14 Signalen dat hij hard to get speelt: zo prik je er doorheen

Daten is al spannend genoeg. Als je date vervolgens gemengde signalen geeft, wordt het er niet makkelijker op.

Ik wil een eind maken aan je onzekerheid.

In dit artikel krijg je 14 signalen dat hij hard to get speelt. Zo krijg je de zekerheid waar je naar op zoek bent en kun je prima onderscheid maken tussen hard to get of terughoudend.

Inhoud van dit artikel:Meer...

Wat betekent het als een man hard to get speelt?

Als iemand hard to get speelt, dan betekent dit dat ze in een dating context bewust hun enthousiasme en interesse beteugelen. Maar waarom speelt hij hard to get?

  • Hij hoopt dat je harder je best gaat doen.
  • Hij is bang voor afwijzing.
  • Hij wil niet wanhopig overkomen.
  • Hij heeft geen interesse maar is op zoek naar validatie.
  • Hij weet nog niet zeker hoe leuk je bent.
  • Hij denkt dat jij misschien een oogje op iemand anders hebt en wil niet te hard van stapel lopen.
  • Hij is verlegen.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je 31 kant-en-klare berichtjes krijgt om definitief zijn hart te veroveren? Ontdek deze 31 berichtjes en 'de 3 schakels in het mannenbrein' hier: Download de 31 berichtjes

Wat is het verschil tussen hard to get spelen en geen interesse hebben?

Hard to get spelen lijkt ontzettend veel op desinteresse. Toch zijn er belangrijke verschillen. Dit zijn de signalen waaraan je herkent dat iemand wel degelijk interesse in je heeft:

  • Hij toont interesse. Iemand die je leuk vindt, zal moeite doen om je beter te leren kennen. Zelfs als hij veinst van niet. Dus hoewel hij langzaam reageert, ontbreekt de nieuwsgierigheid in jou niet.
  • Hij blijft communiceren. Als iemand niet geïnteresseerd is, zal hij geen contact met je opnemen. Als hij wél een oogje op je heeft, dan blijft hij in contact met je.
  • Hij spreekt met je af. Een persoon die hard to get speelt zal je misschien speels afwijzen, maar uiteindelijk alsnog met je afspreken. Iemand die geen interesse in je heeft, zal die moeite niet nemen.

Onthoud dat daten tweerichtingsverkeer is. Idealiter steken beide partijen moeite in het opbouwen van een romantische connectie. Als je twijfelt aan de intenties van de ander door continue gemengde signalen, dan is het verstandig om daar met hem over te praten. Als hij je leuk vindt, zal hij dat serieus nemen.

Wil je daten met iemand die hard to get speelt?

Daten is op zekere hoogte altijd een kat en muis spelletje. Oprechte interesse wordt afgewisseld met speelse desinteresse. Dat maakt daten juist spannend (‘vindt hij mij leuk of niet’) en is geen reden om iemand af te schrijven.

Maar op het moment dat iemand je laat twijfelen aan zijn ware intenties en je zelfs na een gesprek geen zekerheid biedt, dan is dat een slecht signaal.

Hard to get spelen zou nooit samen moeten gaan met disrespect, manipulatie, of emotioneel misbruik.

Signalen dat hij hard to get speelt

De meeste mensen hebben geen duidelijk beeld van hoe gezond hard to get spelen eruitziet. Het gaat om speels aantrekken en afstoten, niet iemand in het onzekere laten over je ware intenties.

Zit je in onzekerheid? Dan wil je je niet blindstaren op vage signalen en aannames. Onderstaande 14 signalen vertellen je of hij hard to get speelt of terughoudend is.

1. Hij is traag met antwoorden

Expres wat trager antwoorden op je appjes is typisch een signaal van hard to get spelen.

En het is natuurlijk helemaal prima dat hij soms een paar uur op zich laat wachten. Zeker als dit een normaal patroon voor hem is en het nooit anders is geweest.

