Is uiterlijk belangrijk voor een man? De verrassende waarheid

Je bent aan het daten met een man.

Misschien ben je onzeker over je uiterlijk of twijfel je juist of je hem wel aantrekkelijk vindt.

Uiterlijk zegt niet alles, maar hoe zit dat tijdens het daten of in een relatie?

Is uiterlijk belangrijk voor een man? En is knap zijn belangrijk om een relatie te laten slagen?

Dat vertel ik je allemaal in dit artikel.

Inhoud van dit artikel:Meer...

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je 31 kant-en-klare berichtjes krijgt om definitief zijn hart te veroveren? Ontdek deze 31 berichtjes en 'de 3 schakels in het mannenbrein' hier: Download de 31 berichtjes

Na het lezen van dit artikel weet jij hoe belangrijk uiterlijk is in een relatie.

Bovendien geef ik je een antwoord op een belangrijke vraag:

Wat is belangrijker? Uiterlijk of innerlijk?

Benieuwd naar de antwoorden? Lees dan snel verder.

Hoe belangrijk is uiterlijk voor een man?

De meeste vrouwen zijn ervan overtuigd: mannen vallen alleen op uiterlijk. En ik kan me goed voorstellen dat dat je flink onzeker kan maken.

Maar klopt dit beeld eigenlijk wel?

Nee.

Ik ga nu ook niet het tegenovergestelde beweren. Want uit onderzoek blijkt dat uiterlijk natuurlijk een rol speelt. Maar dat betekent niet dat je de knapste vrouw ter wereld moet zijn om een leuke man aan de haak te slaan!

Als mannen mogen kiezen uit een topmodel met een vervelend karakter en een normale vrouw met een geweldig karakter, dan kiezen de meeste voor het laatste.

Omdat jouw unieke persoonlijkheid aantrekkelijk is voor hem.

Uiterlijk is belangrijk voor een man, maar het is slechts een onderdeel van het geheel. Want naast uiterlijk is jouw uitstraling veel belangrijker. En dat gaat veel verder dan een perfecte huid of een symmetrisch gezicht.

Het gaat om je persoonlijkheid, je verschijning en het gevoel dat jij bijzonder bent.

Dus vergeet het idee dat je niet knap genoeg bent of dat je te dik bent. Dat zijn geen dealbreakers. En mocht je hier toch onzeker over zijn, bekijk dan deze video waarin ik je onzekerheid wegneem:

Wat is belangrijker: innerlijk of uiterlijk?

Kijken mannen alleen naar het uiterlijk?

Tja, ze kijken er wel naar. Dat kan ik niet ontkennen. Er bestaat niet voor niets zoiets als “liefde op het eerste gezicht”.

Maar hoe meer tijd je met elkaar doorbrengt, hoe meer het innerlijk een grote rol gaat spelen. Als je veel met iemand optrekt, ga je meer letten op iemands kwaliteiten. Zijn die kwaliteiten mooi? Dan ga je de persoon steeds meer waarderen en zelfs bewonderen voor wie hij is en neemt het belang van het uiterlijk af.

De aantrekkingskracht draait dan nog maar deels om iemands uiterlijk – wat meer gaat over lust. Maar er ontstaat ook een diepere vorm van aantrekkingskracht: de aantrekkingskracht die je voelt tot iemands karakter.

Uiteindelijk is het innerlijk dus belangrijker dan het uiterlijk.

Het draait allemaal om aantrekkingskracht

We worden uiteindelijk allemaal oud. Iedereen krijgt rimpels en niemand heeft op haar 60ste de huid die ze had toen ze 25 was.

En dat is oké. Tekenen van ouderdom zijn tekenen van diepte in je persoonlijkheid. Het laat zien dat je levenservaring hebt.

Het is belangrijk om het idee los te laten dat het draait om ‘knap zijn’. Want aantrekkingskracht gaat om zo veel meer dan dat.

Aantrekkingskracht gaat over een gezonde en vitale uitstraling. Dat je uitstraalt dat jij een prettig persoon bent om mee op te trekken. En dit overstijgt ieder schoonheidsideaal.

Ook als je je onzeker voelt over je uiterlijk en je het idee hebt dat je niet knap bent, zegt dat dus niet dat jij geen leuke man aan de haak kunt slaan.

Wie ben jij als persoon? Ben je creatief, grappig, vriendelijk, attent, enthousiast? Dat zijn dingen die positief én blijvend zijn.

Het kost misschien meer tijd om deze dingen in jou te herkennen, maar zelfs een mooi karakter is van de buitenkant zichtbaar. Schoonheid vanbinnen vertaalt zich naar aantrekkingskracht.

Wil jij weten hoe je die aantrekkingskracht communiceert naar mannen? Hieronder vind je mijn beste tips.

1. Je kleding

Misschien heb jij het idee dat het dragen van leuke kleding alleen maar is besteed aan mensen die veel met hun uiterlijk bezig zijn.

Maar niets is minder waar!

