Hoe weet je of hij je leuk vindt? 17 Subtiele signalen – Test

Hoe weet je of hij je leuk vindt

Je kent hem al een tijdje of date zelfs met hem. Maar je twijfelt toch hoe het nu zit. Kortom: hoe weet je of hij je leuk vindt?

Deze vraag krijg ik als datingcoach bijna dagelijks. En in dit artikel leg ik je haarfijn uit hoe je erachter komt of hij je leuk vindt. Aan de hand van 17 soms subtiele maar duidelijke signalen.

Zodat jij niet langer hoeft te twijfelen, maar zekerheid hebt over wat hij van je vindt!

Inhoud van dit artikel:Meer...

Vindt hij me leuk? Het allerbelangrijkste signaal

Het allerbelangrijkste signaal of hij je leuk vindt is: zit er vooruitgang in jullie contact?

Als hij je niet echt leuk vindt, dan maakt het hem niet uit wat de huidige situatie is. Hij vindt het wel prima zo.

Maar als hij je wél echt leuk vindt en meer wil, dan zal hij proberen vooruitgang te willen boeken richting een relatie. Jou vaker zien, een sterkere connectie te bouwen samen en je voorstellen aan mensen die voor hem belangrijk zijn bijvoorbeeld.

In de volgende video leg ik je exact uit hoe dit werkt en hoe je vooruitgang kunt herkennen:

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je 31 kant-en-klare berichtjes krijgt om definitief zijn hart te veroveren? Ontdek deze 31 berichtjes en 'de 3 schakels in het mannenbrein' hier: Download de 31 berichtjes

De relatie-piramide: De 4 niveaus van leuk vinden

Om te begrijpen of hij je leuk vindt, heb ik de relatie-piramide ontwikkeld.

Er zijn namelijk verschillende niveaus van ‘leuk vinden’.

  • Hij voelt zich fysiek tot je aangetrokken
  • Hij heeft veel plezier met je
  • Hij bewondert je en ziet wat een fantastisch mens je bent
  • Hij voelt een diepe emotionele connectie met je

In het begin van jullie contact zijn de eerste twee het belangrijkst. Die noemen we fysieke aantrekkingskracht en oppervlakte connectie.

Dat zorgt voor de interesse om jou verder te leren kennen. Hij vindt je op dit niveau misschien wel al leuk, maar dat is vooral oppervlakkig en seksueel.

Heel snel wil je de volgende twee ingrediënten ontwikkelen. Je wilt dat hij jou bewondert en jou als waardevol ziet. Iemand waar hij soms tegenop kan kijken. Dit noemen we diepe aantrekkingskracht.

Daarnaast gaan jullie gesprekken dieper en begrijpen jullie elkaar op een dieper niveau. Je voelt elkaar aan en hebt dezelfde waarden. Dit noemen we een diepe connectie.

Nu verschilt het per persoon hoe snel iemand verliefd wordt. Maar alle vier deze ingrediënten zijn belangrijk om iemand zo ver te krijgen dat hij je leuk vindt. Alleen de mate waarin verschilt van persoon tot persoon.

Wel kan je je nu afvragen:

Is er vooruitgang op alle vier vlakken? Investeert hij in alle vier vlakken?

Zo niet, dan is de kans groot dat hij je nog niet serieus leuk vindt.

Vooral als iemand je alleen voor de seks wil herken je dat doordat hij de diepe ingrediënten vermijdt.

Hoe weet je of hij je leuk vindt? Dit zijn de 17 signalen

Er zijn weinig dingen zo ongemakkelijk als het niet kunnen lezen van iemands gedrag.

En sommige mannen zijn ook zo enorm ambigu en passief…

Als jullie nog niet zover zijn, vraag je je misschien af waarom hij niet gewoon een move maakt. En als jullie al daten, vraag je je misschien af of hij je alleen ziet voor de lol, of als meer dan dat. Voelt hij echt wat voor je of vindt hij je gewoon leuk voor de seks?

Dit zijn de signalen of hij je leuk vindt:

1. Hij vertoont overduidelijk gedrag

Als een man je echt heel leuk vindt – en hij is een sociaal en open persoon – dan is het vaak al snel duidelijk. In dat geval zul je meestal de volgende overduidelijke signalen van hem krijgen.

let op: deze signalen zijn vooral aan het begin van jullie contact. Later behandelen we ook signalen dat hij je leuk vindt verderop in het datingproces.

