Wat zoeken mannen in een vrouw: 8 openbaringen

De dingen die een man leuk vindt aan een vrouw hebben vaak weinig te maken met uiterlijk, BH-maat of elk ander standaard uiterlijk-dingetje waar we direct aan denken.

Belangrijk: Alle problemen die je ervaart in de liefde zijn terug te brengen tot één essentieel principe: Jouw liefdesblauwdruk. Het zijn alle onbewuste overtuigingen die je hebt over hoe liefde voor jou werkt. Pas wanneer je je bewust wordt van jouw liefdesblauwdruk kan er echt iets veranderen. Download nu gratis mijn Liefdesblauwdruk test

Ondanks dat het uiterlijk het eerste is dat mannen waarnemen, staat het, wanneer het op een serieuze relatie aankomt, op de laatste plaats. Er zijn voor een man belangrijkere eigenschappen om te bepalen of jij de ware bent!

Geloof het of niet: er zijn minstens 8 compleet niet-fysieke dingen die mannen leuk vinden in vrouwen. Ik weet zeker dat jouw (toekomstige) vriend er nog veel meer kan noemen om te bevestigen dat je prachtige verschijning, mooie ogen en zachte lippen niet de enige dingen zijn waardoor hij op je viel.

Wil je meer weten?

Lees dan aandachtig door, elke man zoekt namelijk een vrouw die …

Je kan ook dit artikel eens bekijken met een veel uitgebreidere uitleg wat mannen zoeken in een vrouw: Wat vinden mannen aantrekkelijk? De 11 belangrijkste dingen

1. Mooi van binnen is

Echte schoonheid zit vanbinnen. Natuurlijk kijken mannen naar de buitenkant maar als het gaat om commitment telt vooral het karakter. In mijn leven heb ik, in de volksmond, prachtige vrouwen ontmoet, maar hun innerlijk maakte ze niet aantrekkelijk.

Een vrouw die veel lacht is aantrekkelijk. Zó zouden vrouwen ook tegenover hun man moeten zijn. Iemand die het leven, en vooral zichzelf, niet al te serieus neemt.

Uiteraard is een bimbo-attitude niet echt aantrekkelijk. Mannen knappen snel af op vrouwen die telkens maar domme of belachelijke opmerkingen maken, een intelligente dame blijft een man altijd verrassen en interesseren. Het is bovendien leuk om eens over andere onderwerpen te praten dan over het weer.

Een mooi uiterlijk trekt een man aan, maar een lelijk innerlijk schrikt de man net zo hard weer af. Wees daarom grappig, open en chill!

Vrouwen zijn vaak anders tegenover mannen dan tegenover hun vriendinnen. Ze lachen met ze, doen gek met ze, maar tegenover mannen kunnen vrouwen terughoudender zijn.

Laat zien wie je echt bent, wees jezelf en toon je humor. Op deze manier zal een man je waarderen om je karakter.

Een andere misvatting die vrouwen vaak hebben is dat ze helemaal opgetut moeten zijn wanneer er een man langs komt, maar dit is nergens voor nodig!

Mannen hechten veel meer aan een vrouw die uiterlijk, maar vooral innerlijk goed verzorgd is.

2. Zichzelf en haar vriend/man respecteert

Een van de belangrijkste aspecten in een relatie vinden mannen respect, en dat is natuurlijk meer dan logisch. Op het moment dat je weinig respect hebt voor je partner kan dat heel wat twijfels oproepen bij jouw partner.

Neem de tijd om te luisteren naar je partner. Het is essentieel om dit ook tijdens een verhitte discussie te doen. Vrouwen die zich tijdens ruzies gedeisd houden zijn aantrekkelijker.

Mannen vinden het ook een blijk van respect als de privé zaken tussen jullie beiden blijven, hoe ernstig ook. Vandaag de dag wordt er heel wat zwartmakerij op social media gedeeld, puur om er een goed gevoel aan over te houden.

Respect impliceert ook dat vrouwen hun man graag zien om wie en wat ze zijn, uiteraard ook dat mannen hun vrouw graag zien om wie en wat zij zijn. De kleine (min)puntjes en gedragingen horen daar ook bij.

Een man die één keer per week gaat pokeren met vrienden, is dat een slechte partner? Zeker niet. Een goede vriendin laat haar vriend dan ook zijn gang gaan en ondersteunt hem.

