12 Subtiele versiertips voor vrouwen om een man te versieren

Je vindt hem super leuk, maar hij lijkt geen actie te ondernemen.

Tijd om het heft in eigen hand te nemen. Want als mannen vrouwen kunnen versieren, dan kan een vrouw ook een man versieren!

In dit artikel deel ik de beste versiertips voor vrouwen, zodat hij inziet hoe leuk jij eigenlijk bent.

Inhoud van dit artikel:Meer...

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je 31 kant-en-klare berichtjes krijgt om definitief zijn hart te veroveren? Ontdek deze 31 berichtjes en 'de 3 schakels in het mannenbrein' hier: Download de 31 berichtjes

Na het lezen van dit artikel weet jij met welke versiertips jij indruk op een leuke man kunt maken.

Wat zijn de beste versiertips?

Sommige mensen hebben nog het ouderwetse beeld dat een man een vrouw moet versieren. Maar het tegenovergestelde is waar! Met de juiste versiertips kan ook een vrouw een man leren versieren! Leren versieren gaat erover dat jij niet meer aan de zijlijn hoeft te staan wachten tot iemand jou ten dans vraagt. Je draait je afwachtende houding om in een actieve houding. En hoe je dat het beste doet, vertel ik je in dit artikel met mijn beste versiertips voor vrouwen. 

Meer leren over het versieren van een man? Bekijk dan deze video waarin ik mijn 5 beste versiertips voor vrouwen met je deel.

1. Wees speels

Om een man te versieren is er één eigenschap die boven alle andere eigenschappen uitsteekt.

Dan heb ik het natuurlijk over speels zijn.

In een onderzoek werd gesuggereerd dat speels zijn weleens een gewenste eigenschap zou kunnen zijn waar mensen naar op zoek zijn in hun partner.

Er was één regel in het onderzoek dat ik in het speciaal wil benoemen:

 “In an ultimate sense, play has helped make us who we are, as adults; and in a proximate sense, it has made being an adult much more fun than it might have been otherwise.”

Speels zijn is een onderdeel van wie we zijn. Het zorgt ervoor dat we veel meer plezier hebben in ons leven. Daar ben ik het 1000% mee eens.

Ooit iemand ontmoet die met twee benen in het leven staat, geniet van alles wat de wereld te bieden heeft en goed in haar of zijn vel zit?

Dat is ontzettend aantrekkelijk!

Iedereen heeft een speelse kant in zich, maar je moet het wel naar boven zien te halen. En dat kan je doen door speels te zijn in je gesprekken. 

Het is slechts een kwestie van keuze…

Ik zal je een voorbeeld geven. Stel, hij vraagt aan je:

“En wat doe jij allemaal”

Dan kan je antwoorden door hem te vertellen wat voor werk je doet…

Maar dat zou zonde zijn. Dit is dus een mooie gelegenheid om je speelse kant te laten zien. Je zou speels kunnen zijn door bijvoorbeeld te antwoorden met:

“Oh niks bijzonders, ben op dit moment aan het praten met een aantrekkelijke man.”

Je doet dus net alsof je zijn vraag verkeerd interpreteert en geeft hem een flirterig antwoord. Hierdoor creëer je een levendige sfeer in het gesprek.

Hij zal waarschijnlijk moeten lachen en verrast zijn door je antwoord. Precies de reactie die je wilt. Er zit een beetje een onvoorspelbaarheid in speelsheid die ontzettend aantrekkelijk is.

2. Plaag hem

Weet je waar mannen als een blok voor vallen?

Vrouwen die hen op een leuke manier plagen.

Plagen maakt het verschil tussen een vriendschappelijk gesprek en een gesprek waarin je positieve spanning laat ontstaan.

Ik zal je een voorbeeld geven.

Stel, hij vertelt een verhaal over een jeugdkamp waar hij vroeger aan deelnam:

“Ja, al mijn vrienden hadden stiekem drank en sigaretten meegenomen, maar ik niet hoor. Ik deed dat nog niet in die tijd.”

Dan kun je op deze manier reageren:

“Ah ja leuk, haha.”

