De 7 oorzaken van bindingsangst: Herken ze + Zo kom je ervan af

Benieuwd naar de oorzaken van bindingsangst?

Lees dan snel verder, want in dit artikel behandel ik de 7 grootste oorzaken hiervan.

Maar eerst wil ik nog kort vertellen wat bindingsangst precies is.

Hier bestaat namelijk een hoop verwarring over.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je De 3 schakels om bindingsangst en verlatingsangst op te lossen geef? Daarmee ontdek je exact hoe je in 3 stappen bindingsangst en verlatingsangst oplost zodat je eindelijk vooruit kunt. Download de 3 schakels nu

Dus, wat is bindingsangst nou precies?

“Mensen met bindingsangst zijn emotionele weglopers die hun levensangst verminderen door alles te intellectualiseren en zich in zichzelf terug te trekken.”

– Harriet G Lerner (Psychotherapeute)

We willen allemaal beminnen en bemind worden. Voor velen is liefde de drijfkracht achter bijna alles wat we doen.

Die behoefte zit diep in ons. Onze hersenen zijn gebouwd om van anderen te kunnen houden. Je kunt volgens de wetenschap dan ook écht overlijden aan een gebroken hart.

We hebben liefde dus nodig. Maar ondanks dat we hier allemaal zo naar verlangen, is er een kleine groep mensen enorm goed in het zichzelf juist onthouden van liefde.

Deze mensen zijn namelijk bang voor liefde.

Dit fenomeen noemen we bindingsangst.

Komen deze mensen in de buurt van liefde? Dan raken ze in paniek. Ze bevriezen, sluiten zich af, of rennen hard weg.

Dan is er ook nog verlatingsangst. Laten we dat ook gelijk even behandelen.

Bindingsangst of verlatingsangst?

Bindings- en verlatingsangst zijn twee kanten van dezelfde medaille.

Beide type mensen maken het zichzelf onmogelijk een echte binding aan te gaan met anderen. Het verschil zit hem alleen in de manier waarop ze dit doen.

Mensen met bindingsangst onthouden zichzelf van een echte binding door zichzelf terug te trekken wanneer een relatie te benauwd voelt. Mensen met verlatingsangst doen hetzelfde door onbewust op onbereikbare partners te vallen, bij wie ze dan tevergeefs proberen hun liefde te verdienen.

In dit artikel ga ik vooral in op de oorzaken van bindingsangst. Vermoed je dat jouw partner verlatingsangst heeft en wil je daar juist meer over lezen? Lees dan dit artikel: Verlatingsangst oplossen bij partner

Dan nu terug naar mensen met bindingsangst. Bekijk je deze mensen vanaf een afstandje, dan lijkt hun gedrag bizar. Waarom sluit je je af voor liefde terwijl je er diep vanbinnen juist zo naar snakt?

Wat drijft deze mensen in hemelsnaam?

Om die vraag te beantwoorden moeten we ver terug in het verleden van de persoon met bindingsangst.

Om precies te zijn: terug naar de tijd waarop hij hulpeloos en huilend op de wereld kwam.

Deel I: De relatie die alle andere beïnvloedt.

Als baby kom je hulpeloos op de wereld.

Je kunt niks.

Niet lopen, kruipen, of zelf je vieze luier verschonen. Daarnaast heb je eten, drinken en warmte nodig, terwijl je daar niet zelf voor kan zorgen. Oftewel, je bent de eerste jaren van je leven volledig afhankelijk van andere mensen.

Gelukkig zijn die mensen er.

Meestal zijn dit je ouders. Ze geven je eten, warme moedermelk en een schattige rode hoofddoek zoals mijn ouders deden:

Bovendien houden ze je niet alleen in leven, nee, ze voorzien je ook nog eens van warmte en emotionele steun. Ze troosten je wanneer je huilt en stellen je gerust wanneer je bang bent.

Op die manier leer je als baby dat je altijd mensen hebt om op terug te vallen en zo wordt de ingewikkelde wereld voor je gevoel een stukje veiliger.

