Wat wil hij nou van mij? 15 Signalen dat hij serieus met je is

De ene dag appt hij je de hele dag door… de andere dag hoor je niets meer van hem. En is hij nou op zoek naar iets serieus? Of wil hij juist totaal geen relatie met je aangaan?

En dan is er ook nog eens het soort man waar je ooit een relatie mee hád… en nu zoekt hij ineens weer contact.

Wat wil hij nou van mij?

In dit artikel ga je ontdekken of hij serieus is met je.

Inhoud van dit artikel:Meer...

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je 31 kant-en-klare berichtjes krijgt om definitief zijn hart te veroveren? Ontdek deze 31 berichtjes en 'de 3 schakels in het mannenbrein' hier: Download de 31 berichtjes

Wat wil hij nou van mij? Wanneer is een man serieus met je?

Wanneer je kijkt naar de dagelijkse mails die we bij MannenBrein  krijgen, dan is het opvallend dat één specifieke vraag maar al te vaak terug komt: Wat wil hij nou van mij?

Sommige mannen zijn namelijk koning op het gebied van gemixte signalen afgeven. Deze mannelijke onduidelijkheid kan voorkomen in zeer uiteenlopende situaties.

Bijvoorbeeld:

 • De ontmoetingsfase: wil deze man écht serieus daten of ziet hij jou meer als pleziertje?
 • De datingfase: staat deze man open voor een serieuze relatie met jou of blijft hij liever single?
 • De post-relatiefase: de relatie is voorbij of je date hem niet meer… toch blijft hij contact met je zoeken. Wat wil hij nou?

Vandaag zal ik de “mannen” Google Translate spelen en jou de signalen geven die je nodig hebt om erachter te komen wat hij nou precies wil.

De signalen staan op volgorde van hoe lang je hem al kent: Van het eerste signaal dat meer van toepassing is op de ontmoetingsfase, tot het laatste signaal die meer past bij de post-relatiefase.

Maar om te beginnen heb ik een speciale video voor je gemaakt waarin ik je 5 belangrijke signalen geef van zijn intenties:

1. Hij probeert je vaak te zien

Wanneer hij geen genoeg van je krijgt en je iedere week op date blijft vragen dan kan jij er gerust vanuit gaan dat hij méér van je wil dan zomaar ‘casual’ daten. Hij is verslaafd aan jou.

Onderzoek toont namelijk aan dat (vroege) gevoelens van verliefdheid heel erg lijken op verslavingssymptomen die aanwezig zijn bij sommige soorten drugs.

Als je wel eens verliefd bent geweest dan weet je precies hoe dit voelt. Je voelt je enorm gelukkig, blij, energiek en je bent verslaafd aan de persoon op wie je verliefd bent.

Door die ‘verslaving’ kan je letterlijk niet genoeg van iemand krijgen.

Je wilt die persoon zo veel mogelijk zien om je ‘verliefdheid high’ te ervaren. Kort gezegd: hoe meer hij je wil zien, hoe serieuzer hij jullie verhouding wil maken.

2. Hij appt je veel

Dit signaal lijkt logisch. Wat echter belangrijk is om te vermelden is dat dit signaal een zéér sterk signaal is dat hij serieus met je wil daten.

De meeste mannen zijn namelijk niet echt fan van appen. Het is iets typisch mannelijks om functioneel te communiceren. Oftewel: veel mannen communiceren puur omdat het MOET en niet omdat ze het leuk vinden.

Zodra hij dus opeens veel (nutteloze) appjes begint te sturen, dan kan je er dik vanuit gaan dat hij de serieuze kant met je op wil gaan.

Bijvoorbeeld:

 • Hij appt je om te vragen hoe je dag was.
 • Hij appt je om je goeiemorgen en welterusten te wensen.
 • Hij stelt de ene vraag na de andere via WhatsApp.
 • Hij stuurt je random grappige plaatjes of teksten.
 • Hij vertelt uit zichzelf hoe zijn dag was.

LET OP: vaak is het zo dat een man je wat minder gaat appen, later in het contact.

Waarom? Daar kom je achter in deze video:

3. Hij maakt plannen voor de toekomst

De eerste date is nog niet eens voorbij of hij begint al over iets wat jullie echt MOETEN doen op een tweede date… Na iedere date vraagt hij al snel wanneer je weer kan afspreken… Hij heeft allemaal toffe ideeën over wat jullie gezellig saampjes kunnen doen.

Komt dit alles je bekend voor?

