Ik hou van je zeggen: 7 handige tips hoe je een man zover krijgt

 “Ik hou van jou schat.”

Het zijn de magische woorden waarvan je hoopt dat hij ze uitspreekt. Het geeft je rust en zekerheid.

Als je een poos met een man aan het daten bent of zelfs al in een relatie zit, wil je graag de bevestiging dat hij van je houdt!

Alleen… wat als hij wel ontzettend lief voor je is, maar hij het nooit uitspreekt? Daar geef ik je vandaag de oplossing voor!

Je krijgt 7 handige tips waarmee jouw kerel het van de daken zal willen schreeuwen dat hij van je houdt!

Inhoud van dit artikel:Meer...

Maar voordat we beginnen, ontdek mijn 3 beste tips om hem te laten smelten:

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je 31 kant-en-klare berichtjes krijgt om definitief zijn hart te veroveren? Ontdek deze 31 berichtjes en 'de 3 schakels in het mannenbrein' hier: Download de 31 berichtjes

Tip 1: Leer aanvoelen waarom hij zijn liefde nog niet heeft geuit

Je liefde uitspreken is één van die heerlijke mijlpalen in een liefdevolle relatie.

Maar de vier magische woorden betekenen voor sommige mannen meer dan voor andere. Maar je kunt gerust zeggen dat het voor velen een teken van echte toewijding is.

Alleen, wat als jullie wel in een relatie zitten maar hij nog nooit “Ik hou van jou” heeft gezegd?

Daar kan jij je gigantisch druk om gaan maken… vindt hij je wel echt leuk? Twijfelt hij soms aan de relatie? Of vindt hij het gewoon heel lastig om zijn gevoelens te uiten? En wie zegt het trouwens als eerste? En wanneer?

Sommige mannen maken er echt een momentje van om je te vertellen dat ze van je houden.

Alleen, wat als jouw vent nog geen vliegtickets naar Parijs heeft geboekt? Wat als hij nog steeds niet “Ik hou van je” heeft gezegd?

Het is iets waar veel vrouwen mij over mailen. En na het coachen van duizenden mannen en vrouwen, kan ik je vertellen dat er grofweg drie situaties zijn waarin jij je kunt bevinden:

  1. Je bent nog te kort samen.
  2. Hij vindt het eng om zich kwetsbaar op te stellen.
  3. Hij houdt simpelweg niet van je.

Hoe snel iemand “Ik hou van je” zegt, verschilt van persoon tot persoon. Er is geen harde regel voor.

Tip 2: Ken het levensmotto van de meeste mannen

Er is een soort ‘motto’ waar de meeste mannen heilig in geloven.

Namelijk dat het tonen van emoties hen zwak maakt.

Die overtuiging wordt keer op keer bevestigd door de buitenwereld. Zodra ze zich kwetsbaar opstellen, krijgen ze negatieve feedback van hun omgeving.

Waardoor een man de volgende overtuiging ontwikkelt:

Een echte man stelt zichzelf nooit kwetsbaar op, want daar zit niemand op te wachten.

Natuurlijk geldt dit niet voor alle mannen. Maar als jouw man moeite heeft met het uiten van zijn gevoelens/emoties, dan is de kans groot dat ook hij volgens deze overtuiging leeft.

Tijd om hem te laten zien dat het ook anders kan.

Tip 3:  Creëer een veilige omgeving

Laat me je iets over de puberende Mathijs vertellen…

Toen ik nog een ‘engel’ (lees: ettertje) was van 15 jaar oud, had ik er totaal geen behoefte aan om over emoties te praten. Maar toen ik 16 werd, kreeg ik een vriendin. Voor het eerst had ik een ‘serieuze relatie’ met een ‘vrouwelijk wezen vol met emoties’,  wat helemaal nieuw voor mij was.

Totaal anders dan ik gewend was bij mijn vrienden… Daar draaide alles om stoer, mannelijk en cool zijn.

Mijn vriendin leerde mij dat het oké is om je emoties te uiten. Dat het je niet zwak maakt, maar juist ongelofelijk sterk.