Althans, dat is de situatie voor de meeste mensen…

Heb je pech? Dan kreeg je als kind al die zorg en aandacht niet. Je ouders hielden je misschien wel in leven, maar voorzagen je niet van warmte en emotionele steun.

En dat is waar de grote problemen beginnen…

Waarom we emotionele steun zo hard nodig hebben
en hoe we dat ontdekten dankzij arme baby-aapjes.

Emotionele steun van je moeder is niet alleen prettig, nee, het is een fundamentele basisbehoefte.

Wetenschappers kwamen hier achter in 1950. Door een inmiddels klassiek (en heel zielig) experiment in de psychologie.

Het experiment was simpel:

Baby-aapjes werden direct na hun geboorte weggehaald bij hun moeder (ja, het waren de jaren 50) en in een kooi gezet. In deze kooi stonden 2 poppen die als moeder moesten dienen.

Pop #1 was een metalen pop die de baby kon voorzien van eten en drinken.

Pop #2 was een stoffen pop die niks gaf maar dus wel zacht was.

Hieronder zie je een plaatje van de opstelling.

De heersende gedachte toen was dat eten en drinken noodzakelijk was om te overleven, en emotionele steun niet. Psychologen gingen er dus vanuit dat de aapjes de meeste tijd door zouden brengen bij de nep-moeder met voedsel.

Maar dat was niet wat er gebeurde…

Tot grote verbazing van de psychologen klampten de aapjes zich constant vast aan de stoffen pop. Eten en drinken haalden ze snel bij de metalen pop, maar daarna haastten ze zich als de wiedeweerga weer terug naar hun zachte ‘moeder’. Zette je de poppen dicht genoeg bij elkaar, dan probeerden de aapjes zelfs eten te pakken terwijl ze de zachte pop met één hand nog aanraakten.

Dit experiment was voor psychologen de eerste aanleiding naar een enorme ontdekking:

het belang van de hechting tussen moeder en kind.

(En je zult straks snel lezen waarom dit zo’n grote rol speelt bij bindingsangst).

Helaas voor de aapjes groeiden ze later op met een hoop emotionele problemen. Ze hadden nooit een echte moeder gehad en bleken later bijzonder veel moeite te hebben om normaal met andere apen om te gaan. Ze groeiden eenzaam, angstig en gespannen op.

Nu zijn wij geen baby-aapjes. Wij kunnen praten over onze gevoelens, boodschappen doen en puzzels oplossen.

Maar komt het aan op de behoefte naar moederliefde, dan verschillen we weinig van de arme baby-aapjes waar je net over las…

Wat er gebeurt wanneer we ons niet leren hechten.

Psychologen erkennen vier type emotionele hechtingen die baby’s met hun moeder hebben. Sommige type hechtingen hebben een enorm grote kans zich later te ontwikkelen tot bindingsangst.

Laten we ze daarom snel doornemen.

Verreweg de meeste mensen (zo’n 70%) hebben geluk. Hun band met hun moeder valt in de eerste categorie.

Hechtingsstijl #1: Veilig gehecht

Deze mensen hadden als baby de ervaring die ik eerder beschreef in dit artikel. Ze hadden dus ouders met aandacht voor hun emotionele behoeften.

Dat betekende dat ze liefde kregen. Daarnaast werden ze getroost en gerustgesteld waar nodig. Bovendien kregen ze ook de vrijheid om zelf op ontdekkingstocht te gaan. Zo leerden ze autonoom te zijn, maar wel op de veiligheid van hun moeder te kunnen rekenen.

Het gevolg:

ze hebben een gezonde manier aangeleerd om zich aan anderen te hechten. Dit nemen ze vervolgens mee in alle andere hechte relaties die ze later aangaan.

Dit betekent dat ze liefde kunnen geven én ontvangen zonder enige problemen.