Respect en zekerheid over jezelf is ook belangrijk voor een man. Hoe ‘sterk’ een man ook is, elke man heeft een sterkere vrouw nodig achter zich!

3. Ambitieus is

Wat is ambitie eigenlijk? Blijkbaar komt het uit het diepste van je ziel, en heb je het nodig om je kansen en mogelijkheden als individu te ontplooien. Dit is echter een misverstand!

Ambitie omvat twee onderdelen: de behoefte aan het ontwikkelen van een specifieke vaardigheid én een algemene erkenning daarvoor. De behoefte aan erkenning is de krachtige motor achter het geheel. Dit geldt overigens voor mannen en vrouwen in gelijke mate.

Een vaardigheid zonder erkenning bloedt uiteindelijk dood. Een erkenning zonder vaardigheid zal óf geen voldoening geven óf wijst op een narcistische persoonlijkheid

Zover het wetenschappelijke gedeelte, wat betekent dit voor de man? Op welke wijze wil een man dat een vrouw ambitieus is?

Mannen vinden het leuk om zaken te regelen voor jullie, of voor het gezin. Mannen houden er echter niet van om alles maar alleen te moeten beslissen, ze willen een vrouw die verder kijkt dan vandaag.

Ze hoeft niet de ambitie te hebben om veel geld te verdienen, maar wel om de dagelijkse dingen te regelen. Dat vereist betrokkenheid en geen onzekerheid over de toekomst; zulke vrouwen weten wat ervoor nodig is om hun piek te bereiken.

Mannen zijn op zoek naar een vrouw die het beste wil zijn. De beste in haar vak, de beste moeder voor haar kinderen… Zo’n vrouw zal namelijk ook voor een succesvolle relatie gaan en alle tijd en moeite erin steken die het behoeft!

Vrouwen zijn doorgaans minder ambitieus dan de mannen in Nederland, maar er is niks met ambitie dames! Sterker nog, het gaat je relatie zeker een boost geven.

Laat die ambitie naar buiten komen, steek het vooral niet onder stoelen of banken. Veel vrouwen denken dat mannen vooral de ambitieuze wezens in een relatie willen wezen, maar het zal je verbazen hoe een man het waardeert als jij je ambitie naar buiten laat komen en aan hem toont!

4. Vertrouwen heeft, en die zij kunnen vertrouwen

Een man wil een vrouw om zich heen die hem van tijd tot tijd eens stevig vasthoudt, maar het liefst heeft een man een vrouw die ook weer makkelijk loslaat en erop vertrouwt dat hij de juiste dingen doet.

Een jaloerse en argwanende vrouw die steeds belt, onrustig doet en onzeker is of twijfelt over wat hij aan het doen is, werkt benauwend. Hij neemt hierdoor automatisch meer afstand en kruipt in zijn hol: een veilige plek om het te laten bezinken en weer even na te denken, maar voor de vrouw vaak geen goed teken als een man dit doet.

Een vrouw die vertrouwt op haar man, in wat hij doet en hem de ruimte en de vrijheid geeft, is een vrouw die al meer dan de helft heeft gewonnen.

Een vrouw die van zichzelf houdt en haar tekortkomingen accepteert, zal die van haar man ook sneller accepteren. Net als de vrouw wil een man ook zichzelf kunnen zijn bij zijn vriendin.

Vrouwen nemen steeds meer het initiatief om met een man te flirten, of hem te veroveren. Het draait uiteindelijk toch om betrouwbaarheid en vertrouwen.

Mannen zijn doorgaans wat meer op hun hoede, juist omdat vrouwen autonomer hun gang gaan. Wat geflirt van een mooie (jonge) heer is leuk, maar mannen weten dat het tegenwoordig vaak niets meer dan een spel is.

Dat kan verwarrend zijn maar je hoeft er niet aan mee te doen natuurlijk, of wel, maar er daarna geen grote aandacht meer aan besteden.

Bedenk dat die man, net als jij uiteindelijk, in een eventuele relatie hetzelfde vertrouwen verwacht als jij van hem. In die zin is er helemaal niks veranderd, alle opwindende artikelen in de damesbladen ten spijt. De moderne tijdgeest is vaak slechts de buitenste schil.

Hoe fijn is het om, als het even tegenzit, een zelfverzekerde vrouw aan je zijde te hebben? Een vrouw die haar man kan aanvullen en die zelf heel goed weet wat ze wil. Die erop vertrouwt dat alles goed komt.