Ze vertelde mij namelijk dat ze anorexia had gehad. Een vreselijke ‘ziekte’ die haar bijna de dood in had gejaagd. Op een zekere zaterdagmiddag stond ze opeens bij mij voor de deur. De tranen liepen over haar wangen. Geschrokken nam ik haar mee naar binnen en ging naast haar zitten op de bank.

Dat was het moment dat ze mij het volledige verhaal vertelde. Ze moest het kwijt. Ze vertelde me over alle horror die ze heeft doorstaan en haar dappere besluit om het gevecht niet op te geven. Ik bewonderde haar voor haar kracht. Het delen van dit verhaal maakte onze band sterker.

Maar dat was niet het enige… Er was namelijk een belangrijke les die ik hieruit meenam:

Het is niet zwak om je emoties te uiten naar de mensen om wie je geeft.

Helaas geldt dit lang niet voor alle mannen…

Wat nu als jouw man nooit geleerd heeft dat het ontzettend waardevol is om zijn emoties te uiten?

Dan heeft zo’n man moeite om zich kwetsbaar op te stellen in het contact met jou. En dus ook om ‘ik hou van jou’ te zeggen.

Daarom wil jij hem het gevoel geven dat het veilig is om zijn emoties te uiten bij jou in de buurt. En dat niet alleen… je wilt hem zelfs aanmoedigen om zich kwetsbaar op te stellen!

Je wilt dat een man het gevoel heeft dat jij het waardeert als hij zich emotioneel opent.

Hoe? Moedig hem aan zodra hij iets leuks of liefs zegt.

Stel: jij trekt een leuke outfit aan en hij zegt: “Wat zie je er leuk uit vandaag!”

Dan wil jij laten zien dat zijn woorden ertoe doen en impact maken op jou. “Ah, dat is zo lief! Je laat me ontzettend goed voelen als je dat zegt.”

Door deze reactie laat je zien dat jij het waardeert als hij zijn liefde toont door middel van het gesproken woord!

Nu, één keer is natuurlijk niet voldoende. Je wilt dit door de tijd heen steeds herhalen. Dan gaat hij inzien dat kwetsbaarheid positieve gevolgen heeft.

Het gevolg?

Hij zal zich steeds verder durven te openen.

Waardoor hij op den duur ook zijn liefde durft uit te spreken.

Tip 4: Maak het hem zo makkelijk mogelijk

Jij wilt een rode loper uitleggen voor je vriend.

Oftewel: je wilt het pad naar het uitspreken van “Ik hou van jou” zo aantrekkelijk mogelijk maken.

Waarom?

Nou, het kan best eng zijn om “Ik hou van je” te zeggen. Die woorden hebben namelijk enorm veel betekenis en wegen vrij zwaar.

Daarom wil je dat de weg naar die woorden toe zo makkelijk mogelijk is. En dat doe je door hem over jullie als koppel te laten praten.

In het kort wil je hem deze boodschap geven:

“Ik vind het echt geweldig om met je samen te zijn. En alle lieve dingen die je doet en zegt waardeer ik enorm! En ik vroeg me iets af… Ik voel dat er liefde is tussen ons en ik ben benieuwd hoe jij dit ervaart.”

Dit script leg de rode loper uit voor het zinnetje “Ik hou van je”.

Je begint nu namelijk te praten over de liefde tussen jullie. Waardoor je een moment creëert waarbij die man zich zal durven laten gaan. Het wordt dan gemakkelijker voor hem om de woorden ik hou van je uit te spreken.

Tip 5: Vertel hem hoe belangrijk het voor je is

Stel dat hij wel lieve dingen doet en zegt, maar nooit “Ik hou van je”.

Dan wil je hier met hem over praten.

Het is eigenlijk heel gek als je daar nooit over praat. Liefde is immers de reden dat jullie bij elkaar zijn… Toch hebben maar weinig mensen hier open gesprekken over. Ze zijn bang om eerlijk te zijn, omdat het zomaar zou kunnen dat hun partner er anders over denkt…

Vind jij het belangrijk dat een man durft te zeggen dat hij van je houdt? Dan mag je dat als duidelijke standaard voor liefde hanteren.

Weet je niet zo goed wat je hem moet vertellen? Geen probleem, ik heb een slim script voor je dat je mag gebruiken.

