Bindingsangst herkennen bij mannen: Ontdek deze 14 symptomen

Hij lijkt wel interesse in je te hebben, maar toch haakt hij af als je te dichtbij komt.

Misschien heb je wel contact met een man met bindingsangst. Maar hoe ga je hiermee om?

In dit artikel vertel ik je wat de kenmerken van bindingsangst bij een man zijn, hoe je bindingsangst kunt herkennen en wat je kunt doen als je een man met bindingsangst gaat daten.

Inhoud van dit artikel:Meer...

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je De 3 schakels om bindingsangst en verlatingsangst op te lossen geef? Daarmee ontdek je exact hoe je in 3 stappen bindingsangst en verlatingsangst oplost zodat je eindelijk vooruit kunt. Download de 3 schakels nu

Na het lezen van dit artikel herken jij alle bindingsangst symptomen en weet jij hoe je moet omgaan met een man met bindingsangst.

Hoe kan je bindingsangst herkennen bij een man

Mannen met bindingsangst kan je vaak herkennen aan de volgende kenmerken en symptomen:

  • Hij neemt afstand als jij toenadering zoekt
  • Hij vlucht in iets anders, bijvoorbeeld zijn werk
  • Hij is heel kritisch
  • Hij vraagt bijna nooit om hulp

Er zijn natuurlijk nog meer kenmerken waaraan je bindingsangst bij een man kunt herkennen, maar die deel ik later in dit artikel met je. Bekijk allereerst deze video even, waarin ik 5 belangrijke signalen van bindingsangst bij mannen met je deel.

Wat is bindingsangst?

Hulde voor degene die de term ‘bindingsangst’ bedacht.

De term beschrijft namelijk precies wat het inhoudt. Mensen met bindingsangst zijn namelijk bang om zich emotioneel te verbinden met anderen.

Waarom zijn die mensen dan bang om zich emotioneel te binden?

Het antwoord op die vraag vinden we bijna altijd in iemands jeugd.

Mensen met bindingsangst zijn namelijk gewoon mensen. Ze hebben dus wél behoefte aan liefde en intimiteit. Althans, ergens diep vanbinnen weggestopt. Die liefde waar ze zo naar snakken, hebben ze vaak alleen niet gekregen. Bijvoorbeeld omdat hun ouders emotioneel afwezig waren.

Hierdoor leren ze als kind dat het verlangen naar liefde leidt tot pijn. Om die pijn te verzachten hebben ze maar één oplossing:

Het verlangen naar liefde onderdrukken.

Omdat ze hebben geleerd dat het verlangen naar liefde leidt tot pijn, doen ze alles om dit te vermijden. Net zoals stoere mannen ineens kunnen gaan gillen door een wesp, kunnen aantrekkelijke mannen met bindingsangst ineens de raarste capriolen uithalen wanneer ze in de buurt komen van intimiteit.

1. Hij is inconsequent in zijn gedrag

Dit kenmerk van bindingsangst is zeer frustrerend.

Hij schiet namelijk heen en weer. Het ene moment zoekt hij toenadering en het andere moment neemt hij plotseling afstand.

Het is frustrerend, maar voor een man met bindingsangst is het geen onlogisch gedrag.

Mannen met bindingsangst zijn niet per se afstandelijk. Net als jij hebben ze behoefte aan gezelschap en waardering. Net als jij kunnen ze het spannend vinden om te flirten, fijn om te knuffelen of opwindend om de lakens in te duiken.

Mannen met bindingsangst kunnen dus ook behoorlijk sociaal en aantrekkelijk overkomen.

(Als je geen lange relaties kan aangaan en dus steeds nieuwe mensen moet ontmoeten, word je na een tijdje goed in het wekken van een goed eerste indruk.)

Pas wanneer een relatie intiem dreigt te worden, laat de bindingsangst zich zien. Dan gaan de alarmbellen rinkelen en wordt het te spannend voor hem. En dus jaagt hij de intimiteit weg door afstand te nemen.

Hij zegt dat hij het te druk heeft, laat langere tijd niks horen of reageert koeltjes op je berichtjes.

