Waarom negeert hij mij? 5 Redenen waarom hij je negeert

Eerst was het zo gezellig en interessant, maar opeens reageert hij niet meer.

Hij doet alsof je niet meer bestaat.

In dit artikel geef ik je het antwoord op de vraag: “Waarom negeert hij mij?” 

Inhoud van dit artikel:Meer...

Na het lezen van dit artikel weet jij waarom een man je negeert en wat je kan doen om zijn aandacht weer te trekken.

Waarom negeert hij me?

Als hij je negeert, kan dat ervoor zorgen dat je je heel onzeker voelt. Je denkt: wat heb ik fout gedaan? Of: ben ik niet meer aantrekkelijk genoeg? In veel gevallen ligt het niet aan wie jij bent, maar aan wat je doet. Misschien geef je hem te weinig vrijheid en voelt hij zich opgesloten in jullie contact. Dit zegt dus niks over jou (want jij bent wel leuk!), maar over je gedrag. In dit artikel leer je op welke manier je hem aantrekt in plaats van afstoot.

Negeert hij je? Bekijk dan vooral ook deze video!

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je 31 kant-en-klare berichtjes krijgt om eindelijk zijn afstandelijke gedrag bij te draaien en definitief zijn hart te veroveren? Ontdek deze 31 berichtjes en 'de 3 schakels in het mannenbrein' hier: Download de 31 berichtjes tegen afstandelijk gedrag

1. Geef hem ruimte

Dit moet je begrijpen over mannen.

Heb je wel eens je kleine neefje van 3 bij je op schoot gehad? Als je hem uit zichzelf rustig naar je toe laat komen en bij je laat zitten is alles prima.

Zodra je jouw armen om hem heen slaat, zodat hij niet meer weg kan, zal de kleuter zich los willen wurmen en ergens anders naartoe willen gaan.

Dit fenomeen is vaak onderzocht. Probeer het maar eens met een hond, een kat of een konijn. Zelfs het konijn kan je hard gaan krabben als hij voelt dat hij geen kant op kan.

Mensen met katten weten ook dat de kat altijd zachtjes langs de benen schuurt van degene die geen aandacht van hem zoekt en wegrent van degene die hem wil aaien.

Bij mannen werkt het net zo.

Zodra vrouwen net even iets teveel van hun tijd en aandacht claimen, zullen ze zich opgesloten voelen en los willen breken.

De natuurlijke reactie is dan zichzelf terugtrekken, wat bij vrouwen dus kan over komen alsof ze genegeerd worden.

Maar wat is “claimen” dan?

Wat mannen opvatten als claimen kan heel breed zijn en de kans is groot dat je er zelf niet bewust van bent dat je dit bij hem aan het doen bent.

Het kan op allerlei manieren: van te vaak vragen wat hij aan het doen is tot likes geven op al zijn facebook posts waardoor hij zich gecontroleerd voelt.

Mannen hebben een veel sterkere behoefte aan autonomie en vrijheid dan jij dat hebt.

Zorg er dus voor dat je hem die ruimte geeft, en je zal beloond worden met veel meer spontane liefde, aandacht, uitjes en knuffels van hem.

2. Flirt met hem

Hier gaat het heel vaak fout.

Je hebt z’n nummer en je stuurt hem regelmatig een berichtje. Maar je berichtjes zijn heel neutraal en saai. Ze weken geen enkele emotionele betrokkenheid bij hem op.

Dit zorgt ervoor dat hij al snel zijn interesse verliest. Jouw berichtjes doen gewoon niks met hem.

Daarom is het essentieel dat je met hem flirt. 

Kijk, het gaat erom dat hij positief geprikkeld raakt door jou. En dat hij hetzelfde gevoel bij jou krijgt als een collega of een praatkennis.

Het gaat allemaal om het vinden van de “sweetspot” in je manier van communiceren. Om je wat op weg te helpen heb ik een klein diagrammetje voor je gemaakt:

Helemaal onderaan is praten over prikkelende dingen gewoon non-existent. Je bent dan zijn zusje geworden waarmee hij niet over dat soort dingen praat.

Net iets daarboven, in de friendzone worden zaken wellicht op een neutrale, afstandelijke manier beschreven.

In het midden vinden we het prikkelend contact. Voor veel mannen is dat vaak die ene vrouwelijke collega die net dat prikkelende grapje maakt over de spieren onder z’n overhemd.

Daarboven: de droomvrouwzone, de vrouw die hem zowel mentaal als fysiek weet te stimuleren.

Ga je daar een stuk verder boven, dan kom je inderdaad op dat punt dat hij respect voor je kan verliezen en je gaat zien als te makkelijk. Sommige mannen houden daar juist van, maar dan moet je jezelf afvragen of je zo’n type man ook wilt.