Maar met deze reactie bouw je geen spanning op. Het gesprek blijft op deze manier vrij vlak. Je kunt je reactie ook plagerig maken, waardoor je hem meer weet te prikkelen. Zeg bijvoorbeeld:

“Oh, dus jij was eigenlijk een beetje het brave jongetje uit de klas?”

Eventueel gevolgd door een flirterige opmerking zoals…

“Ik hoop maar dat je nu wat ondeugender bent.”

Nu zal je hem weten te prikkelen, waardoor hij meer van je zal willen weten.

3. Wees positief

Dit wil je absoluut niet doen.

We hebben allemaal onze bagage in het leven. Ervaringen die we hebben opgedaan die misschien minder leuk waren. Het hoort erbij.

Deze ervaringen heb je nu eenmaal opgedaan en ze hebben je gevormd. En dat is logisch en oké!

Maar het is niet aantrekkelijk om te luisteren naar iemand die klaagt over vervelende ex-vriendjes, de drukte op het werk en vervelende ervaringen met mannen.

Hoewel er natuurlijk niets mis is met het hebben van slechte ervaringen in de liefde, wil je deze ervaringen geen stempel meer laten drukken op je huidige gedrag.

Want hij zal zich dan afvragen waarom je nog steeds wordt beïnvloed door deze onrechtvaardigheden en waarom je niet verder gegaan bent met je leven.

Doe daarom het tegenovergestelde van iemand die alles door een negatieve bril bekijkt. Laat zien dat negatieve ervaringen jou sterker hebben gemaakt en dat je in staat bent om positief te denken.

Zo zal hij het veel fijner zijn om bij jou in de buurt te zijn!

4. Krijg een leven waar hij deel van wil uitmaken

Eén van de beste versiertips voor vrouwen is deze. En hij is misschien verrassend!

Juist door ook gelukkig te zijn zónder hem, ben jij aantrekkelijk voor een man.

Als jij laat zien dat jouw leven ook waardevol is zonder man, laat je namelijk drie dingen zien:

  1. Je bent ook in staat om het geluk zelf op te zoeken, waardoor er geen druk op zijn schouders ligt om jouw leven fijn te maken. Je leven is immers al fijn!
  2. Doordat jouw geluk niet afhankelijk is van een partner, moet hij wat harder werken om jouw hart te veroveren. En dit is precies wat een man wil. Hij wil vechten voor een plek in jouw leven.
  3. Je bent iemand die in staat is om zelf het beste uit het leven te halen. Dit is een fijne houding en het is fijn om bij iemand in de buurt te zijn die op die manier in het leven staat.

Positief leven heeft niet alleen invloed op de manier waarop mannen naar jouw kijken, maar het heeft natuurlijk ook invloed op je eigen gemoedstoestand. Win-win!

5. Wees zelfstandig

Daten is niet hetzelfde als het hebben van een relatie.

Wil je een man versieren? Dan is het belangrijk dat je je niet gedraagt alsof je al in een relatie zit!

Bij het daten verliezen we onze interesse in een persoon als deze persoon zich te needy gaat gedragen.

Als jij je angst om iemand te verliezen je gedrag laat bepalen, zal datzelfde gedrag de man van je dromen juist alleen maar harder wegduwen.

Pas op met hem zoveel mogelijk willen zien, elke dag appen en je gevoelens te snel aan hem uiten. Deze dingen komen vaak voort uit onzekerheid.

Als je gedrag gaat vertonen dat gevoed wordt door angst, leidt dit vaak tot voorspelbaarheid, routine en onder druk zetten. Dit is het tegenovergestelde van passie, opwinding en vrijheid die hij wil ervaren in het contact met jou.

6. Gebruik zinnetjes die werken

Soms krijg ik de vraag:

“Je leert mannen en vrouwen authentiek versieren, maar wanneer je een zinnetje zegt dat je eerder gebruikte, is het dan nog wel authentiek?”

Tja, goede vraag niet?

Vroeger had ik je gezegd:

“Spontaniteit is de enige vorm van authentiek zijn.”

Ik ben een tikje obsessief en soms slaat dat door naar radicaal. Inmiddels ben ik gelukkig iets minder militaristisch in hoe spontaan alles moet zijn…

Kijk, op het moment dat jij niet weet wat werkt in het contact, geef ik je zinnetjes mee in mijn video’s, artikelen en cursussen zodat jij weet wat je kunt zeggen om het gewenste resultaat te verkrijgen.

