Een buitenlandse liefde? 9 Tips hoe je ermee omgaat

Hoe romantisch is het hebben van een buitenlandse liefde?!

Een knappe Spanjaard die je leert surfen, romantische strandwandelingen en eindeloos in elkaars ogen staren.

Maar wat doe je als je terug naar huis gaat?

Wil je jullie romance laten slagen? Er iets serieus uit halen en kijken of een relatie mogelijk is?

Dan zit je hier goed. Ik vertel over alle uitdagingen die je gaat tegenkomen en hoe je ermee omgaat.

Inhoud van dit artikel:Meer...

Tip #1: Wees realistisch over de praktische kant

Ik heb goed nieuws voor je.

Ik ken veel vrouwen die het avontuur met een buitenlandse man aangingen en er een geweldige relatie aan overhielden.

Samen oud worden met je buitenlandse liefde is dus zeker mogelijk.

Wel hadden al deze vrouwen één ding gemeen… Ze hadden namelijk de praktische en logistieke zaken mee.

Heb je een buitenlandse liefde in Europa? Met een beetje geluk vind je vliegtickets onder de € 50,-. Duurder dan € 150,- wordt het zelden. Verder duren Europese vluchten ook niet lang. Wil je gek doen? Dan kan je best voor een weekendje heen en weer.

Een heel ander verhaal wordt het wanneer jullie afstand groter is. Woont je geliefde bijvoorbeeld in Sydney? Dan is een retour al snel € 800,-. Bovendien ga je ook niet zomaar op en neer. Je vlucht duurt 20 uur en de eerste dagen kamp je met een jetlag.

Je zult jezelf in dit geval enkele moeilijke vragen moeten stellen:

  • Hebben jullie genoeg geld om elkaar regelmatig op te zoeken?
  • Hebben jullie genoeg vrije dagen om dat te doen?
  • Willen jullie voor altijd zo ver bij elkaar vandaan wonen?

Wees ook realistisch over jullie toekomst.

Zou één van jullie bereid zijn om te verhuizen in de toekomst? Zou jij gelukkig kunnen worden in een ander land? Kan je je aanpassen aan een land waar ze een andere taal spreken en de cultuur misschien sterk verschilt van de Nederlandse? Zou je het aankunnen om je vrienden en familie soms 6 maanden niet te zien?

Kijk, als één van jullie wil verhuizen, dan kunnen jullie samen bouwen aan een toekomst. Een gemeenschappelijk doel is een ongelooflijk krachtig bindmiddel tegen de uitdagingen van een latrelatie.

Maar ziet geen van jullie beiden zichzelf in een ander land wonen? Dan klinkt het heel naar, maar de kans is klein dat die relatie je gelukkig gaat maken.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je 31 kant-en-klare berichtjes krijgt om definitief zijn hart te veroveren? Ontdek deze 31 berichtjes en 'de 3 schakels in het mannenbrein' hier: Download de 31 berichtjes

Tip #2: Stel jezelf de vraag: ben ik verliefd op mijn vakantieliefde of op de vakantie?

Niet alleen Cupido bepaalt op wie je verliefd wordt.

De omgeving – hoe onromantisch dit ook klinkt – doet ook zijn zegje.

Wist je bijvoorbeeld dat er een klassiek experiment is waar onderzoekers nummers vroegen aan mensen van het andere geslacht op een hoge brug? Hieruit bleek dat we op een hoge brug eerder ons nummer weggeven. De verklaring is dat de hoogte zorgt voor een kleine adrenalinerush, die we associëren met aantrekkingskracht.

Op vakantie ben je misschien wel het meest ontvankelijk voor liefde. Je bent ontspannen, doet leuke dingen en besteedt meer aandacht aan alles om je heen.

Het is makkelijk om op vakantie met iemand in een roze bubbel te belanden waar de werkelijkheid nooit aan kan tippen. Maar voor een succesvolle relatie moet je als stel wel met de werkelijkheid kunnen dealen.

Dit komt weer neer op een paar kritische vragen die je jezelf moet stellen.

