De juiste man vinden en aantrekken: zo doe je het (Gids)

Je hebt nog nooit een relatie gehad. Of de relaties in je verleden waren onbevredigend.

Dat is erg vervelend. En het doet je afvragen hoe je in vredesnaam een partner kunt vinden die bij je past.

In dit artikel geef ik antwoord op deze vraag.

Je leert onder andere:

  • Hoe je voorkomt dat je het slachtoffer wordt van mannen die je aan het lijntje houden (en hoe je voorkomt dat je deze mannen aantrekt)
  • De sleepnet-methode om snel een passende man te vinden
  • Waarom het onderzoeken van je patronen zo belangrijk is voor een gelijkwaardige relatie
  • Mijn geheime methode om te ontdekken wat voor soort man bij je past
  • en nog veel meer…

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je 31 kant-en-klare berichtjes krijgt om definitief zijn hart te veroveren? Ontdek deze 31 berichtjes en 'de 3 schakels in het mannenbrein' hier: Download de 31 berichtjes

Na het lezen van dit artikel heb je een klant-en-klaar stappenplan om de man van je dromen te vinden en te houden. Fijn hè?

Tip 1: Definieer “de juiste man”

Tijd voor een oefening! 🙂

Schrijf op wat je zoekt in een man. Begin allereerst met het innerlijk. Denk eerst aan wat je absoluut niet wilt (gemeen, gierig, een obsessie met speelgoedtreintjes). Daarna ga je door naar wat je aantrekkelijk vindt (vrijgevig, sterk karakter) en wat je zoekt in een relatie (geduldig, steunend.)

Wat je belangrijk vindt voor een relatie, is niet altijd hetzelfde als wat je aantrekkelijk vindt. Daarom is het goed om naar de verschillen te kijken. En bij twijfel te kiezen voor de eigenschappen die je het meeste dienen in een relatie.

Denk dan aan zijn uiterlijk. Stel je voor dat je over vijfentwintig jaar bij een man bent. Hoe ziet hij eruit op zijn oude dag? En hoe gedraagt hij zich?

Heeft hij bijvoorbeeld veel energie, of zit hij te dutten in een schommelstoel? Of heeft hij een bierbuik, maar wel altijd een lach op zijn gezicht?

De man die hij in de toekomst zal zijn, bouwt hij in het heden. Een gezellige gangmaker die elke dag naar de kroeg gaat, ziet er over vijfentwintig jaar anders uit dan een  versie van Arie Boomsma.

Dan zijn er nog zijn levensomstandigheden.

Zijn levensomstandigheden bepalen wat je wel en niet met hem kunt ervaren. Je hoeft in de toekomst geen tropische vakanties te verwachten als hij nu onder een brug leeft. En als hij elke dag overwerkt, is de kans aanwezig dat je kinderen later vragen:

Als je denkt aan je droomrelatie, hoe ziet deze eruit? Ben jij een keukenprinses en krijgt niemand toegang tot jouw domein, inclusief je man? Of ben je een carrièrejager, en wil je een man die de lasten deelt of zijn weg kent achter het fornuis?

Als zijn huidige levensomstandigheden (en toekomstvisie) niet aansluiten bij wat jij wilt, is de kans op een bevredigende relatie verkeken.

Denk goed na over wat je wilt. En ga daarna naar de volgende tip.

Tip 2: Gebruik een sleepnet

Heb je weleens gehoord van sleepnetten?

Dit zijn netten die de visserij gebruikt. Ze trekken deze over de zeebodem. Zo vangen ze alle vissen die zich daar bevinden.

Vaak zijn deze vissers op zoek naar één bepaalde soort. De rest gooien ze terug de zee in.

Dit is een immorele strategie voor de visvangst, maar geweldig voor het daten. Vang zoveel mogelijk mannen in je net. Alle exemplaren die je niet bevallen, gooi je terug de zee in.

Dit klinkt natuurlijk erg extreem. Wat ik hier mee bedoel is dit:

Het is normaal om 20 mannen te ontmoeten en maar met één het gevoel te hebben dat jullie een echte match zijn. 

Daarom helpt het om veel mannen te ontmoeten.