  • Hij vraagt je nummer;
  • Hij probeert 1-op-1 met je af te spreken;
  • Hij vraagt of je een relatie hebt;
  • Hij doet erg zijn best om indruk op je te maken;
  • Hij flirt duidelijk met je door veel naar je te lachen en mee te gaan in alles wat je zegt;
  • Hij plaagt

Deze signalen herken je vast wel. En je zou dit artikel waarschijnlijk niet lezen als hij al deze dingen zo duidelijk vertoonde.

Maar het wordt lastiger als het ergens tussenin zit. De twijfelgevallen maken het namelijk moeilijk. Bijvoorbeeld als hij wel je Facebook vroeg, maar hij vervolgens geen moeite doet om af te spreken.

Of hij geeft je veel aandacht maar je vermoedt dat dit alleen maar komt doordat jullie samen studeren of collega’s zijn.

Bij twijfelgevallen gaat het erom dat je een combinatie ziet van deze tekenen. Probeer dus niet specifiek één ding aan hem te ontdekken. (“Ha, hij plaagde me dus hij vindt me leuk!”) Probeer in plaats daarvan goed te kijken of je meerdere indicaties hebt.

Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Ontdek hier of hij met je flirt:

2. Hij is anders naar jou toe

Een belangrijk signaal dat hij je leuk vindt is dat hij ander gedrag vertoont bij jou dan bij anderen.

Wat bedoel ik nou precies met ‘anders’? Dat kan eigenlijk alles zijn wat afwijkt van zijn normale gedrag.

Kijk eens goed naar hoe hij met anderen omgaat. Praat hij net zoveel, of juist meer/minder? Sommige mannen worden veel extraverter wanneer ze met iemand praten waartoe ze zijn aangetrokken. En andere mannen juist veel introverter.

Dit is een van de belangrijkste manieren om erachter te komen of hij je leuk vindt. Verder kun jij kijken naar zijn lichaamstaal, want dat kan hem verraden! Is hij net zo fysiek en ‘aanrakerig’? Of juist meer/minder? Ziet hij er relaxter uit, of juist nerveuzer?

Als een man jou überhaupt individueel aandacht geeft is de kans bijzonder groot dat hij meer in je ziet dan alleen vriendschap… Want anders gaat hij wel met mannelijke vrienden hangen.

De enige uitzondering hierop is wanneer hij iets van je wil of van je nodig heeft. Als hij bijvoorbeeld je collega is en je hebt beloofd om hem een keer te introduceren aan een belangrijke kennis van je, dan kan dat natuurlijk de reden zijn dat hij je meer aandacht geeft.

3. Hij is zichtbaar ongemakkelijk

Veel mannen – ook de hele sociale – worden ongemakkelijker wanneer ze met iemand praten die ze écht leuk vinden. Ze klappen dicht of gaan vreemde dingen zeggen. Let hier ook zeker op!

Wanneer de gesprekken met hem stroever gaan dan met anderen, dan betekent dat dus zeker niet dat hij je oninteressant vindt. Integendeel!

Sommige mannen ‘vergeten’ gewoon hoe ze op een leuke en soepele manier met iemand moeten praten wanneer ze diegene leuk vinden.

Mocht het je opvallen dat dit alleen gebeurt als hij met jou praat, dan is dit een heel sterk teken dat hij je leuk vindt.

4. Hij schiet in de interview modus

Wanneer ik mannen coach is er eigenlijk altijd één standaard probleem waar ik ze mee moet helpen om ervoor te zorgen dat ze haar niet ‘wegjagen’.

Veel mannen vallen namelijk in een soort patroon dat tegen hen werkt.

Terwijl ze in normale gesprekken gewoon heel leuk kunnen zijn, verpesten ze het in gesprekken met vrouwen die ze leuk vinden. Dit komt voor jou over als ongemakkelijk.

Het probleem waar ik het over heb is de zogenaamde ‘interview modus’. Als een man jou leuk vindt en hij kent je nog niet zo goed, dan springt hij direct in deze modus als hij met je praat.

Dit betekent dat hij veel vragen stelt en probeert het gesprek gaande te houden, ook al wordt er weinig interessants gezegd.

Is het je wel eens opgevallen dat praten met een goede vriendin heel soepel gaat? Je denkt niet eens na over wat je allemaal zegt?

De interview modus is het tegenovergestelde. Hij doet dan enorm zijn best om het juiste te zeggen en geen fouten te maken, dat het juist heel saai en stroef wordt.

Vragen als “Wat doe je voor werk?”, “Met wie ben je hier”, en de beruchte “Kom je hier vaker?” zijn allemaal standaard voorbeelden van interview vragen.

Zodra hij hier dus in schiet, weet je dat hij zo goed mogelijk over wil komen en geen verkeerde dingen probeert te zeggen.