Dit gedrag lijkt onvoorspelbaar. Maar laten we eens aandachtiger kijken…

2. Hij rent vooral weg wanneer jij naar hem toeloopt

Na het lezen van vorig symptoom denk je misschien:

“Ja hallo, er zijn zoveel type mannen onvoorspelbaar in hun gedrag. De carrière mannen bijvoorbeeld, of de players die je simpelweg als optie willen houden. Hoe weet ik nou of die van mij bindingsangst heeft?”

Goede vraag. Het antwoord is simpel:

De man met bindingsangst neemt vooral afstand wanneer jij toenadering zoekt.

Grote kans ook dat hij je echt leuk vindt. Maar zoek jij vervolgens toenadering (wat ook normaal is bij relaties)? Pas dan wordt zijn angst getriggerd. Pas dan trapt hij op de noodrem.

Het gevolg is dat je weer een week niks van hem hoort.

3. Hij loopt weer naar je toe wanneer jij afstand neemt

Weet je waar ik echt zó vaak verhalen over toegestuurd krijg?

Verhalen over het zogenoemde ping-pong daten. Vaak gaat het zo:

Een vrouw ontmoet een leuke man. Na een paar dates wordt de man ineens afstandelijk. Een week later laat hij vaak weer iets van zich horen. Meestal met een verhaal dat hij even druk was met ‘iets’.

Alles voelt kort daarna weer goed. Totdat de man weer afstandelijk wordt. Dit gaat soms nog enkele keren door. Tot de vrouw er genoeg van heeft en zelf ook afstandelijker wordt.

Pas dan gaat de man ineens de grootste moeite doen. Hij komt met romantische cadeaus en pakt groot uit op nieuwe dates. Denk aan romantische weekendjes naar Rome.

Dit herhaalt zichzelf dan een half jaar, soms langer, tot de vrouw er schoon genoeg van heeft en eindelijk de kracht heeft de man los te laten.

Dit is het representatieve verhaal wanneer je date met een man met bindingsangst.

Zit je hier dus NIET op te wachten? Houd dan het volgende in je achterhoofd:

De gevaarlijkste man is niet de man die verdwijnt. De gevaarlijkste man is de man die steeds weer terugkomt.

Het regelmatig afstand zoeken op dit soort momenten, is één van de meest voorkomende kenmerken van bindingsangst bij een man.

4. Hij vlucht in zijn carrière

Mannen en emoties zijn een ingewikkelde combinatie.

Hij voelt wel van alles, maar het benoemen is ingewikkeld.

Als hij constant afstand van je neemt en zich niet lijkt te willen binden, dan is het voor een man heel lastig om te benoemen. Vertellen wat er in hem omgaat, voelt heel kwetsbaar.

In plaats van uitleggen dat hij in zijn jeugd niet voldoende emotionele steun heeft gekregen, waardoor hij enorm op zichzelf is geraakt en angst heeft ontwikkeld voor intimiteit, zal hij liever zeggen dat hij druk is op zijn werk en dat hij geen tijd heeft voor een relatie.

Bijna elke man gaat voor de laatste optie. Dat is immers makkelijker.

Heeft de man met bindingsangst nu geen interessante carrière?

Geen probleem. Er zijn genoeg andere toevluchtsoorden waar hij zijn excuses in kan zoeken. Voor sommigen zelfs letterlijk…

5. Hij vlucht letterlijk weg

Verre reizen.

Ze zijn geliefd bij mannen met bindingsangst.

Waarom?

Twee redenen:

Reden 1: Hij heeft een reden om zich niet te willen binden

Zo kan de man tegen zichzelf zeggen dat hij gewoon van avontuur en verre reizen houdt. Dat is bovendien een sociaal geaccepteerd antwoord. Het klinkt zelfs een beetje stoer.

Veel stoerder dan toegeven dat je bindingsangst hebt…

Reden 2: Het is een makkelijk excuus

Stel je voor, je bent een man met bindingsangst. Je date iemand, en weet dat je haar eigenlijk wel leuk vindt. Omdat je je niet wilt binden, heb je twee opties:

Optie A: Jezelf binden en de confrontatie met je emoties aangaan. Een geschikte optie? Nou nee. Dat is immers eng… helaas.

Optie B: De ander afwijzen. Oké, al makkelijker dan optie A. Maar toch, liever niet. Want iemand afwijzen blijft confronterend.

