Signalen dat hij je bedriegt: 15 Manieren om hem te doorzien

Denk je dat je man je ontrouw is? Gebruik deze signalen om te herkennen of hij je bedriegt, oneerlijk is of emotioneel vreemdgaat.

Inhoud van dit artikel:Meer...

Of hij je nu echt bedriegt of niet, je relatie en vertrouwen staan op wankelen. Daarom wil je ervoor zorgen dat ze weer zo krachtig en liefdevol wordt als vroeger. Aan het einde van dit artikel ontdek je hoe je dat kan bereiken.

Wat betekent ontrouw of emotioneel bedrog?

Vreemdgaan betekent emotioneel of fysiek ontrouw zijn aan je partner met wie je in een monogame relatie zit. Omdat elke relatie anders is, neemt bedrog verschillende vormen aan. Voor het ene koppel is flirten met een ander toegestaan, terwijl voor het andere stel porno kijken al als een vorm van ontrouw wordt gezien. Dus wat geldt als ontrouw verschilt per relatie.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je 31 kant-en-klare berichtjes krijgt om definitief zijn hart te veroveren? Ontdek deze 31 berichtjes en 'de 3 schakels in het mannenbrein' hier: Download de 31 berichtjes

Zijn mannen vaker ontrouw dan vrouwen?

Volgens onderzoek is het inderdaad waar dat mannen vaker overspel plegen dan vrouwen. Tijdens een onderzoek in 2019 gaf 20% van de mannen toe al eens seks te hebben gehad met iemand die niet hun vaste partner was. Bij de vrouwen was dit 13%. Verder bleek ook dat vrouwen minder snel overspel plegen als ze ouder worden (9%), terwijl bij oudere mannen het percentage steeg naar 25%.

Benieuwd naar de 5 hoofdsignalen van bedrog bij mannen? Die ontdek je in deze video.

Waarom gaan mannen vreemd?

De grootste redenen waarom een man vreemdgaat zijn woede, een laag zelfbeeld, een gebrek aan affectie, verminderde toewijding tot de partner, gebrek aan afwisseling, verwaarlozing, seksuele aantrekkingskracht tot iemand anders en relatie- of levensproblemen. Hoewel dit de vaakst voorkomende redenen zijn, betekent dat niet dat bedrog in deze situaties gerechtvaardigd is. Er is nooit een goede reden om je partner te bedriegen.

15 Signalen dat hij je bedriegt

Allereerst, iets heel belangrijks. Als er tekens zijn dat hij zich schuldig maakt aan bedrog, dan betekent dat niet dat je dit ook direct wil aannemen. Ga voordat je hem ergens van verwijt altijd een gesprek aan.

1. Hij communiceert minder goed

Praten jullie plots minder of ontwijkt hij bepaalde onderwerpen?

Dan kan dat een slecht teken zijn.

Verandering in communicatie kan wijzen op verschillende problemen in jullie relatie, onder andere ontrouw.

Ook als hij duidelijk ongeïnteresseerd is als jullie praten (geen oogcontact, op zijn telefoon zitten …) wil je waakzaam zijn. Een ander voorbeeld van slechtere communicatie is als hij opeens enkel nog maar appt in plaats van af en toe te bellen.

Als je dit signaal van ontrouw opmerkt, wil je op je gevoel vertrouwen en een open gesprek aangaan over wat je opmerkt.

2. Hij toont minder interesse in je

En dan niet alleen door slechter naar je te luisteren.

Lijkt hij plots amper nog geïnteresseerd in wat er in jouw leven gaande is en hoe jij je voelt? Dan is dat een sterk teken van (emotioneel) bedrog.

Hij vraagt niet meer hoe je dag was, vergeet plots belangrijke momenten in je leven of heeft schijnbaar geen zin meer om samen iets te doen. Hoe het zich ook uit; je voelt dat hij met zijn hoofd amper nog bij jou is.

3. Hij heeft zijn routines veranderd

Merk je dit signaal bij je partner en is er geen verklaring voor? Dan is dat helaas een van de sterkste signalen van een affaire.

Als zijn dagelijkse gewoonten zonder goede reden plots veranderen, kan dat wijzen op een affaire of ontrouw.