Maar… als hij in het verleden altijd snel antwoordde en nu systematisch zijn tijd neemt, dan is het geen goed signaal.

Om te ontdekken of hij hard to get speelt of niet, draait het er dus vooral om of zijn patroon is veranderd.

2. Hij toont weinig enthousiasme

Herken jij dit?

Als hij appt, dan zijn z’n berichtjes kort en zakelijk.

Dit kan natuurlijk een stijl van appen zijn. We zijn niet allemaal dol op boekwerken en emoji’s. Maar onthoud dat een man die je leuk vindt, graag met je praat.

Hij toont interesse door vragen te stellen en dingen te delen over zijn eigen leven.

3. Hij neemt geen initiatief

Ieder appje en iedere date moet van jouw kant komen. Soms wacht je tot hij een keer initiatief toont, maar dan kun je lang wachten.

Een man die interesse in je heeft, zal uiteindelijk contact met je zoeken en je willen zien. Al doet hij misschien in eerste instantie alsof dat niet zo is.

Neemt hij nooit het initiatief? Dan is dat een slecht teken.

Wil je weten hoe je ervoor kunt zorgen dat een man zijn best blijft doen voor je? In deze video leg ik uit hoe je onze tips het beste kunt toepassen:

4. Hij laat niet weten of een date leuk was

Jullie zijn net op date geweest en jij zit vol vlinders in je buik in de trein of auto terug naar huis.

Een man die hard to get speelt zal je even in het onzekere laten over hoe leuk hij het met je vond.

Laat hij hele dagen niets van zich horen? Dan gaat dat te ver.

5. Hij blaast warm en koud

Iedereen heeft goede en slechte dagen. Het is dus normaal dat iemand niet altijd even vrolijk of attent is.

Attent doen en dan weer afstand nemen is één van de signalen van hard to get spelen.

Maar… als hij constant gemengde signalen geeft, dan laat hij eigenlijk zien dat hij niet klaar is voor een serieuze relatie.

6. Hij zegt afspraken af

Dit signaal kan twee dingen betekenen.

Als hij zich verontschuldigt en nieuwe plannen maakt, is het goed. Soms komt er iets tussen, kan gebeuren.

Maar als hij last-minute en zonder goede verklaring afzegt en vervolgens het initiatief bij JOU legt om iets nieuws af te spreken, dan is dat een slecht teken!

7. Hij komt te laat

Een paar minuutjes te laat komen is oké. Misschien is het een manier van hard to get spelen, misschien is hij nu eenmaal iemand die steevast te laat komt. En misschien is hij wel hartstikke zenuwachtig om als eerste een restaurant of cafeetje binnen te stappen.

Maar… als hij je consistent 10+ minuten laat wachten, dan gaat hij over een grens heen. Het is namelijk een vorm van disrespect voor jouw tijd.

Zelfs al doet hij het bewust, dan is dit niet iets wat je hoeft te slikken.

8. Hij noemt jullie vrienden

Stel: jullie lopen door de stad en komen zijn vrienden tegen. Z’n vrienden vragen: ”Hé man, wie is dat?”

Hij slaat een arm om je heen en zegt: ”Wij? Oh wij zijn vrienden.” Dit is niet hard to get spelen.

Als hij met je flirt en je alsnog ‘een vriendin’ noemt, dan doet hij dat om zijn ego te strelen. Niet omdat hij de intentie heeft om het ergens heen te leiden.

9. Hij heeft het over andere vrouwen

Er zijn mannen die ‘hard to get spelen’ op een verkeerde manier aanpakken.

Hij praat namelijk telkens over andere vrouwen in de hoop jou jaloers te maken.

Grote rode vlag.

Een man die je jaloers probeert te maken, weet blijkbaar niet hoe hij een vrouw aan zich kan binden op een gezonde wijze.