  • Passen jullie ook goed bij elkaar als er elke dag een wekker gaat?
  • Kunnen jullie quality time voor elkaar vrijmaken wanneer je druk bent met werk, sociale verplichtingen en sport?

Misschien herken je dit wel met online dating.

Je chat al wekenlang met iemand die je online hebt ontmoet. Je hebt het gevoel dat jullie een geweldige klik hebben en in je hoofd is hij helemaal perfect.

Na lang afwachten is het dan eindelijk zover. Jullie spreken in het echt af.

Maar dan… valt die eerste date ontzettend tegen.

Het is een typische valkuil bij zowel online dating als vakantieliefdes. In je hoofd creëer je een romantisch beeld van de ander. Je bent dan niet verliefd op hem, maar op het beeld dat je van diegene hebt. Wees hier dus alert op!

Tip #3: Skype, maar met mate

Hier een simpele, maar belangrijke tip:

Hebben jullie contact? Doe dit dan regelmatig via Skype of videobellen.

Je wilt namelijk dat jullie contact zo intens mogelijk is. Dit is namelijk dé manier om te zorgen dat de intimiteit tussen jullie goed blijft.

Is videobellen niet mogelijk?

Ga dan voor normaal bellen. Zodat je in ieder geval elkaars stem hoort. Houd het WhatsApp contact beperkt. Het is gewoon geen geschikt medium om een emotionele band met iemand te creëren.

Je kunt natuurlijk wel bepaalde berichtjes sturen die hem juist een glimlach op zijn gezicht brengen. Sterker nog, ik heb daar een gehele cursus over gemaakt. Hier vind je daar meer informatie over:

 https://www.chatnaarzijnhart.nl/

Ga ook slim met het contact om en app hem niet de hele dag door.

Waarom?

Denk eens aan je lievelingseten. Stel je nu voor dat je dit elke dag eet. Zou je het lang lekker vinden?

Of neem je lievelingsnummer. Heb je ooit een nummer zo plat gedraaid dat je het na een tijdje niet meer kon horen?

Maar verlang je ergens naar waar je op moet wachten?

Dan wordt je verlangen alleen maar groter.

Daarom raad ik het af om elke dag, de hele dag door, te appen. Je krijgt zo een soort half gevoel dat je wel contact met elkaar hebt, maar het zorgt niet voor diepgang.

Wil je toch af en toe contact houden via WhatsApp?

Houdt dan rekening met het mannenbrein. Veel mannen gebruiken WhatsApp namelijk op een andere manier dan vrouwen. Ga je hier goed mee om? Dan zal hij uitkijken naar je berichtjes. Bij elke pling op zijn telefoon zal hij stiekem hopen dat het een berichtje van jou is.

Hoe je dit doet, vertel ik in de video hieronder.

Tip #4: Praat ruzies nooit uit via Whatsapp

Dit wil je simpelweg voorkomen.

Vroeger dacht ik dat ruzies uitpraten via WhatsApp een goed idee was…

Het duurde nooit lang voordat het tegendeel zich bewees. Geloof me: WhatsApp is een verschrikkelijk medium om over gevoelens en emoties te praten.

Hebben jullie onenigheid?

Los het op in het echt of met behulp van videobellen.

Tip #5: Leer zijn taal voor twee gigantische voordelen

De Nederlandse taal heeft net zoveel seks appeal als de gemiddelde belastingconsulent. Grote kans dus dat jouw vakantieliefde een veel romantischere taal spreekt.

Dat kan een reden zijn om zijn taal te willen leren. Ook kunnen taalverschillen tot misverstanden leiden, en dat wil je voorkomen.

Besef ook dat het lastiger is om je te uiten in een andere taal. Spreken jullie bijvoorbeeld Engels, wat voor beiden je tweede taal is? Dan kan praten over gevoelige onderwerpen net wat moeilijker zijn.

Dan nu terugkomend op de titel van deze tip. Leer elkaars taal. Waarom raad ik dat aan?

1. Het helpt oprecht bij het communiceren.

Ik heb toevallig ooit zelf een vakantieliefde gehad. Hoewel ze in Canada opgegroeid was, sprak ze ook Nederlands. Haar moeder kwam daar namelijk vandaan.