En raad eens?

Die zinnetjes werken.

Maar dat betekent niet dat ik wil dat je afhankelijk wordt van mijn zinnetjes en scripts om met mannen te communiceren. Daarom vertel ik je ook ALTIJD het principe achter het zinnetje. Ik leg je uit WAAROM het werkt.

Het leren versieren is als leren fietsen.

Op het moment dat je dan mijn zinnetje gebruikt, ziet dat de man er goed op reageert en je de uitkomst verkrijgt die je graag wilt, klikt het opeens in je hoofd. Je brein ziet dat bepaald gedrag leidt tot een bepaalde uitkomst.

Je brein internaliseert dat gedrag, omdat het er een beloning voor terug ziet. Hierdoor krijg je het in je systeem.

En op het moment dat je begrijpt waar mannen op reageren, heb je de zinnetjes niet meer nodig. Je begrijpt de principes, waardoor je automatisch de juiste signalen afgeeft in je communicatie.

Versieren is net zoals leren fietsen. In het begin heb je nog geen balans en val je continu om. Daarom heb je zijwieltjes, die je helpen overeind te blijven en vooruit te komen.

Na wat oefenen heb je de zijwieltjes niet meer nodig, omdat je automatisch je balans weet te houden.

Bij het leren versieren zijn de tips en zinnetjes jouw zijwieltjes. Deze gebruik je in het begin zodat je niet omvalt. Tot je de principes eigen hebt gemaakt en de zijwieltjes niet meer nodig hebt.

7. Streel zijn ego

Dit is iets wat je echt moet weten over mannen.

Elke man met eigenwaarde heeft het gevoel nodig dat hij belangrijk is.

Het doet er niet toe wat voor werk hij doet of hoe hij eruitziet. Het gaat hier om daadwerkelijke waardering en interesse in zijn kwaliteiten. Mannen willen het gevoel hebben dat ze een winnaar zijn als ze bij jou in de buurt zijn.

Een man met veel eigenwaarde wil een geweldige partner, een teammaatje, die hem het gevoel kan geven dat hij ertoe doet. Dit gaat er niet over dat alles om hem moet draaien. Het gaat erom dat jij hem het gevoel geeft dat hij gezien en gewaardeerd wordt.

Ik zal je nu drie manieren geven waarop je die kan doen, zonder te needy over te komen.

  1. Steun hem in zijn doelen en ambities. Een man wil het gevoel hebben dat jij geïnteresseerd bent in zijn dromen en dat jij gelooft in zijn vermogen om die dromen uit te laten komen.
  2. Geef hem validatie als hij iets attents doet. Doet hij moeite voor jou? Geef hem dan het gevoel dat die inspanningen worden gewaardeerd. Een man wil het gevoel hebben dat hij impact heeft op jouw leven. De gedachte dat hij jou gelukkig maakt, zorgt ervoor dat hij zich een echte man voelt.
  3. Laat hem vertellen over zijn expertise. Mannen vinden het fijn om te laten merken dat ze ergens kennis van hebben. Hier kan je gebruik van maken door hem te vragen naar zijn passie. Toon daar interesse in, en hij zal je in geuren en kleuren alles vertellen wat hij weet. Dit zorgt ervoor dat hij het gevoel heeft een klik te hebben met jou. Omdat hij over zijn favoriete onderwerp kan praten bij jou in de buurt.

[tip]

Wat vinden mannen leuk? 15 Sexy & vrouwelijke eigenschappen

8. Wees attent

Stel je het volgende eens voor:

Je ontmoet een man op een feestje, je stelt jezelf voor en jullie raken aan de praat. Je vertelt hem over het strand in Noordwijk waar je bent opgegroeid en de nieuwe baan die je bent uitgegaan. Na een leuk gesprekje van tien minuten scheiden jullie wegen weer en je komt hem de rest van de avond niet meer tegen. Helaas, want het was een leuke man.