Dat vertrouwen vertaalt zich in seksualiteit: het is aantrekkelijk en laat dat nou weer positief zijn voor je seksleven!

5. Van knuffelen houdt

Mannen willen wat dit betreft een vrouw die precies hetzelfde wil. Komt dat even goed uit! Het punt is alleen dat vrouwen het vaak niet verwachten of weten. Vrouwen willen toch ook graag een man die soms eens hun hand vastpakt? Of spontaan een kus aan zijn vrouw geeft, die haar omhelst bij thuiskomst en vraagt hoe haar dag is geweest.

Nou, dat willen mannen dus precies zo!

Deze gebaren versterken jullie band en maken de communicatie tussen jullie beiden een stuk makkelijker. Nog belangrijker is het gevoel dat je aan de kleine gebaren en het knuffelen overhoudt: het heerlijke gevoel dat iemand zoveel om je geeft en je echt lief heeft.

Veel knuffelen helpt daarnaast ook om een langdurige relatie in stand te houden. Knuffelen heeft namelijk te maken met seksuele bevrediging. Knuffelen stimuleert daarnaast meer intiem contact en we weten allemaal hoe blij je daar van wordt.

Door lichamelijk contact maakt je lichaam dopamine aan, een natuurlijk afrodisiacum ofwel lustopwekker. Datzelfde stofje wordt ook aangemaakt tijdens het gebruik van bepaalde soorten drugs. Knuffelen verlaagt daarnaast de drempel tot intieme aanraking.

Gaat het dan alleen maar om seks? Nee, het verlaagt ook de bloeddruk. Je lichaam maakt namelijk bij elk lichamelijk contact oxytocine aan. Het stofje schijnt een belangrijke rol te spelen bij het aanleggen van interessante, sociale contacten.

Ook bij het vinden van de liefde is dit stofje sterk van invloed. Het wekt geen stress-gevoel op, maar verlaagt juist je bloeddruk en laat je jezelf rustiger voelen.

Knuffelen verbetert ook de communicatie tussen man en vrouw. Het spreekt voor zich dat wanneer je veel knuffelt je ook veel samen bent. Als je veel samen bent heb je veel tijd om te praten, waardoor je sneller over van alles praat.

Daardoor raak je nooit uitgesproken met elkaar en zullen bepaalde onderwerpen ook niet tussen jullie in blijven staan, wat vaak de oorzaak is van ruzie of een discussie.

Nadelen? Die zijn er niet!

Conclusie: veel knuffelen is beter voor iedereen.

6. Invloed heeft

Vrouwen hebben in een relatie vaak al invloed op de kledingkeuze van de man, daarnaast worden vrouwen steeds invloedrijker.

Liefde is altijd een goede aanleiding om je leven op positieve wijze te veranderen. Wat aardiger zijn tegen anderen, wat meer sparen, of eindelijk eens die huishoudelijke taken uitvoeren.

Wanneer een vrouw een positieve invloed heeft op het gedrag van haar man, wordt dat door beide partijen als goed ervaren. Al wil je waarschijnlijk dat hij niet hoeft te veranderen voor jou, hij zal het fijn vinden.

Geef hem de ruimte om de man te worden die hij wil zijn. Dit zal de relatie ten goede komen. Een man zal zich voldaan voelen op het moment dat hij zijn leven in zijn ogen zo op de rails heeft, en dat hij jou alles kan bieden wat hij je wil bieden.

Invloed hebben op de relatie is hierin nog wel het belangrijkste. Kan je de relatie een zetje in de juiste richting geven, juist wanneer het allemaal niet zo soepel loopt? Dan ben je op de goede weg!

7. (Familie)banden onderhoudt

Heel wat mannen zullen het niet graag toegeven, maar ze vinden het toch uiterst belangrijk dat hun vrouw een goede band heeft met haar, maar vooral met zijn familie. Vrienden zijn ook een belangrijk onderdeel van het leven.

Steek er de tijd in om zijn familie echt te kennen. Wat kan jij over zijn familie vertellen, wat hij jou niet kan vertellen?

Niks is vervelender dan wanneer een vrouw met tegenzin naar zijn familie gaat, al snapt hij je bezwaren. Of dat je altijd maar thuis blijft als hij naar een verjaardag of naar vrienden gaat.

Natuurlijk hoef je niet aan hem vast geplakt te zitten, maar vraag of hij het leuk zou vinden als je meegaat. Of ga gewoon eens mee!

