Waarom ben ik nog single? Ontdek deze 7 belangrijke tips!

Waarom ik single ben? Een bruiloft kost natuurlijk super veel geld en ik heb nogal een dure smaak wat betreft kleding en schoenen dus dat single zijn, dat vind ik heus zo erg nog niet…”

Lekker praktisch antwoord! 😉

Maar waarschijnlijk niet jouw antwoord op die irritante vraag waarom je single bent.
De meest gehate vraag onder alle singles ken jij dan ook als geen ander. Waarschijnlijk krijg je alweer de rillingen als ik hem hier ook nog eens ga herhalen…

“Hoe kan het dat zo’n leuk iemand als jij nog geen relatie heeft?”

Getver, die eeuwige vraag dus…

Misschien nog wel erger zijn de altijd goed doordachte pogingen van vriendinnen of familie om je in de kroeg, supermarkt, familiefeesten, bruiloften en eigenlijk elke andere gênante plek te koppelen aan een (leuke) vrijgezelle man.

Grrr leuk geprobeerd, maar wat moet je hier nou mee?

Je staat dan vervolgens weer super geforceerd met zo’n man te praten over ‘hoe Piet Paulusma nou eens echt het goede weer moet voorspellen’ en kan niet wachten om jezelf zo snel mogelijk uit deze situatie te bevrijden.

Die vriendin die op de achtergrond iets te blij naar je staat te knipogen helpt natuurlijk ook niet.

Mathijs vertelt je in dit artikel 11 simpele tips om die ene leuke man te vinden! Misschien voorkom je zo een volgende super gênante vertoning in de supermarkt met mister not so right

Na dit artikel te hebben gelezen weet jij namelijk de volgende dingen:

 • Waarom schoenen shoppen en de man van je dromen scoren eigenlijk gewoon hetzelfde is
 • Hoe je harstikke single kunt zijn en dit harstikke oké kan vinden, en er ook nog eens die ene speciale man mee aan de haak slaat
 • Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, de 4 belangrijke redenen waarom jij single bent
 • 5 x het perfecte antwoord op die ene beruchte vraag (voor als je zelf even geen inspiratie meer hebt)
 • En nog veel meer…

Belangrijk: Alle problemen die je ervaart in de liefde zijn terug te brengen tot één essentieel principe: Jouw liefdesblauwdruk. Het zijn alle onbewuste overtuigingen die je hebt over hoe liefde voor jou werkt. Pas wanneer je je bewust wordt van jouw liefdesblauwdruk kan er echt iets veranderen. Download nu gratis mijn Liefdesblauwdruk test

Oké, single lezeres, we gaan verder!

Tip 1: Hé, het is helemaal oké om alleen te zijn (stiekem helpt dit juist in je zoektocht naar hem)

Toch heb je ook echt weleens momenten dat je bij jezelf te rade gaat waarom die ene verschrikkelijk saaie collega nou wel een vriend heeft en die neef met dat irritante karakter ook…

“Hoezo lukt het mij dan niet in de liefde? Waarom ben ik dan nog steeds single?”

Tja, daar zouden 1001 redenen voor kunnen zijn…

Daar duiken we later dieper in. Als je Mathijs zijn adviezen volgt, kun je die redenen namelijk allemaal te lijf gaan.

Maar eerst heb ik een belangrijke wedervraag voor jou…

Waarom niet?

Waarom moet het per se nu en meteen wel lukken?

Laat me je het verhaal vertellen van een goede vriendin van mij. Zij zit al bijna 5 jaar in een relatie, waar ze eigenlijk niet heel gelukkig mee is. Het enige wat haar ervan weerhoudt om het uit te maken, is de gedachte dat ze anders alleen moet zijn.

Waardoor ze genoegen neemt met de situatie zoals die nu is.

Dat is niet waar we bij MannenBrein voor staan. Ik gun je het liefdesleven van je dromen, niet het liefdesleven dat net aan genoeg is.

Toch kan ik me heel goed inbeelden waarom ze het niet uitmaakt.

Kijk, het laatste wat ik wil is een soort uit de hoogte doen en roepen dat ze het helemaal verkeerd doen.

Ik begrijp het namelijk heel goed dat ze doet wat ze doet. Ik bedoel, iedereen om je heen heeft al een partner, waardoor jij je een buitenbeentje voelt.

