Relatie met een oudere man? Zo maak je het tot een succes

Ben je verliefd op een oudere man? Maar ben je bezorgd over het leeftijdsverschil in een relatie? Of ben je bang dat de omgeving het niet accepteert?

In dit artikel lees je alles over het aangaan van een relatie met een oudere man.

Zodat je de belangrijkste valkuilen kunt ontwijken. En een geweldige toekomst hebt samen.

Inhoud van dit artikel:Meer...

En als extra ruggensteuntje heb ik aan het einde van het artikel nog iets speciaals voor je. 😉

Wat zijn de voor- en nadelen van een relatie met een oudere man?

Voordelen

1. Stabiliteit en levenservaring: Oudere mannen hebben vaak meer levenservaring en financiële stabiliteit, wat kan zorgen voor een stabiele en zekere relatie.
2. Emotionele volwassenheid: Ze zijn vaak emotioneel rijper en beter in staat om met conflicten en uitdagingen om te gaan.
3. Mentorschap: Ze kunnen fungeren als mentoren, wat kan bijdragen aan je persoonlijke groei en ontwikkeling.

Nadelen
1. Verschillende levensfases: Het leeftijdsverschil kan leiden tot verschillen in interesses en levensdoelen.
2. Gezondheidsproblemen: Oudere mannen kunnen eerder te maken krijgen met gezondheidsproblemen, wat invloed kan hebben op jullie relatie.
3. Maatschappelijke vooroordelen: Er kunnen negatieve reacties en oordelen komen van je vrienden, familie of collega’s.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je De 3 schakels van succesvolle relaties geef? Daarmee ontdek je exact hoe je jouw relatieproblemen oplost en eindelijk samen gelukkig wordt in 3 simpele stappen. Download de 3 relatieschakels nu

Wat betekent het als je op oudere mannen valt?

Dat jij je aangetrokken voelt tot oudere mannen…

…betekent dat je gaat voor de meest aantrekkelijke mannen die er zijn.

Uit onderzoek blijkt dat oudere mannen aantrekkelijker zijn dan jongere mannen. En het verschil is vrij groot. In grote steden ligt de piek van aantrekkelijkheid van een man tussen de 40 en de 50. Aldus professor Bruch in haar onderzoek. Als jij in de twintig of dertig bent en gaat voor een oudere man, dan is dat helemaal prima. Want als oudere mannen aantrekkelijker zijn, kun je niet van jezelf verwachten dat jij je beperkt tot jongere mannen.

Waarom zijn oudere mannen aantrekkelijker dan jongere mannen?

Dit komt door een combinatie van factoren. Een oudere man is (meestal) zelfverzekerder. Hij heeft (als het goed is) zichzelf gevonden. In tegenstelling tot mannen in de twintig, die vaak hopeloos in de war zijn over hun identiteit en hun plek in de wereld. Veel jongere mannen willen ook nog een bachelor bestaan leiden. Terwijl veel oudere mannen dat leven wel gezien hebben, en toe zijn aan een serieuze relatie.

Zijn levenservaring maakt hem ook beter in staat om goede beslissingen te nemen. En welke vrouw zit te wachten op een man die overal over twijfelt? Of die fouten maakt, die makkelijk te voorkomen zijn? Daarnaast is hij zelfredzaam. Hij dopt al decennia zijn eigen boontjes. En als hij op oudere leeftijd goed in zijn vel zit en maatschappelijk succesvol is, dan is dat aantrekkelijk. Een relatie met een man die zich slecht voelt of niet goed functioneert, is helemaal niet leuk. Je bent meer voor hem aan het zorgen dan dat jullie samen een leuke tijd hebben.

En laten we eerlijk zijn. Als een man voor jou kan zorgen in plaats van andersom, is dat mooi meegenomen. Tot slot is een relatie met een oudere man leerzaam. Hij kan je dingen leren waar een jongere man geen weet van heeft. Die levenslessen neem je met je mee. Daar heb je altijd wat aan. Zelfs als de relatie uitdooft en jullie niet lang en gelukkig leven.

Verliefd op oudere mensen: hoe praat ik erover? 

Als je vriendinnen het niet accepteren dat je verliefd bent op een oudere man, kun jij je alleen voelen. Je kunt lotgenoten zoeken op een forum. Bijvoorbeeld in de MannenBrein Facebook groep, waartoe je toegang krijgt als je meedoet aan een cursus. Of lees een mooi boek over de liefdesrelatie tussen een oudere man en jongere vrouw. Bijvoorbeeld “Voordat we afscheid nemen” van Jens Grondahl.

Hoe weet je of een oudere man je leuk vindt?

  • Hij geeft je meer aandacht dan andere vrouwen. Hij luistert meer naar jou. Of praat meer tegen je.
  • Hij vertoont haantjesgedrag. Door te praten over wat hij allemaal kan, of over zijn bezit.
  • Tegelijkertijd kan hij verlegen worden als je naar hem kijkt of hem licht aanraakt. Zelfs de stoerste vent kan zo reageren als hij een vrouw leuk vindt.
  • En het belangrijkste signaal is dat hij je vertelt dat hij je leuk vindt. Of je uitnodigt op een date. Of om je telefoonnummer vraagt.