Dit was ontzettend handig. We spraken prima Engels, maar heel af en toe vond ik dit moeilijk. Vooral wanneer ik gevoelens onder woorden probeerde te brengen of juist heel genuanceerd over intellectuele onderwerpen wilde praten.

Gelukkig kon ik dan gewoon overschakelen op Nederlands. Je hoeft de ander zijn taal ook helemaal niet perfect te leren. Een andere taal begrijpen is makkelijker dan die spreken.

Voor veel mensen is dit makkelijker dan je denkt. Leer je namelijk de taal van iemand waarmee je een relatie hebt? Dan heb je VEEL meer motivatie en oefening dan bijvoorbeeld op school. Het is dan niet raar om na drie maanden al complete gesprekken met elkaar te voeren in een nieuwe taal.

Ik ben geen taalcoach. Wil je dus meer tips om zo snel mogelijk je liefde te verklaren in een andere taal? Dan is dit artikel een goede start.

En daarnaast:

2. Je bouwt een band op met zijn vrienden en familie.

Gaan jullie echt een relatie aan?

Dan ontmoet je vroeg of laat zijn vrienden en familie.

Hoe leuk zou het dan zijn om hun taal te spreken?

Je kunt dan met ze lachen, verhalen uitwisselen en zit er niet verlegen bij wanneer ze een grap maken in hun eigen taal terwijl jij je afvraagt of het misschien over jou gaat.

Tip #6: Houd jullie liefde spannend, zelfs op afstand!

Het is een uitdaging om jullie relatie spannend te houden wanneer jullie niet onder dezelfde lakens slapen.

Toch is er in de 21e eeuw genoeg wat je kunt doen om het spannend te houden tussen jullie twee.

Want laten we eerlijk zijn, seks is een wezenlijk onderdeel van relaties. Maar bovenal kan het ook heel leuk zijn om ondanks de afstand de boel gepeperd te houden.

Neem bijvoorbeeld sexting. Heb je hier nog nooit aan gedaan? Dan is dit je kans om ermee te experimenteren. Wie weet ontdek je wel een hele nieuwe ondeugende kant van jezelf.

Een andere optie is natuurlijk webcamseks. Nog een optie is om een spannende brief achter te laten wanneer je bij hem geweest bent, of een lippenstift kus op zijn spiegel.

Kortom, hoewel je geen seks kunt hebben, kunnen jullie nog steeds je seksualiteit naar elkaar uiten. Experimenteer en wees lekker creatief.

Tip #7: Onderneem leuke dingen samen

Kijk, natuurlijk is het heerlijk om de hele dag in bed te liggen met je lover als jullie samen zijn. Maar hebben jullie maar één week samen? Dan wil je daar het maximale uithalen.

Oftewel, ga leuke dingen bekijken, vaak uit eten of, als jullie zuinig willen doen, lekker picknicken in het park. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het ondernemen van (vooral nieuwe en spannende) activiteiten een van de beste manieren is om jullie verliefdheid te versterken.

Tip #8: Houd rekening met meningen

Je omgeving zal misschien niet zo ondersteunend reageren zoals je had gehoopt.

Relaties op lange afstand en buitenlandse liefdes zijn typisch onderwerpen waar veel mensen een sterke mening over hebben. Vaak delen ze die maar al te graag met het excuus jou te willen helpen. En toegeven, ze bedoelen het natuurlijk goed.

Dit zijn enkele uitspraken die mensen vaak geven wanneer het gaat om buitenlandse liefdes:

  • Latrelaties werken niet”
  • Mensen met een buitenlandse liefde zijn te romantisch en niet realistisch”
  • Je partner gaat gegarandeerd vreemd als hij in een ander land zit”

Je kan het allemaal verwachten. Maar er is ook goed nieuws…

Je vrienden en familie weten waarschijnlijk niet waar ze over praten. Maar weinig mensen hebben daadwerkelijk ervaring met buitenlandse liefdes.