Ik raad je aan om net iets boven dat prikkelende contact te gaan zitten. Dat wil zeggen, je mag het behoorlijk laten merken dat je spannende dingen met hem wilt, maar dat punt van droomvrouw, dat is wanneer jullie je echt hebben opengesteld voor elkaar. En zeg nou zelf, in de fase dat je hem nog aan het versieren bent is dat ook nog te vroeg om te voorspellen hoe hij daarop zou reageren.

Maar goed, flirten is dus spanning aanbrengen in het gesprek, maar hoe doe je dat dan?

Ik zal twee voorbeeldjes geven van hoe een vrouw vanuit die zones in het diagram zou kunnen reageren op iets wat een man zegt:

Hij: Ik kom net terug van fitness, ben helemaal bezweet.

Zusje reactie: Oh fitness, veel te houterig voor mij. Doe mij maar pilates.

Friendzone reactie: Oh lekker, kilootjes d’r af, goed bezig hoor!

Prikkelende reactie: Zo, ga je nou in Popeye the Sailorman veranderen?

Droomvrouw reactie: De mate waarin een man spieren kan kweken, zegt wat over z’n karakter.

Te makkelijk type: Zo, dan kun jij vast wel een sportmassage gebruiken, denk ik?

Hij: Ik weet echt niet wat ik vanavond moet eten

Zusje reactie: Ik weet het ook niet

Friendzone reactie: Oh! hier een linkje naar een lasagne gerecht, echt vet lekker!

Prikkelende reactie: Nou, dan eet je een keer wat gezonds. Goed voor het buikje.

Droomvrouw reactie: Als we samen gaan koken kunnen we het extra lekker maken.

Te makkelijk type: Mannen die koken winden me op.

In het begin moet je hier even mee oefenen. Er is ook niks mis mee als je van tevoren wat dingen bedenkt, zolang het maar spontaan over komt.

En onthoud: blijf in die sweetspot zitten. Je wil niet in die zone terechtkomen dat je alleen maar iemand bent waarmee hij wel eens grappig/ondeugend app contact heeft, maar ook niet op het punt dat jij alle registers opentrekt.

In alle gevallen: blijf het aanvoelen. Dat hangt in de eerste plaats af van zijn reactie, maar ook of hij al meerdere relaties heeft gehad, hoe het verdere contact tussen jullie is en hoe hij zich opstelt.

Doe je het goed, dan ga je merken dat hij signalen afgeeft dat hij je leuk vindt. Alle deze signalen deel ik hier met je:

3. Wees een uitdaging

Ik kreeg laatst deze vraag:

“Ik vind hem leuk en het contact voelt goed met hem. Ik heb geen zin om hard to get te spelen. Het liefst maak ik gewoon gelijk duidelijk wat ik voor hem voel.”

Ik begrijp je 100% Waarom zou je het hem moeilijk maken? Mannen houden toch van duidelijkheid? Dan geef je hem toch gewoon die zekerheid?

Maar zo simpel is het helaas niet.

Mannen zijn, in al hun primitieve glorie, jagers. En omdat ze dus ook een jagersinstinct hebben, is het proces van het veroveren heel belangrijk voor ze.

Maar je moet niet té beschikbaar zijn.

Het gaat niet lukken als je van jezelf een kant-en-klare prooi maakt. Houd de spanning erin. Dat is vooral waar het om draait bij het jagen.

Iets vangen is voor een man veel leuker als hij er moeite voor heeft moeten doen. Het geeft hem het gevoel dat hij het verdiend heeft.

Om je op weg te helpen heb ik een klein overzichtje van wat je wel en niet moet doen om het uitdagend te maken.

Geen uitdaging

 • Open en eerlijk zijn
 • Alles over jezelf vertellen
 • Snel ja zeggen op een date
 • De neiging hebben om het steeds met hem eens te zijn
 • Snel onder de indruk zijn van prestaties, bezittingen of vaardigheden
 • Op elk moment van de dag beschikbaar zijn

Wel uitdaging

 • Uitdagen om zaken te ontdekken, dingen bewust in het midden laten
 • Voorwaarden stellen om antwoord te geven
 • Kieskeurig zijn over wat jullie gaan doen
 • Af en toe keihard zeggen dat hij onzin uitkraamt
 • Niet negatief doen, maar soms wel een sceptische houding aannemen
 • Neem ook een keer niet op. Laat soms een paar uurtjes of een dag tussen het contact

4. Laat hem je helpen

Naast het o zo leuke jagersinstinct hebben mannen nog een ander evolutionair ingebakken ding, dat als het niet geactiveerd wordt ervoor kan zorgen dat hij je gaat negeren:

Hij wil jou kunnen helpen. 

Voor de grap zou je eens het volgende experiment moeten doen:

Ga buiten op straat lopen en zeg tegen elke man die je tegenkomt dat je iets moois voor hem hebt en dat het helemaal gratis is.