Dan heb je geheid te maken met een man die maar al te graag de serieuze kant met je op wil gaan.

Een man die het namelijk casual wil houden is niet zo happig op het maken van toekomstplannen omdat hij nergens aan gebonden wil zijn. Dit is het soort man dat veel waarde hecht aan z’n eigen vrijheid. Hij is nog niet toe aan een relatie en wil die boot koste wat het kost afhouden.

Voor zo’n man betekent praten over de toekomst een serieus gevaar voor mogelijke verplichtingen die hij absoluut niet wil hebben.

Kortom: hoe meer hij over de toekomst praat, hoe serieuzer hij is.

4. Hij is erg beschikbaar

Hij heeft altijd tijd voor je… zelfs als hij eigenlijk geen tijd voor je heeft. Hij doet er alles aan om met jou te kunnen afspreken en zegt daar gerust andere dingen voor af.

Dit is een overduidelijk signaal dat hij serieus wil daten

Het mannenbrein werkt namelijk erg gefocust en doelgericht. Zodra we onze focus ergens op hebben gericht dan willen we koste wat het kost ons doel bereiken.

Dit kan zijn met een project op werk… of een simpel potje voetbal… maar ook als we een leuke vrouw zijn tegengekomen die we graag beter willen leren kennen.

Wanneer zijn focus vol op jou is gericht, dan kan je er zeker van zijn dat hij in ieder geval wil kijken of jullie bij elkaar passen.

5. Hij wil méér dan alleen seks

Stel, jullie spreken af. Wat doen jullie dan?

A: Jullie “kijken een filmpje” en gaan altijd met elkaar naar bed.

B: Jullie hebben af en toe wel seks maar jullie doen ook veel andere leuke dingen samen.

Wanneer jouw dates lijken op optie A, dan heb je te maken met een man die jou hoofdzakelijk voor de seks wil, maar niet meer dan dat.

Mocht dit bij jou het geval zijn, dan raad ik je aan om deze video van Mathijs eens goed te bekijken:

Hebben jullie dates meer weg van optie B? Dan kan je ervan uitgaan dat hij op zoek is naar iets serieus.

Een man die jou beter wil leren kennen vindt het uiteraard geweldig om seks met je te hebben, maar hij wil jou ook daadwerkelijk beter leren kennen.

Kortom: wanneer hij net zo graag met je wil shoppen als met je naar bed gaan, dan weet je dat je te maken hebt met een man die jullie verhouding wil laten groeien.

6. Hij plant leuke, originele dates met je

Jullie hebben er al aardig wat dates opzitten. Jullie lijken elkaar steeds beter te kennen… Maar de grote vraag is: denkt hij er ook zo over?

Soms lijkt hij zich te gedragen als je ‘vriend’, andere momenten houdt hij ineens afstand.

De volgende signalen laten je exact zien wanneer je te maken hebt met een man die méér wil dan alleen daten en een relatie met jou overweegt.

Wanneer wordt daten serieus?

Twee weken geleden nam hij je nog mee naar een escape room. Vorige week gaf hij jou een compleet verzorgde tour door zijn geboortestad. En deze week wil hij samen met jou bungeejumpen.

Kortom: jullie dates zijn de “gewoon drankje doen” fase allang gepasseerd.

Als hij steeds met nieuwe, originele en gave date ideeën komt, dan kan je er gerust van uitgaan dat het daten serieus wordt.

Een man die namelijk geen relatie wil (maar gewoon “casual daten”) zal zelden veel tijd en moeite investeren om jullie dates zo memorabel mogelijk te maken.

7.  Hij betrekt jou in zijn leven

Dit is een zeer belangrijke. Kijk, een man die geen relatie met je wil zal het uit z’n hoofd laten om jou aan z’n vrienden of familie voor te stellen.

Echter, een man die jou als vaste vriendin wil, brengt je maar al te graag naar z’n ouderlijk huis. Een man die een relatie wil zal niet aarzelen om je mee te nemen naar z’n vrienden.

Hoe meer je wordt uitgenodigd in zijn privésfeer, des te groter de kans dat hij open staat voor een relatie.

Mocht je op dit moment zijn familie of vrienden nog niet ontmoet hebben, aarzel dan niet om eens te vragen of je ze kan ontmoeten.

Zijn antwoord zal je veel zeggen op je “Wat wil hij nou van mij?” -vraag.

8. Hij onthoudt alles wat je hebt gezegd

De meeste mannen hebben een geheugen als een zeef.

