Eerste date thuis? 7 Tips Of Je Het Wel Of Niet Moet Doen

Thuis afspreken is een essentieel onderdeel van elkaar leren kennen.

Maar wat als een man je thuis uitnodigt voor een eerste date? En is het überhaupt wel verstandig om een eerste date thuis te doen?

In dit artikel vertel ik je wanneer je op een date thuis moet ingaan, en wanneer het slimmer is om in het openbaar af te spreken.

Inhoud van dit artikel:Meer...

Met de slimme tips in dit artikel kan jij perfect uitzoeken wat hij van plan is! Zo ben je in staat om een goede afweging te maken als hij wil langskomen of een eerste date bij hem thuis voorstelt.

Is het een goed idee om de eerste date thuis te hebben?

De thuisdate is best een intiem gebaar. Daarom is thuis afspreken ideaal als jullie al wat kleine intieme momenten hebben gedeeld.

Ken je hem nauwelijks of heb je hem nog nooit in het echt ontmoet? Dan wil je voor jullie eerste date liever afspreken op een openbare plek. De leukste thuisdates heb je als je elkaar al wat beter kent.

Uiteindelijk is het aan jou om te beoordelen of het een goed idee is of niet. En wellicht niet om de redenen die je verwacht! Het gaat namelijk verder dan de vraag of je al openstaat voor seks of niet.

Het draait om: chemie.

De eerste ontmoeting kan namelijk wat stroef verlopen, afhankelijk van hoe goed jullie elkaar al hebben leren kennen. Is de aanloop naar de date lang geweest? Dan hebben jullie waarschijnlijk voldoende gespreksstof en voelt het goed genoeg om samen met elkaar in een anders stille ruimte te zitten.

Kennen jullie elkaar daarentegen minder goed/is er minder vertrouwdheid? Dan is het verstandig om de eerste date ergens anders te houden met meer afleiding.

De voor- en nadelen van afspreken bij JOU thuis

Als je al eens thuis hebt gedatet heb je vast ook een paar voordelen ontdekt. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • Jouw huis voelt veilig. Zo ben je meer jezelf en zit je in je comfortzone.
 • Je bent op tijd. Je hoeft je niet te haasten om op tijd ergens te zijn.
 • Jij bepaalt hoe jullie zitten. Naast elkaar of apart, op de bank of aan tafel, etc.
 • Jij kan meer van je persoonlijkheid laten zien. Een leuk, verzorgd huis wekt aantrekkingskracht op.
 • Je weet wat je kan verwachten. Jij bent immers de persoon die de touwtjes in handen heeft en de avond dirigeert.
 • Je toont hem dat je je comfortabel genoeg voelt om hem in jouw persoonlijke omgeving toe laten (compliment).

Maar natuurlijk zijn er ook wat nadelen aan verbonden. Zoals:

 • De organisatie. Je moet een goed gevulde koelkast hebben met drinken en andere lekkernijen, en het huis opruimen. Als je niet alleen woont, wil je je huisgenoot waarschijnlijk liever uit huis hebben.
 • Verantwoordelijkheid. Je kan het moeilijk snel beëindigen tenzij je heel veel lef hebt.
 • Meer risico. Als hij onverhoopt toch minder vriendelijke bedoelingen heeft en/of jouw grenzen niet respecteert, bevind je je in een kwetsbaardere positie dan in het openbaar.

De voor- en nadelen van afspreken bij HEM thuis

Een eerste date bij hem thuis heeft natuurlijk andere voor- en nadelen dan bij jou.

Voordelen:

 • Geen voorbereiding. Je hoeft je niet bezig te houden met de voorbereidingen die horen bij het uitnodigen van visite, zoals opruimen of snacks en drank in huis halen.
 • Beter inzicht in je date. Je krijgt een beter beeld van hem en hoe hij leeft, terwijl jij in verhouding veel mysterieuzer blijft. Verder zal je waarschijnlijk z’n ware zelf zien (we zijn thuis meer op ons gemak dan buitenshuis).
 • Macht over de tijd. Je kan vertrekken wanneer je wil.

Nadelen:

 • Het is onbekend. Je weet niet wat je kan verwachten (misschien wel een heel onverzorgd huis of rare huisgenoten). En misschien moet je je verplaatsen naar een plek die je wellicht niet zo goed kent.
 • Net zoals bij een afspraakje bij jou thuis bevind je je in een kwetsbare positie als hij negatief gebruik wil maken van de situatie.

