5 Goede eigenschappen van een vrouw (Volgens mannen)

Goede eigenschappen vrouw

Wil je weten waar mannen op vallen?

Wat zijn nu precies aantrekkelijke eigenschappen van een vrouw? Dik of dun? Het haar lang of kort? Lief of bitchy?

In dit artikel vertel ik je waar mannen naar op zoek zijn en wat zij goede eigenschappen vinden bij een vrouw.

Inhoud van dit artikel:Meer...

Na het lezen van dit artikel weet jij welke eigenschappen van een vrouw aantrekkelijk worden gevonden door mannen en waarom dit niet is wat je denkt dat het is.

Wat zijn aantrekkelijke eigenschappen van een vrouw?

Elke man heeft zo zijn eigen ‘type’, maar wat zijn nu vrouwelijke eigenschappen waar mannen enthousiast van worden? In veel gevallen gaat het niet over eigenschappen waar jij als vrouw misschien aan denkt: dun zijn, grappig zijn, mooi haar hebben of een afgetraind lichaam hebben.

Voor de meeste mannen hebben positieve eigenschappen van een vrouw meer te maken met haar uitstraling: is ze zelfverzekerd? Inspireert ze hem? Geniet ze van het leven? Die eigenschappen bepalen jouw uitstraling en maken dus ook dat mannen je sneller aantrekkelijk vinden.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je 31 kant-en-klare berichtjes krijgt om definitief zijn hart te veroveren? Ontdek deze 31 berichtjes en 'de 3 schakels in het mannenbrein' hier: Download de 31 berichtjes

Wat is belangrijker: goede eigenschappen hebben of ‘zijn type’ zijn?

We vallen allemaal voor verschillende mannen.

De ene vrouw wil een avontuurlijke man. De ander juist een rustiger type. Een kerel die jij geweldig vindt, vindt je vriendin misschien helemaal niks.

Hoe kan het dan dat er zoiets bestaat als ‘eigenschappen waar mannen naar op zoek zijn’?

Dit heeft te maken met aantrekkingskracht en de ‘werkbaarheid’ van een relatie.

Ik zal het uitleggen aan de hand van een symfonieorkest (ja echt).

Een symfonieorkest bestaat uit verschillende instrumenten die samen prachtige muziek maken.

Het ene moment zijn de strijkers aan de beurt, het andere moment de houtblazers.

En soms spelen ze allemaal tegelijk waardoor er een prachtige symfonie ontstaat.

Die verschillende soorten instrumenten zijn te vergelijken met de verschillende eigenschappen van een aantrekkelijk persoon.

Zo kan iemand het ene moment speels met je flirten en het andere moment juist diepe gesprekken voeren.

En soms vallen er veel eigenschappen samen waardoor een moment naar nieuwe hoogte getild wordt.

Het zijn die momenten tijdens het daten en relaties die we koesteren. Ze geven ons energie, laten ons goed voelen en maken ons uiteindelijk verliefd.

Dit betekent echter niet dat elke vrouw zich precies hetzelfde moet gedragen om aantrekkelijk te zijn. Hoe jij invulling geeft aan een bepaalde eigenschap, is totaal uniek. Er is geen tweede persoon zoals jij.

Het gaat erom dat je de meest authentieke versie van jezelf wordt. Dat maakt je aantrekkelijk. 

En dat is waar dit artikel jou bij gaat helpen. Ik bespreek 5 goede eigenschappen van een vrouw met je waar mannen gek op zijn.

Meer weten over manieren waarop je een man inspireert en verliefd maakt? Bekijk dan vooral ook even deze video:

1. Vrouwelijkheid

Stel. Door een ramp met een komeet, dinosaurussen of tovenaars die met hun toverstokjes zwaaien…

…zijn ALLE mensen van de aardbodem verdwenen.

Behalve jij. En twee mannen.

Eén van de twee mannen is een mannelijk type. Hij begint gelijk met het bouwen van een onderkomen, waardoor er veel met boomstammen gesleept moet worden (inclusief ontbloot bovenlijf). Hij praat met een diepe stem. En als er op een nacht een paar wolven te dichtbij het kamp komen, jaagt hij ze weg door stenen naar ze te gooien.