Maar goed, je zou dit artikel niet lezen als je met iemand datet die veilig gehecht is. De problemen met bindingsangst ontstaan bij het volgende type…

Hechtingsstijl #2: Onveilig-vermijdend gehecht

Deze mensen hebben ervaren dat hun ouders vaak afwijzend reageerden op hun toenadering. Ze hebben dus niet de emotionele steun gekregen die ze als kind verlangden en nodig hadden. Zo’n 20% man de mensen heeft dit.

Het gevolg?

Het kind gaat zich onbewust uit zelfbescherming onthechten van zijn ouders. Op die manier sluit het zich af voor de pijn van afwijzing.

Het vervelende is alleen:

deze ‘tactiek’ neemt hij zijn hele leven mee.

Het heeft ervaren dat het zoeken naar liefde alleen maar leidt tot pijn. Om zichzelf te beschermen zal hij zich dus nooit durven hechten.

Kenmerken van dit type hechtingsstijl zijn:

  • Ze willen in een relatie het liefst alles ‘open’ houden.
  • Ze ervaren de ander snel als ‘te veel’ of ‘verstikkend’.
  • Het idee van trouwen of samenwonen benauwt ze.
  • Ze vinden verwachtingen in een relatie vervelend.
  • Ze zijn ambivalent en tegenstrijdig in hun gedrag.

Op het moment dat deze mensen zich dreigen te hechten zullen ze dus de gekste capriolen uithalen om de afstand te bewaren.

Denk aan jou gaan negeren, expres vreemdgaan of zichzelf volledig in hun carrière storten.

Een kennis van me was hier vroeger een typisch voorbeeld van. Hij was zo vriendelijk mij toestemming te geven zijn verhaal te mogen delen.

Het pijnlijke verhaal van Dennis.

Op het eerste gezicht had Dennis alles mee. Hij was charmant, zag er goed uit en was succesvol ondernemer. Maar waar ik hem het meest om respecteerde, was zijn zelfdiscipline.

Het gevolg van al zijn eigenschappen was dat ie dan ook nooit moeite had om vrouwen te ontmoeten.

Maar het daadwerkelijk aangaan van een relatie met vrouwen?

Dat was een ander verhaal.

Want wat gebeurde er zodra een relatie serieus leuk begon te worden? Dan werd hij de tegenovergestelde persoon van wat ik hierboven beschreef.

Hij ging plotseling overmatig feesten. Deed zich te goed aan de nodige alcohol (en drugs) en maakte met zijn nieuwe vriendin ruzie om de kleinste dingen.

Niet alleen saboteerde hij zijn eigen relatie, maar ook de rest van z’n leven.

Het gevolg was elke keer hetzelfde:

z’n relatie liep vroeg of laat op de klippen. Vaak gepaard gaande met veel ruzie, tranen en drama. Waarna hij dan binnen no-time weer veranderde in de zelfgedisciplineerde ondernemer. Het leek er dan snel op dat alles weer prima met hem ging. Totdat hij weer opnieuw belandde in een steeds serieuzer wordende relatie…

(Uiteindelijk heeft Dennis, wat niet zijn echte naam is, professionele hulp gezocht. Hij heeft zijn problemen opgelost en heeft nu 2 jaar een relatie.)

Dan nu verder naar het volgende type hechting. Emotioneel-afwezige ouders zijn namelijk niet de enige oorzaak voor latere problemen.

Zo heb je ook nog het volgende type hechting.

Hechtingsstijl #3: Onveilig-afwerend gehecht

Mensen in deze categorie hadden vaak ouders die emotioneel inconsequent waren. Hun ouders reageerden dus soms wél adequaat op hun behoefte, maar soms ook niet. Zo’n 10% heeft dit.

Het gevolg?

Deze mensen leerden geen onvoorwaardelijke liefde kennen. In plaats daarvan kregen ze sterk de overtuiging dat ze liefde moesten verdienen. Deze kinderen gingen extreem hun best doen voor de aandacht van hun ouders.