Daarnaast wordt alleen zijn door veel mensen gezien als een probleem. Zeker in onze huidige maatschappij waarin vooral ontzettend veel moet, dus ook die ene geweldige vriend en het liefst nu.

Deze manier van denken is jammer, omdat het tegendeel juist waar is: alleen en dus single zijn is juist heel positief en soms zelfs noodzakelijk om je optimaal bewust te zijn van wat je wil (die ene speciale man dus).

Dus ja, ik kan me inleven in haar situatie en ik begrijp het… maar dat betekent niet dat dit de juiste keuze is.

Lieve lezeres, ik wil je vandaag laten inzien dat het helemaal niet erg is om single zijn. En dat er zelfs grote voordelen aan kunnen zitten. Later meer hierover…

Maar ook laat ik je zien hoe je deze single vibe kunt omzetten naar een vibe waarmee je juist die ene man kunt versieren! Niet geheel onbelangrijk laat ik je ook zien wat de echte reden is dat jij single bent en hoe je dit kunt veranderen.

Tip 2: Waarom schoenen shoppen en de man van je dromen scoren eigenlijk gewoon hetzelfde is

Dat bedoel ik niet zweverig.

Maar meer zoals het karakter Cher Horowitz in de film Clueless zei:

“Je kunt zien hoe kieskeurig ik ben als het om mijn schoenen gaat en die draag ik alleen maar aan mijn voeten.” 😉

Mijn punt is, neem geen genoegen met minder dan dat wat jij zelf echt belangrijk vindt en zoekt in een man. Je neemt toch ook niet zomaar genoegen met dat ene nieuwe paar schoenen?

Nee, die moeten lekker zitten, goed aansluiten, mooi zijn, hip, en ga zo maar door. Dus ook die man!

Een tikje kieskeurig zijn staat gelijk aan echt van jezelf houden.
Zoals je dus wilt dat die loei dure schoenen hun geld echt waard zijn en dus op zijn minst lekker lopen, wil je ook alleen daten met die echt leuke man.

Hoezo zou je in de spreekwoordelijke zee gaan met die ‘wel oké’ man als je een ‘leuke’ man wilt! Zoveel vrouwen nemen genoegen met minder door een stukje onzekerheid en weinig eigenwaarde. Precies hier stopt het houden van jezelf.

Weet dus voor jezelf wat jij belangrijk vindt en weet dat jouw mening hierin geldt = kieskeurig zijn!

Ik zeg altijd tegen vriendinnen dat je gevoel het nooit mis heeft. “Volg je gevoel” is dan eigenlijk best makkelijk, je moet echt alleen maar luisteren naar dat stemmetje ergens diep verstopt binnen in jou. Je hoort het namelijk altijd vanzelf of een duidelijke JA of een nog duidelijkere NEE roepen.

Dus ben je aan het daten met zo’n ‘wel oké’ man en voel je dat je eigenlijk leuker wilt, geef dat gewoon aan! Je hoeft hem niet te zeggen dat hij maar die ‘wel oké’ man is, maar wees eerlijk dat het hem niet gaat worden en…

MOVE ON GIRL!

Iets met “Ik vind je echt een leuke man, maar niet voor mij….” werkt altijd. Geen zorgen, die man komt er wel weer overheen. 😉

Sommige vinden de ware op de middelbare school, jij was toen gewoon druk met andere dingen. (Met dat ene paar nieuwe schoenen waarschijnlijk.)

Focus je dus op die kieskeurigheid en kies dat allermooiste, super comfy en meest stylish paar nieuwe schoenen, eh mannen bedoel ik natuurlijk, uit!

Tip 3: Hartstikke single zijn en dit helemaal oké vinden

Klinkt een beetje tegenstrijdig hè?

Maar moet je maar eens opletten. Vaak hangt er een bepaald soort vibe om die ene happy single vrouw heen.

Waarschijnlijk betrap je jezelf als je naast zo’n desbetreffende vrouw staat, af en toe op de gedachte:

“Hoezo is zij in godsnaam zo onwijs oké met het feit dat ze single is?”

Deze vibe die vrolijk om haar heen fladdert is zichtbaar en voelbaar voor mensen om haar heen. Ze weet wat ze wil en is hier simpelweg oké mee.
Hoe jij jezelf behandelt, is een voorbeeld voor hoe anderen jou zullen behandelen.