Ik garandeer je dat minstens 80% hard door zal lopen.

Maar….als je ze aanhoudt met: Kunt u mij alstublieft helpen met iets? – dan zal minstens 90% voor je stoppen. Al helemaal als je er grote ogen bij opzet.

Ik zeg niet dat je totaal hulpeloos en afhankelijk moet worden, maar mannen willen nou eenmaal graag een rol vervullen als provider.

Dus hoe geef je hem het gevoel nodig te zijn zonder daarbij je eigen integriteit te schaden?

Vraag soms gewoon wat hulp of advies.

 • Weet jij hoe een droger werkt?
 • Ik ga van het weekend behangen, maar ik heb totaal geen idee hoe dat met zo’n bloemetjespatroon werkt. Heb jij daar ervaring mee?
 • Kun jij heel even mijn tas vasthouden?
 • Weet jij wat ik kan bestellen wat lekker is om te drinken?
 • Hoe wordt dat nou gemaakt, champignonsoep?
 • Kun jij met me mee naar huis lopen? Het is zo donker
 • Ik voelde me niet zo prettig en ik wilde graag even met je praten, jij weet dingen altijd goed onder woorden te brengen

Zelfs als hij je best lang genegeerd heeft, kunnen dit soort vragen mannen nogal triggeren om weer contact op te nemen.

5. Geef hem de tijd

Waarschijnlijk herken je het wel: je bent helemaal weg van een man, je gedachten zijn voornamelijk bij hem, steeds vaker spreken jullie af, maar opeens laat hij niks meer van zich horen

Naarmate het contact toeneemt bel je en app je elkaar vaker. Voor je het weet zitten jullie al snel een paar uur per dag met elkaar aan de telefoon.

Ook afspreken gebeurt vaker. Eerst alleen in het weekend, daarna ook doordeweeks. Misschien blijven jullie ook bij elkaar overnachten.

Als vanzelfsprekend vindt jij dit prettig. Jij wilt natuurlijk alleen maar dat de band toeneemt.

Maar voor de man kan er een moment komen dat hij opeens afkoelt.

Als jij zoiets nu meemaakt met een man, komt dat waarschijnlijk omdat hij zich beklemd voelt in dit steeds groter wordende contact tussen jullie.

Dit betekent niet dat hij slecht is of egoïstisch, maar mannen hebben behoefte aan vrijheid en autonomie.

Een soort neiging, of misschien wel een tic om het gevoel van dingen “zelf bepalen” weer te ervaren.

Vaak zie je het al bij kinderen. Een groep meisjes blijft veel meer bij elkaar plakken en zijn veel gezelliger. Jongens maken zich vrij snel los van de groep, met of zonder maatje, om hun eigen ding te doen.

De neiging om zich te binden zit er bij mannen van nature veel minder in.

Dus voor jou geldt: Geef hem gewoon wat meer tijd. Laat ook wel eens een gelegenheid om hem te zien even schieten. Hoe je het ook wendt of keert: hij is langer zonder jou geweest dan met jou en mannen komen nou eenmaal wat slechter in de groove dan vrouwen.

Als hij aangeeft andere dingen te moeten doen, wordt dan vooral niet boos. Ga ook geen eisen stellen als het gaat om hoe vaak jullie afspreken of contact hebben.

Al dit soort dingen zal hij opvatten als controlerend en dominerend gedrag van jouw kant. Dat brengt een gevoel van ‘moeten’ in de omgang.

En zeg nou zelf: spreken jullie af omdat jullie met elkaar moeten afspreken of omdat jullie met elkaar willen afspreken? Zodra het een verplichting wordt, is de oprechtheid verdwenen.

Zoals ik bij reden 1 al zei: Hoe harder je het zand vastknijpt, hoe sneller het weg zal stromen.

Zo word jij zijn droomvrouw!

Je weet nu dat jouw gedragspatronen ervoor zorgen dat hij je negeert.

Er zijn ook gedragspatronen die het contact juist vergroten.

Als jij weet wat je moet doen, dan kan je ervoor zorgen dat hij als een blok voor je valt. Sterker nog: hij zal je nooit meer laten gaan!

Hoe zit zit, vertel ik je in de 3 schakels. Als jij weet hoe je die 3 schakels moet bedienen, valt hij als een blok voor je en laat hij je nooit meer gaan!

Klik snel op de downloadknop. Veel succes!

 

ebook Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Liefs,
Mathijs Dingjan

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Over de auteur

Mathijs Dingjan

Mathijs Dingjan is hoofdcoach bij MannenBrein. Al 7 jaar coacht hij vrouwen om meer geluk in de liefde te vinden. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je je liefdesleven een flinke boost geeft.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Schrijf een reactie

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)