Wacht, er is nog een derde optie…

Optie C: 6 maanden backpacken. Zo kan ik gewoon zeggen dat ik het beste met de ander voor heb. Lekker het cliché dat ik haar iemand gun die wel bij haar in de buurt is. Zo hoef ik me niet te binden én kom ik nog eens over als goed persoon.

6. Hij vlucht in de fles (of seks, drugs en andere verslavingen)

Is een sociaal geaccepteerde vluchtweg zoals werk of reizen geen optie?

Dan maar een controversiële vluchtweg. Hij vlucht in zelfdestructie.

Typische voorbeelden hiervan zijn:

  • Veel feesten.
  • Alcohol en drugs.
  • Zichzelf verwaarlozen.
  • Verslavingen zoals gokken.
  • Ruzie maken met mensen die om je geven.

Soms is het zelfs een combinatie van een aantal van deze voorbeelden.

Hij vlucht in afleiding om jou af te stoten.

Je denkt nu misschien:

“Zijn er echt mannen met bindingsangst die zo ver gaan? Puur om verbinding te vermijden?”

Het antwoord is ja.

Een voorbeeld is een vriend van me. Hij was succesvol. Als rijk ondernemer, rijk sociaal leven en bovendien ontzettend charmant. Totdat de relatie met de zoveelste vrouw waarmee hij was serieuzer werd.

Iedere keer weer besloot hij op dat punt vier keer per week uit te gaan. Te drinken op een tempo waar Andre Hazes’ wenkbrauwen van zouden fronsen. Terwijl hij eigen zijn business compleet negeerde.

Vanzelfsprekend liep zijn relatie dan snel op de klippen. Dat was telkens het moment waarop hij zichzelf zo ellendig voelde dat het genoeg was om het roer weer compleet om te gooien. Binnen no-time ging hij gezonder leven en focuste zich weer volledig op ondernemen.

Net zolang de cyclus zich weer herhaalde…

(Overigens is hij, dankzij een lang traject van professionele hulp, uit deze cyclus ontsnapt. Je kunt namelijk met bindingsangst om leren gaan dankzij therapie.)

7. Hij maakt van een mug een olifant

Ook dit is weer zijn onbewuste dat jou probeert weg te jagen.

Ik heb ooit een vrouw gecoacht met een ex die boos werd om de kleinste dingen. Ter inspiratie voor dit artikel stuurde ik haar een mailtje. Daarin vroeg ik of ze nog wat voorbeelden had.

Dit was een (deel van het) lijstje wat ik terugkreeg:

  • Ik heb ooit de hele ochtend de ‘silent-treatment’ gehad. Ik knuffelde m’n kussen namelijk. Drie keer raden wie jaloers werd…
  • Ruzie omdat ik ooit een kommetje gebruikte voor m’n avondeten in plaats van een bord.
  • Ik was met hem op vakantie in Italië. We deden samen boodschappen. Ik zou diezelfde avond koken. Voor mijn eten wilde ik wat basilicum kopen. Hij vond dat zonde van het geld. Ik zei vriendelijk dat we al voor 60 euro aan boodschappen in onze tas hadden, dat de basilicum oprecht een belangrijke smaakmaker was, dus dat die extra € 1,50 niet zo erg was. Dat was voor hem genoeg om een complete scene te schoppen. In de supermarkt.

Het zijn allemaal kleine dingetjes waar een man met bindingsangst enorm boos om kan worden. Niet omdat die kleine dingetjes nu zo’n groot probleem zijn, maar omdat hij een reden zoekt om je weg te duwen.

Het is gewoon té spannend om je zo dichtbij te hebben.

8.Hij is ontzettend kritisch

Sommige symptomen van een man met bindingsangst zijn voor de omgeving heel pittig.

Dit is zo’n voorbeeld van een kenmerk van bindingsangst bij een man waar je zelf heel onzeker van kunt worden.

Hij is ontzettend kritisch en voor hem is niks goed genoeg. 

Sommige mannen hebben bindingsangst omdat ze vroeger op een hartbrekende manier zijn afgewezen. Denk bijvoorbeeld aan een 17-jarige die plotseling gedumpt wordt door zijn eerste echte vriendinnetje.