Zelfverzekerde vrouwen zijn sexy! Een beetje zoals de vrouw in het plaatje 😉

Maar dit is alleen zo, als je goed weet wat je positieve kanten zijn. Verander dus niet wie je bent omdat je denkt dat de man in kwestie je dan leuker vindt.

Uiteindelijk komt je ware aard toch wel naar boven en dan blijkt dat jullie bijvoorbeeld helemaal niet bij elkaar passen.

Tijdverspilling dus. 

Mijn absoluut favoriete cabaretier Daniel Arends weet als geen ander uit te leggen dat hij eten bij andere stellen het ALLER ergst vindt, nog erger dan op een stukje lego stappen of al die mensen die in de supermarkt keihard in fruit staan te knijpen, zo erg. Als je hem zo hoort is het inderdaad maar beter om nog even single te zijn…

Tip 4: De Oké Vibe waar jij een relatie mee krijgt

Waarom lijkt het alsof sommige vrouwen met genoeg mannen naar keuze weglopen en jij alleen de klootzakken tegenkomt?

Mannen richten zich op wat goed voelt. Of wel of geen make-up nou bijdraagt in dit ‘goed voelen’ van mannen, antwoorden ze weer eens redelijk tegenstrijdig op, die mannen. Je leest het in dit onderzoek. Maar los van de make-up weten we in ieder geval dat niks voor hem beter voelt dan die onweerstaanbare uitstraling en vibe van een vrouw die:

 • Onbezorgd en relaxed is
 • Gelukkig is met zichzelf, haar lichaam, haar leven
 • Die hem niet probeert te doorgronden
 • Die niet bezig is met precies de juiste houding aannemen
 • Die gewoon oké is, ondanks wat er om haar heen gebeurt

Vrolijk en oké zijn, is een ‘vibe’.

Een woest aantrekkelijke vibe, waar mannen ongelofelijk gevoelig voor zijn. Wedden dat je als je aan jouw oké vibe werkt, je een ware mannenmagneet zult worden?

De wereld beweegt op ontelbaar veel manieren en we kunnen er van alles aan doen om dit te willen veranderen of controleren in onze richting, maar dit lukt ons niet.

100% niet

Soms leidt de gekste kronkel namelijk plotseling tot een punt, waar je al tijden graag had willen staan.

Laat dus los en wees gewoon oké.

Laat de controle gaan en laat je eens verrassen vanuit richtingen waar je zelf nog niet eens aan gedacht had. Super spannend maar je zult echt merken dat wanneer je op deze manier los kan laten, je die zogenoemde happy single vibe automatisch met je meedraagt.

Loslaten kun je leren, maar dat is een onderwerp voor een andere keer.

Wil je gewoon een aantal super simpele tips om direct te weten hoe je hem aantrekt? Check dan Mathijs zijn filmpje met 7 easy tips 😉

Dan is het nu tijd voor iets heel anders.

Het is eigenlijk wel komisch. Elke dappere vrouw die Mathijs om advies komt vragen, komt bij hem met een persoonlijk verhaal.

Maar zelden gaat het om een situatie die hij nog niet eerder gezien heeft…

Toen ik hem vroeg wat nou de meest voorkomende redenen zijn dat een vrouw geen relatie weet te krijgen, kwam daar een interessant gesprek uit voort.

En wat we daarin precies besproken vertel ik je in de volgende tips!

Tip 5: Te snel, te veel

Te veel chocola, te veel wijntjes of te lui, te is nooit goed.

Te snel dus ook niet.

Zeker niet als het de mannen die je datet betreft.

Wat wij vrouwen snel kunnen doen, puur vanuit een soort mega enthousiasme, is dit enthousiasme willen uiten naar de man in kwestie waar je zo enthousiast van wordt.

Dit is leuk, maar tot op zekere hoogte. Op het moment dat je als een haastig bijtje naar een relatie toe gaat werken, voelt een man een soort druk.

En je raad het al… die druk schrikt hem af.

Een man zal zich dan gaan afvragen waarom jij zo’n haast hebt?

Tenslotte is hij ook gewoon maar heel simpel en wil hij zich (net als wij vrouwen) speciaal voelen.

