Vindt hij me leuk test: de 10 signalen die het je vertellen

Is hij gewoon een vriend of wil hij meer? Maakt hij gewoon een praatje met je of is hij aan het flirten?

Vindt hij jou écht leuk of maakt hij gewoon lol met je omdat hij zich verveelt? Heeft die verlegen jongen ook gevoelens voor jou of komt het alleen van jouw kant?

Het cryptische gedrag van mannen kan je soms helemaal gek maken. Vooral als het dansspelletje tussen jullie een langere tijd aanhoudt.

Daarom leer je in dit artikel:

  • 9 signalen dat hij je leuk vindt die hij zelf nauwelijks doorheeft
  • 3 signalen dat hij geïnteresseerd in je is, die je herkent aan zijn lichaamstaal
  • Hoe je zelf kunt testen of hij je wel ziet zitten
  • En nog veel meer!

Kortom, straks weet je precies of hij je leuk vindt.

Kijk daarvoor als eerste mijn video hierover:

Wil je trouwens gewoon direct weten hoe je hem smoorverliefd op je maakt? Ga dan snel naar dit artikel: 7 Must-have tips om hem verliefd op je te maken

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je 31 kant-en-klare berichtjes krijgt om definitief zijn hart te veroveren? Ontdek deze 31 berichtjes en 'de 3 schakels in het mannenbrein' hier: Download de 31 berichtjes

Goed, tijd om te beginnen.

Let op de volgende signalen om te weten of hij je leuk vindt:

1: Hij verandert spontaan als jij in zijn buurt komt

Dit komt omdat hij zelfbewust wordt. Dit betekent dat hij ineens bewust wordt van zijn eigen gedrag. En wat jij daarvan zal vinden…

Als hij bijvoorbeeld aan het lachen is, zal hij ineens heel nuchter doen. Of als hij stil zit, kan hij ineens luid worden om alle aandacht van de groep op zich gevestigd te willen hebben.

Wat er door het hoofd van de man gaat is eigenlijk: ’Oh shit, daar is ze. Beter doe ik iets.’ En ‘iets doen’ is meestal juist het tegenovergestelde van wat hij aan het doen was!

Dit doet een man om de ‘juiste’ indruk op je te maken of om er zeker van te zijn dat jij hem ziet staan. Wat hij eigenlijk aan jou vraagt is vooral jouw aandacht en goedkeuring.

Het maakt nogal een verschil of de man introvert of extravert is. Als hij introvert is, zal hij waarschijnlijk stil worden. Als hij extravert is, zal hij juist alle aandacht van de groep op zich gaan eisen.

Bij een extraverte man is de reactie om te geven makkelijk: geef hem de aandacht die hij wil en lach om zijn grappen (als hij die maakt). Probeer zijn ogen te zoeken met de jouwe, want dit contact is juist wat hij wil.

Bij een introverte man is het wat moeilijker. Hij zal waarschijnlijk van normaal gedrag omslaan in stil en afwachtend gedrag.

Leestip:
7 belangrijke tips voor als jij of je vriend introvert is in de relatie

Wat te doen: kijk hem wat langer aan dan normaal en lach stiekem een beetje naar hem. Lacht hij terug? Bingo!

Kijkt hij je snel aan en dan weer weg? Dan vindt hij je waarschijnlijk leuk maar is gewoon verlegen 😉

Wil je trouwens veel meer flirttips om hem gek op je te maken? Lees dit artikel 12 Subtiele, aantrekkelijke en sexy flirttips voor vrouwen

2: Hij leunt jouw kant op

Een man die geïnteresseerd is, zal met zijn bovenlichaam jouw kant op leunen. Dit doen mannen automatisch als ze zich aangetrokken voelen tot een vrouw.

Het kan zelfs inhouden dat hij zijn rug toekeert naar anderen in zijn omgeving. Hij geeft dan de niet-zo-subtiele cue dat hij in een belangrijk gesprek met jou zit en niet afgeleid wil worden door de mannelijke competitie.

Sterker nog, hij wil dat jij vooral niet afgeleid wordt door andere mannen die er bij staan.

