Wat vinden mannen mooi? De enige 11 dingen die er echt toe doen

Wat vinden mannen mooi

Omdat mannen zulke visuele wezens zijn, wordt het vaak vergeten dat ook het innerlijk van een bepaalde vrouw van groot belang is voor hoe aantrekkelijk de man haar vindt.

In dit artikel kom je dus te weten welke dingen mannen nu écht mooi vinden, vanbinnen als vanbuiten.

Als je je hiervan bewust bent, heb je dus een stapje voor om de man van je dromen te kunnen krijgen!

Inhoud van dit artikel:Meer...

Wil je weten hoe je die wederzijdse aantrekking kan veranderen in een mooie, lange relatie? Lees dan helemaal tot het einde voor een speciale verrassing.

Waarom vinden mannen uiterlijk belangrijker dan vrouwen?

Hoewel mannen vaak de reputatie hebben enkel op het uiterlijk van een vrouw te letten, is dat slechts gedeeltelijk waar. Ze hechten immers ook veel belang aan emotionele aantrekkelijkheid. Maar omdat mannen visueler ingesteld zijn dan vrouwen letten ze dus eerst op wat ze zien dan op wat ze voelen. Andersom vinden vrouwen fysieke aantrekkelijk ook een belangrijk kenmerk in een leuke partner.

1. Flirt met hem

Als er iets is dat mannen interessant vinden dan is het wel een vrouw die met hem flirt. En dat is natuurlijk niet zo gek. De meeste mannen zijn namelijk geen ster in het opvangen van onbewuste signalen.

Hoe meer je met hem flirt, hoe eerder hij door heeft dat jij hem leuk vindt en hoe beter dit voor jou uit gaat pakken op de langere termijn.

Waarom?

Omdat mannen het fantastisch vinden om belangrijk gevonden te worden en graag gewaardeerd willen worden. Hoe meer jij met hem flirt, hoe meer je investeert. Dit zorgt ervoor dat de man in kwestie zich gewaardeerd gaat voelen door jou.

Uiteraard betekent dit niet dat je 24/7 met hem aan het flirten bent, maar regelmatig flirterig gedrag vertonen is iets dat door de meeste mannen zeer wordt gewaardeerd.

Enkele tips:

 • Complimenteer hem. Hiermee streel je zijn ego en er is geen man op de wereld die dat niet aantrekkelijk vindt 😉
 • Laat hem jou helpen. Een man om hulp vragen geeft hem een gevoel van belangrijkheid. De meeste mannen vinden het fijn om een leuke vrouw een handje te helpen.
 • Toon interesse. De meeste mensen vinden zichzelf een van de leukste gespreksonderwerpen. Wij mannen zijn geen uitzondering op de regel 😉
 • Daag hem een beetje uit. Mannen een klein beetje uitdagen werkt erg goed als je met hem wilt flirten; hierover later meer in dit artikel .

Meer tips over hoe je het beste kan flirten met een man? Lees dan ook dit artikel:

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je 31 kant-en-klare berichtjes krijgt om definitief zijn hart te veroveren? Ontdek deze 31 berichtjes en 'de 3 schakels in het mannenbrein' hier: Download de 31 berichtjes

Tip 2: Houd goed oogcontact

Ooit een gesprek met iemand gehad die constant wegkeek terwijl je aan het praten was? Praat gelijk een stuk lastiger vind je niet? 😉

Uit onderzoek blijkt dat oogcontact belangrijk is voor meerdere factoren in de non-verbale communicatie. Daarbij komt dat oogcontact voor mannen alsmede voor vrouwen ontzettend aantrekkelijk is. Sterk oogcontact houden straalt namelijk zelfverzekerdheid uit en je toont gelijk interesse in de ander.

Daarnaast vinden heel veel mannen de ogen van vrouwen op zichzelf al mooi, dus geef hem de kans om er in te kunnen kijken.

Als je hem tijdens het praten wat langer aankijkt dan normaal dan verhoogt dat bovendien de sensuele spanning tussen jullie, wat aantrekkingskracht opwekt.

Je begrijpt natuurlijk dat constant in iemand ogen staren op een intimiderende wijze nogal creepy overkomt. Om dat te voorkomen kan je af en toe best even weg kijken, bij voorkeur als jij zelf aan het woord bent.

Maar let hiervoor op:

Breek het oogcontact tijdens het gesprek af en toe af, door naar de zijkant te kijken. Als je naar boven afbreekt kan dat namelijk overkomen alsof je hem niet interessant vindt. Naar onderen kijken kan duiden op verlegenheid of onzekerheid.

3. Omarme je speelse kant

Is het je ooit opgevallen dat het vaker voor komt dat oudere mannen een wat jongere vriendin hebben? Dat heeft zeker niet (alleen) te maken met haar uiterlijk.