5. Hij verandert zijn lichaamstaal bij jou

Iets anders waar ik mannen altijd op moet coachen is hun lichaamstaal. Zodra ze een vrouw leuk vinden, kunnen ze haar namelijk erg ongemakkelijk maken met hun lichaamstaal.

Een van de belangrijkste dingen is dat hij naar je toe leunt. Dit is vooral van toepassing tijdens het uitgaan.

Iedere keer dat hij iets zegt, leunt hij weer helemaal naar je toe. Hij doet daarmee enorm veel moeite om jou te laten horen wat hij zegt in plaats van dat hij lekker rechtop op zijn plek blijft staan.

Wanneer de muziek enorm hard staat en het de enige manier is om elkaar te verstaan, is dit natuurlijk een ander verhaal. Maar in de overige gevallen kun je ‘inleunen’ absoluut zien als een teken van zijn interesse!

Bekijk deze video om 7 lichaamstaal signalen te ontdekken die aangeven dat hij je leuk vindt:

Er zijn echter nog veel meer lichaamstaal signalen die je kunnen helpen.

Bekijk daarvoor dit aparte artikel:

6. Hij kijkt veel naar je

Een andere vorm van lichaamstaal dat verraadt dat hij je leuk vindt, is wanneer hij veel naar je kijkt. Dit teken ken je waarschijnlijk maar al te goed: mensen die elkaar leuk vinden proberen constant oogcontact met elkaar te krijgen.

Maar het is subtieler dan dat.

Zelfs wanneer hij niet bewust doorheeft dat hij je leuk vindt, zal hij vaker naar je kijken als hij ook maar een beetje tot je aangetrokken is.

Als je in een groep bent, let er dan heel goed op of zijn ogen af en toe naar jou schieten. Het kan om korte momenten gaan waarbij hij snel met zijn ogen langs je heen gaat.

Weer is de gouden regel: kijk hoe hij zich bij anderen gedraagt en vergelijk dat met hoe hij zich bij jou gedraagt. Kijkt hij meer naar jou dan naar de rest van de groep?

Als hij steeds ook maar nét wat meer naar jou kijkt, dan is dat wederom een erg sterk teken: er is in ieder geval íets van aantrekkingskracht bij hem opgewekt.

7. Hij speelt hard to get

Vrouwen zijn niet de enigen die wel eens proberen om zichzelf wat moeilijker gewonnen te geven. Ook mannen spelen hard-to-get spelletjes om de interesse te wekken van degene die ze leuk vinden.

Daarom kan het soms voorkomen dat hij je negeert of cool probeert te doen, juist omdat hij je leuk vindt. Dit voelt heel tegenstrijdig aan, maar in de praktijk zie je het vaak genoeg gebeuren.

Hij denkt misschien dat het werkt op jou, door je het gevoel te geven dat hij de ‘prijs’ is. Maar het kan ook komen doordat hij het gewoon spannend vindt om met je te komen praten.

Vergeet niet dat mannen het allemaal vaak net zo spannend vinden als jij (of spannender)!

Hoe jij zelf slim hard-to-get kan spelen om een man verliefd op je te maken, leer je in dit artikel:

8. Hij wordt jaloers als je over andere mannen praat

Praat eens over andere mannen. Vertel hem over iets kleins wat je leuk vindt aan mannen dat hij niet heeft, bijvoorbeeld dat je mannen met een baard wel leuk vindt (terwijl hij geen baard heeft) of andersom.

Dit is een truc die je voorzichtig uit moet voeren. Je wilt hem natuurlijk niet wegjagen door hem te laten denken dat je nooit op hem zou vallen!

Zodra je dit subtiel hebt gezegd, let dan vervolgens op zijn reactie.

Begint hij jaloerse trekjes te vertonen? Of laat het hem koud? Praat hij die andere mannen naar beneden en begint hij zichzelf te bewijzen?

Zo ja, dan is dat een heel duidelijk teken dat hij wil dat je hem leuk vindt. En dat betekent dat er een grote kans is dat hij jou ook interessant vindt.

9. Hij vult alle stiltes snel op

Weet je nog dat mannen vaak in de interview modus schieten wanneer ze aangetrokken zijn tot iemand? De kern van dat gedrag is dat hij bang is dat het gesprek stil valt.

Hij wil koste wat kost dat het gesprek blijft lopen!

Dit kun je zelf uittesten door het gesprek een keer expres stil te laten vallen. Houd gewoon eens voor een korte tijd je mond en kijk hem aan. Leg de druk op hem.

Doet hij zijn uiterste best om het gesprek gaande te houden? Of kijkt hij weg en doet het hem weinig?