Deze overtuiging nemen ze ook mee in hun latere relaties.

Deze mensen doen er alles aan om goedkeuring en bevestiging van de ander te krijgen.

Kenmerken van dit type binding zijn:

  • Snel jaloers zijn.
  • Constant bang zijn verlaten te worden.
  • Zich enorm vastklampen aan hun partner.
  • Onschuldig gedrag interpreteren als signalen dat de partner niet van hen houdt.

Omdat deze mensen zo bezig zijn met het krijgen van andermans bevestiging, gaat dit vaak ten koste van zichzelf. Daarnaast komt het vaak voor dat ze te weinig aandacht voor hun partner hebben, omdat ze zo vaak met zichzelf bezig zijn.

Deze hechtingsstijl leidt trouwens niet tot bindingsangst, maar vaak tot verlatingsangst.

Dan is er nog een laatste type hechting over. Deze is een combinatie van de vorige twee.

Hechtingsstijl #4: Gedesoriënteerd gehecht

Mensen in deze categorie hadden vaak onvoorspelbare en inconsequente ouders. Ook ingrijpende gebeurtenissen of trauma’s in iemands jeugd kunnen hiervoor zorgen.

Het gevolg is dat ze niet alleen andere mensen wantrouwen, maar ook zichzelf. Zo krijgen ze de overtuiging dat ze liefde niet waard zijn.

Deze mensen herken je later aan hun gemixte signalen. Enerzijds zoeken ze vaak snel toenadering, waarna ze plotseling ineens afstandelijk kunnen zijn. Ook verzeilen ze vaak in knipperlichtrelaties. Zo’n 15% van de mensen heeft dit.

Wil je meer lezen over deze vier stijlen?

Bekijk dan het onderstaande filmpje. Hier wordt in 4 minuten perfect uitgelegd hoe de hechtingsstijlen gevormd worden en hoe je ze herkent.

Je hebt nu een hoop informatie gelezen, dus laten we even kort alles samenvatten:

Korte samenvatting (speciaal voor jou).

Kort gezegd heb je als baby emotionele steun van je ouders nodig. Krijg je deze niet? Dan ga je je op een ongezonde manier hechten.

Omdat je nog jong bent, begrijp je niet dat jouw manier van hechten ongezond is. Je weet niet beter.

Het gevolg:

je neemt deze manier van hechten mee in al je toekomstige relaties. Niet wetende hoe je zo je kans op echte liefde saboteert.

Voor verreweg de meeste mensen met bindingsangst geldt de situatie die je net gelezen hebt. Toch is het niet bij iedereen met bindingsangst zo vroeg misgegaan.

Laten we kijken naar de overige oorzaken voor bindingsangst.

Deel II: Overige oorzaken voor bindingsangst

Er zijn nog meer oorzaken voor bindingsangst. Om het overzichtelijk te houden, heb ik ze opgedeeld in drie categorieën:

  1. Het ligt aan z’n ex.
  2. Het ligt aan hemzelf.
  3. Het ligt aan jou.

Laten we snel naar de volgende oorzaak kijken:

Oorzaak #1: Hij is plotseling gedumpt

Er is nog een relatie die een dikke stempel drukt op al je latere relaties. Namelijk die met je eerste romantische partner.

Waarom kan ook deze relatie zo’n grote voetafdruk achterlaten?

Twee redenen:

Reden #1: Omdat je nog geen referentiemateriaal hebt. Je mist nog ervaring met wat wel en niet normaal is in een relatie. Zit je dan in een relatie met ongezonde patronen? Dan kan je snel de overtuiging krijgen dat dat er nu eenmaal bij hoort.

Reden #2: Omdat je eerste relatie vaak in de pubertijd is. Een tijd waarin hormonen door je lichaam razen en elke emotie veel intenser is. Dus ook eventuele negatieve emoties die komen kijken bij je relatie.