Arme wolven. Maar jullie zijn niet opgegeten. En dat is ook wat waard, toch? 🙂

De andere man is het tegenovergestelde. Het liefst kletst hij de hele dag met je in plaats van fysiek werk te doen, het liefst met een kopje thee erbij. Koken is zijn passie. Hij heeft een relatief hoge stem. Hij is gevoelig en daardoor kan je goed met hem praten. Maar als de wolven de volgende nacht terugkomen, kruipt hij bij jou in bed omdat hij bang is.

Van welke man gaat jouw vrouwenhart sneller kloppen? Voor welke man voel je meer aantrekkingskracht?

Ben je zoals de meeste vrouwen, dan ga je voor de sterke man. De gevoelige man is leuk om mee te praten, maar niet het type waar je warm van wordt.

Dit komt omdat we kracht associëren met mannelijkheid. Gevoeligheid met vrouwelijkheid.

Voor mannen is het precies andersom. Gevoeligheid, zorgzaamheid, kwetsbaarheid en sensualiteit zijn zaken waarvan mannenharten sneller beginnen te kloppen.

En hoe komt dat?

Vrouwelijkheid trekt hem aan. 

Heteroseksuele mensen vallen op het andere geslacht. Door te benadrukken dat je van het andere geslacht bent, zal je aantrekkelijker gevonden worden. Kortom: vrouwelijkheid wordt gezien als één van de goede eigenschappen van een vrouw.

Vrouwelijkheid heeft overigens niks te maken met het aantrekken van jurkjes en het dragen van make-up. Het gaat er simpelweg om dat je jouw vrouwelijke kanten ontwikkeld hebt en durft te laten zien in het contact met een man.

Je bent namelijk een interessanter persoon als je zowel jouw mannelijke als vrouwelijke energie omarmt.

Mannen worden bijvoorbeeld aantrekkelijker als zij niet alleen een stoere kant hebben, maar ook kwetsbaar, empathisch en gevoelig durven zijn.

Een man die zich constant ‘sterk’ voordoet, wordt saai.

Meestal komt dit juist voort uit onzekerheid om zwak over te komen.

En zo is het ook bij vrouwen. Je hoeft niet continu in rokjes rond te lopen, lange haren te hebben en met een hoge stem te praten. Net zo min dat je continu moet bewijzen hoe onafhankelijk je wel niet bent.

Als je simpelweg af en toe in je vrouwelijke energie stapt, doet dit wonderen voor de aantrekkingskracht.

Waarom?

Omdat je dan een spanningsveld tussen jouw vrouwelijkheid en zijn mannelijkheid creëert.

Polariteit is aantrekkelijk, dus als jullie verschillen benadrukt worden, voelt het alsof jullie twee magneten zijn die elkaar aantrekken.

Dus ga eens flink met hem flirten, trek je mooiste vrouwelijke kleren aan en wees in het moment met hem.

Maar dat is niet het enige. Want je hoeft je niet alleen te focussen op vrouwelijker overkomen. Hem zich mannelijker laten voelen werkt net zo goed. Door hem aan te moedigen wanneer hij zichzelf probeert te onderscheiden met lief bedoelde uitingen van affectie:

 • Ter bescherming een arm om je heen slaan
 • Je proberen te helpen ook al heb je die hulp niet nodig
 • Iets repareren of regelen voor je

Zodra een man een leuke vrouw ziet, voelt hij dat hij graag indruk wil maken. Hoe mannen dat doen, verschilt per persoon. Maar ze doen het bijna allemaal. Het is een onbewust proces wat ingebakken zit in de menselijke natuur.

Als die leuke vrouw hem bekritiseert, zal hij waarschijnlijk gelijk stoppen. De seksuele spanning die hij voelde, is doorbroken.

Maar wanneer jij hem niet bekritiseert, maar hem juist aanmoedigt om dit gedrag te vertonen…

…door vrouwelijke signalen terug te sturen…

…bijvoorbeeld door flirterig te reageren als hij je een compliment geeft…

…of in zijn arm te kruipen wanneer hij die om je heen slaat (waarmee jij je relatieve kwetsbaarheid ietwat overdrijft)…

…dan belichaam jij de eigenschap die hij zo aantrekkelijk vindt:

vrouwelijkheid.

Dit blijft belangrijk, ook in een relatie. En op de lange termijn gaat het er dus niet om dat jij constant in een stereotype rol duikt. Het gaat erom dat je in contact staat met zowel je vrouwelijke als mannelijke energie.

Mannen vinden het leuk als jij hem er regelmatig aan herinnert dat jij een vrouwelijk type bent. Daardoor blijft hij aantrekkingskracht voelen.