Een week gaat voorbij en opeens kom je hem weer tegen bij de plaatselijke supermarkt. Ha! Je wist helemaal niet dat hij hier in de buurt woonde. Je zegt hem gedag en hij reageert enthousiast. In het gesprek blijkt hij ontzettend attent te zijn. Hij weet je naam nog, vraagt hoe je eerste week is gegaan bij je nieuwe baan en maakt nog een opmerking over het feit dat het heerlijk weer is om naar het strand te gaan, om daar aan toe te voegen “Misschien moet jij mij Noordwijk maar eens laten zien”.

Hoe zou jij je voelen als iemand zoveel heeft onthouden over je?

Exact, je voelt je direct gewaardeerd en op je gemak bij die persoon. Het gebeurt niet zo vaak dat mensen écht opletten als we iets vertellen. En het gesprek dan ook nog eens onthouden?

De meeste mensen zijn de naam van de persoon die ze zojuist hebben ontmoet echter alweer vergeten zodra ze een minuutje in gesprek zijn… laat staan dat ze de belangrijke details uit het gesprek onthouden.

Het herinneren van informatie over een persoon is dus wel heel aantrekkelijk, maar als je dit laat afhangen van je brein, dan speel je een verloren wedstrijd. Je slaat simpelweg niet alles op. 

Daarom heb ik een belangrijke tip voor je. Als je écht een leuke man hebt ontmoet, schrijf dan belangrijke details, inside jokes en grappige dingen op uit dat gesprek.

Dit kan je natuurlijk gewoon doen in de notities van je telefoon.

En op het moment dat je hem weer ziet, kan je een beroep doen op die notities en hem herinneren aan de connectie die jullie hadden in het eerdere gesprek. Door te demonstreren dat je geluisterd hebt naar wat hij gezegd heeft, zal hij jou direct speciaal vinden.

[tip]

7 Onmisbare Online Dating Tips Voor Vrouwen: Zo strik je de ideale man

9.  Laat jullie contact niet afhangen van WhatsApp

Dit is één van de grootste struikelblokken in de communicatie tussen mannen en vrouwen.

Mannen en vrouwen hebben een totaal ander beeld van hoe de communicatie via de app eruit zou moeten zien.

Mannen en vrouwen gebruiken chatten namelijk totaal anders en om compleet verschillende redenen.

Zo zien mannen het met name als iets functioneels. Ze hebben helemaal geen zin om eindeloos te appen. Sociaal doen is iets wat ze liever ‘in real life’ doen.

Vrouwen zien WhatsApp juist als dé oplossing voor het onderhouden van sociale contacten met zoveel mogelijk mensen zonder dat je je deur uit hoeft. Maar hem blijven appen, is geen onderdeel van het lijstje met ‘versiertips voor vrouwen’.

Eén van de beste versiertips die ik je kan geven is dat het échte versieren in real life plaatsvindt. Laat je niet te veel sturen door hoe hij is op de app. Kijk vooral naar hoe hij is in jullie interactie wanneer je elkaar in het echt ziet.

10. Geef hem groen licht

Dit wil je niet doen.

Het is een advies dat veel gegeven wordt. En veel vrouwen zijn in de veronderstelling dat het super goed werkt. Maar ik wil het je afraden: hard-t0-get spelen. 

Een veel gemaakte fout is dat vrouwen denken dat ‘hard to get’ spelen betekent dat je een man AL het werk moet laten doen. En dat jij de boot net zolang moet afhouden, tot hij je op zijn knieën smeekt of je alsjeblieft met hem op date wilt.

Oké… ik overdrijf nu een beetje. Maar ik zit er niet ver naast in sommige gevallen.

Hard-to-get spelen kán werken, maar op voorwaarde dat je het op de juiste manier doet. Doe je dat niet? Dan stoot je hem alleen maar af.

Je wil juist betrokken zijn in het gesprek met een man. En je wil hem laten weten dat het oké is als hij jou aanspreekt en dat je interesse hebt.

Hoe je dat doet?

Door hem eventjes aan te kijken en te glimlachen. Dat is alles wat hier voor nodig is.

En hiermee geef ik je ook direct de beste versiertip die er is: want als jij hem groen licht geeft en laat doorschemeren dat je interesse hebt, gaat hij misschien wel extra hard z’n best doen voor jou!

