel je voor dat je over vijfentwintig jaar bij een man bent. Hoe ziet hij eruit op zijn oude dag? En hoe gedraagt hij zich?

Heeft hij bijvoorbeeld veel energie, of zit hij te dutten in een schommelstoel? Of heeft hij een bierbuik, maar wel altijd een lach op zijn gezicht?

De man die hij in de toekomst zal zijn, bouwt hij in het heden.

Dan zijn er nog zijn levensomstandigheden.

Zijn levensomstandigheden bepalen wat je wel en niet met hem kunt ervaren. Je hoeft in de toekomst geen tropische vakanties te verwachten als hij nu onder een brug leeft. En als hij elke dag overwerkt, is de kans groter dat zijn loyaliteit voor een groot deel bij zijn werk ligt.

Kortom: als je denkt aan je droomrelatie, hoe ziet deze eruit?

Als zijn huidige levensomstandigheden (en toekomstvisie) niet aansluiten bij wat jij wilt, is de kans op een bevredigende relatie verkeken.

Denk goed na over wat je wilt.

2. Vestig niet al je hoop op één man

Als jij de juiste man wil vinden, betekent dat ook dat je op zoek zult moeten gaan.

En als je op zoek gaat, dan kom je meerdere mannen tegen.

Het is misschien een wat extreme vergelijking, maar in de visserij wordt veel gebruikgemaakt van sleepnetten. Vissers trekken deze over de zeebodem. Zo vangen ze alle vissen die zich daar bevinden.

Vaak zijn deze vissers op zoek naar één bepaalde soort. De rest gooien ze terug de zee in.

Dit is een immorele strategie voor de visvangst, maar geweldig voor het daten. Vang zoveel mogelijk mannen in je net. Alle exemplaren die je niet bevallen, gooi je terug de zee in.

Dit klinkt natuurlijk erg extreem. Wat ik hier mee bedoel is dit:

Het is normaal om 20 mannen te ontmoeten en maar met één het gevoel te hebben dat jullie een echte match zijn. 

Daarom helpt het om veel mannen te ontmoeten.

De eerste stap is om in verschillende zeeën netten uit te zetten. Denk aan:

Waar je ook bent: houd je ogen open. Zie je een leuke man? Wees niet verlegen en zet de eerste stap.

En als je op date één ontdekt dat hij geen avontuurlijk type is, terwijl je dit wel belangrijk vindt…

…gooi je hem lekker terug de zee in.

Je hoeft je niet schuldig te voelen als je een man afwijst. Het vinden van de juiste man betekent dat je vaak “nee” moet verkopen aan de mannen die niet bij jou passen.

3. Ga niet blindelings af op je gevoel 

De derde stap is dat je continu oplet of een man inderdaad leuk is, of dat hij toch “bijvangst” blijkt te zijn.

Het duurt wel eventjes voor je iemand echt kent. Vaak heb je hier minstens een half jaar voor nodig (dit hangt natuurlijk wel af van hoe vaak je elkaar ziet, en een heftige gebeurtenis kan dit proces ook versnellen). Na die periode heb je een aardig idee over hoe hij in elkaar zit en wat je aan hem hebt.

Voor die tijd kun je (onaangenaam) verrast worden.

Zelfs als je biologische klok aan het tikken is (of je hebt gewoon geen zin om je tijd te verspillen aan mannen die niet bij je passen), is het verstandig om niet te hard van stapel te lopen. Tenzij je zeker weet dat hij geen bijvangst is. En om dat te beoordelen, heb je nou eenmaal maanden nodig.

“Wat nu als ik verliefd ben?”

Stel. Je hebt na een strenge selectie vier mannen in je net. Je kent ze allemaal een paar maanden. De hoeveelheid tijd en aandacht die je in hen hebt gestoken, verschilt.

Maar dan ontmoet je man nummer vijf. En deze brengt je het hoofd op hol. Je bent verliefd na date nummer één.

Het is ieder mens overkomen. Je komt iemand tegen. En al je goede voornemens gaan het raam uit.

Mijn advies is om niet puur en alleen voor hem te gaan op basis van je gevoelens. Want dat hij een leuke man is, is wel duidelijk, maar je wil ook kijken naar hoe hij jou behandelt!

Als hij constant druk is, twijfelt over jou en geen echte toewijding laat zien… dan kan het de meest leuke man ter wereld zijn, maar je zal doodongelukkig zijn in het contact.

Je verdient beter.

4. Zie een gebrek aan ervaring als een voordeel

Nu we het hebben gehad over het vinden van geschikte mannen, wil ik het hebben over waarom je op zoek bent naar een relatie.

Heb je er nog nooit één gehad?

Besef je dan dat dit je een enorm voordeel geeft.

De meeste vrouwen met meer ervaring, hebben een paar leuke mannen ontmoet. Maar ze hebben helaas ook tijd doorgebracht met ontzettende eikels of onbedoeld klunzige types.

(Gelukkig hebben veel vrouwen ook positieve ervaringen gehad. Dus wees niet bang dat een relatie altijd op ellende uitloopt. Waar het vooral om gaat, is dat je weet hoe je het aan moet pakken 😉 )

Deze ervaringen zijn van invloed op hoe zij naar toekomstige relaties kijken. En dit is vaak een beetje negatief.

Maar als je nooit een vriend hebt gehad, begin je met een schone lei. Je hebt geen bagage, tenzij je deze hebt overgehouden aan je jeugd. Je gaat dus onbevangen de zee op.