2. Neem initiatief

Dat hij vrouwelijkheid een goede eigenschap van een vrouw vindt, betekent niet dat hij het aantrekkelijk vindt als jij niet krachtig bent als persoon.

Wat ik eerder schreef over vrouwelijkheid gaat alleen over spelen met aantrekkingskracht. Een spel dat voor beide partners opwindend is. Dat jullie elkaar de kans geven om indruk te maken met respectievelijk mannelijkheid en vrouwelijkheid.

Maar zodra hij onder de indruk is, is het belangrijk om te kijken naar de andere eigenschappen die mannen aantrekkelijk vinden. En één daarvan is het nemen van initiatief.

Je wil voorkomen dat hij het gevoel heeft dat hij alles alleen moet doen. Natuurlijk wil hij zich sterk voelen, maar hij wil niet dat jij klakkeloos alles doet wat hij zegt, of dat je als een schoothondje achter hem aanloopt (gelukkig maar!).

Waar hij juist naar zoekt is een dame die weet wat ze wil.

Daarmee bedoel ik niet dat jij nu altijd degene moet zijn die het initiatief neemt. Het gaat om de balans. Zodra jij veel meer moeite doet dan hij groeit het contact scheef. Als jij jezelf ondergeschikt maakt, kom je juist onaantrekkelijk over.

Daarom heb ik een krachtig principe voor je die voorkomt dat jij jezelf wegcijfert:

Investeer nooit op basis van hoe leuk je hem vindt, investeer in het contact op basis van zijn investeringen in jou.

Door op deze manier in elkaar te investeren, maak je het leuk voor de ander. Jij maakt het hem bovendien makkelijker om de persoon te zijn die hij wil zijn.

Je motiveert hem om zijn bed uit te komen in het weekend. Je maakt van een saai weekend een geweldig weekend. Dit initiatief kan een man op de been houden als alles tegenzit. Je bent zijn partner, in voor- en tegenspoed. Dat maakt het zo’n aantrekkelijke eigenschap voor elke vrouw.

3. Inspirerend zijn

Hoe ben je inspirerend?

Heel simpel:

Doe waar je zin in hebt.

Hiermee bedoel ik dat je activiteiten kiest waar je een goed gevoel aan overhoudt. Die je energie geven. Die een prettige uitwerking op je leven hebben.

Hij hoeft die activiteiten niet leuk of belangrijk te vinden. Maar het feit dat jij doet wat je belangrijk vindt, is voor hem prachtig om naar te kijken. Op zijn beurt raakt hij gemotiveerd om aan zichzelf te werken.

Zeker als er veel dingen zijn die je ‘moet’ doen, zoals naar je werk gaan en voor je kinderen zorgen…

…dan wordt het steeds belangrijker om te laten zien dat je ook dingen doet waar je heel gelukkig van wordt. Omdat dit in de dagelijkse sleur nog weleens vergeten wordt.

Door hem te laten zien wat jij leuk of belangrijk vindt, inspireer je hem om zich te focussen op wat hij leuk en belangrijk vindt.

En misschien kan hij het één en ander van je leren.

Wees dus niet bang om nieuwe dingen te laten zien aan je man. Zelfs als hij het niet zo leuk vindt, zal hij zien hoeveel plezier jij hebt. En dat werkt inspirerend op zichzelf.

4. Onafhankelijk zijn

Als ‘inspirerend zijn en je ding doen’ één van de leuke eigenschappen van een vrouw is, dan is je heel afhankelijk opstellen het tegenovergestelde.

Ik wil je daarom waarschuwen voor deze valkuil: vraag niet constant om zijn goedkeuring.

Hiermee bedoel ik bijvoorbeeld:

 • Dat je boos wordt als hij niet snel genoeg op je appjes reageert (of je gaat hem terug negeren).
 • Dat je dingen doet waar je helemaal niet achterstaat.
 • Dat je ongelijkheid in de relatie accepteert (hij date andere vrouwen, jij alleen met hem).
 • Dat je denkt dat hij beter is dan alle andere mannen.
 • Dat je al deze dingen goedpraat (omdat je hem zo leuk vindt).
 • Het sturen van appjes, omdat je bevestiging zoekt.

Als ik mijn klanten vraag wat ze vinden van één van deze situaties, dan zeggen ze allemaal: “Dat zou ik nooit doen.