Ons menselijk brein beoordeelt mensen aan de lopende band op basis van hun verschijning.

Sportkleding? Sportief type.

Hippiekleding? Zal wel van yoga houden!

Mist er een knoop in je blouse? Onverzorgd.

Natuurlijk zijn deze voorbeelden heel kort door de bocht, maar misschien herken je er wel iets van. We stoppen mensen – zonder dat we dat bewust doen – snel in een hokje.

Je kleding spreekt dus boekdelen over jou zonder dat je een woord gezegd hebt. En mannen zijn niet zozeer geïnteresseerd in je kleding, maar wel in wat jouw kleding over jou zegt.

Wil je meer tips over het verbeteren van je uitstraling? Lees dan ook dit artikel:

2. Je haar

Ook je haar speelt een rol.

Het doet er niet toe of je krullen of steil haar hebt, maar is wel belangrijk hoe je je haar verzorgt.

De mate waarin jouw haar er verzorgd uitziet, zegt iets over je trots. Durf jij goed voor jezelf te zorgen? Of verwaarloos jij jezelf stiekem een beetje?

Onthoud dat mannen het aantrekkelijk vinden als vrouwen een positieve uitstraling hebben. Lekker in je vel zitten is duizend keer belangrijker dan eruitzien als een topmodel.

Verzorg jezelf en je haren dus, want zelfzorg is heel aantrekkelijk!

3. Je levenslust

Nog even over die positieve uitstraling…

In het Engels bestaan er twee woorden voor het woord ‘leven’: survive en thrive. Het eerste woord betekent ‘overleven’ en het tweede woord staat voor ‘alles uit het leven halen’.

Mensen die ‘thriven’, zijn echte winnaars. Winnaars van het leven. Ze begrijpen de essentie ervan en weten hoe ze zichzelf gelukkig kunnen maken.

Ze zijn dol op het leven en dat blijkt uit wat ze doen. En dit is een mega aantrekkelijke eigenschap!

4. Je enthousiasme

Enthousiasme is aanstekelijk.

Als iemand enthousiast over iets is, word je meegenomen in zijn/haar positiviteit. Het is alsof er een vuurtje wordt aangestoken. Je krijgt er een warm gevoel van!

Het is fijn om je te omringen met positieve, enthousiaste mensen en dit is ook waarom enthousiasme zo’n aantrekkelijke karaktereigenschap is.

Je levenslust straalt ervan af en dat is veel aantrekkelijker dan een perfect uiterlijk!

5. Je gevoel voor humor

Op de vraag ‘hoe belangrijk is uiterlijk bij online daten’, geven veel mensen misschien het antwoord dat het uiterlijk belangrijk is.

Maar stel dat je een hele knappe man op Tinder hebt ontmoet en hij blijkt in het echt een humorloos en saai persoon. Vind je hem dan nog steeds leuk?

Andersom werkt het precies zo.

Als je met een man in gesprek raakt en hij ontdekt dat jij een geweldig gevoel voor humor hebt, dan kan al snel blijken dat het mannen om veel meer gaat dan om een leuk uiterlijk.

Hij wil met jou kunnen lachen!

6. Je welbespraaktheid

Als een man op zoek is naar een relatie, dan zoekt hij iemand waar hij de rest van zijn leven mee wil doorbrengen.

En de rest van je leven wordt heel saai als je elkaar niets te vertellen hebt. 😉

Goed kunnen spreken en denken is een teken van intelligentie. En dat vinden veel mannen – behalve de mannen die hier juist onzeker van worden – heel aantrekkelijk.

Het maakt jou heel interessant als je echt iets te vertellen hebt. En bovendien is het veel leuker om een relatie met jou aan te gaan als jullie écht goed kunnen praten.

Laten zien dat jij een hele interessante gesprekspartner bent, is dus heel aantrekkelijk.

En laat me duidelijk zijn: dit doe je niet voor hem! Nee, wanneer jij jezelf echt durft te laten zien, zal je je sociale angsten overwinnen en daardoor een gelukkiger leven leiden.

Wat je direct ook aantrekkelijker maakt.

Wil je meer weten over aantrekkingskracht? Dan is dit artikel ook interessant voor je:

7. Je warmte

Iedereen vindt het fijn om bij een warm persoon te zijn.

Zo iemand geeft je een goed gevoel over jezelf. Dat vinden we prettig.

Aardig zijn kost niks, maar levert een heleboel op. Dus ook in de liefde.

Let op de valkuil dat je geen people pleaser wordt. Niet iedereen hoeft jou leuk te vinden.

Het gaat erom dat jij belangeloos vriendelijk bent tegen een ander, zonder dat jouw motivatie per se is dat een ander ook vriendelijk is tegen jou.

Reken maar dat mannen dit een aantrekkelijke eigenschap vinden.

8. Een open houding

Vrouwen denken vaak dat zij onzekerder zijn dan mannen.

Maar als man moet ik dit ontkrachten. Mannen zijn ook super onzeker, alleen hebben we vaak geleerd om onze onzekerheden te verbergen.