Een man wil geen relatie met een vrouw die hem op deze manier nodig heeft. Hij wil het gevoel hebben dat jij hem kiest omdat hij zo speciaal is.

Tip 6: Stop met focussen op hem

Het is laat op de avond en je zit al een uur achter je mobiel…

Wat je precies aan het doen bent?

Je bent aan het wachten op een berichtje van hem.

Want dat berichtje kan je de bevestiging geven dat het goed zit tussen jullie. Dat hij interesse heeft en hetzelfde voor jou voelt.

Zodra je dat berichtje binnen krijgt, voel jij je geweldig.

Alleen… zodra je de volgende dag weer wakker bent… begint de zoektocht naar bevestiging opnieuw. Hierdoor ben je obsessief bezig met hem. Wat funest is voor de manier waarop jij communiceert met hem.

Maar wat zou jij aan het doen zijn, als je nogtien andere dingen te doen had?

Hoe zou je dan met hem communiceren?

Dan zou je je veel aantrekkelijker tegenover hem gedragen.

Wat ik je dus aanraad is het zoeken naar activiteiten waar jij jezelf in kunt verliezen. Zo ken ik bijvoorbeeld iemand die gek is op schilderen. Zodra die persoon daarmee bezig is, is dat het enige waar ze nog aan kan denken.

Dus wat wil je doen op het moment dat je merkt dat je obsessief met hem bezig bent?

Juist!

Vind een activiteit waar jij jezelf helemaal in kan verliezen.

Tip 7: Blijf je eigen leven leiden

Laatst plaatste een vrouw het volgende bericht in de besloten Mannenbrein Facebookgroep:

“Hoi dames en Mathijs,

Na een week lang piekeren besluit ik toch mijn verhaal te doen..

Een maand geleden heb ik een ontzettende leuke date gehad. Het beviel ons beiden heel erg goed en spraken twee dagen later weer af en weer was het heel gezellig en klikte ontzettend goed. Nu na een maand elkaar om de twee dagen gezien te hebben is het nog steeds heel gezellig als we samen zijn.

Er begint mij nu wel wat op te vallen, als ik hem een berichtje stuur leest hij het wel maar reageert niet, pas een uur later terwijl hij wel regelmatig online komt op WhatsApp. Ik word hier heel erg onzeker van, de gedachte dat hij nog iemand anders heeft leren kennen schieten regelmatig door mijn hoofd. Kan ik dit gewoon aan hem vragen zonder claimend over te komen?

Ik stuur zelf al heel beperkt en luchtig. Vaak wacht ik ook totdat hij iets stuurt.

Ik wil zo graag verder met hem, kijken waar het schip strandt, maar ik word helemaal gek van het piekeren en de onzekerheid. Bang dat ik hem afschrik.”

Het bericht begint heerlijk!

Ze heeft een man gevonden met wie het klikt en waar ze een relatie mee kan krijgen.

Alleen…

zoals zoveel vrouwen, vergeet ze een belangrijk ding:

haar eigen leven blijven leiden.

Ze zagen elkaar elke twee dagen… wat al snel voor een man beknellend gaat aanvoelen. Ik vroeg aan Mathijs; waarom zegt die man dan niet gewoon dat hij meer vrijheid wil?

Dit was zijn antwoord:

“Omdat lang niet elke man doorheeft wat zijn eigen behoeften zijn. Hij voelt alleen dat er iets is, maar weet dit niet altijd helder uit te leggen aan zichzelf. Het vervelende is dat hij wel naar dat gevoel gaat handelen… met alle gevolgen van dien.”

Dus wat was Mathijs zijn advies? Hij vertelde haar precies wat er in de cursus staat.

En slim als ze was, besloot ze dat advies op te volgen:

“Even een update!

Na mezelf heel erg ingehouden te hebben en zelfs hem te laten wachten op mijn reactie op ZIJN berichtje, heeft hij gister redelijk veel, voor zijn doen, berichtjes gestuurd. Hij vroeg ook wanneer hij me weer mocht zien. Hebben we voor vanavond afgesproken.

Ik ben echt zo opgelucht nu! En super blij met de cursus van Mathijs!”

Ik hoef je niet uit te leggen dat ik hier zo’n gezichtje van krijg:

Kijk, ik kan je niet garanderen dat hij verliefd op je wordt.