Dit komt ook doordat de meeste mannen speelsheid en jeugdigheid erg mooi vinden aan een vrouw.

Een vrolijke vrouw zorgt bij de man voor vrolijke emoties. Dit betekent natuurlijk niet dat je vanaf nu hem iedere keer mee moet nemen naar de speeltuin. Het gaat er vooral om dat je vrolijk en energiek op hem over komt. Plaag hem een beetje, speel af en toe een spelletje met hem en haal het kind weer in je naar boven.

4. Raak hem aan

Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat aanraken tal van voordelen heeft. Mensen die anderen veel aanraken worden over het algemeen beschouwd als intelligenter, aantrekkelijker en zelfverzekerder.

Ook mannen vinden het dus mooi als een vrouw hen aan durft te raken.

Dit kan je op de volgende manieren doen:

 • Raak hem subtiel aan als je hem iets vraagt of iets tegen hem wil zeggen. Dit kan bijvoorbeeld door zijn schouder of arm aan te raken.
 • Raak hem aan als hij een grapje maakt waar jij om moet lachen. Hij gaat jouw aanraking dan associëren met positieve gevoelens wat voor jullie allebei leuk is.
 • Als je hem al wat beter kent, kan je hem subtiel aanraken in de nek, op z’n been of aan de binnenkant van zijn benen.

5. Blijf een uitdaging

Wanneer is de laatste keer dat jij een fantastische prestatie hebt geleverd waar je extreem trots op was? Denk eens terug aan de positieve gevoelens die je daarbij kreeg.

Dit komt omdat je er harder voor hebt moeten werken. Zo is het ook bij mannen.

Mannen vinden het geweldig om met vrouwen om te gaan die enigszins een uitdaging zijn.

Hij mag dus zijn best gaan doen voor jou ;).

Dit kun je doen door hem subtiel te plagen of af en toe expres even afstand van hem te nemen. Je mag best een dagje niks van je laten horen of af en toe met je vriendinnen afspreken in plaats van met hem. Je hebt immers ook je eigen leven.

Pas echter op voor dit:

Extreem hard to get spelen werkt averechts. Als jij constant met andere mannen flirt, je steeds de date afzegt of in plaats van plagen hem structureel in de zeik neemt en daarbij zijn ego kraakt, vrees ik dat het snel afgelopen is.

6. Laat hem denken dat hij James Bond is

Van de wereld redden tot de mooiste vrouwen versieren: James Bond kan het allemaal. Veel mannen zouden ook wel zo’n alleskunner willen zijn 😉

Dit kan jij in je voordeel gebruiken door zijn ego te strelen en hem zich speciaal te laten voelen.

Mannen vinden het machtig mooi om een vrouw te vinden die naar hem opkijkt.

Lachen om zijn grapjes of het eerdergenoemde om hulp vragen en complimenteren zijn een garantie voor succes. Laat duidelijk blijken wat je zo aantrekkelijk aan hem vindt en waarom hij speciaal voor jou is.

Als je deze complimentjes af en toe afwisselt met wat plagerige grapjes, creëer je emotionele stimulatie wat een goed recept is voor aantrekkingskracht.

En dat is altijd mooi meegenomen 😉

7. Gebruik deze onbewuste signalen

Er zijn ook nog bepaalde signalen  die mannen mooi vinden die meer op het onderbewuste gericht zijn. Het zijn kleine, subtiele dingen die je kan doen die mannen aantrekkelijk vinden.

Denk hierbij aan:

 • Op je lip bijten: dit is een onbewust signaal dat je je voorstelt hoe het zou zijn om intiem met hem te zijn. Al zullen niet alle mannen dit gelijk zo opvatten, is het alsnog een sterk middel om aantrekkingskracht op te wekken.
 • Spelen met je haar: veel mannen vinden dit aantrekkelijk en het is een speels doch flirterig gebaar.
 • Naar voren leunen: dit toont interesse en verkleint de afstand tussen jullie.

8. Stel vragen en toon intelligentie

Als er iets is dat mannen mooi vinden aan een vrouw is het wel intelligentie. Als je intelligent overkomt, creëer je namelijk ruimte voor diepgang wat ervoor zorgt dat de omgang tussen jou en de man van je dromen niet bij het oppervlakkige blijft.

Daarnaast is het bewezen dat intelligente mensen als aantrekkelijker worden gezien.

Je kan intelligent overkomen door simpelweg af en toe wat te lezen of je te verdiepen in bepaalde onderwerpen.

Af en toe het nieuws in de gaten houden kan ook geen kwaad, zodat je bij de tijd blijft en op de hoogte bent van recente ontwikkelingen. Wat ook heel erg helpt is hem vragen stellen. Dit lijkt tegenstrijdig, maar intelligente mensen stellen veel vragen om dingen beter te begrijpen.