Neem het dan ook met een korreltje zout wanneer je tante zegt dat ze iemand kent die een buitenlandse liefde had die tevergeefs eindigde. Haar conclusie is gebaseerd op één verhaal. Pas wanneer iemand al tientallen verhalen kent van mensen in jouw situatie, kan je er zinvolle conclusies uit trekken.

Zelf ken ik inmiddels tientallen koppels uit verschillende culturen. Ik zal ook niet zeggen dat een buitenlandse liefde geen uitdaging is. Wat mensen alleen vergeten is dat uitdagingen overwinnen je een sterker persoon maakt. Veel koppels die door een lange tijd gescheiden werden door afstand, kwamen er uiteindelijk sterker uit.

Onthoud dit op de moeilijke momenten: uiteindelijk draaien ze wel bij. Reken er maar op dat ze staan te springen wanneer je ze uitnodigt voor jullie bruiloft in Toscane.

Tip #9: De 3 voordelen van buitenlandse liefde waar elk Nederlands koppel jaloers op is

Een buitenlandse liefde hebben heeft ook tal van voordelen.

Veel Nederlandse koppels raken bijvoorbeeld te comfortabel bij elkaar. Na een tijdje is hun idee van een romantische date samen in pyjama op de bank series kijken, en dat elke dag. Zo vervallen ze langzaam in een sleur.

Met een buitenlandse liefde hoef je je hier niet druk om te maken.

Daarnaast heeft een liefde die ver weg woont nog een gigantisch voordeel.

Je hebt zeeën van tijd voor jezelf.

Nog zo’n typisch iets waar normale stellen mee kampen. Ze zien elkaar elke dag en verwaarlozen hun vrienden.

Daar heb jij geen last van.

Die extra tijd hoef je trouwens niet per se aan je sociale leven te besteden. Misschien heb je wel heel andere doelen voor jezelf. Bijvoorbeeld op een tweede studie, je carrière of het krijgen van een superfit lichaam. Vraag jezelf dus af wat je doelen zijn. Zijn er bepaalde eigenschappen die je wilt leren of ontwikkelen?

Je hebt nu de tijd om ervoor te gaan. Dus maak er mooi gebruik van 😉

En tot slot…

Een buitenlandse liefde verbreed je kijk op het leven.

Door je cultuur bekijk je het leven altijd door een bepaalde bril. Omdat je die bril alleen al je hele leven al op hebt, heb je er waarschijnlijk nooit bij stilgestaan.

Krijg je een relatie met iemand uit een compleet andere cultuur? Dan leer je langzaam door zijn bril kijken. Het gevolg is dat je dan ook ineens merkt hoe jouw bril je kijk op het leven altijd heeft beïnvloed.

Een relatie met iemand uit het buitenland kan je helpen overtuigingen bij jezelf te ontdekken waarvan je nooit wist dat je ze had.

Het kan diepe onbewuste normen en waarden naar boven brengen. Ben je je er eenmaal bewust van? Dan kan je er opnieuw over nadenken.

Zo zal je niet alleen een hoop leren over jouw buitenlandse liefde, maar ook over jezelf.

En dan nog iets heel belangrijks

Ik ben ervan overtuigd dat wanneer je je 100% inzet, je elke relatie kunt laten slagen. Hoe onmogelijk die soms ook lijkt.

Ik heb je nu specifieke tips gegeven voor jouw situatie, maar dat is niet het hele verhaal. Er zijn namelijk ook enkele principes voor succesvolle relaties in het algemeen.

Zie het als de basics. Wanneer je die kent, sluiten alle tips uit dit artikel er naadloos op aan.

Ze hebben namelijk alles te maken met de 3 schakels in het mannenbrein.

Wanneer je deze schakels kent, kun je ervoor zorgen dat hij kostte wat het kost jou in zijn leven wil hebben.

Ik heb er een uitgebreid en gratis rapport over geschreven.

Klik hier om het te lezen.

ebook Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Liefs,
Mathijs Dingjan

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Over de auteur

Mathijs Dingjan

Mathijs Dingjan is hoofdcoach bij MannenBrein. Al 7 jaar coacht hij vrouwen om meer geluk in de liefde te vinden. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je je liefdesleven een flinke boost geeft.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Schrijf een reactie

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)