De eerste stap is om in verschillende zeeën netten uit te zetten. Denk aan:

Waar je ook bent: houd je oogjes open en je snaveltje klaar. Zie je een leuke man? Wees niet verlegen en zet de eerste stap.

Veel van mijn lezeressen hebben hun man op een gekke plek leren kennen. En als je over vijftig jaar terugkijkt naar hoe jullie elkaar hebben ontmoet, kunnen jullie concluderen dat het niet uitmaakt waar het is begonnen, zolang het maar de moeite waard was.

De tweede stap is om mannen uit te zoeken die voldoen aan het lijstje wat je hierboven hebt gemaakt. Stel dat je bijvoorbeeld veel tijd wilt spenderen samen. Date dan geen bankier. Die zal hoogstwaarschijnlijk vroeg weggaan en laat thuiskomen. Laat hem lekker in de zee.

En als je op date één ontdekt dat hij geen avontuurlijk type is, terwijl je dit wel belangrijk vindt…

…gooi je hem lekker terug de zee in.

Je hoeft je niet schuldig te voelen als je een man afwijst. Het vinden van de juiste man betekent dat je vaak “nee” moet verkopen aan de mannen die niet bij jou passen.

Leestip:
Man netjes afwijzen? 7 pijnloze tips om hem niet te kwetsen

Tip 3: Help! Ik ben verliefd!

De derde stap is dat je continu oplet of een man inderdaad leuk is, of dat hij toch bijvangst blijkt te zijn.

Het duurt wel eventjes voor je iemand echt kent. Vaak heb je hier minstens een half jaar voor nodig (dit hangt natuurlijk wel af van hoe vaak je elkaar ziet, en een heftige gebeurtenis kan dit proces ook versnellen). Na die periode heb je een aardig idee over hoe hij in elkaar zit en wat je aan hem hebt.

Voor die tijd kun je (onaangenaam) verrast worden.

Zelfs als je biologische klok aan het tikken is (of je hebt gewoon geen zin om je tijd te verspillen aan mannen die niet bij je passen), is het verstandig om niet te hard van stapel te lopen. Tenzij je zeker weet dat hij geen bijvangst is. En om dat te beoordelen, heb je nou eenmaal maanden nodig.

“Wat nu als ik verliefd ben?”

Stel. Je hebt na een strenge selectie vier mannen in je net. Je kent ze allemaal een paar maanden. De hoeveelheid tijd en aandacht die je in hen hebt gestoken, verschilt.

Maar dan ontmoet je man nummer vijf. En deze brengt je het hoofd op hol. Je bent verliefd na date nummer één.

Het is ieder mens overkomen. Je komt iemand tegen. En al je goede voornemens gaan het raam uit.

(Jouw goede voornemens.)

Mijn advies is om niet puur en alleen voor hem te gaan op basis van je gevoelens.

Want dat hij een leuke man is, is wel duidelijk…

Je wilt ook kijken naar hoe hij jou behandelt!

Als hij constant druk is, twijfelt over jou en geen echte toewijding laat zien… dan kan het de meest leuke man ter wereld zijn, maar je zal doodongelukkig zijn in het contact.

Je verdient beter.

Toch kan het lastig zijn zo’n man los te laten. Hierdoor kun je maandenlang in het duister tasten of het ooit wat gaat worden.

En je weet wat voor twijfels, slapeloze nachten en onzekerheid dat met zich meebrengt…

Mocht jij jezelf daarin herkennen, bekijk dan zeker deze video:

Tip 4: Heb je nog nooit een relatie gehad?

Nu we het hebben gehad over het vinden van geschikte mannen…

…wil ik het hebben over waarom je op zoek bent naar een relatie.

Heb je er nog nooit één gehad?

Besef je dan dat dit je een enorm voordeel geeft.

De meeste vrouwen met meer ervaring, hebben een paar leuke mannen ontmoet. Maar ze hebben helaas ook tijd doorgebracht met ontzettende eikels of onbedoeld klunzige types.