Alhoewel een man dus zelden zal onthouden wat jij vrijdag 3 weken geleden om 16:00 stipt hebt gezegd is er wel degelijk één uitzondering:

Als een man verliefd wordt heeft hij een olifantengeheugen als het om jou gaat

Een verliefde man onthoudt alles wat je hebt gezegd en gedaan. Hij weet zelfs nog wat voor kleur shirt je aan had op de vorige date. (Iets wat een niet-verliefde man zelden zou onthouden).

Hoe meer (kleine en nutteloze) dingen hij van of over jou onthoudt, des te groter de kans dat hij openstaat voor een relatie met jou.

9. Hij appt minder maar wil je wel vaak zien

Hier bij MannenBrein krijgen we dagelijks mailtjes binnen met deze vraag:

“Hij appt opeens minder, wat nu?!”

Wanneer een man jou ineens minder dan gebruikelijk appt, dan kán dat betekenen dat hij zijn interesse in jou verliest… maar dat hoeft niet. Het zit namelijk zo:

Als een man serieus met je is zal hij jou na verloop van tijd minder berichtjes sturen

Dit klinkt misschien apart, maar het is logischer dan het lijkt. Uiteraard hangt dit van de situatie af, maar in veel gevallen sturen mannen geen berichtjes als “goeiemorgen lieverd” of “slaaplekker schat” op dagelijkse basis.

Wanneer hij jou minder appt maar tegelijkertijd jou wél regelmatig wil blijven zien (en niet voor alleen seks), dan kan je er gerust vanuit gaan dat deze man jou dusdanig vertrouwt en goed kent dat hij jou zijn vriendinnetje wil maken.

Echter wanneer hij jou minder appt én tegelijkertijd geen contact met je zoekt (of alleen maar seksdates inplant) dan heb je te maken met een man die niet staat te springen om een relatie.

Mocht dat het geval zijn dan raad ik je aan dit artikel van Mathijs héél goed door te nemen:

10. Hij vertoont relatie-readiness signalen

Als je meerdere van onze artikelen hebt gelezen (goed bezig!) kan het zomaar zijn dat je wel eens van de term relatie readiness hebt gehoord.

Simpel gezegd betekent relatie readiness dit:

De mate waarin een man open staat voor een relatie.

Relatie readiness zou je kunnen meten op een schaal van 1 (wil totaal géén relatie) naar 10 (wil dolgraag een relatie). Zo zal je zien dat de relatie readiness van een 22 jarige student veel minder hoog is dan de relatie readiness van een 35 jarige man die wil settelen.

Kijk dus goed naar zijn persoonlijkheid en zijn persoonlijke waardes en belangen op dit moment.

Zegt hij openlijk niet op zoek te zijn naar een relatie, gaat hij regelmatig uit en wil hij genieten van het happy single zijn? Dan is het duidelijk dat hij het daten leuk vindt, maar niet meer wil dan dat.

Behandelt hij jou echter al als zijn persoonlijke vriendinnetje en weet je dat hij meer een relatie persoon is dan een “single” persoon? Dan is de kans groot dat hij jou binnenkort zijn vriendin wil maken.

Wil je trouwens tips om een relatie met hem te krijgen? Bekijk dan deze video:

11. Hij houdt er geen andere vrouwen op na

Vroeger was hij een rasechte rokkenjager…. Hij vond het leuk om uit te gaan, hij zat veel op tinder en hij heeft meerdere vriendinnetjes gehad. Maar tegenwoordig…. is hij anders. Tegenwoordig heeft hij aan jou genoeg.

Kijk, als er iets is wat je moet weten over mannen dan is het wel dit:

mannen koesteren hun vrijheid enorm

Zodra een man vrijwillig zijn ‘vrijheid’ om andere vrouwen te versieren opgeeft voor jou, dan is het duidelijk dat hij dolgraag iets serieus met jou wil opbouwen.

Bovendien is hij ook nog eens open en eerlijk tegen je, en vertoont hij geen huichelachtige trekjes van een man die er stiekem andere vrouwen op nahoudt. Mocht dit alles het geval zijn dan is de kans groot dat hij een relatie wil.

Zo niet, lees dan eens dit artikel:

12. Hij blijft contact zoeken ondanks dat het uit is

Jullie relatie is al een poosje ten einde….

Of misschien hebben jullie nooit een ‘officiële’ relatie gehad, maar is jullie contact in de datingfase al verbroken.

Kortom: de situatie lijkt over and out. Met een grote nadruk op lijkt.

Want na een tijdje zoekt hij opeens tóch weer contact met je. Wat wil hij nou van je?