Natuurlijk is lang niet elke man een verdoken seriemoordenaar, maar als er een verdachte geur bij de kelderdeur hangt is het misschien tijd voor je escape plan. 😉

Wat betekent het als een man je thuis uitnodigt?

Je vraagt je natuurlijk af: Wáárom wil hij thuis afspreken? Is hij enkel uit op seks?”

Dat ligt eraan. Is het een uitnodiging voor seks? Wellicht.

Het is namelijk wel de plek waar een date makkelijk kan uitdraaien op een spannende avond in de slaapkamer.

Om er écht achter te komen waarom hij thuis wil afspreken, is het antwoord op de volgende vragen veelzeggend:

 • Hoe kennen jullie elkaar?
 • Hoe lang daten jullie al?

Kennen jullie elkaar via een gedeelde vriendenkring of hebben jullie al zo’n drie dates gehad? Dan is de kans veel groter dat hij je uitnodigt, omdat hij zich bij je op z’n gemak voelt en je meer wil betrekken in zijn leven.

Tip: Als jullie elkaar nog niet goed kennen (bijvoorbeeld via een dating app) en hij nodigt je meteen bij hem thuis uit zonder hierbij een activiteit te noemen zoals koken of cocktails maken? Dan is de kans groot dat hij een seksdate wil.

Als jij je gemakkelijk laat overhalen om bij hem thuis af te spreken, kan dit bij hem de indruk wekken dat je tot hem aangetrokken bent en openstaat voor seks.

Dit hoeft natuurlijk NIET het geval te zijn! Sterker nog, het kan juist mega aantrekkelijk zijn als je langskomt maar er bewust voor kiest om niet fysiek te worden. Hierdoor wil hij juist meer voor je vechten.

Wat als je het te vroeg vindt voor een eerste date thuis?

Hij wil thuis afspreken, maar jij wil het iets rustiger aan doen. Als er sprake is van sterke fysieke aantrekking tussen jullie is de kans dat jullie thuis in bed belanden natuurlijk een stuk groter. 😉

Vind je hem dus super aantrekkelijk maar wil je vermijden dat je je principes overboord gooit tijdens een eerste of tweede date thuis? Dan kan je hem het beste duidelijk maken dat je liever in het openbaar met hem afspreekt.

Maar hoe doe je dat?

Wijs hem niet keihard af, maar maak duidelijk dat je nog niet toe bent aan een date thuis. Zeg bijvoorbeeld:

“Wat leuk dat je me uitnodigt bij je thuis. Hoe verleidelijk dat ook klinkt, ik denk dat we allebei weten waar dat eindigt. 😉 Maar ik zou je graag eerst nog wat beter leren kennen.”

Het sleutelwoord hier is ‘eerst’. Waarom? Omdat het hem duidelijk maakt dat je zijn voorstel uitstelt, niet afwijst. Je zegt ‘nog niet’ in plaats van ‘nooit’. Je laat ook doorschemeren dat je je tot hem aangetrokken voelt, maar nog niet klaar bent voor meer.

Hij wordt hier misschien wat seksueel gefrustreerd door, maar dat is oké. Als hij je echt leuk vindt zal hij je wens respecteren.

Maak het dus duidelijk dat je hem aantrekkelijk vindt. Als hij weet dat jij ook op een seksuele manier aan hem denkt, zal hij echt niet zoveel moeite hebben om nog even te wachten.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je 31 kant-en-klare berichtjes krijgt om definitief zijn hart te veroveren? Ontdek deze 31 berichtjes en 'de 3 schakels in het mannenbrein' hier: Download de 31 berichtjes

Hoe bereid jij je het beste voor op een thuisdate?

Oké, je hebt alle voor- en nadelen afgewogen en jullie gaan voor de eerste date thuis afspreken!

Nu rest alleen de vraag: hoe kan je je hier optimaal op voorbereiden?

Tip 1: Blijf nieuwsgierig

Behandel het als een echte ‘get to know you’-date. Zelfs al staan jullie beiden open voor seks, dan wil dat niet zeggen dat jullie meteen met elkaar in bed hoeven te duiken. De opbouw er naartoe is juist wat het zo spannend en leuk maakt.

Tip 2: Vraag hem om een rondleiding

Vraag hem om je zijn huis te tonen! Dat geeft je niet alleen een beter beeld van hem, maar het breekt ook het ijs. In plaats van te zoeken naar goede gespreksstof, kunnen jullie lekker makkelijk kletsen over wat hij allemaal in z’n huis heeft.

