Wat zoeken mannen in een vrouw: 8 openbaringen

Wat zoekt een man in een vrouw?

Het is iets wat veel vrouwen zich afvragen.

En in tegenstelling tot wat je misschien denkt, heeft het weinig te maken met je cupmaat, de lengte van je benen of je gewicht.

In dit artikel vertel ik je welke 8 niet-fysieke dingen een rol spelen in de vraag: “Wat willen mannen?”

Inhoud van dit artikel:Meer...

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je 31 kant-en-klare berichtjes krijgt om definitief zijn hart te veroveren? Ontdek deze 31 berichtjes en 'de 3 schakels in het mannenbrein' hier: Download de 31 berichtjes

Na het lezen van dit artikel weet jij wat mannen zoeken in een vrouw.

Wat zoeken mannen in een vrouw?

Als je wil weten wat een man zoekt in een vrouw, dan is het goed om je te realiseren dat het uiterlijk vooral een rol speelt in het prille begin van jullie relatie, wanneer jullie elkaar leren kennen. Mannen zijn visueel ingesteld en zullen snel geïnteresseerd zijn als je er leuk uitziet. Maar in een relatie wil een man vooral iemand met wie het klikt, iemand die er voor hem is en iemand die hem respecteert. En dat heeft weinig meer met uiterlijk te maken.

Voordat je verder leest, kan je ook deze video bekijken. Daarin legt Mathijs uit wat mannen willen van vrouwen.

 

1. Mooi van binnen is

Echte schoonheid zit van binnen.

Natuurlijk kijken mannen naar de buitenkant maar als het gaat om commitment telt vooral het karakter.

Een vrouw die veel lacht is aantrekkelijk. Zó zouden vrouwen ook tegenover hun man moeten zijn. Iemand die het leven, en vooral zichzelf, niet al te serieus neemt.

Laat zien wie je echt bent, wees jezelf en wees positief.

Op deze manier zal een man je waarderen om je karakter. Want uiteindelijk vinden we het allemaal fijn om in het gezelschap te zijn van iemand die vrolijk in het leven staat. Iemand waarvan we energie krijgen!

Mannen hechten veel meer aan een vrouw die uiterlijk, maar vooral innerlijk goed verzorgd is.

2. Zichzelf en haar vriend/man respecteert

Wat heeft een man nodig van een vrouw?

Dit is één van de antwoorden op deze vraag.

Mannen vinden respect ontzettend belangrijk. En dat heeft niet zo zeer te maken met hun positie ten opzichte van jou. Het heeft te maken met het gevoel dat je hem serieus neemt.

Neem de tijd om te luisteren naar je partner. Het is essentieel om dit ook tijdens een verhitte discussie te doen. Vrouwen die zich tijdens ruzies gedeisd houden zijn aantrekkelijker.

Mannen vinden het ook een blijk van respect als de privé zaken tussen jullie beiden blijven, hoe ernstig ook.

Respect impliceert ook dat vrouwen hun man graag zien om wie en wat ze zijn, uiteraard ook dat mannen hun vrouw graag zien om wie en wat zij zijn. De kleine (min)puntjes en gedragingen horen daar ook bij.

Een man die één keer per week gaat pokeren met vrienden, is dat een slechte partner? Zeker niet. Een goede vriendin laat haar vriend dan ook zijn gang gaan en ondersteunt hem.

Respect en zekerheid over jezelf is ook belangrijk voor een man. Hoe ‘sterk’ een man ook is, elke man heeft een sterkere vrouw nodig achter zich!

3. Ambitieus is

Nee, mannen willen niet per se een workaholic die aan niks anders kan denken dan aan haar werk.

Maar een ambitieuze vrouw is wel aantrekkelijk.

Ambitie omvat twee onderdelen: de behoefte aan het ontwikkelen van een specifieke vaardigheid én een algemene erkenning daarvoor. De behoefte aan erkenning is de krachtige motor achter het geheel. Dit geldt overigens voor mannen en vrouwen in gelijke mate.