Als hij heel gretig het gesprek weer oppakt en probeert het gaande te houden, dan weet je dat er interesse is.

Let wel op: als je teveel druk op hem hebt gelegd, kan het zijn dat hij zichzelf excuseert en het gesprek uitvlucht – juist omdat hij het niet wil verpesten. Dit is dan niet meteen een teken dat hij niet geïnteresseerd is in je.

Heb jij zelf soms moeite om het gesprek gaande te houden en raak je daarom steeds die leuke mannen op je dates kwijt? Bekijk dan even dit artikel:

10. Hij is ‘toevallig’ op dezelfde plek als jij

Een belangrijke ‘tactiek’ van veel vrouwen is om naar de feestjes te gaan waar hun crush ook heen gaat; om er altijd voor te zorgen dat er een kans is voor hem om haar te benaderen.

Dit is waar ik mannen op coach: als ze veel moeite doet om in jouw buurt te zijn, dan weet je dat ze aangesproken wil worden!

Dit kun je ook omdraaien.

Geef hem de kans om jou op te zoeken. Zorg ervoor dat hij het weet als je naar een bepaald feestje of event gaat. Laat het hem subtiel weten waar je bent als je uitgaat.

Zo kun je hem passief aanmoedigen om daar ook te verschijnen.

Als hij structureel de moeite doet om op feestjes of evenementen op te komen dagen waar jij heen gaat, dan weet je dat je beet hebt.

11. Hij gedraagt zich anders op WhatsApp

In deze video vertel ik je 5 signalen op WhatsApp die verraden dat hij je leuk vindt:

Voor nog 9 signalen die je vertellen hoe leuk hij je vindt via WhatsApp, zie dit artikel:

12. Hij reageert snel op je berichtjes

In de mediarijke wereld van tegenwoordig gaat een groot deel van onze communicatie via app-berichtjes. Als jullie al contact hebben op zo’n manier, dan is het belangrijk om te kijken op welke manier hij daarop met je praat.

Duurt het bijvoorbeeld heel lang voor hij iets terugstuurt? Of reageert hij niet?

Dan is dat een grote rode vlag.

Geeft hij helemaal geen reactie op een bericht van je? Dan is hij waarschijnlijk helaas niet geïnteresseerd.

Bedenk wel dat mensen hierin verschillen. De ene persoon zit de hele dag op zijn of haar mobiele telefoon terwijl de ander amper bereikbaar is.

Maar één ding is duidelijk: een man die je ziet zitten zal contact met je houden.

Doet hij dat niet? Dan kan je beter verder kijken.

Voor meer redenen waarom hij niet reageert en hoe je zorgt dat hij wel weer hyperactief naar zijn telefoon grijpt, zie dit artikel:

13. Hij voegt de daad bij het woord

Zegt hij dat hij het leuk vindt om met je af te spreken, maar stelt hij nooit een datum voor? Of zegt hij dat hij graag met je praat, maar stuurt hij je nooit een berichtje?

Dan moet er een alarmbel bij je afgaan.

Beoordeel hem niet op wat hij zegt maar op wat hij doet. Mannen zijn hierin net als alle andere mensen: ze willen beleefd zijn en niet dat jij een rotgevoel aan ze overhoudt.

Dus geloof niet meteen alles wat hij zegt, maar kijk ook of hij er echt werk van maakt.

Meer tips hoe je hem weer gek op je krijgt vind je hier:

14. Hij is stiekem onzeker, maar laat het niet blijken

Stel hij vindt je inderdaad leuk. Waarom is hij dan niet gewoon duidelijk? Waarom maakt hij niet meteen een move of zegt hij niet gewoon dat hij geïnteresseerd is in je?

Om dit beter te begrijpen geef ik je een kijkje in wat er in zijn hoofd omgaat.

Er wordt vaak nog steeds verwacht dat de man de eerste stap zet. En je hebt waarschijnlijk het gevoel dat hij dat prima kan. Hij lijkt immers zo zelfverzekerd.

De waarheid is heel anders. Om op jou af te stappen moet hij zich kwetsbaar opstellen en riskeert hij afwijzing. Hij heeft al vaak genoeg afwijzingen meegemaakt en hoe stoer ze er ook over doen, voor de meeste mannen geeft dat iedere keer weer een grote deuk in het zelfvertrouwen.

Als hij het ‘verpest’ bij een meisje, dan voelt hij zich een enorme idioot. Hij heeft dan immers verkeerd ingeschat dat zij hem ook wel leuk zou vinden.

Jij hebt wellicht het gevoel dat hij niets te verliezen heeft als hij open naar je is en duidelijk maakt dat hij je leuk vindt. Maar voor hem is het een enorme gok om zijn gevoelens bloot te geven.