Bijvoorbeeld de negatieve emoties die opduiken bij een plotselinge break-up…

Mocht dit jou ook eens ooit zijn overkomen, dan weet je wat een drastische impact zoiets kan maken op je.

Je wereld stort compleet in.

Nu hoef ik weinig vrouwen uit te leggen hoe verschrikkelijk een break-up kan zijn. Wat ik wel regelmatig moet uitleggen, is het volgende…

Mannen zijn veel slechter in het omgaan met break-ups dan vrouwen.

Mannen zijn namelijk gigantische pannenkoeken als het gaat om het verwerken van emoties. Mannen zijn allergisch voor negatieve emoties. Laat staan om over hun emoties te praten.

Dus, wat doen de meeste mannen als ze op jonge leeftijd plotseling worden gedumpt?

Simpel: ze kroppen hun emoties op en gaan verder met hun leven.

Niet wetende dat die onverwerkte emoties hen hun hele leven achtervolgen.

En drie keer raden wanneer en hoe die emoties weer hun gezicht laten zien…

Ah ik zie dat je maar één keer raden nodig hebt -> Wanneer hij jou ontmoet in de vorm van bindingsangst inderdaad.

Maar niet alleen plotseling gedumpt worden kan leiden tot bindingsangst. Minstens net zo ingrijpend kan de volgende ontdekking zijn.

Oorzaak 2: Zijn ex ging regelmatig vreemd

Benieuwd wat een van de meest verwoestende ervaringen is van het mannen ego?

Ontdekken dat je vriendin vreemdgaat.

Ik heb ooit een vriend moeten confronteren met het feit dat zijn vriendin vreemdging. Hij twijfelde al langer, maar toen ik zijn twijfels bevestigde brak hij volledig. Ik zal dat moment nooit vergeten.

Ik zag hem altijd als iemand die nooit van zijn stuk te brengen was. Hij was nooit gestrest, altijd kalm, altijd een rots in de branding voor iedereen om hem heen.

Maar op dat moment zag ik iemand wiens wereld compleet instortte. Het leek net alsof er achterin zijn ogen iets klikte. Alsof er een soort licht bij hem uitging.

Het duurde zo’n 8 maanden voordat ik dat licht weer terug zag in zijn ogen.

Dit is namelijk wat er gebeurt bij mannen die ontdekken dat hun vriendin vreemdgaat:

hun zelfvertrouwen loopt een gigantische deuk op. Een echt gigantische deuk. Zoiets:

Foto van de krater die de meteoriet achterliet die de dino’s deed uitsterven.

Ook bij zo’n gebeurtenis is het gevolg hetzelfde:

hij heeft een hoeveelheid pijn meegemaakt, die hij nooit meer wil meemaken. Ook als dit betekent dat hij zich hierdoor compleet afsluit voor de mogelijkheid van een liefdevolle relatie. Zich zelfs afsluit voor jou.

Ook het volgende type ex stuurt een hoop mannen naar het land van bindingsangst.

Oorzaak 3: Zijn ex misbruikte hem emotioneel

Ik beschreef eerder dat jonge mannen slecht onderscheid maken tussen gezond en ongezond gedrag in een relatie.

Laten we eens kijken wat er gebeurt wanneer een jonge man een relatie krijgt met een ontzettend claimende vriendin.

Ik bedoel hier niet ‘een beetje claimend’ mee. Ik heb het dan echt over de volgende voorbeelden:

(Ik heb al deze voorbeelden echt in mijn omgeving voorbij zien komen)

  • Vrouwen die meerdere keren per dag zijn mobiel checkten.
  • Vrouwen die hun vriend verboden om alleen naar sociale gelegenheden te gaan.
  • Vrouwen die hun vriend verboden naar films te kijken met knappe actrices.

Al deze voorbeelden zijn zwaar ongezonde vormen van jaloezie. Maar toch zal een jonge man denken dat dit de norm is in relatie. Hij zal dan ook denken dat alle andere vrouwen op de wereld net zo zijn.