Ik ga zo dadelijk dieper in op deze oorzaak (want mannen met bindingsangst herken je ook aan hun verleden).

Voor nu wil ik dit meegeven:

Sommige mannen zijn zo bang voor de pijn van afwijzing, dat ze liever iemand eerder afwijzen voordat ze zodanig gebonden zijn dat zijzelf pijnlijk afgewezen kunnen worden.

Door enorm kritisch te zijn geven ze intimiteit geen kans.

9. Hij heeft zich vroeger heel alleen gevoeld

Eenzaamheid is een langzame killer.

De impact van eenzaamheid in je jeugd is groter dan veel mensen denken. Is dit de oorzaak van de bindingsangst bij de man die jij leuk vindt?

Wees dan voorzichtig.

Voorbeelden zijn:

  • Een kind wiens vader op vroege leeftijd overleed. Omdat zijn moeder zo erg in de rouw was, had ze nauwelijks aandacht voor haar kind. Omdat die niet terecht kon bij haar, bijvoorbeeld wanneer het verdrietig of bang was, begon het zich emotioneel af te sluiten.
  • Een vrouw die door haar stiefvader werd mishandeld. Hierdoor had ze moeite om liefde aan haar vriend te geven zoals normale mensen. Bijvoorbeeld niet terug knuffelen wanneer hij in bed zijn armen om haar heen sloeg, of over emoties praten.
  • Een kind van ouders die zelf ook geen liefde van hun ouders kregen. Omdat zij dit ook nooit leerden werd de bindingsangst gewoon doorgegeven aan de volgende generatie.

Vraag je je af waarom bindingsangst eigenlijk zo vaak ontstaat in iemands jeugd?

Allereerst, omdat je als kind volledig afhankelijk bent van je ouders. Je kende bovendien nog niet veel andere mensen op wie je kon rekenen.

De pijn van hun afwijzing komt dan extra hard aan.

Ten tweede, omdat je als kind niet beter weet. De relatie die je met je ouders hebt is de norm voor al je andere relaties.

Is de relatie met je ouders dan problematisch? Dan heb je dat niet door. Je hebt immers nul referentie-materiaal.

Je krijgt dan de overtuiging dat alle intieme relaties zo zijn.

Ook als de relatie die je met je ouders hebt eigenlijk emotioneel ongezond was.

10. Hij krijgt de overtuiging dat het gevoel van pijn bij een relatie hoort

Het eerste vriendinnetje van een man kan meer schade aanrichten dan je denkt.

Hoe dat komt?

De redenen zijn weer hetzelfde verhaal als net. Het is je eerste romantische relatie. Leidt die vervolgens tot heel veel pijn? Omdat hij bijvoorbeeld voor hem uit het niets wordt afgewezen?

Dan kan een man de overtuiging krijgen dat dat gevoel bij elke relatie hoort.

Andere voorbeelden zijn:

  • Een man die ontdekte dat zijn vriendin (al lange tijd) vreemdgaat.
  • Een man die heel verliefd was, maar plotseling werd geghost.
  • Een man die door zijn vriendin emotioneel is misbruikt. Omdat ze bijvoorbeeld extreem jaloers of manipulerend is.

Vraag dus ook hiernaar door. Het zou zijn bindingsangst best kunnen verklaren.

Mannebrein Bonus Tip: Heb je met zo’n man te maken. Laat dan duidelijk zien dat jij anders bent. Wees dus niet jaloers en vertel ook dat je dat soort gedrag niet vind kunnen.

11. Hij vraagt zelden om hulp

Bindingsangst kan je goed herkennen aan dit signaal.

Hij vraagt namelijk zelden om hulp.

Waarom?

Omdat hij zich dan kwetsbaar moet opstellen. En kwetsbaarheid lijkt verdacht veel op intimiteit

Daarom doen mannen liever alles zelf.

Dat geeft hem een gevoel van mannelijkheid en voorkomt dat hij het gevoel krijgt dat hij zich afhankelijk moet opstellen van jou.

12. Ook zijn andere relaties zijn oppervlakkig

Dit geeft je heel veel inzicht in de bindingsangst van een man.

Eén van de kenmerken van bindingsangst bij een man is namelijk dat zijn bindingsangst zich niet beperkt tot romantische relatie.