De volgende 4 signalen vertellen jou precies wanneer een man dolgraag nieuw leven in jullie uitgedoofde verhouding wil blazen.

Hij wil je heel graag weer zien

Krijg je geregeld dit soort appjes van hem?

 • Ik wil je zo graag weer zien…
 • Laten we weer eens afspreken…
 • We kunnen het toch opnieuw proberen?
 • Zin om weer eens een drankje te doen?

Dan is dit vaak een teken dat hij je weer terug wil. Hij stuurt deze appjes niet zomaar om “je weer eens gezellig te zien als vrienden”. Nope. Hij wil je terug en snel ook.

Maar let op:

In sommige gevallen sturen mannen dit soort berichtjes puur voor de aandacht. Hij zoekt validatie door na te gaan of jij hem niet bent vergeten.

13. Hij vindt alles aan je (weer) interessant

Stel: Je bent met je vriendinnen gezellig uit eten.

Jullie besluiten samen een foto te maken die je op social media plaatst. De foto staat er enkele luttele seconden op of hij heeft ‘m al geliked…

komt dit je bekend voor? Zo ja, dan wil hij maar al te graag weer met je in contact komen.

Als hij vaak je foto’s of berichten liket en constant interesse blijft tonen in nieuwe gebeurtenissen in je leven waar hij ‘opeens’ vanaf weet…

…dan is het duidelijk dat deze man uit het verleden jou weer terug wil.

14. Hij is extreem jaloers…

Andere social media situatie: Je bent met een mannelijke collega op stap en jullie hebben samen een selfie gemaakt en die op internet gezet.

Binnen no-time stuurt jouw ex je opeens een berichtje om te vragen “hoe het gaat”. En enkele minuten later wordt het opeens héél duidelijk…

hij wil maar al te graag weten wie die vent is die naast je staat.

Jaloezie is een heel sterk verliefdheidssignaal van mannen.

Des te sterker en opvallender zijn jaloers gedrag is, des te groter de kans dat hij je contacteert omdat hij je o-zo graag weer terug wil.

15. Hij checkt regelmatig of je nog ‘vrij’ bent

Lieve lezeres,

Kijk even met me mee naar deze scène uit de (legendarische) serie How I Met Your Mother:

Goed, als je net zoals ik deze complete serie hebt gezien, weet je precies waarom Ted zo hard rent zodra hij hoort dat “the window” open is…

Maar voor de lezeressen die niet snappen waarom hij zich zo snel uit de voeten maakt, zal ik het even uitleggen:

“The window is open” betekent dat Maggie (een dame waar Ted verliefd op is) weer single is.

Ted is al jaren lang gek op Maggie, alleen is ze nooit single. Ze heeft altijd een vriendje. En als de relatie uit is, dan heeft ze binnen de kortste keren weer een nieuwe.

Het is dus heel zeldzaam wanneer ze single is (The window is open), vandaar dat Ted met bliksemsnelheid naar haar huis rent.

Als een man je wil checkt hij regelmatig of jouw window nog open is

Oftewel: hij vraagt regelmatig naar je liefdesleven om zeker te weten dat je weer single bent, omdat hij je het allerliefst terug zou willen.

Wat wil hij nou van mij? De volgende stap om zekerheid te krijgen

Alhoewel je nu beter weet wat een man van je wil in maar liefst 3 verschillende situaties, blijft het voor veel vrouwen lastig om het mannenbrein te ontcijferen.

Als je écht antwoord wil op de vraag “Wat wil hij nou van mij?”, dan raad ik je aan om eens een kijkje te nemen in het speciale rapport over de 3 schakels in het mannenbrein.

Als je deze 3 specifieke schakels snapt zal je binnen de kortste keren mannen écht leren te begrijpen.

En dat niet alleen…

Je beschikt ook nog eens over de kennis om de man van je dromen in een liefdevolle relatie te krijgen.

“Dat klinkt goed, hoe kom ik aan dat rapport, Laurens?”

Heel simpel.

Als je op de link onderaan dit artikel klikt dan kan je het rapport gratis downloaden.

Alvast veel plezier met het lezen van dit rapport en tot in het volgende artikel!

ebook Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Liefs,
Laurens

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Over de auteur

Laurens

Laurens is coach bij MannenBrein. Al 4 jaar coacht hij vrouwen om meer geluk in de liefde te vinden. Hij deelt zijn wijsheid tijdens privécoaching sessies, workshops en op deze site.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Schrijf een reactie

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)