Een vaardigheid zonder erkenning bloedt uiteindelijk dood. Een erkenning zonder vaardigheid zal óf geen voldoening geven óf wijst op een narcistische persoonlijkheid

Mannen zijn op zoek naar een vrouw die het beste wil zijn. De beste in haar vak, de beste moeder voor haar kinderen… Zo’n vrouw zal namelijk ook voor een succesvolle relatie gaan en alle tijd en moeite erin steken die het nodig heeft!

Veel vrouwen denken dat mannen vooral de ambitieuze wezens in een relatie willen wezen, maar het zal je verbazen hoe een man het waardeert als jij je ambitie naar buiten laat komen en aan hem toont.

4. Vertrouwen heeft, en die zij kunnen vertrouwen

Als je mannen vraagt “Wat zoek je in een vrouw?” dan is dit een antwoord dat ze geven.

Iedereen zoekt in een relatie uiteindelijk iemand die je kan vertrouwen.

Jaloezie en argwaan maken veel kapot. Het laat namelijk zien dat je hem niet vertrouwt en het geeft hem het gevoel dat je hem constant wil checken.

Dit doet iets met het gevoel van vrijheid van een man. Mannen hebben veel behoefte aan vrijheid en krijgen het snel benauwd als je twijfelt over wat hij doet, hem gaat controleren en jaloers bent.

Hij neemt hierdoor automatisch meer afstand en kruipt in zijn hol: een veilige plek om het te laten bezinken en weer even na te denken, maar voor de vrouw vaak geen goed teken als een man dit doet.

Een vrouw die vertrouwt op haar man, in wat hij doet en hem de ruimte en de vrijheid geeft, is een vrouw die al meer dan de helft heeft gewonnen.

Hoe fijn is het om, als het even tegenzit, een zelfverzekerde vrouw aan je zijde te hebben? Een vrouw die haar man kan aanvullen en die zelf heel goed weet wat ze wil. Die erop vertrouwt dat alles goed komt.

Dat vertrouwen vertaalt zich in seksualiteit: het is aantrekkelijk en laat dat nou weer positief zijn voor je seksleven!

5. Van knuffelen houdt

Grappig genoeg willen mannen en vrouwen soms ook gewoon hetzelfde.

Iemand die wil knuffelen, waar je heerlijk tegenaan kunt hangen. Veel vrouwen vinden dit prettig en dit is dus ook wat mannen zoeken in een vrouw!

Fysiek contact helpt om jullie band te versterken. Je voelt je geliefd als iemand zo veel om je geeft dat hij je vast wil houden en met je in contact wil zijn, zowel fysiek als mentaal.Veel knuffelen helpt daarnaast ook om een langdurige relatie in stand te houden. Knuffelen heeft namelijk te maken met seksuele bevrediging. Knuffelen stimuleert daarnaast meer intiem contact en we weten allemaal hoe blij je daar van wordt.

Door lichamelijk contact maakt je lichaam dopamine aan, een natuurlijk afrodisiacum ofwel lustopwekker. Datzelfde stofje wordt ook aangemaakt tijdens het gebruik van bepaalde soorten drugs. Knuffelen verlaagt daarnaast de drempel tot intieme aanraking.

Gaat het dan alleen maar om seks? Nee, het verlaagt ook de bloeddruk. Je lichaam maakt namelijk bij elk lichamelijk contact oxytocine aan. Het stofje schijnt een belangrijke rol te spelen bij het aanleggen van interessante, sociale contacten.

Ook bij het vinden van de liefde is dit stofje sterk van invloed. Het wekt geen stress-gevoel op, maar verlaagt juist je bloeddruk en laat je jezelf rustiger voelen.

Knuffelen verbetert ook de communicatie tussen man en vrouw. Het spreekt voor zich dat wanneer je veel knuffelt je ook veel samen bent. Als je veel samen bent heb je veel tijd om te praten, waardoor je sneller over van alles praat.

Daardoor raak je nooit uitgesproken met elkaar en zullen bepaalde onderwerpen ook niet tussen jullie in blijven staan, wat vaak de oorzaak is van ruzie of een discussie.

6. Invloed heeft

Dit kan je heel anders interpreteren.

Laat me je uitleggen wat ik bedoel.

Invloed hebben kan je als iets heel dominants en negatiefs ervaren, maar het kan ook heel positief zijn. Want als jij een goede, positieve invloed hebt op je vriend of man, dan kan je hem op die manier ook de ruimte geven om te worden wie hij wil zijn.