“Ik vind net als jij dat liefde ook door middel van daden getoond dient te worden. Ik waardeer acties meer dan woorden. Toch wil ik ook bij iemand zijn die bereid is, én in staat is, om zijn gevoelens voor mij te uiten met woorden.

Het is inderdaad zo dat onze acties het ook kunnen zeggen, maar het betekent niet dat de woorden geen waarde hebben. Ik zou het begrijpen dat je het niet wilt zeggen als jij geen liefde voelt…

Maar als je het voelt, zijn er momenten waarop het heel mooi zou zijn om het te horen. Ik denk namelijk dat je een ongelooflijke man bent met wie ik mij verbonden voel. Als je het lastig vindt om je gevoelens te uiten, dan snap ik dat. Maar weet dat het bij mij altijd veilig is.”

Nu laat je hem op een liefdevolle manier weten wat jij belangrijk vindt in de relatie.

Hierdoor zet je de norm voor jullie communicatie. Je laat zien dat het iets heel moois is om open kaart te spelen met elkaar.

De kans is groot dat hij je nu met grote ogen aan zal kijken en voor het eerst zegt dat hij van je houdt.

Tip 6: Voorkom deze ‘ik hou van jou’ blunder!

Tijdens een coaching gesprek had ik het volgende gesprek met een vrouw:

Eva: “Shit, volgens mij heb ik een fout gemaakt… mijn vriend zei laatst voor het eerst dat hij van mij houdt. En dom als ik was, zei ik niet terug dat ik ook van hem hou! Ondanks dat ik dat wel doe… Volgens mij denkt hij nu dat ik geen verliefde gevoelens voor hem heb.”

Ik: “Hm, dat is inderdaad niet zo handig. Waarom zei je niet gewoon “Ik hou ook van jou”?

Eva: “Omdat ik ooit gelezen heb op het internet dat je nooit gelijk terug moet zeggen dat je ook van hem houdt. Dit is namelijk niet origineel dan… toch? Ooohh dit is zo stom, ik zou juist willen zeggen; ik hou van jou met heel mijn hart en ziel.”

Dit was het moment dat ik mijn schoen even flink moest poetsen om het slechte datingadvies een schop onder de bips te geven!

Je wilt een man altijd bevestigen als hij vertelt dat hij van je houdt.

Een man moet juist het gevoel hebben dat de liefde wederzijds is! Dus wanneer hij vertelt dat hij van je houdt, is dat juist een prachtig moment om hem datzelfde te vertellen.

Dit zorgt er namelijk voor dat een man zich verder durft open te stellen!

Wil je dan toch op een originele manier “Ik hou van jou” zeggen?

Schrijf hem dan een kaart die je aan een mooi moment tussen jullie doet denken. Op die kaart vertel je hem over jouw gevoelens. Beschrijf wat je zo waardeert aan hem. Geef hem die kaart vervolgens op een bijzonder moment.

Je zal zien dat zelfs de stoerste beren hier voor zullen smelten!

Tip 7: Wat als je denkt dat hij niet van je houdt?

Au… dat is een hele vervelende gedachte.

Te vaak krijg ik pijnlijke berichtjes en mailtjes van vrouwen die hun eigen kansen verpest hebben. Terwijl ze een man gevonden hebben die perfect bij hen lijkt te passen.

Mijn missie is om jou zoveel mogelijk tijd te laten doorbrengen in een gelukkige, liefdevolle relatie.

Zowel met jezelf als met de man van je dromen.

Daarom schreef een rapport waarin ik al mijn geheimen over mannen, daten en relaties weggeef.

Dat rapport geef ik overigens gratis weg, zodat zoveel mogelijk vrouwen hiermee geholpen worden.

Wat je erin leert?

Hoe je een man blijvend verliefd op je maakt.

Ik hoop dat jij er je voordeel mee doet 🙂

Download het gratis rapport hieronder door je e-mailadres in te vullen.

ebook Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Liefs,
Mathijs Dingjan

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Over de auteur

Mathijs Dingjan

Mathijs Dingjan is hoofdcoach bij MannenBrein. Al 7 jaar coacht hij vrouwen om meer geluk in de liefde te vinden. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je je liefdesleven een flinke boost geeft.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Schrijf een reactie

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)