(Gelukkig hebben veel vrouwen ook positieve ervaringen gehad. Dus wees niet bang dat een relatie altijd op ellende uitloopt. Waar het vooral om gaat, is dat je weet hoe je het aan moet pakken 😉 )

Deze ervaringen zijn van invloed op hoe zij naar toekomstige relaties kijken. En dit is vaak een beetje negatief.

Maar als je nooit een vriend hebt gehad, begin je met een schone lei. Je hebt geen bagage, tenzij je deze hebt overgehouden aan je jeugd. Je gaat dus onbevangen de zee op.

Als je niet zo ervaren bent, moedig ik je vooral aan om het langzaamaan te doen. Leer de nieuwe mannen in je leven echt goed kennen. Ga niet over je eigen grenzen heen. Ook niet uit nieuwsgierigheid, en al helemaal niet uit druk.

Leestip:
Grenzen stellen aan mannen: 15 cruciale tips + voorbeelden

Je hoeft je niet te schamen als je weinig ervaring hebt. Dit zegt niets over jou als mens.

Dat gezegd hebbende: later in dit artikel geef ik je tips om jezelf bij mannen in de kijker te spelen.

Eerst: een woordje over f*ckboys.

Tip 5: Player 101: doe dit als hij je aan het lijntje houdt

Er is niets vervelender dan een man die niet weet wat hij wil.

Mocht je trouwens met zo’n man daten op dit moment, dan gaat dit artikel je helpen:

Hij weet niet wat hij wil? 5 belangrijke tips voor meer zekerheid

En die twijfelt of hij wel met je verder moet. Terwijl jij hem al heel leuk vindt.

De enige juiste aanpak is afwachten en/of afstand nemen.

Laat ik met die laatste beginnen.

Stel dat je met je neefje naar de kermis gaat. En je wilt met hem naar de botsauto’s. Maar daar heeft hij totaal geen zin in.

Wat je ook probeert, hij gaat niet met je mee.

Ditzelfde neefje doet dit twintig jaar later met de vrouwen die een relatie met hem willen, maar waar hij over twijfelt. Hij geeft niet mee en niets kan hem op dat moment op andere gedachten brengen.

Probeer hem dus niet te overtuigen. Dat heeft geen zin.

Een wat simpele maar ironische vergelijking:

Het verschil tussen een attractie op de kermis en een leuke vrouw, is dat een vrouw leuker wordt naarmate je haar langer leert kennen. 

(De botsauto’s zijn over twee weken nog steeds botsauto’s. Maar je ontwikkelt een diepere connectie wanneer je iemand date.)

Het kan zijn dat hij op een later moment (als hij je beter kent) meer interesse in een relatie heeft.

Maar dit hangt af van hoe lang je hem kent. Als jij na twee dates een relatie wil (tegen mijn advies) en hij niet, kun je hem meer tijd geven. Maar als hij het na een half jaar nog niet weet, dan heeft hij voldoende informatie om een beslissing te maken. En dan houdt hij je aan het lijntje.

Hoe lang moet je hem nou precies de tijd geven? En zijn er rode vlaggen om dit soort mannen te spotten (hint: ja)? Daarover vertel ik in onderstaande video:

Tip 6: Doe dit als je relaties vaak stuk gaan

Heb je meerdere relaties gehad? Maar zijn die ondanks veel pijn en moeite stukgelopen?

Kijk dan eens naar mijn artikelen over relatieproblemen:

15 tips om je relatie te verbeteren en weer gelukkig te zijn samen

Relatieproblemen oplossen: 27 simpele & krachtige tips

Mogelijk heb je een patroon dat in iedere relatie terugkomt.

Als dat zo is, is het beter om hier iets aan te doen voordat je een nieuwe relatie aangaat.

Misschien ben je erg jaloers. En drijft dit mannen bij je weg.

Of heb je snel een crush op foute mannen. Waardoor je in relaties met een narcist terecht komt.

Het onderzoeken van je patronen helpt om ze te voorkomen. Vaak hebben deze negatieve patronen hun oorsprong in jouw jeugd. Of in een destructieve relatie met een man die je niet goed behandelde.

Hier wil je van leren.

Want pijn die je niet verwerkt hebt, blijft een invloed hebben op je nieuwe relaties. Waardoor je gevangen zit in negatief liefdesmomentum.