Hij weet immers nog niet of jij hem ook leuk vindt… Daarom heeft hij duidelijkheid nodig dat jij geïnteresseerd bent. Hij accepteert geen subtiliteit en kleine hints hier, het moet heel duidelijk zijn.

Daarom is het belangrijk om zelf ook niet ambigu te zijn in jouw signalen naar hem. Als jij jouw kant op orde hebt en jij de signalen naar hem goed geeft, dan geef je hem de kans om ook meer signalen naar jou te gaan geven.

Bekijk deze twee artikelen voor tips hoe je hem subtiel laat merken dat je hem leuk vindt:

15. Hij neemt initiatief

Wanneer jullie inmiddels al wat verder zijn en al eens met elkaar hebben afgesproken, gezoend en misschien wel meer, dan kan het alsnog voorkomen dat je niet zeker weet of hij je nou écht leuk vindt.

Soms vinden mannen het alleen leuk voor even, maar zien ze de interactie niet als meer dan dat. Hoe weet je dan of hij je echt leuk vindt voor wie je bent, en niet alleen als verzetje?

Hiervoor geldt weer dat je vooral moet kijken naar zijn acties. Wat hij zegt is lang niet zo belangrijk als wat hij daadwerkelijk doet. Het gaat erom of hij de daad bij het woord voegt.

Wees hierbij eerlijk naar jezelf. Als hij nooit initiatief neemt en jij steeds initiatief moet nemen, dan is de kans groot dat hij er niet zo serieus in staat als jij.

Het is dan voor jezelf het beste om een tijdje afstand te nemen en te kijken of hij het initiatief oppakt. Zo niet, dan weet je dat je beter verder kunt gaan.

Meer informatie hierover vind je hier:

16. Hij loopt voorop in jullie contact

Vaak geef ik vrouwen het advies dat ze het best assertief kunnen zijn om zelf zoveel mogelijk resultaat te krijgen. In dit geval geef ik echter het tegenovergestelde advies. Als je op zoek bent naar liefde, wees dan een beetje passief.

Dit klinkt tegenstrijdig, maar dat is het niet.

Tijdens de versierfase mag je hem best een beetje helpen. Maar tijdens de datefase moet hij de motor zijn achter jullie interacties. Zo weet je altijd dat hij je echt leuk vindt en je niet ziet als makkelijk verzetje. Help hem in het begin op weg, maar wacht daarna rustig af tot hij de leiding neemt.

Dit betekent niet dat je nooit mag voorstellen om eens af te spreken. Maar wanneer je op zoek bent naar liefde, wees dan zelf niet degene die het allemaal vooruit pusht. Dan kun je achteraf teleurgesteld raken.

Als hij niet eens de moeite neemt om te proberen af te spreken met je, ben je waarschijnlijk beter af om gewoon op zoek te gaan naar de volgende.

Meer informatie over hoe je een sterke emotionele aantrekkingskracht met hem creëert lees je hier:

7 Tips om zeer sterke emotionele aantrekkingskracht te creëren

17. Hij vertoont interesse in meer dan alleen seks

Wanneer is het overduidelijk dat hij alleen met je naar bed wil gaan, maar verder niet serieus is over jullie interacties? De volgende situaties moeten alarmbellen doen afgaan:

Dit hoeft niet per se erg te zijn als je zelf ook alleen op zoek bent naar iets oppervlakkigs. Maar als je echte liefde zoekt, dan kun je beter verder kijken.

Heb je het idee dat het wel eens alleen om de seks kan gaan? Bekijk dan deze video hoe je dat omdraait:

Hoe je ervoor zorgt dat hij je leuk gaat vinden

Nu weet je hoe je test of hij je leuk vindt of niet.

Wist je echter dat je veel meer invloed hebt op of hij je leuk vindt dan je ooit zou denken?

Er zijn namelijk 3 schakels in zijn mannenbrein waar hij zich niet van bewust is, die ervoor zorgen dat hij helemaal gek op je wordt…

En deze 3 schakels kan je op een slimme subtiele manier gebruiken om dat voor elkaar te krijgen.

Om je verder te helpen heb ik ze uitgebreid beschreven in een rapport. En je kan het hieronder gratis downloaden.

ebook Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Liefs,
Mathijs Dingjan

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Over de auteur

Mathijs Dingjan

Mathijs Dingjan is hoofdcoach bij MannenBrein. Al 7 jaar coacht hij vrouwen om meer geluk in de liefde te vinden. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je je liefdesleven een flinke boost geeft.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Schrijf een reactie

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)