Maar als ze een man tegenkomen die ze erg leuk vinden…

…en hij geeft gemengde signalen

…en zij moeten er niet aan denken dat het misgaat…

…dan gaat het gezonde verstand soms het raam uit.

Dat doet liefde met een mens.

Ben je te afhankelijk van hem?

Hier zijn een aantal vragen. Daarmee kun je bepalen of dit op jou van toepassing is.

 • Doe je dingen waar je niet achterstaat?
 • Accepteer je dingen van hem die je van iemand anders nooit zou pikken?
 • Merk je dat je veel meer voor hem doet, dan hij voor jou?
 • Voel jij je afhankelijk en weet je niet hoe je hier uit kunt komen?
 • Ben je continu zijn gedrag aan het analyseren?
 • Pieker je veel? Twijfel je constant of het wel goed zit tussen jullie?

In al deze gevallen is het oppassen geblazen.

Als je hiermee doorgaat zal je hart vroeg of laat gebroken worden. Want dergelijk gedrag is niet alleen onaantrekkelijk, het schept onrealistische verwachtingen over wat een relatie voor je kan betekenen.

Hoe ontstaat afhankelijkheid?

Er zijn drie oorzaken:

 1. Je wilt heel graag dat het goed komt met deze man (en als het niet lukt, is dat bijna onacceptabel).
 2. Het is in het verleden misgegaan met andere mannen die je erg leuk vond.
 3. Je bent in je leven afgewezen door mensen die dat niet hadden mogen doen (zoals naaste familie), waardoor je niet graag alleen bent.

Nou ben ik geen psycholoog, in tegenstelling tot mijn vader en broer. Zij kunnen je misschien helpen met de laatste oorzaak. Ik kan dat helaas niet.

Als je getraumatiseerd bent, is het belangrijk om hier hulp voor te zoeken bij een erkend psycholoog. Hiermee voorkom je dat het je leven blijft beïnvloeden.

Dat je in het leven geen geluk in de liefde hebt gehad, zegt niets over de toekomst.

Als het niet blijkt te werken met deze man, dan zijn er nog miljoenen andere beschikbare mannen in Nederland.

Wil je te graag dat het lukt? Doe dit!

Realiseer je dat een man het niet aantrekkelijk vindt als jij te graag wilt.

Dat is niet omdat ‘graag willen’ op zich onaantrekkelijk is.

Maar zoals mijn grootmoeder altijd zei: alles waar ‘te’ voor staat, is niet goed. Behalve ‘tevreden’.

Als je hem ‘te’ graag wilt (omdat je er niet aan moet denken dat het niet lukt)…

…dan vang je zijn signalen niet meer op.

Hij voelt zich niet gehoord of krijgt het benauwd.

Dat doe jij niet expres. En ik neem het je niet kwalijk.

Ik wil je helpen om dit te veranderen. Een goede start is hoe je op een positieve manier alleen kunt zijn. Daar helpt deze video je bij:

Een tweede stap is om ervoor te zorgen dat je los van hem leuke dingen blijft doen. Met vrienden, of met jezelf. Daardoor maak je hem niet het centrum van je universum en voorkom je dat je te veel waarde aan hem hecht.

Een derde stap is om goed op te letten dat je niet over zijn grenzen heen gaat. In de beginfase is iets meer afstand een stukje beter dan iets minder afstand.

Als jij je gaat vastklampen, heb je de liefde verloren.

Liefde gaat om de ander vrijlaten zodat ze vrijwillig voor jou kiezen.

Maar het is belangrijk dat je naar hem kijkt om te zien hoe hij zich voelt. Zolang hij geen moeite heeft met je gedrag, ben je op de goede weg. Je hoeft je niet ‘preventief’ afstandelijk te gedragen. Dit geldt alleen als je merkt dat je net wat te hard gaat.

5. Ervaring met het bouwen van leuke relaties

Ik ga iets zeggen wat je misschien niet eerder hebt gehoord. Iets dat je mogelijk zal verbazen.

Het opbouwen van een gezonde relatie is een vaardigheid. Je kunt er goed of slecht in zijn.

Helaas heb je niet volledig onder controle hoe goed je bent in het bouwen van relaties. Dat komt omdat je niet in de hand hebt in welk gezin je wordt geboren. Als je ouders hebt die onhandig zijn of die fouten maken in hoe ze met je omgaan, dan kan je op latere leeftijd moeite krijgen met het aangaan van relaties.