Misschien werkt hij plots twee uur langer terwijl zijn functie niet veranderd is. Misschien draagt hij z’n telefoon steeds bij zich terwijl die vroeger gewoon op het aanrecht lag. En als je hem erop aanspreekt ontwijkt hij je of geeft een vaag excuus.

4. Hij verzorgt zichzelf beter

Misschien wil hij wat meer indruk op je maken (hopelijk), maar zo niet, dan is dit gedrag flink zorgwekkend.

Een man die zich plots beter verzorgt en meer op zijn kleding let, wil mogelijk indruk maken op een ander.

Plots sport hij meer en ziet er steeds piekfijn uit. En heeft ‘ie nu alweer een nieuw geurtje gekocht? Natuurlijk kan dit een onschuldige reden hebben, zoals gezonder willen leven en indruk op jou willen maken. Maar het kan er ook op wijzen dat hij verliefd is op een ander.

5. Hij is meer kritisch op je

De laatste tijd heeft hij steeds meer commentaar op wat je draagt, zegt of je gewoontes.

Kan je plots amper nog wat goed doen in zijn ogen? Bekritiseren kan een manier zijn om zich beter te voelen over zijn misstap.

Zijn eigen schuldgevoel is de oorzaak, niet jij. Jou onderuithalen is een vorm van zelfverdediging. Want als de aandacht steeds op jou en je ‘fouten’ gericht is, let niemand op hem.

Natuurlijk kan ook stress of andere problemen dit gedrag veroorzaken. In dit geval is hij zich waarschijnlijk niet bewust van zijn kwetsend gedrag en wil je hem hierop wijzen.

6. Hij gedraagt zich afstandelijk

En dit op verschillende manieren.

Hij houdt je hand niet meer vast als jullie door de straten kuieren, hij geeft je geen zoen meer als hij naar z’n werk vertrekt of hij sluit zich emotioneel af.

Een man die plots zowel fysiek als emotioneel afstandelijker doet als voorheen, pleegt misschien overspel.

Mogelijk deelt hij die dingen nu met een ander en heeft daarom geen behoefte meer om dat met jou te doen. Door verminderde affectie schept hij zo een emotionele leegte tussen jullie.

7. Hij vraagt je niet zo vaak uit

Nogmaals: dit signaal alleen is geen reden om ervan uit te gaan dat je partner ontrouw is.

Je wil er dus op letten of dit teken voorkomt samen met andere.

Als iemand ontrouw is, spenderen ze minder tijd met hun partner uit schuldgevoel en om meer ruimte te hebben voor de nieuwe persoon.

Tijdens een date verwacht je namelijk zijn onbegrensde aandacht, maar die geeft hij nu liever aan iemand anders.

8. Hij is geheimzinniger geworden

Was hij vroeger een open boek, maar weet je nu amper waar hij is of wat er in hem omgaat?

Geheimzinnig gedrag kan een manier zijn om een dubbelleven te kunnen leiden en te vermijden dat jij het overspel ontdekt.

Voorbeelden zijn het verstoppen van zijn telefoon, vaag zijn over waar en met wie hij is of ronduit liegen.

9. Hij is moeilijker te bereiken

Als je hem belt, wijst hij je gesprek bijna meteen af en ook op je appjes reageert hij pas uren later. Herkenbaar?

Als hij lastiger te bereiken is, kan dat betekenen dat hij net bij z’n minnares is of afstand tussen hem en jou wil houden.

Natuurlijk kunnen er ook tal van andere redenen aan de oorzaak van dit gedrag liggen. Denk aan grote werkdruk of persoonlijke problemen.

10. Hij vertelt niet graag over zijn dag

Want als hij de hele dag bij z’n nieuwe lover was, dan wil hij dat natuurlijk niet aan je neus hangen.

Als je man een affaire heeft of je bedrogen heeft zal hij geen details over zijn dag willen delen uit angst dat je hem betrapt op een leugen.

Vergeet ook hier niet dat een man ook door iets anders emotioneel onbereikbaar kan worden. Misschien had hij een gigantische rotdag en wil hij er liever niet meer aan denken.

