16 Originele tips voor een superleuke videodate

Heb je een videodate met een man?

Misschien heb je nog nooit als date ‘gevideo-belt’. Of wil je je juist extra goed voorbereiden om het te strikken 😉

In dit artikel bereid ik jou volledig voor op een succesvolle videodate.

Inhoud van dit artikel:Meer...

Na dit artikel weet jij hoe jij een goede indruk maakt op jouw videodate.

Houd rekening met je doelen

Allereerst wil je weten wat je doel is van deze videodate. Betreft het een volwaardige afstand date of is het meer een korte date waarbij je checkt of meneer charisma geen catfish is?

In het laatste geval wil je het simpel houden. Je wil immers alleen weten of hij net zo leuk is op beeld als via de app. Maar er zijn altijd een aantal basis dingetjes waar je op wil letten om jouw videodate tot een succes te maken.

Zoals: belichting, outfit, ruimte waar je in zit, of er spinazie tussen je tanden zit, je kat niet op de achtergrond zijn behoefte heeft gedaan etc. Maar ook wil je weten welke app je gebruikt. Je kan bijvoorbeeld via whatsapp videobellen.

Best lastig om daar allemaal mee bezig te zijn. Zeker als je al genoeg hebt aan die gezonde kriebels. Geen zorgen, daar kom ik je redden. Zie hieronder DE checklist die jou ready maakt voor de videodate.

16 Snelle tips zodat jij gegarandeerd een goede indruk maakt

 1. Zorg dat je laptop of telefoon voldoende stroom heeft en test de camera en software.  Werk je voor het eerst met deze app? Zorg dan dat je het op z’n minst één keer hebt geprobeerd. Test het met vrienden of familie. Check op de (date)dag zelf ook nog een keer of je app in orde is en niet een programma update moet uitvoeren. Zo kom je niet fashionably late op je videodate.
 2. Zie er verzorgd uit. Dat spreekt voor zich. Je wil een goede eerste indruk maken.
 3. Kies de juiste ruimte. Je wil bijvoorbeeld niet een toiletpot op de achtergrond hebben.  En tegelijkertijd wil je niet een ruimte hebben met LED verlichting waardoor je alle oneffenheden op je gezicht ziet. Maak de ruimte wat sfeervoller door kaarsjes en een romantische verlichting.
 4. Ruim de ruimte waarin je zit op. Loop hierbij niet te hard van stapel, het moet er wel uitzien alsof er geleefd wordt. Maar als het op een vuilnisbelt lijkt dan scoor je ook geen punten.
 5. Doe iets leuks en ontspan jezelf voordat de call begint. Sporten is een goede aanrader omdat het feel good hormonen vrij brengt. Andere opties zijn yoga, muziek luisteren, of afspreken/telefoneren met vriend(inn)en.
 6. Laat de ruimte ook dingen over je persoonlijkheid zeggen. Denk aan posters, boeken, planten, yoga matten, kat krabpaal, foto’s.
 7. Als je kinderen hebt, laat hen weten dat je nu een video call hebt. Je wil niet dat je zoon z’n nieuwe drumset gaat uitproberen.
 8. Kondig het telefoontje aan. Zelfs als het al gepland is. Het is prettig om je videodate een paar minuten van tevoren een herinnering te geven.
 9. Weet hoe je het gesprek gaat starten. Zo kan je meteen het ijs breken. Heb eventueel onderwerpen klaar liggen waarover je samen kan kletsen. Het kan wel helpen om de beruchte lange stiltes tegen te gaan. Zo kan je zelf ook beter ontspannen. Wil je zeker zijn dat je leuke vragen stelt? Lees dit artikel:
 1. Zelfs al is het een korte vibe check, heb een glaasje wijn/ kop thee bij de hand voor de gezelligheid.
 2. Vermijd het sollicitatiegesprek principe. Je wil de ander op een dieper niveau leren kennen. Als je vragen stelt, maar ze dan niet voorspelbaar. Ben je bang dat je iemand date die misschien weer een heefhoofd is? Vraag zoiets niet letterlijk, maar vraag dit: “Je komt behoorlijk relaxed over. Volgens mij wordt je nooit echt razend op iemand of wel?”
 3. Mindset: Focus niet op ‘ik hoop dat hij me leuk vindt’ maar focus op ‘ik ga dit moment zo leuk mogelijk maken’.
 4. Flirt. Begin de heerlijke dans van het flirtspel. Lees dit artikel voor meer flirttips:
 1. Niks is zo belangrijk als een emotionele connectie. Bouw er samen een op. Het gaat niet alleen over het uitwisselen van feiten, zo krijg je niet het gevoel dat je elkaar leert kennen. Je wil juist weten hoe hij zich diep vanbinnen voelt, wat hij echt belangrijk vindt en hoe hij zich in bepaalde situaties gedraagt. Dit soort zaken kan je uitvinden door jezelf open op te stellen. Durf bijvoorbeeld zelf ook iets kwetsbaars te delen. Kijk deze video voor snelle tips om emotionele aantrekkingskracht te creëren:
 1. Maak het videogesprek niet te lang. In het echt gebeurt er van alles tijdens de date. Je neemt veel meer nonverbale signalen waar, plus je hebt ook veel afleiding van je omgeving. Je hoeft niet elke seconde te vullen met interessante feitjes. Bij een videogesprek is dat anders, daar ben je volledig afhankelijk van elkaar. Geloof me, een uur vol praten is dan al een behoorlijke klus. Zeker als je het interessant wil houden. Een kwartiertje is voor een ontmoeting daarom een prima lengte. Loopt het gesprek onwijs vlot en houd je van telefoneren? Dan mag je prima een uur of zelfs uren praten.
 2. Bedenk van tevoren een prettige manier om de videodate te beëindigen. Misschien kan je van tevoren al aangeven dat je niet te lang kan videobellen vanwege een andere afspraak. Het kan ook zo simpel zijn als, “Hee ik moet nu m’n hond wandelen” of “Ik ga zo met m’n vriendinnen een film kijken”. Zodra je merkt dat de vibe een beetje verdwijnt kan je het beste de call beëindigen. Je wil namelijk niet een saaie afloop. Het eind is hetgeen wat het meest blijft hangen.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je 31 kant-en-klare berichtjes krijgt om definitief zijn hart te veroveren? Ontdek deze 31 berichtjes en 'de 3 schakels in het mannenbrein' hier: Download de 31 berichtjes