Ook andere vormen van emotioneel misbruik kunnen bindingsangst veroorzaken. Denk dan aan vrouwen die hem misbruikten voor de emotionele aandacht of die publiekelijk heel anders waren dan wanneer ze samen waren.

Kortom, grote kans dat zijn bindingsangst veroorzaakt is door een van zijn vroegere relaties.

De grote vraag is nu natuurlijk…

Hoe ga ik hiermee om?

Er zijn twee dingen die je moet doen:

  1. Ga hem niet pushen.
  2. Laat zien dat jij anders bent.

Waarom wil je hem nooit pushen?

Omdat dit mannen afschrikt. Grote kans dat pusherig gedrag zijn bindingsangst alleen maar meer triggert. Dat was immers het gedrag wat hij nog herkent vanuit zijn vorige relaties.

Geef hem zeeën van ruimte.

Geef hem de tijd om jou te leren vertrouwen. Laat verder zien dat jij anders bent. Dat is de enige manier om hem te helpen.

Maar goed, er zijn meer oorzaken van bindingsangst naast ongelukkige relaties uit zijn jongere jaren.

Soms ligt het namelijk niet aan zijn ex, maar gewoon aan hemzelf.

De volgende drie redenen noem ik daarom de ‘hij heeft z’n shit niet op orde’ oorzaken.

Eén daarvan is:

Oorzaak 4: Hij heeft te veel problemen aan zijn hoofd

Laat me vertellen over een vroegere collega van me.

Hij heette Tom. We deden regelmatig een biertje na het werk, en op een van onze avonden in de kroeg ontmoette hij Lisa.

Tom en Lisa wisselde die avond nummers uit. Een week later hadden ze hun eerste date. Een week later weer een date en zo ging het een tijdje door.

De indruk die ik kreeg was dat ze het leuk samen hadden, een goede klik hadden en langzaam serieuzer werden.

Maar mijn indruk was fout.

Toen ik naar Lisa vroeg, vertelde hij dat hij het had afgekapt. Toen ik verbaasd vroeg waarom, kreeg ik een vaag antwoord over ‘te druk zijn’.

Een veel duidelijker antwoord kreeg ik pas twee jaar later. Wat vertelde hij namelijk? Dat hij rond die tijd geldproblemen had. Zijn schulden waren zo enorm dat hij er amper van sliep.

De reden dat hij het afkapte?

Hij had simpelweg teveel aan z’n hoofd en was bang dat een serieuze relatie ‘te veel’ zou worden. Ondanks dat hij wel verliefd op Lisa was…

Dit soort verhalen zijn best gebruikelijk bij mannen.

Wat je van mannen namelijk moet snappen is het volgende:

wanneer een man een probleem heeft, stort hij zich hier het liefst compleet op.

Om dit weer met een plaatje duidelijk te maken:

Heeft een man dus geldproblemen? Of is hij net ontslagen? Of heeft hij net een bedrijf opgericht waar hij 80 uur per week aan werkt?

Dan is de kans groot dat hij zich bewust afsluit van andere dingen.

Waaronder dus een serieuze relatie.

Ook het volgende type man heeft regelmatig te kampen met bindingsangst.

Oorzaak 5: Het is een romanticist

Met een romanticist bedoel ik NIET het type man die ’s avonds met zijn gitaar een ballade brengt onder je raam.

Dat is een romanticus.

Wat bedoel ik dan met een romanticist?

Het type man die zoveel mogelijk wil ervaren. Dit zijn de type mannen die constant verandering nodig hebben. De mannen die om de twee jaar hun leven compleet omgooien.

Denk aan mannen die niet zomaar van baan wisselen, maar regelmatig van carrière-richting. Of mannen die de hele wereld over reizen.

Dit soort mannen zijn vaak enorm avontuurlijk en met al hun ervaringen ook super interessant.

Maar is het verstandig om met ze te daten?

Helaas niet.

Wat is namelijk het probleem met deze mannen?