Het feit dat jij als vrouw je best doet om hem en zijn vrienden te begrijpen, maakt je een goede vriendin.

Elke man heeft uiteindelijk graag een thuis en een vrouw die dat thuis met hem wil delen. De voorkeur voor een man gaat uit naar een vrouw die beschikt over een uitgebreid sociaal leven.

Vrouwen zijn nu eenmaal beter in het socialiseren, dat beseffen mannen maar al te goed! Dit geeft mannen de zekerheid dat het hen niet zal ontbreken aan een rijk sociaal leven.

8. Vrouwelijk is

Wil je precies weten hoe je je vrouwelijkheid gebruikt en met hem flirt? Bekijk dan eens dit artikel: 12 Subtiele, aantrekkelijke en sexy flirttips voor vrouwen

Mannen zijn soms wat oppervlakkig. Met vrouwelijk zijn wordt vaak gedacht aan een vrouwelijk uiterlijk. Een kort pittig kapsel is een upcoming trend, nu ook onder jongeren. Vaak is de overweging dat het stoer, hip en sterk is en staat bij een vrouw.

Mannen willen vrouwen die eruit zien als vrouwen, maar ongeacht hoe een vrouw eruit ziet, wil een man bovenal een vrouw die zich vrouwelijk gedraagt.

De ‘regels’ van de menselijke natuur schrijven voor dat aardig gevonden willen worden en naar goedkeuring zoeken onder vrouwelijk gedrag vallen.

Ondanks de oppervlakkigheid qua uiterlijk, gaat dit veel dieper als een man naar het innerlijk van een vrouw kijkt. Om de chaos in moderne relaties compleet te maken denken veel dames dat ze mannengedrag zouden moeten kopiëren om van deze tijd te zijn.

Mannen kunnen daar in het uitgaansleven vaak wel om lachen, het wordt wel gewaardeerd en stoer bevonden. Maar of het stand houdt in een relatie is nog maar de vraag. Veel mannen zijn, ondanks hun gedrag, van binnen toch een beetje conservatief en zien het liefst de vrouw als vrouwelijk vrouw.

Innerlijk gezien! Dit heeft niets met het uiterlijk te maken. Het gaat er om dat een vrouw die hem waar nodig steunt, zonder ouderwets onderdanig te zijn, of een vrouw die niet continu een grote mond opzet.

Dat was leuk en lachen in het begin en tijdens de eerste ontmoetingen, maar dat gaat gaandeweg irriteren. Geldt andersom net zo natuurlijk.

Wees de vrouw die er is om hem te steunen en waarvan hij weet dat hij bij je terecht kan wanneer hij er doorheen zit of een goed gesprek nodig heeft. Hoe beter je hem aanvoelt, hoe beter hij zich bij jou voelt.

Vrouwen willen nog wel eens te gespannen zijn of overkomen, of maken zich in de ogen van de man te druk over kleine dingen. Vrouwen met gevoel voor humor en een ontspannen, vriendelijke en open uitstraling zijn gezellig en leuk in de omgang.

Belangrijk is natuurlijk dat een vrouw zich vrouwelijk kan voelen in een relatie, maar door je vrouwelijk op te stellen, en door te genieten van de leuke kleine dingen in plaats van ergeren aan de kleine problemen of gebreken, zal je man je zeer aantrekkelijk vinden.

Laat dit vooral gaandeweg de relatie niet versloffen!

Nu heb je geleerd wat mannen zoeken en wat zij aantrekkelijk vinden in een vrouw en wat ze graag willen zien in het innerlijk van een vrouw.

Daarnaast is het belangrijkste leerpunt in dit artikel dat vrouwen meer bezig moeten zijn met innerlijk dan met uiterlijk. Uiterlijk is puur de vertoning, maar een man heeft het liefst een vrouw die zoet is van binnen.

Vraag maar eens rond, dit zijn lang niet de enige punten die voor een man belangrijk zijn in een vriendschap, relatie of date. Mannen spreken dit niet zo snel uit, omdat ze niet weten dat vrouwen hier vaker onzeker over zijn dan over hun uiterlijk.

ebook Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Liefs,
Mathijs Dingjan

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Over de auteur

Mathijs Dingjan

Mathijs Dingjan is hoofdcoach bij MannenBrein. Al 7 jaar coacht hij vrouwen om meer geluk in de liefde te vinden. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je je liefdesleven een flinke boost geeft.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Schrijf een reactie

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)