Kijk eens naar het gedrag richting zijn ouders. En neem eens goed onder de loep hoe hij omgaat met zijn vrienden.

Mannen met bindingsangst zijn bang voor intimiteit.  Dit valt als eerste op bij romantische relaties. Daar is intimiteit immers belangrijk.

Maar laten we eerlijk zijn. Bij een hechte vriendschap wil je je ook kwetsbaar kunnen opstellen. Echte vrienden kennen elkaar door en door.

Toch?

Juist. Niet bij mannen met bindingsangst… Kijk je bij hen goed, dan zie je dat de meeste symptomen ook (in lichte vorm) terugkomen in al zijn andere relaties.

13. Hij gaat alleen voor relaties die toch niet gaan werken

Bijna iedereen kent wel iemand die “schiet om te missen”.

Wat bedoel ik hiermee?

De mensen die alleen maar gaan voor relaties gedoemd te mislukken. Of ze daten met mensen waarbij je al van afstand ziet dat een relatie NOOIT gaat werken.

Denk aan daten met:

  • Een getrouwd persoon.
  • Iemand die binnenkort emigreert.
  • Iemand met een groot leeftijdsverschil.
  • Iemand wiens politieke of religieuze waarden enorm botsen met die van de ander.
  • Iemand die hen alleen maar als een ‘leuke afleiding’ ziet.

Waarom doen mannen met bindingsangst dit?

Omdat ze zo wel weer leuk kunnen daten, maar niet geconfronteerd te hoeven worden met hun angst. In hun achterhoofd weten ze namelijk dat er toch geen echte relatie komt. Zo hoeven ze niet bang te zijn voor echte binding.

En komt er soms wél een relatie uit?

Ook dan herken je nog steeds patronen van bindingsangst.

Namelijk het volgende symptoom.

14. In de relatie ontbreekt het aan intimiteit

Verrassing:

Je vindt mannen met bindingsangst ook in langdurige relaties.

Sterker nog: er zijn zelfs mannen met erge bindingsangst die toch getrouwd zijn.

Maar relaties van mannen die hun emotionele problemen niet hebben opgelost, zien er niet goed uit. Deze relaties missen immers intimiteit. Partners van mannen met bindingsangst beschrijven hun relatie vaak als ‘leeg’.

Sommige mensen kunnen dat moeilijk geloven. Dat mannen met bindingsangst toch relaties aangaan.

Maar de verklaring daarvoor is simpel. Het is dezelfde verklaring als waarom mannen met bindingsangst toch veel daten:

  • Ze vinden het fijn om aandacht te krijgen.
  • Ze vinden het fijn om waardering te krijgen.
  • Ze vinden je oprecht leuk.
  • Het is sociaal de norm om een relatie te hebben.
  • Ze houden van de comfort die een vaste relatie heeft.

Wanneer is bindingsangst problematisch? De 3 criteria om dat te bepalen

Iedereen heeft bindingsangst.

Laat me uitleggen waarom:

Veel mensen zien bindingsangst als hoogbegaafdheid. Dat heb je namelijk wel óf niet. Je bent immers hoogbegaafd met een IQ van meer dan 130. Dus je IQ is of meer óf minder dan 130.

Maar bindingsangst is anders.

Bindingsangst is meer zoals onzekerheid: Iedereen heeft het een beetje. De een alleen veel meer dan de ander.

Dat is ook heel logisch.

Intimiteit is ook best eng. Intimiteit is jezelf volledig kwetsbaar opstellen. Dat is altijd spannend.

De vraag is dus:

Wanneer is bindingsangst echt erg? Wanneer vormt het een serieus probleem?

Het antwoord op die vraag is genuanceerd. Helaas.

Bindingsangst is namelijk geen officiële psychische stoornis. Verlatingsangst is dat bijvoorbeeld wel. Die staat opgenomen in de DSM-5, het officiële handboek voor psychologen over stoornissen. Daar staat duidelijk gedefinieerd wanneer iemand verlatingsangst heeft of niet.

Bij bindingsangst is dat jammer genoeg niet het geval.

Toch zijn er wel drie belangrijke criteria, om te oordelen of iemands bindingsangst een probleem vormt.