Vaak zijn ze door de jaren heen verslaafd geraakt aan de kick die het compleet omgooien van je leven geeft.

Bovendien is hun grootste angst om in een sleur terecht te komen.

Dan heb je verder nog de mannen die in de player-periode zitten.

Oorzaak 6: Hij zit in de player-periode

Soms zit een man in de player-periode.

Wat dat inhoudt spreekt voor zich.

Hij zit in een periode waar hij gewoon lekker de player wilt uithangen. Zoals veel uitgaan, meerdere vrouwen daten en genieten van alle aandacht die hij krijgt.

Waar dit vandaan komt?

Dat kunnen meerdere dingen zijn. Onzekerheid, net uit een lange relatie komen of simpelweg verslaafd zijn aan de gevoelens van telkens nieuwe vrouwen regelen.

Vaak is het een combinatie van oorzaken, en om hier dieper op in te gaan zou ik eigenlijk een compleet nieuw artikel moeten schrijven.

Maar dat ga ik niet doen, er is namelijk maar één ding wat je moet begrijpen van mannen in de player-periode.

Dat is dit:

bespaar jezelf de moeite om een man uit de player-periode te krijgen.

Dit is nagenoeg onmogelijk.

Tuurlijk, er zijn uitzonderingen. Maar juist de reden dat veel vrouwen denken dat zij de uitzondering zijn bij een man in de player-periode, is de oorzaak van een hoop onnodig verdriet.

Kom je dus zo’n man tegen?

Laat hem lekker z’n ding doen en besteed je tijd aan leuke mannen die wel openstaan voor een serieuze relatie.

Oorzaak 7: Je gaat te snel

Ik heb je nu 7 oorzaken gegeven van bindingsangst bij mannen.

Maar nu ga ik je even vragen eerlijk te zijn.

Want soms, heel soms, kan het aan jou liggen.

Er is namelijk een groep vrouwen die nog wel eens te snel gaan.

Wat bedoel ik met te snel gaan:

  • Hem volledig vertrouwen terwijl je hem nog niet kent.
  • Denken dat hij ‘de ware’ is op basis van een paar dates.
  • Al fantaseren over een relatie, terwijl je hem pas net kent.

Waarom wil je dit niet doen?

Kort gezegd: omdat het mannen afschrikt. Zelfs mannen die jou leuk vinden en best openstaan voor een relatie. Het gevolg is dat ze hard op de noodrem trappen.

En kijk, ik begrijp je wanneer je zegt dat je het zat bent om je tijd te besteden aan mannen die je niet serieus nemen. En ik snap dat je zo snel mogelijk wilt weten wat je kan verwachten van een man.

Maar desondanks is mijn advies:

Forceer geen relaties. De gezonde manier is om langzaam maar zeker de relatie in te groeien.

Dit advies helpt je niet alleen die ene man te krijgen. Het helpt je ook jezelf te beschermen.

Zo geef je jezelf namelijk ook de tijd om te leren of je hem wel kan vertrouwen.

Als je precies wil weten hoe je een relatie krijgt met de man van je dromen, hoe je hem verliefd maakt EN hoe je hem verliefd houdt, dan heb ik iets bijzonders voor je…

Ik heb namelijk een gratis rapport geschreven waarin ik je tot in detail uitleg hoe je een man stapelgek op je maakt!

Want wist je dat er 3 schakels zijn in het mannenbrein die jij in je voordeel kunt gebruiken?

Nee?

Dat dacht ik al…

Als je jouw e-mailadres hieronder achterlaat, weet je het wel. Want ik stuur het gratis rapport met de 3 schakels dan gelijk naar je toe.

Laat die kans niet liggen.

ebook Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Liefs,
Mathijs Dingjan

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Over de auteur

Mathijs Dingjan

Mathijs Dingjan is hoofdcoach bij MannenBrein. Al 7 jaar coacht hij vrouwen om meer geluk in de liefde te vinden. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je je liefdesleven een flinke boost geeft.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Schrijf een reactie

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)