Daarnaast wek je zijn interesse door vragen te blijven stellen en dat is voor jullie allebei voordelig.

Kijk wel uit dat je geen betweter wordt, daar houden mannen (en mensen in het algemeen) niet zo van.

9. Verzorg hem

Je bent niet zijn schooljuf en je hoeft ook niet zijn moeder uit te gaan hangen maar zorgzaam gedrag is iets wat veel mannen mooi vinden aan een vrouw. Zorgzaam gedrag zit er al vanaf de oertijd in. Mannen zochten namelijk een zorgzame partner om het nageslacht in leven te houden.

Gelukkig is de zorg van nu een stuk beter dan toen dus dat scheelt. 😉

Maar desalniettemin is zorgzaamheid nog steeds een belangrijke vrouwelijke eigenschap voor mannen.

Een pluisje van zijn trui plukken, z’n stropdas rechtzetten of gezond eten klaarmaken als hij ziek is, kan dus helemaal geen kwaad.

 Tip 10: Smile!

Niet alleen aanraken of intelligentie, maar ook lachen is een aantrekkelijke eigenschap.

Mannen vinden lachende vrouwen niet alleen mooi, maar lachen is zowel een visueel als innerlijk wapen om de man van je dromen te krijgen.

 • Visueel omdat lachen je fysiek aantrekkelijker maakt
 • Innerlijk omdat zelfs een neplach opzetten je al kan helpen om je positiever te voelen.

En positiviteit is een ontzettend belangrijke eigenschap voor zowel mannen als vrouwen. Niemand voelt zich aangetrokken tot een immer negatieve chagrijn.

11. Verzorg je uiterlijk

We hebben nu 10 dingen innerlijke besproken die mannen mooi vinden aan een vrouw. Maar mannen zijn visuele wezens en voelen zich dus aangetrokken tot dingen die ze kunnen zien. Als ik dus zou zeggen dat uiterlijk niet belangrijk is, dan zou ik liegen.

Een mooi uiterlijk is voor iedere man belangrijk.

En daarnaast zorgt er mooi uitzien automatisch voor dat je beter in je vel zit. Dat betekent natuurlijk niet dat je je gelijk hoeft te transformeren in een Victoria Secret model. 😉

De volgende tips kunnen er al voor zorgen dat mannen ook jouw uiterlijk mooi vinden:

 • Draag rood. Deze kleur wordt geassocieerd met uitdaging en het maakt vrouwen aantrekkelijker.
 • Laat ongeveer 40 procent onbedekte huid zien. Je hoeft er natuurlijk niet naakt bij te lopen, maar omdat mannen visueel zijn ingesteld vinden ze blote huid aantrekkelijk.
 • Lang haar. Lang haar wordt geassocieerd met vrouwelijkheid en vinden de meeste mannen dus mooier dan kort haar. Uiteraard kan een kort kapsel zoals dat van Halle Berry ook aantrekkelijk zijn maar er is een verschil tussen kort en kort-pittig 😉
 • Een mooi lijf. Je hoeft geen fitness goeroe te worden, maar als je goed eet en veel beweegt voel je je niet alleen beter, maar mannen vinden je ook nog eens mooier om te zien.
 • Gebruik make-up (met mate). Make-up maakt je mooier en het ziet er vrouwelijker uit. Let wel op dat je het met mate gebruikt. Een beetje make-up is mooi, een plamuur gezicht is dat niet.

Wat vinden mannen mooi – samenvatting

Zo, dit waren 11 dingen die mannen mooi vinden aan een vrouw. Om de beste resultaten te bereiken adviseer ik je mooie innerlijke en uiterlijke eigenschappen te combineren.

Er is ook nog een andere manier om ervoor te zorgen dat jouw droomman je mooi vindt. En niet alleen mooi, maar deze manier zorgt er zelfs voor dat hij verliefd op je wordt.

Er zijn in het mannenbrein namelijk  3 schakels waar hij zichzelf niet eens van bewust is. Als je ontdekt hoe deze schakels werken en hoe je ze bestuurt, dan heb je de macht om hem smoorverliefd op je te maken.

Nu heb ik een e-book geschreven waarin ik deze 3 schakels uit de doeken doe, en dat kan je hieronder helemaal gratis downloaden!

ebook Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Liefs,
Mathijs Dingjan

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Over de auteur

Mathijs Dingjan

Mathijs Dingjan is hoofdcoach bij MannenBrein. Al 7 jaar coacht hij vrouwen om meer geluk in de liefde te vinden. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je je liefdesleven een flinke boost geeft.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Schrijf een reactie

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)