11. Begin het gesprek op een plagende manier

Als je niet weet hoe je een gesprek moet beginnen, dan wordt het knap lastig om een man te versieren.

Nu kan je natuurlijk gewoon naar hem toe lopen en zeggen:

“Hoi, ik wil jou ontmoeten en versieren”

Maar als je MannenBrein al een poosje volgt, begrijp je dat dit een slecht idee is. Je bent dan namelijk totaal geen uitdaging, waar hij niet het gevoel heeft dat hij jou overwint dankzij zijn versiervaardigheden.

Daarom kan je beter met wat anders beginnen…

Juist in het eerste wat je tegen een man zegt, kan je al een positieve spanning laten ontstaan tussen jullie.

Stel, je staat in een kroeg of bar, dan kan je het gesprek zo beginnen:

“Hey, we proberen te raden wat iemand zijn beroep is aan de hand van hoe hij eruit ziet. En bij jou dachten we dat je een X bent. Is dat juist?”

Als je een beroep kiest wat hij overduidelijk niet is, zal hij verbaasd reageren. Hier kan je hem vervolgens mee plagen en hem er van beschuldigen dat hij een verkeerde carrière keuze heeft gemaakt.

Op deze manier ontstaat er direct een plagerige sfeer in jullie gesprek.

Wil je trouwens exact weten hoe je in verschillende situaties het gesprek kan beginnen? Kijk dan naar deze video:

12. Flirt er op los met hem

Flirten is een onmisbaar element bij het versieren van een man. Je bouwt er een positieve spanning mee op tussen jullie en hij maakt eruit op dat jij interesse in hem hebt.

Dit is belangrijk, omdat sommige mannen anders ook niet terug durven te flirten.

Daarom is de #1 versiertip uit het lijstje versiertips voor vrouwen: ga met hem flirten.

Stel, je bent het gesprek op een plagerige manier begonnen en jullie hebben een leuk gesprekje gehad. Dan is de toon direct al juist gezet. Het is niet erg als je vervolgens weer even met je vriendinnen gaat praten, hierdoor geef je hem de tijd om jouw aanwezigheid even te missen.

Nu is het de truc om het gesprek lekker flirterig te houden als jullie elkaar weer tegenkomen.

Dat kan je doen door bijvoorbeeld dit te zeggen als hij naast je komt staan bij de bar:

“Mis je me zo erg dat je me aan het volgen bent?”

Je beschuldigt hem speels dat hij jou aan het volgen is. Je kan er zelfs het woord stalker aan toevoegen met een dikke knipoog.

Nu geef je hem de voorzet om ook op een flirterige manier te antwoorden, bijvoorbeeld zo:

“Nou, volgens mij stond jij mij hier al op te wachten”

Mijn laatste versiertip voor jou

Mensen zeggen weleens dat succes voortkomt uit twee cruciale onderdelen:

Je moet geluk hebben om een bepaalde kans of mogelijkheid op je pad te krijgen & de juiste voorbereiding hebben om die kans te kunnen grijpen.

Na het coachen van duizenden mannen en vrouwen kan ik je verklappen dat het in de liefde niet anders werkt.

Zodra jij de man van je dromen tegen het lijf loopt, komt daar altijd een beetje geluk bij kijken.

En als dat gebeurt, zorg dan alsjeblieft dat je goed voorbereid bent.

Ik heb te veel vrouwen de man van hun dromen zien wegjagen omdat ze geen idee hadden hoe mannen in elkaar steken.

Eeuwig zonde.

Daarom heb ik iets voor je waarmee jij tot in de nopjes bent voorbereid op dat geluksmomentje dat komen gaat. Ik heb namelijk een gratis rapport voor je waarin ik je alle geheimen over mannen uit de doeken doe.

Doe er je voordeel mee en wees voorbereid zodra je oog en oog staat met jouw droomvent.

Je kan het rapport hieronder gratis downloaden.

ebook Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Liefs,
Mathijs Dingjan

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Over de auteur

Mathijs Dingjan

Mathijs Dingjan is hoofdcoach bij MannenBrein. Al 7 jaar coacht hij vrouwen om meer geluk in de liefde te vinden. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je je liefdesleven een flinke boost geeft.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Schrijf een reactie

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)