Nu kan je een leuk spelletje met hem spelen: leun iets meer uit als hij naar binnen leunt en leun juist iets meer naar binnen als hij iets meer naar buiten leunt. Wat je dan krijgt is een leuk samenspel tussen jullie lichaamstaal.

Wil je hem laten weten dat je hem ook leuk vindt? Leun dan zelf in als hij iets positiefs over zichzelf zegt. Zo laat je hem weten dat je het met hem eens bent.

Hij zal zich hierdoor nog meer aangetrokken tot jou voelen 🙂

3: Contrasterende blikken

Staart hij je een paar seconden lang en duidelijk aan vanaf een afstand? Maar wordt hij verlegen en vermijdt hij het om naar jou te kijken als hij dichtbij is?

Hij is waarschijnlijk te verlegen om een gedurfde move te maken, ook al vindt hij je wel leuk. Dit is jammer, want zo blijven jullie eigenlijk steken bij het zoeken van elkaars oogcontact.

Wat je hierbij kan doen is hem aankijken wanneer hij van een afstand aan het staren is. Dat is in principe wat hij wil: in jouw ogen kijken.

4: Hij pronkt veel

Hij haalt capriolen uit of doet grappig wanneer je in de buurt bent. En hij kijkt altijd als eerste naar jou om je reactie te zien.

Een beetje zoals deze schattige knaap hieronder:

Het maakt hierbij niet uit of hij een vriend aan het sarren is, een spelletje speelt of gewoon aan het chillen is. Als hij iets doet om in de spotlights te staan, zal hij zoeken naar een teken dat jij hem op dat moment zag staan.

Reageer hierop door te lachen om zijn gedrag, ook al vind je het niet super komisch. Het zal voor hem een grote boost zijn om te zien dat hij jou een glimlach heeft bezorgd.

5: Hij komt dichter bij jou

Als een man je leuk vindt, wil hij instinctief dichtbij je zijn. Het maakt niet uit of jullie met elkaar praten of niet, om een of andere ‘reden’ belanden jullie telkens naast elkaar.

Dus staat hij telkens naast je in de lift? Loopt hij vlak langs je, ook al is er genoeg ruimte?

Hij is waarschijnlijk al die tijd al moed aan het verzamelen om iets tegen je te zeggen, maar durft de woorden niet uit zijn mond te laten gaan.

De sneaky flirt tip: Tik hem een paar keer ‘per ongeluk’ aan en kijk hoe hij hierop reageert.

11 Subtiele lichaamstaal signalen die verraden dat hij je leuk vindt

6. Hij staat rechtop

Dit signaal is altijd leuk om te spotten op het strand.

Let dan maar eens op wanneer mannen en vrouwen elkaar voorbij lopen. Wat je zult zien, is dat mannen ineens stoerder gaan lopen wanneer ze een vrouw passeren. Ze gaan ineens meer rechtop staan, met hun borst vooruit en schouders naar achter.

En als de vrouw voorbij is, vallen ze weer terug in hun normale loopje.

Waarom ze dit doen?

Nou, wanneer een man je leuk vindt, wil hij zijn beste kant laten zien. Dit doet hij instinctief door een mannelijke houding aan te nemen.

Qua lichaamshouding zal hij daarom in de militaire stand schieten: schouders naar achteren, borst vooruit en rug recht. Een typisch voorbeeld van een dominante houding.

Én een duidelijke indicatie dat hij je leuk vindt! Vooral als hij op zijn houding let als hij in jouw bijzijn is en er niet op let als jij niet in de buurt bent.

Leestip:
De 21 beste tips om te flirten via Whatsapp en Tinder

7. Hij praat met een diepere stem

Kijk, als een man je met zijn stem probeert te imponeren door je ’s ochtends wakker te maken met een ballade, gitaarspel en een roos in z’n hand, dan weet je het wel.

Maar ook zijn er subtielere signalen dat hij je leuk vindt aan de hand van z’n stem. Dit ligt eigenlijk in het verlengde van de vorige tip.

Als een man instinctief zijn stem verlaagt als hij met je praat, betekent dit dat hij een mannelijke rol in jouw omgeving wil aanhouden.

Oftewel, hij vindt je leuk 😉

8. Hij kopieert jouw bewegingen

Als jij tegenover een man zit die je leuk vindt, zal je instinctief zijn gedrag gaan kopiëren zonder dat je het doorhebt.