Om nog maar te zwijgen over wat mannen je kunnen aandoen. Als jij een relatie aangaat met een man, weet je niet of hij tijdens de relatie net zo leuk is als daarvoor. Misschien heeft hij zijn emotionele onrust al die tijd goed verborgen gehouden. En kom je er na een half jaar ineens achter dat hij niet zo lekker in zijn vel zit.

Wat dit betekent?

Buiten jouw schuld om kan je relaties gehad hebben die niet goed in elkaar zaten.

Als een man een relatie met je begint, kunnen er drie dingen gebeuren:

 1. Jij weet hoe je gezonde relaties moet aangaan. Je hebt een goede band met je familie en misschien heb je eerder vriendjes gehad waarmee alles goed verliep. Daardoor weet je precies wat je moet doen om deze nieuwe relatie te laten slagen.
 2. Je hebt niet eerder een goede relatie gehad en/of hebt soms worstelingen met je familiesfeer. Daardoor weet je niet precies hoe een goede relatie eruit ziet. Jullie kunnen dat samen ontdekken, maar dat betekent meer werk voor jullie beiden.
 3. Je hebt eerder slechte relaties gehad, of hebt een ronduit slechte band met je familie. Hoewel je hier niets aan kunt doen en je de beste bedoelingen van de wereld kunt hebben, je komt met een stukje bagage bij de startlijn.

Als je niet in de eerste categorie valt…

…dan is het niet alsof je de hoop maar moet opgeven.

Want dat je pech gehad hebt in het verleden kan juist als motivatie dienen om te groeien. Het is goed mogelijk om in de toekomst leuke relaties te ontwerpen met je partner en je kinderen.

Leer hoe een goede relatie in elkaar zit

Er zijn vier gebieden die moeten werken om een relatie te laten slagen. Je kunt kijken waar jouw zwakke punt zit en daar aan werken voordat die leuke man op jouw pad komt.

En heb je hem al ontmoet? Dan kan je op hem oefenen:

1. Liefde

Nadat de eerste verliefdheid is uitgewerkt, is het een kwestie van elkaar met liefde behandelen. Dit is iets wat je doorlopend doet om de relatie liefdevol te houden. Attent zijn, zorgzaamheid, compassie en je volledige aandacht geven brengt je een heel eind.

2. Passie

Hoe langer jullie elkaar kennen, hoe meer jullie aan elkaar gewend raken. Maar zonder passie is het meer als een ‘broer-zus’ relatie, en daar zit niemand op te wachten. Hoe zorg je ervoor dat het spannend blijft, ook al zijn jullie al decennia bij elkaar? Dat lees je in mijn artikel:

3. Communicatie.

Het verkeerde zeggen (of op een ongepast moment) zorgt voor frictie en onbegrip. Leren hoe je praat met iemand die van jou verschilt (en ook nog eens van een andere planeet komt), is een vaardigheid die je gelukkig kunt leren. [tip]

4. Samenleven

Ruzie maken over WC-brillen, tandpastadopjes of het niet uit doen van lichten is een goede manier om je relatie te verzuren. Dit is slechts één voorbeeld hoe je een verkering die op alle andere vlekken werkt, toch om zeep kunt helpen. Samenleven kun je leren. Maar doe je dat niet? Dan zorgt het gebrek aan harmonie vroeg of laat voor een break-up. Dit artikel helpt je dat te voorkomen:

Het #1 geheim van mannen en relaties

Je hebt zojuist dé vijf meest aantrekkelijke eigenschappen van een vrouw gekregen. En het mooie is: elke vrouw kan deze goede eigenschappen van een vrouw hebben of aanleren.

Maar ik heb nog iets voor je.

Ik heb namelijk een gratis rapport geschreven waarin ik het geheim van mannen verliefd maken vertel.

Want al heb je alle kenmerken van de ideale vrouw, je wil er ook voor zorgen dat hij je nooit meer kwijt wil.

Ben jij benieuwd hoe je ervoor kunt zorgen dat hij inziet dat jij goud waard bent?

Vul dan hieronder je e-mailadres in en ontvang mijn gratis rapport direct.

Veel plezier!

ebook Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Liefs,
Mathijs Dingjan

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Over de auteur

Mathijs Dingjan

Mathijs Dingjan is hoofdcoach bij MannenBrein. Al 7 jaar coacht hij vrouwen om meer geluk in de liefde te vinden. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je je liefdesleven een flinke boost geeft.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Schrijf een reactie

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)