De ene vervelende ervaring stapelt zich op de andere.

Ga hiermee aan de slag voordat je opnieuw een relatie aangaat. En het liefst voordat je halsoverkop aan het daten slaat.

Tip 7: Wat zoekt je droomman in een vrouw?

Denk aan de eerste oefening van dit artikel. Waarin je opschreef wat je zoekt qua innerlijk, uiterlijk en levensomstandigheden.

Elke man heeft een vergelijkbaar lijstje. Vaak is dit onbewust.

En valt er heel wat af te dingen.

Soms denken mannen dat ze een vrouw van een bepaald lichaamstype willen. Om uiteindelijk thuis te komen met iemand die er heel anders uitziet.

Dit soort verrassingen zijn normaal. Ze horen bij het leven.

En natuurlijk wil niet elke man hetzelfde. Het kan zijn dat je een leuke man tegenkomt die iets heel anders in zijn hoofd heeft dan jij had voorgesteld.

Toch is het goed om je een voorstelling te maken van wat je droomman aantrekkelijk vindt. Je kunt kijken of jij je in die richting kunt ontwikkelen.

Hier moet ik bij zeggen:

Het gaat erom dat je kijkt wat jij en je droomman gemeen hebben. Als hij graag een sportieve vrouw wil en je houdt helemaal niet van sport, is er geen enkele reden om marathons te lopen. Zoek naar een droomman die minder waarde hecht aan de sportieve kant.

Dit is de gouden regel:

Weet wat écht belangrijk voor je is, en doe daar geen concessies in. Maar durf tegelijkertijd te kijken of je nog ergens in kunt groeien.

Zo sprak ik ooit een dame die zichzelf een ‘moeilijk persoon’ vond. Ze hoopte dat ze ooit een man zou vinden die al haar problemen gewoon oploste.

Tja. Dan neem je geen verantwoordelijkheid over jouw eigen leven.

Erg onaantrekkelijk.

Zelfs als je dan een man vindt, is de kans groot dat je in een symbiotische relatie terecht komt.

En wil je weten wat de meeste mannen aantrekkelijk vinden? Lees dan dit artikel:

Wat vinden mannen aantrekkelijk? De 13 belangrijke dingen

Tip 8: Wees een happy single

Ik realiseer me dat je graag een relatie wilt. En dat je door die wens soms wat verdrietig wordt. Zeker als het daten wat langer duurt.

Je hebt helaas geen vat op hoe lang het duurt voordat je een relatie krijgt. Maar tot het zo ver is, kun je er alles aan doem om jezelf te vermaken. En plezier te hebben in het daten.

Als je iets niet leuk vindt, stop er dan mee. Dit geldt voor mannen, maar ook voor de andere dingen in je leven.

Focus je op wat je gelukkig maakt en waar je een lekker gevoel van krijgt. Zowel met mannen als zonder mannen.

Daten is niet het enige wat het leven de moeite waard maakt. Als je merkt dat je erg gefocust bent op het vinden van een nieuwe vent, raad ik je aan om mijn artikel over het zijn van een happy single te lezen.

Want als jij liefde voelt en ‘bent’, zal je het ook makkelijker aantrekken.

Vergelijk het met de bekende uitspraak: de rijken worden rijker en de armen worden armer.

Als jij een man niet nodig hebt, straal je een andere energie uit. Waardoor je jouw liefdesleven compleet transformeert.

Heerlijk toch?

Wil je meer weten over het vinden en houden van je droomman?

Download dan hieronder mijn gratis e-book over het mannenbrein.

Ik leg je precies uit hoe mannen in elkaar zitten. Hoe je zo met hem praat, dat hij zich emotioneel opent. En hoe jullie een relatie opbouwen, die voor altijd standhoudt.

Meld je hieronder aan. Dan stuur ik je het e-book gratis toe.

ebook Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Liefs,
Mathijs Dingjan

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Over de auteur

Mathijs Dingjan

Mathijs Dingjan is hoofdcoach bij MannenBrein. Al 7 jaar coacht hij vrouwen om meer geluk in de liefde te vinden. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je je liefdesleven een flinke boost geeft.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Schrijf een reactie

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)