Tip 3: Stel voor om een activiteit te doen

Vermoedelijk is hij wat zenuwachtig en heeft misschien niet goed nagedacht over de invulling van de avond. Help hem door zelf ook een voorstel te doen.

Zoals een bordspelletje, koken/bakken (toetje, brownies, taart, maar kan natuurlijk ook een heus driegangenmenu of een bord spaghetti zijn), of cocktails maken. Door iets samen te doen zie je een andere kant van hem dan wanneer jullie enkel met een glaasje wijn op de bank kletsen.

Vermijd eeuwige thuisdates

Als jullie eerste date thuis helemaal super loopt (en er een happy end tussen de lakens was), is de kans op het volgende probleem groot:

Hij wil alleen maar thuis afspreken vanaf dat moment, hopende op meer ‘quality time’ in de slaapkamer. Dat feit op zich maakt van hem nog geen verkeerde man. Het is best normaal dat hij (als de seks goed was) stiekem hoopt dat dit een beetje een vast dingetje kan worden.

Dat klinkt misschien niet erg romantisch, maar mannen zullen vaak streven naar de grens die jij ze stelt. Als jij dus ingaat op exclusieve ‘Netflix & chill’-dates, dan zal hij hier steeds op terugkomen.

Maar geen paniek. Dit betekent niet automatisch dat hij geen relatie wil.

Mannen kunnen gemiddeld gesproken beter de splitsing maken tussen seksuele en emotionele behoeften. Seks op zich creëert voor een man geen emotionele band, TENZIJ jullie al zo’n band hadden vooraleer seks in het spel kwam. Dan kan het die band wel versterken.

Maar ga er niet vanuit dat je hem verliefd kan laten worden door hem veel affectie en seks te geven.

“Oké Mathijs, ik heb geen zin in een routine van thuisdates. Maar hoe moet ik dan reageren, de volgende keer dat hij wil dat ik bij hem langskom?”

Blijf gewoon rustig, en reageer lekker relaxed. Bijvoorbeeld:

Via bericht:
“Oh, het is al best laat vrees ik. Misschien kunnen we zondagmiddag wat leuks gaan doen?”

In persoon, als hij je uitnodigt voor een volgende thuisdate:
“Ik heb echt genoten van onze mooie avond samen. Maar ik zou je graag ook eens in een andere setting bij daglicht leren kennen. 😉

Zo maak je hem op licht verteerbare wijze duidelijk dat je niet het type bent voor late booty calls, maar je geeft hem meteen ook een andere optie voor als hij echt geïnteresseerd is. Als hij écht in je wil investeren, dan zal hij je met plezier mee op date nemen.

Eerste date thuis – Conclusie

Thuis afspreken voor een date zegt niet nadrukkelijk iets over de intenties van de ander. Al is de kans op seks absoluut groter dan bij het doen van een drankje in een café. Een huis is immers voorzien van een uitnodigend bed.

Twijfel je over een eerste date bij iemand thuis? Luister dan naar je gevoel en spreek ergens anders af. Zeker als je interesse hebt in diepgang, stel ik voor dat je eerst een connectie met iemand opbouwt voordat je te intiem met elkaar wordt.

En dit laatste is eigenlijk het grootste voordeel van thuis afspreken: het gemak van fysiek contact. Heb je daar nu minder behoefte aan? Doe dan samen iets buitenshuis.

Zo kan je elkaar leren kennen zonder verwachtingen.

Wil je een extra goede indruk op hem maken?

Grijp dan mijn gratis e-book over de drie schakels in het mannenbrein. In het boek ontdek je waar mannen helemaal wild van worden.

En maak je geen zorgen, je hoeft je niet voor te doen als iemand anders. Het gaat allemaal om hoe jij jezelf uitdrukt.

Doe je dit op de juiste manier, dan zal hij zien hoe bijzonder en mooi je bent. En dan wil hij je voor veel meer dan één spannende avond bij hem thuis. 😉

Download jouw exemplaar meteen hier!

ebook Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Liefs,
Mathijs Dingjan

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Over de auteur

Mathijs Dingjan

Mathijs Dingjan is hoofdcoach bij MannenBrein. Al 7 jaar coacht hij vrouwen om meer geluk in de liefde te vinden. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je je liefdesleven een flinke boost geeft.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Schrijf een reactie

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)