Goed, terug naar jou en het belang van een open houding. Als jij hem laat zien dat jij niet het oordelende type bent, dan zal hij zich meer op je gemak bij je voelen. En durft hij dus eerder zichzelf te zijn.

Iedereen verlangt ernaar zichzelf te kunnen zijn. Kan jij hem deze gunst geven, dan zal hij zich direct tot je aangetrokken voelen.

9. Jezelf accepteren

Zijn we nog écht onder de indruk van topmodellen die vol zelfvertrouwen over de catwalk lopen?

Niet echt.

Een topmodel voldoet aan het schoonheidsideaal. Het is voor haar dus relatief makkelijk om er zelfverzekerd uit te zien.

Maar vergis je niet. Want het moet voor een topmodel niet makkelijk zijn om constant de druk te voelen om aan dit ideaal te voldoen. Onderzoek toont aan dat uiterlijke perfectie uiteindelijk niet gelukkig maakt.

Aantrekkingskracht gaat niet om voldoen aan het schoonheidsideaal, maar jouw eigen idealen naleven. Dat valt op!

Sterker nog, het is onwijs aantrekkelijk. Je moet hiervoor namelijk giga veel lef en zelfvertrouwen hebben. En dat is mega sexy.

Onthoud dit dus: het uiterlijk is niet doorslaggevend. Wat doorslaggevend is, is hoe jij naar jezelf kijkt en of jij jezelf volledig accepteert.

Als jij dat doet, dan zal je zien dat dit de interesse van mannen wekt. Ook van knappe mannen!

10. Je aandacht voor anderen

Ieder mens wil zich gezien voelen.

Maar je voelt je niet gezien als iemand geen bewuste aandacht voor je heeft.

Wil jij aantrekkelijker worden voor anderen? Zet ze dan in de spotlight van je aandacht.

Ga je op date? Laat je telefoon lekker in je jaszak zitten.

Durf aanwezig te zijn. Met deze kwaliteit onderscheid jij jezelf van alle andere vrouwen.

11. Je presentatie en houding

Rechtop staan, soepel bewegen, lachen…

Het zijn simpele dingen waarmee je heel veel punten kunt scoren zonder dat je iets hoeft te zeggen.

Ik heb een zwak voor vrouwen die mooi kunnen bewegen en dansen.

Een vrouw met sierlijke bewegingen vind ik heel aantrekkelijk. Niet alleen omdat het getuigt van vrouwelijkheid, maar ook omdat het getuigt van discipline en hard werk.

Dat is veel aantrekkelijker dan alleen een knap koppie. Dat is karakter.

Je zelfvertrouwen kan hier trouwens een grote rol in spelen.

Zit je lekker in je vel en geloof je in jezelf? Dan ga je vanzelf rechterop staan. Je durft hardop te lachen en je beweegt je soepeler.

En dat is alleen maar positief!

12. Je stemgebruik

Ken je de serie Friends?

Chandler is daar aan het daten met Janice. Janice heeft geweldige looks, maar ze heeft een bloedirritante stem.

Zodra ze haar mond opentrekt, haken mannen af.

Nu is het natuurlijk niet zo dat er geen enkele man met jou wil daten als je een opvallende stem hebt.

Het gaat ook niet om je stem, maar meer over de manier waarop je die gebruikt. En je kunt heel goed leren hoe je je stem op een andere, meer prettige manier kunt gebruiken.

Dingen als zangles en theaterles kunnen je hierbij helpen. Je leert je stem op verschillende manieren te gebruiken en dit maakt jou een stuk interessanter!

En aantrekkelijker… 😉

De weg naar zijn hart

Door de tips van dit artikel te volgen, krijg je ongetwijfeld aandacht van mannen.

Maar wat nu als je een bijzonder leuke man tegenkomt? Eentje die je graag bij je wil houden.

Dat kan je erg onzeker maken. Waardoor je je wellicht juist heel onzeker gaat gedragen!

Dus…

Hoe zorg je ervoor dat hij 100% voor je gaat?

Door de simpele stappen uit mijn E-book te volgen en de drie schakels in zijn mannenbrein te activeren.

Zet die drie schakels om en hij zal helemaal voor je smelten, omdat hij zich gezien voelt zoals nooit tevoren. Je zal voor hem zo’n mooie en unieke vrouw zijn, dat hij je niet meer wil laten gaan.

Het mooiste?

Je kan helemaal jezelf blijven. Het enige wat verandert is jouw begrip van zijn mannenbrein.

Hoe je dit allemaal doet, lees je in m’n gratis e-book. Je grijpt ‘m hieronder.

ebook Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Liefs,
Mathijs Dingjan

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Over de auteur

Mathijs Dingjan

Mathijs Dingjan is hoofdcoach bij MannenBrein. Al 7 jaar coacht hij vrouwen om meer geluk in de liefde te vinden. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je je liefdesleven een flinke boost geeft.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Schrijf een reactie

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)