Maar wat ik je wel kan garanderen, is dat als jij je bezig gaat houden met de dingen die jouw leven geweldig maken, in plaats van je zorgen te maken over het feit of hij je leuk vindt, dan heb jij de beste kans dat hij je leuk gaat vinden.

Tip 8: Je denkt te snel dat je iemand leuk vindt

Vaak verliezen wij vrouwen ons op het moment dat we iets beseffen over de man met wie we daten.

Een soort eng en kriebelig gevoel bekruipt je en je denkt…

“Goh, hij is toch eigenlijk wel heel erg leuk”.

Ineens zijn zijn vaste stapavondjes met vrienden tijdens jullie datefase een onoverkomelijk feit, om nog maar niet te spreken van dat ene appje dat hij niet beantwoordt, maar wel heeft gelezen!

Als je terugdenkt aan de echt prille datefase dan herken je misschien dat je er toen wat anders in stond.

 • Wat relaxter (want je verwacht nog niets van hem).
 • Nonchalant en gewoon oké (je hebt nog geen officiële relatie met hem en dus is het allemaal nog niet superbelangrijk voor je).

Wanneer je op dat herkenbare punt van het “Goh, wat is hij eigenlijk leuk!” komt, ben je bang dat weer kwijt te raken.

En dat is het moment dat je begint te stressen, waardoor je allerlei ‘foutjes’ gaat maken.

Lees daarom dit artikel goed door om te voorkomen dat je deze fouten blijft maken:

29 Subtiele, Aantrekkelijke en Sexy Datingtips voor vrouwen

Tip 9: Het perfecte antwoord op die ene beruchte vraag (voor als je even geen inspiratie meer hebt) 😉

Dit zijn 5 antwoorden die je eigenlijk het liefst zou willen geven op die ene irritante vraag waarom je nog single bent.

(In plaats van met je ogen rollen of je voor de rest van de avond bij de wijn moeten verstoppen)

Van antwoorden met een knipoog tot de keiharde waarheid; hierna heb je in ieder geval weer wat inspiratie om die familiefeestjes door te komen. 😉

 • Antwoord 1 “Dat weet ik niet. Waarom ben jij nog steeds getrouwd?”
 • Antwoord 2 “Nou, dat komt overduidelijk door het feit dat ik de juiste persoon nog niet heb ontmoet.”
 • Antwoord 3 “Waarom zou ik settelen voor één vriendje als ik er ook zeven kan hebben?”
 • Antwoord 4 “Eerlijk gezegd is single zijn gewoon ontzettend leuk.”
 • Antwoord 5 “Waarom hebben we het in plaats hiervan niet over mijn promotie?” tegen je baas ofzo 😉

Ik denk dat je nu wel iets beter weet waarom jij single bent. En vooral wat jouw voordelen hierin kunnen betekenen!

Maar wil je toch binnenkort gewoon van de grote toren kunnen schreeuwen dat je wel een relatie hebt en deze tips nog sneller in de praktijk voor elkaar krijgen? Een manier leren  waarop je mannen door en door leert kennen.

Een manier waarop je leuke mannen kunt aantrekken.

Een manier waarop je 3 schakels in zijn hoofd gebruikt om een fantastische relatie met hem te beginnen.

Wij van MannenBrein geven je daarbij graag een steuntje in de rug.

Mathijs heeft namelijk een rapport geschreven over de 3 speciale schakels van het mannenbrein.

Al zijn jaren van kennis en ervaring op het gebied van mensen, relaties en dating zit hierin verweven om jou een systeem te geven waarmee je ieder man halsoverkop verliefd op je kan maken.

Het mooie is dat dit rapport volledig gratis is.

Je kunt ‘m hieronder downloaden trouwens.

Liefs,
Anne

(Ja, goed gezien, een vrouw binnen MannenBrein.nl! Heb je vragen specifiek gericht aan een vrouw binnen het team? Stuur me een mailtje!)

ebook Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Liefs,
Anne

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Over de auteur

Mathijs Dingjan

Mathijs Dingjan is hoofdcoach bij MannenBrein. Al 7 jaar coacht hij vrouwen om meer geluk in de liefde te vinden. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je je liefdesleven een flinke boost geeft.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Schrijf een reactie

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)