10. Hij zit op je sociale media

Dat je op Instagram kunt zien wie je Stories bekijkt, is soms erg handig!

Als hij niet direct contact opneemt via WhatsApp of de telefoon, maar wel op je sociale media zit, dan is dat nog steeds een goed teken.

Hij vindt je leuk, maar is bang om te direct te zijn. Zo stelt hij zich namelijk bloot aan een mogelijke afwijzing. Maar zelfs als hij je niet durft te appen / dm’en / bellen heeft hij altijd je socials nog. 😉

11. Hij plaagt je

Vraag je je af: is hij serieus?

Plagen is een signaal dat hij je leuk vindt. Meisjes plagen, kusjes vragen. Een oeroude regel die al gold in de zandbak.

Over kusjes vragen gesproken. Onderzoek heeft aangetoond dat hard to get spelen inderdaad een seksueel verlangen aanwakkert. Aan de andere kant laat onderzoek ook zien dat serieuze relaties toch vooral voortkomen uit communicatie waarbij ware intenties duidelijk zijn.

12. Hij verraadt zijn intenties met z’n lichaamstaal

Ook al geeft een man gemengde signalen, vaak is het zijn lichaamstaal die hem verraadt.

Lang oogcontact, dicht bij je willen zijn, je aanraken, en veel glimlachen zijn allemaal sterke signalen die zeggen dat hij je leuk vindt. Ook al probeert hij dat soms te verbloemen.

13. Hij steekt moeite in zijn uiterlijk

Ondanks de speelse afstand die hij soms creëert, zijn een mooie outfit, nieuwe schoenen, geknipte nagels, strak kapsel en een geurtje allemaal tekenen dat hij je leuk vindt.

Hij doet immers zijn best voor je! Tenzij hij natuurlijk altijd zo de deur uitstapt…

14. Hij deelt informatie over z’n leven

Weten of een man hard to get speelt?

Let er dan op of hij privé details met je deelt. Een man die geen interesse heeft, zal dat niet doen en zijn privéleven liever geheim houden.

Zo weet je zeker of hij je leuk vindt

Ben je de gemengde signalen beu? Stap weg van drama en vraag het hem. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je dit een beetje goed verwoordt. Niemand wordt blij van een gestrekt been. 😉

Hier is een goed script dat je kan volgen:

“Ik heb het gezellig met je. Maar ik vind het moeilijk om te lezen hoe jij er eigenlijk in staat. En dat maakt me best onzeker. Zou je me alsjeblieft kunnen zeggen of je denkt dat dit ergens heen gaat?”

Signalen dat hij hard to get speelt – Samenvatting

Ik sluit dit artikel af met een confronterende waarheid.

Als jij heerlijk in je vel zit, dan maak jij je geen zorgen over of hij hard to get speelt of gewoon terughoudend is.

Maakt zijn lauwe gedrag je onzeker? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar zijn goedkeuring en erkenning.

Maar. Dat. Is. Nergens. Voor. Nodig.

Want er zijn zoveel andere dingen die je kan doen om je goed over jezelf te voelen.

En als jij lekker in je vel zit en zelfverzekerdheid uitstraalt, kan hij niet meer om je heen. Dat werkt namelijk als een magneet voor mannen.

Ik wil je helpen.

Ik heb een e-book geschreven genaamd: De 3 schakels in het mannenbrein. Daarin geef ik je de tools om meer zelfvertrouwen te kweken, zodat jij je dag niet meer laat verpesten door zijn gemengde signalen.

Het mooiste van alles? Je downloadt mijn e-book hieronder helemaal gratis.

ebook Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Liefs,
Mathijs Dingjan

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Over de auteur

Mathijs Dingjan

Mathijs Dingjan is hoofdcoach bij MannenBrein. Al 7 jaar coacht hij vrouwen om meer geluk in de liefde te vinden. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je je liefdesleven een flinke boost geeft.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Schrijf een reactie

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)