Dit zijn ze:

1. In hoeverre wijkt iemand af van de norm: Zoals gezegd heeft iedereen wel een beetje bindingsangst. Bijna iedereen herkent zich wel in 3 of 4 symptomen. Heeft iemand er echt veel meer? Pas dan wordt het tijd jezelf achter de oren te krabben.

Tip: Vraag je vrienden of familie hun eerlijke mening over het gedrag van een man waarover je twijfelt. Omdat zij verder van jouw date/relatie afstaan, kunnen ze objectiever oordelen.

2. In hoeverre heb jij last van zijn bindingsangst: Heb jij daadwerkelijk last van zijn onvermogen zich te binden? Doet het gebrek aan intimiteit je pijn? Dan is dat een duidelijk teken dat zijn bindingsangst een probleem is, en dat daar voor een gelukkige relatie aan gewerkt moet worden.

3. In hoeverre heeft hijzelf last van zijn bindingsangst: Bindingsangst is ook moeilijk voor de persoon zelf. Liefde en intimiteit zijn immers psychologische basisbehoeftes. Het kan dus pijn doen om niet in staat zijn jezelf volledig te binden aan iemand anders. Merk je dat een man met bindingsangst dus zelf ook leidt aan zijn eigen gedrag? Bingo.

Ga deze drie vragen rustig af, en bepaal zo of bindingsangst een probleem vormt bij iemand.

Tot slot wil ik nog één andere vraag behandelen.

Er zijn namelijk ook mannen die bindingsangst gebruiken als smoes. Als smoes om jou aan het lijntje te houden. Enorm laf en vies als je het mij vraagt. Daarom wil ik dat je deze mannen herkent.

Hoe weet je of hij bindingsangst als excuusje gebruikt?

Om die vraag te beantwoorden is het belangrijk om hier een helder antwoord op te hebben:

Wat zijn de symptomen van iemand ZONDER bindingsangst?

Het eerste symptoom waarvoor je op je hoede moet zijn, is wanneer mannen zeggen dat ze bindingsangst te hebben.

Een man met echte bindingsangst is zich hier namelijk zelden van bewust. Wanneer een man snel aangeeft bindingsangst te hebben, en daarom ‘alles wil afwachten’, is dat verdacht.

Ook verdacht is wanneer hij dit soepel en duidelijk kan uitleggen. Mannen met echte bindingsangst kunnen dit (meestal) niet zo goed.

Praten over emoties is namelijk eng en iets wat ze nauwelijks doen. Daarom zijn ze er ook niet goed in. In tegenstelling tot de foute players…

Ook is het weer verstandig naar zijn andere relaties te kijken. Zoals je weet zijn die van mannen met bindingsangst bijna allemaal oppervlakkig. Bij mannen die jou als optie zien niet.

Om dit artikel af te sluiten, wil ik je nóg een simpel advies geven over die type mannen:

Maak in het leven nooit een prioriteit van iemand die jou alleen maar als een optie ziet.

Zo zorg je dat hij voor 100% voor jou gaat

Iedereen verdient het om iemand te vinden die voor 100% voor je wil gaan.

Met minder zou je geen genoegen moeten nemen.

Maar hoe zorg je nou dat een man voor 100% voor je gaat? Zeker als het gaat om een man met bindingsangst…

Ik zal je eens wat verklappen.

Als jij weet wat een man denkt en wil en waar hij naar verlangt, dan weet je ook op welke knopjes je moet drukken om hem aan jou te binden.

Ik heb iets voor je wat daarbij helpt: de 3 schakels in het mannenbrein. Als je weet hoe je deze 3 schakels kunt bedienen, weet je precies hoe je ervoor zorgt dat hij gek op je wordt en nooit meer bij je weg wil.

Ben jij klaar om de geheimen van het mannenbrein te ontdekken? Dan kan je hieronder mijn gratis rapport downloaden waar ik alles uit de doeken doe.

Vul je e-mailadres in en ik stuur hem geheel gratis naar je toe.

Ik zie je daar.

 

ebook Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Liefs,
Mathijs Dingjan

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Over de auteur

Mathijs Dingjan

Mathijs Dingjan is hoofdcoach bij MannenBrein. Al 7 jaar coacht hij vrouwen om meer geluk in de liefde te vinden. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je je liefdesleven een flinke boost geeft.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Schrijf een reactie

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)