11 Originele en leuke videodate activiteiten

Je hebt de snelcursus ‘voorbereiding op videobellen gehad. Tijd om aandacht te geven aan hoe je een videodate leuk en origineel maakt. Hier zijn 11 activiteiten waarmee jij zijn leukste videodate ooit wordt.

 1. Speel online videospelletjes met elkaar. Een voorbeeld van een leuk spel is https://skribbl.io/
 2. Ben je een echte wereldkenner of wil je juist de wereld verkennen? Speel Geogeussr met screenshare. In het spel word je ergens in de wereld gedropt en jij moet raden waar. Lastig spel, maar erg leuk.
 3. Minder praten, meer actie! Houd je date spannend met een thuisbioscoop date. Via Netflix Party kunnen jullie samen een show of film kijken.
 4. Toch liever op zoek naar meer romantiek zoals in Lady en de Vagebond? Kook samen een pasta, doe de kaarsjes aan, zet een zwoel muziekje op en trek een fles wijn open.
 5. Als je liever iets actiever bent kan je een wandeling maken terwijl je facetimed.
 6. Speel samen het dilemma spel. Zo leer je elkaar op een speelse manier beter kennen. Je kiest telkens tussen twee bizarre situaties welke jou het minst erg lijkt. Bijvoorbeeld: Je moet voor altijd natte sokken aan of Je blaft als een hond voordat je een gesprek start. Wil je het nog spannender maken? Speel Truth or Dare.
 7. Show and tell. Dit is vergelijkbaar met de Nederlandse weekendkring op de basisschool.  Alleen in plaats van kletsen over het weekend, doen ze daar in Amerika en Engeland nog een schepje bovenop door een object mee te nemen. Hier moeten ze dan over praten. Zoiets kan je ook doen op een videodate, alleen stelt een iemand een vraag en dan moet de ander daarbij een object zoeken. Bijvoorbeeld, “Wat is je oudste stuk kleding wat je nog steeds draagt in het openbaar?”  of “Wat is je meest trotse bezit wat je me kan laten zien?” Je kan ook vragen stellen over de objecten die je in de ruimte ziet.
 8. Ben jij een fan van psychologische gesprekken voeren? Doe samen een persoonlijkheidstest. Met de app Zoom kan je je scherm delen en de test terplekke invullen. Een leuk voorbeeld van zo een test is de 16 Personalities test.
 9. Je kan samen kunst, geschiedenis of cultuur bewonderen door een virtuele museum tour te doen.
 10. Bestel samen eten en bestel eventueel hetzelfde gerecht zodat het alsnog een beetje lijkt of jullie samen eten. Je kan het ook leuker maken door voor elkaar te bestellen en het gerecht een verrassing te houden. Wil je iets extra’s om over te praten? Bestel elkaars lievelingsgerecht (voor elkaar) en houdt geheim wat het is. Als het er is kan je vertellen waarom je dit gerecht zo lekker vindt en wat het voor jou betekent. Uiteraard bespreek je wel eerst met elkaar wat je niet lust of niet kan/mag eten.
 11. Deel elkaars fotoalbum. Het geeft je de ruimte iets te vertellen over je leven, hobby’s, belangrijke mensen of leuke situaties. Zorg er wel voor dat je je album even op hebt geschoond. Zo voorkom je ongemakkelijk situaties als je die ene dronken foto langs scrolt.

Jij bent nu helemaal klaar gestoomd voor jouw eerste videodate. Maar wat doe je na de videodate? Zijn aandacht houden via leuk appcontact natuurlijk! Het app contact is belangrijk voor de ontwikkeling van jullie relatie.

Toch hebben veel mensen hier moeite mee. Ze zijn nou eenmaal geen echte appers of ze hebben geen idee wat ze moeten zeggen. Kijk daarom deze video:

Strik de man van je dromen!

Hij is het helemaal.

Je kan niet stoppen om aan hem te denken, maar dat maakt je ook onzeker.

Hoe zorg jij ervoor dat hij geïnteresseerd blijft?

Je wil dat hij volledig voor jou gaat en niet meer aan een andere vrouw denkt.

Daarom download je nu dit gratis e-book.

Je leert hierin de 3 schakels kennen van zijn brein.

Jij weet hierna exact welke punten je moet raken om hem verliefd op jou te maken.

Ga voor succes en download jouw gratis e-book.

ebook Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Liefs,
Mathijs Dingjan

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Over de auteur

Mathijs Dingjan

Mathijs Dingjan is hoofdcoach bij MannenBrein. Al 7 jaar coacht hij vrouwen om meer geluk in de liefde te vinden. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je je liefdesleven een flinke boost geeft.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Schrijf een reactie

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)