Als je niet zo ervaren bent, moedig ik je vooral aan om het langzaamaan te doen. Leer de nieuwe mannen in je leven echt goed kennen. Ga niet over je eigen grenzen heen. Ook niet uit nieuwsgierigheid, en al helemaal niet uit druk.

5. Geef hem de tijd, maar niet eindeloos veel tijd 

Er is niets vervelender dan een man die niet weet wat hij wil.

Misschien date je een man die twijfelt, terwijl jij er zeker van bent dat je hem leuk vindt.

De enige juiste aanpak is afwachten en/of afstand nemen.

Je kunt afwachten en hem de tijd geven om na te denken wat hij wil. Dit is natuurlijk eerlijk richting hem. Hij verdient tijd om na te denken wat hij van je vindt en het is goed om niet té snel te gaan.

Tegelijkertijd wil je ook voorkomen dat hij je aan het lijntje houdt. Weet hij na een half jaar nog steeds niet wat hij wil? Dan is hij waarschijnlijk niet de juiste man voor jou.

6. Werk aan jezelf

De ‘juiste man’ is een man die goed aansluit op wie jij bent.

Maar zit jij nog in een proces van pijn, bijvoorbeeld door eerdere relaties die zijn stukgelopen? Dan heb je mogelijk last van een patroon dat in iedere relatie terugkomt.

In plaats van direct in een nieuwe relatie te duiken, is het goed om eerst aan jezelf te werken. 

Misschien ben je erg jaloers. En drijft dit mannen bij je weg.

Of heb je snel een crush op foute mannen. Waardoor je in relaties met een narcist terecht komt.

Het onderzoeken van je patronen helpt om ze te voorkomen. Vaak hebben deze negatieve patronen hun oorsprong in jouw jeugd. Of in een destructieve relatie met een man die je niet goed behandelde.

Hier wil je van leren.

Want pijn die je niet verwerkt hebt, blijft een invloed hebben op je nieuwe relaties. En zo blijf je je constant afvragen: ‘Zit ik in de juiste relatie?’

De juiste man vindt je op de juiste plaats, als jij op het punt bent in je leven dat jij die geschikte partner kunt omarmen.

7. Wat zoekt je droomman in een vrouw?

Denk aan de eerste oefening van dit artikel. Waarin je opschreef wat je zoekt qua innerlijk, uiterlijk en levensomstandigheden.

Elke man heeft een vergelijkbaar lijstje. Vaak is dit onbewust.

En valt er heel wat af te dingen.

Soms denken mannen dat ze een vrouw van een bepaald lichaamstype willen. Om uiteindelijk thuis te komen met iemand die er heel anders uitziet.

Dit soort verrassingen zijn normaal. Ze horen bij het leven.

En natuurlijk wil niet elke man hetzelfde. Het kan zijn dat je een leuke man tegenkomt die iets heel anders in zijn hoofd heeft dan jij had voorgesteld.

Toch is het goed om je een voorstelling te maken van wat je droomman aantrekkelijk vindt. Je kunt kijken of jij je in die richting kunt ontwikkelen.

Hier moet ik bij zeggen:

Het gaat erom dat je kijkt wat jij en je droomman gemeen hebben. Als hij graag een sportieve vrouw wil en je houdt helemaal niet van sport, is er geen enkele reden om marathons te lopen. Zoek naar een droomman die minder waarde hecht aan de sportieve kant.

Dit is de gouden regel:

Een geschikte partner vinden hangt samen met weten wat écht belangrijk voor je is. Doe daar geen concessies in, maar durf tegelijkertijd te kijken of je nog ergens in kunt groeien.

Zo kan jij mannen aantrekken die daadwerkelijk bij je passen en wordt het makkelijker om de juiste man te vinden.

8. Wees een happy single

Ik realiseer me dat je graag een relatie wilt. En dat je door die wens soms wat verdrietig wordt. Zeker als het daten wat langer duurt.

Je hebt helaas geen vat op hoe lang het duurt voordat je een relatie krijgt. Maar tot het zo ver is, kun je er alles aan doem om jezelf te vermaken. En plezier te hebben in het daten.

Focus je op wat je gelukkig maakt en waar je een lekker gevoel van krijgt.

De juiste partner vinden is dan niet iets waar jouw geluk volledig van afhangt.

Daten is niet het enige wat het leven de moeite waard maakt. Als je merkt dat je erg gefocust bent op het vinden van een nieuwe vent, raad ik je aan om mijn artikel over het zijn van een happy single te lezen.

Want als jij liefde voelt en ‘bent’, zal je het ook makkelijker aantrekken.

Zo vind jij de juiste man

Heb jij de juiste man gevonden? Zo’n man waarvan je alleen maar kunt denken: ‘Jij bent mijn droomman’?

Dan wil je natuurlijk dat hij niet alleen gek wordt op jou, maar dat hij ook gek op je blijft.

In mijn gratis e-book over het mannenbrein leg ik je uit welke 3 schakels ervoor zorgen dat hij zich realiseert dat hij goud in handen heeft. Als jij weet hoe zijn mannenbrein werkt, weet je precies hoe je ervoor zorgt dat jullie niet alleen nu, maar ook in de toekomst gelukkig kunnen zijn!

Ben je benieuwd?

Download het e-book dan direct. Het is helemaal gratis.

ebook Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Liefs,
Mathijs Dingjan

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Over de auteur

Mathijs Dingjan

Mathijs Dingjan is hoofdcoach bij MannenBrein. Al 7 jaar coacht hij vrouwen om meer geluk in de liefde te vinden. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je je liefdesleven een flinke boost geeft.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Schrijf een reactie

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)