Een positieve invloed kan betekenen dat jij hem stimuleert om die hobby te gaan doen waar hij al tijden van droomt. Het kan betekenen dat jij hem stimuleert om lekker naar de kroeg te gaan met zijn vrienden.

Geef hem de ruimte om de man te worden die hij wil zijn. Dit zal de relatie ten goede komen. Een man zal zich voldaan voelen op het moment dat hij zijn leven in zijn ogen zo op de rails heeft, en dat hij jou alles kan bieden wat hij je wil bieden.

Invloed hebben op de relatie is hierin nog wel het belangrijkste. Kan je de relatie een zetje in de juiste richting geven, juist wanneer het allemaal niet zo soepel loopt? Dan ben je op de goede weg!

7. (Familie)banden onderhoudt

Heel wat mannen zullen het niet graag toegeven, maar ze vinden het toch uiterst belangrijk dat hun vrouw een goede band heeft met haar, maar vooral met zijn familie. Vrienden zijn ook een belangrijk onderdeel van het leven.

Steek er de tijd in om zijn familie echt te kennen. Wat kan jij over zijn familie vertellen, wat hij jou niet kan vertellen?

Niks is vervelender dan wanneer een vrouw met tegenzin naar zijn familie gaat, al snapt hij je bezwaren. Of dat je altijd maar thuis blijft als hij naar een verjaardag of naar vrienden gaat.

Natuurlijk hoef je niet aan hem vast geplakt te zitten, maar vraag of hij het leuk zou vinden als je meegaat. Of ga gewoon eens mee! Het feit dat jij als vrouw je best doet om hem en zijn vrienden te begrijpen, maakt je een ontzettend fijne partner.

8. Vrouwelijk is

Bij vrouwelijk denk jij misschien aan brede heupen en een diep decoletté.

Maar dat is absoluut niet waar dit over gaat.

Vrouwelijk zijn gaat namelijk niet alleen maar over het uiterlijk.

Er is een tendens gaande waarbij mannen én vrouwen concurreren om de positie van de sterkste. Vrouwen willen laten zien dat ze net zo sterk en stoer zijn als mannen. Terwijl er wel degelijk verschil zit tussen een man en een vrouw.

Dit gaat niet over de vraag wie er sterker is. Absoluut niet. Ik ben een groot voorstander van gelijke rechten!

Maar het gaat er wel over dat vrouwelijke innerlijke eigenschappen naar de achtergrond verdwijnen, terwijl die juist zo enorm waardevol zijn.

Vriendelijkheid, ontspannen zijn, een open uitstraling hebben, sociaal zijn en genieten van kleine, leuke dingen, zijn eigenschappen die mannen heel leuk vinden bij vrouwen.

Wees de vrouw die er is om hem te steunen en waarvan hij weet dat hij bij je terecht kan wanneer hij er doorheen zit of een goed gesprek nodig heeft. Hoe beter je hem aanvoelt, hoe beter hij zich bij jou voelt.

Het maakt je een fijne partner om bij te zijn.

Zo leer je hem nog beter begrijpen

Dus, wat zoekt een man in een vrouw?

Het antwoord is dat het innerlijk uiteindelijk veel belangrijker is voor een man dan het uiterlijk.

Wil je zijn brein nou nog beter begrijpen en nog beter snappen wat mannen eigenlijk zoeken in een vrouw?

Dan heb ik iets voor je! Het zijn de 3 schakels in het mannenbrein. Als jij weet hoe je deze 3 schakels moet bedienen, weet jij hoe je ervoor kunt zorgen dat hij altijd bij je wil blijven.

Hij zal zich realiseren dat hij met jou goud in handen heeft!

Download de schakels snel. Ik wens je veel geluk toe in de liefde!

ebook Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Liefs,
Mathijs Dingjan

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Over de auteur

Mathijs Dingjan

Mathijs Dingjan is hoofdcoach bij MannenBrein. Al 7 jaar coacht hij vrouwen om meer geluk in de liefde te vinden. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je je liefdesleven een flinke boost geeft.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Schrijf een reactie

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)