En dat geldt ook voor mannen! Dus als je met hem aan het praten bent en je zit al een tijdje in een bepaalde houding, doe dan bijvoorbeeld expres je hand bij je mond of kin.

Volgt hij jouw bewegingen? Veelzeggend!

9. Zijn vrienden plagen hem

Dit is een duidelijke indicator dat een man jou al kneiterleuk vindt! Als jij in dezelfde kamer loopt waar hij aan het chillen is met zijn vrienden, houd dan goed het gedrag van zijn vrienden in de gaten.

Als zijn vrienden snel naar hem kijken, hem op z’n arm slaan of zelfs naar hem lachen, wordt hij waarschijnlijk door zijn vrienden geplaagd omdat jij in de buurt bent.

Dan is er niet veel meer om over te twijfelen: Hij vindt je duidelijk leuk. Hij heeft met zijn vrienden het erover gehad dat hij jou leuk vindt.

Zij weten het, hij weet het, en jij weet het nu ook 😉

10. Hij raakt geërgerd als je met andere mannen flirt

En last but not least, de atoombom der testen: Ga flirten met een andere man.

Hier moet ik wel een disclaimer bijgeven want…

Het kan ook ten koste gaan van zijn liefde voor jou. Het flirtspelletje is namelijk een preview van hoe het later in de relatie gaat zijn.

En als hij al wél weet dat jij hem leuk vindt (hij heeft dat gehoord of wat dan ook) en hij ziet jou met een andere man flirten kan dit een teken voor hem zijn om jou minder te gaan vertrouwen.

Tsja, mannenego’s zijn nou eenmaal gevoelig soms…

Dus als je deze wilt en gaat toepassen, let dan op: beperk het flirten tot een minimum. Lach om de grappen van de andere man, maar houd het casual.

Waar wil je op letten als je dat doet?

Als hij je écht leuk vindt, zal hij geïrriteerd raken als jij leuk praat met een andere man. Het kan zelfs zijn dat hij wegloopt.

Hij kan er gewoon niet tegen dat jij met een andere man aan het flirten bent. In zijn hoofd zou jij degene moeten zijn met wie hij aan het flirten is, maar hij heeft de ballen er nog niet voor gehad.

Nogmaals, wees voorzichtig met deze tip. Deze kan namelijk in je gezicht ontploffen.

In dit artikel lees je trouwens precies waar mannen van houden en hoe je aantrekkelijk voor hem bent: 9 Onverwachte dingen waar mannen van houden

Met deze tips hoef je nooit meer kansen in de liefde die zich aandienen te missen. Doe er je voordeel mee! Deel je ervaringen hieronder in de comments, andere lezers vinden dit ook leerzaam en inspirerend.

ebook Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Liefs,
Mathijs Dingjan

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Over de auteur

Mathijs Dingjan

Mathijs Dingjan is hoofdcoach bij MannenBrein. Al 7 jaar coacht hij vrouwen om meer geluk in de liefde te vinden. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je je liefdesleven een flinke boost geeft.

Gerelateerde artikelen

Reacties

  • Lotte van der Wilt schreef:

    Dank voor het lezen en beantwoorden! Mijn collega geeft me het gevoel dat hij me leuk vindt maar ik weet niet zeker of dit zijn standaard gedrag is naar vrouwen/ collega’s. Bijv in loop naar de wc en dan komt hij ook precies naar de gang en naast me lopen en maakt me aan het lachen. In heb hoofdpijn en hij zegt dat hij me naar huis kan brengen en gaat snel aspirines voor me halen. Als ik alleen in de kamer aan het werk bent komt hij bij me in de kamer en doet de deur dicht. Dan zegt hij me dat hij het fijn vindt dat ik er werk (hij werkt er al jaren en ik niet) en vraagt hoe ik de Corona tijd ervaar en adviseert dan. Toen ik bijv over m’n vakantie vertelde een paar maanden geleden ging hij in de groep alles vertellen over het land waar ik was geweest ( zuid Amerika geen standaard land dus kennelijk had hij het opgezocht). Is dit collegiaal gedrag?

  • Ikku schreef:

    Haha, ben benieuwd of het werkt 🙂

Schrijf een reactie

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)