11. Hij houdt je weg bij zijn digitale devices

Het is één van de grootste clichés over bedriegende partners:

Als hij z’n telefoon en/of laptop plots verstopt of het paswoord verandert, is dat een typisch signaal dat hij je bedriegt.

Zijn telefoon is immers het hoofdcommunicatiemiddel met de ander. Door hem te verbergen of het paswoord te veranderen wil hij vermijden dat jij hem kan controleren.

12. Hij gedraagt zich anders omtrent seks

Heeft hij plots amper nog zin in seks of zijn z’n voorkeuren veranderd?

Als je merkt dat je partner zich anders gedraagt in bed of meer/minder seks wil, is dat een mogelijk teken van bedrog.

Ja, ook méér seks met jou kan een teken zijn dat hij een ander heeft. In dat geval doet hij het uit schuldgevoel naar jou toe of om zijn gedrag te compenseren. Hij denkt dat je niets zal vermoeden zolang hij je maar genoeg aandacht geeft.

Verder wil je ook letten op nieuwe ‘moves’ of voorkeuren zonder aanleiding. Misschien heeft hij dit wel geleerd bij iemand anders.

13. Hij is vaker met vrienden

Hoewel dit op zich absoluut geen bewijs van bedrog is, wil je dit wel in je achterhoofd houden als je ook andere tekens van ontrouw opmerkt.

Een man die plots vaker met vrienden weg is of hier oneerlijk over is, wil mogelijk meer afstand van je omdat hij ontrouw is.

In dit geval ‘vlucht’ hij naar z’n vrienden om zo min mogelijk met jou geconfronteerd te worden.

14. Hij vertelt meer witte leugens

Je betrapt hem vaker op verhalen en dingen die niet lijken te kloppen. Hij verdraait ook vaker zijn verhalen omdat hij zijn eigen verhalen niet lijkt te onthouden.

Liegen hoort onlosmakelijk bij een bedriegende partner.

Hij moet immers een excuus hebben voor de momenten dat hij bij z’n minnares is of waarom zijn telefoon plots steeds op stil staat. Als je hem dus hierop betrapt wil je meteen aan de alarmbel trekken.

15. Je voelt dat er iets is veranderd

Ons onderbewustzijn weet soms meer dan we beseffen.

Luister daarom naar je buikgevoel als je vermoedt dat je partner een affaire heeft of je bedrogen heeft.

Blijf je een knagend gevoel hebben dat er iets niet pluis is? Negeer dan je instincten niet. Tegelijkertijd wil je ook aan zelfreflectie doen; ben je snel onzeker of jaloers in een relatie? Wees je dan bewust van je eigen patronen en ga hem niet zomaar beschuldigen.

Signalen dat hij je bedriegt – Samenvatting

Het gevoel hebben dat je partner je bedriegt kan je flink van slag maken. Je wordt overmand door een gevoel van jaloezie, onzekerheid, woede en verdriet. Laat je echter niet te snel meeslepen door je emoties en besef dat de bovenstaande signalen ook een onschuldige verklaring kunnen hebben.

Of je partner je effectief ontrouw is of niet, het is belangrijk dat jullie een gesprek aangaan. Vertel hem hoe je je voelt en wat je opgemerkt hebt. Vraag hem om verduidelijking en eerlijkheid.

Wat de uitkomst van je gesprek ook is, ik wil je helpen om weer gelukkig in de liefde te staan.

Daarom schreef ik een e-book over het mannenbrein en hoe mannen functioneren in relaties. Je ontdekt wat mannen nodig hebben om een leven lang trouw te zijn aan één vrouw, sterke communicatietechnieken en tips voor meer zelfzekerheid in relaties.

Download jouw exemplaar hier, 100% gratis.

Want jij verdient niets minder dan een prachtig liefdesleven!

ebook Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Liefs,
Mathijs Dingjan

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Over de auteur

Mathijs Dingjan

Mathijs Dingjan is hoofdcoach bij MannenBrein. Al 7 jaar coacht hij vrouwen om meer geluk in de liefde te vinden. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je je liefdesleven een flinke boost geeft.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Schrijf een reactie

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)