Meer weten? Lees Vindt hij me aantrekkelijk? 17 onbewuste maar glasheldere signalen

Zo maak je van je relatie met een oudere man een succes

1. Bereid je voor op (negatieve) reacties

In Nederland en België doen veel mensen alsof het raar is wanneer een jonge vrouw met een oudere man gaat. We kennen dat eerder uit andere culturen. In veel landen buiten West-Europa is het nog steeds normaal om een jongere vrouw met een oudere man over straat te zien gaan. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt zelfs dat koppels bestaande uit een oudere man en jongere vrouw de norm zijn…. Behalve in West-Europa en de Verenigde Staten.

Gek genoeg geven beide geslachten in deze landen wel toe dat ze de voorkeur geven aan leeftijdsverschil.

Denk hieraan als je iemand hoort zeggen dat het leeftijdsverschil te groot is. 

Verder wil je goed voorbereid zijn op de onvermijdelijke kritiek. Weet daarom waarom je bij hem bent:

  • Wat maakt hem zo aantrekkelijk?
  • Welk pad bewandelen jullie samen? (Jullie relatievisie.)
  • Wat zijn jouw overtuigingen over liefde en relaties?

Weet je dit? Dan ben je immuun voor kritiek. Omdat je vanbinnen weet waarom hij je gelukkig maakt. Zeg bijvoorbeeld:

Ik ben bij hem omdat ik verliefd op hem ben en hij mijn rots in de branding is. Hij is gul, daadkrachtig en rustig van aard. Daarnaast hebben we veel dingen gemeen. Zo zijn we allebei filmfanaten.”

Wanneer jij ook goed hebt nagedacht over wat liefde voor jou betekent, sta je sterker in je schoenen. Je ziet mensen met een andere mening niet als een bedreiging. Je ervaart hun visie niet als een aanval. Je respecteert simpelweg dat zij anders in de liefde staan. Door deze houding aan te nemen, zullen andere mensen jouw relatie ook sneller respecteren.

2. Communiceer duidelijk over jullie toekomstvisies

Jij bent dertig, hij is 50. Misschien wil jij wel graag kinderen, maar hij niet (meer). Of misschien kampt hij over 10 jaar met gezondheidsproblemen terwijl jij nog in de fleur van je leven bent.

Denk na over jullie toekomst en bespreek wat jullie beiden absoluut (niet) willen in jullie verder leven.

Vraag hem bijvoorbeeld waarom hij geen kinderen (meer) wil. Vaak heeft hij een goede reden… die niet op jullie relatie van toepassing is. Stel, hij heeft kinderen met een ex die hem vijftien jaar later nog steeds om grote hoeveelheden alimentatie vraagt. Of hij was zo hard aan het werk, dat hij niet van zijn kinderen heeft kunnen genieten. Dit zijn goede redenen om twee keer na te denken om opnieuw aan kinderen te beginnen.

Maar misschien kunnen jullie afspraken maken die zijn zorgen wegnemen. Waardoor hij openstaat om toch kinderen met je te nemen. Wanneer jullie praten over die aannames, is het mogelijk om een beslissing te nemen die jullie beiden past.

3. Praat over verschillen in levensfase

In verschillende fases van het leven, wil je verschillende dingen. Als jullie verschillen van leeftijd, moeten jullie dus praten over wat jullie uit het leven willen halen. Hiermee voorkom je teleurstellingen.

Bijvoorbeeld:

Ben jij 29? En hij 57?

Dan is er een leeftijdsverschil van 28 jaar. Misschien maakt hij zich wel klaar voor zijn pensioen. Terwijl jij net je eerste serieuze baan hebt. Dit hoeft geen probleem te zijn, zolang jullie er maar over praten. Als jullie in de toekomst veel verschillende dingen willen, is het misschien lastig te combineren.

4. Praat over relatiepatronen en jullie verwachtingen

Hoe ouder je bent, hoe meer ervaring je hebt. Hoe jonger je bent, hoe minder. Simpel. Toch? Daarnaast hebben jullie je levens in verschillende decennia geleefd. Jullie hebben hierdoor een ander beeld van hoe relaties horen te zijn.

Communiceer over jullie verwachtingen als jullie verschillende dingen gewend zijn. 

Gedraagt hij zich op een manier die jij niet leuk vindt? Ga het gesprek aan. En stel een grens waar nodig.

Relatie met een oudere man – Samenvatting

Een relatie met een oudere man kan zowel voordelen als nadelen met zich meebrengen. De stabiliteit, emotionele volwassenheid en levenservaring die een oudere man kan bieden, kunnen erg aantrekkelijk zijn. Tegelijkertijd kunnen verschillende levensfases, gezondheidsproblemen en maatschappelijke vooroordelen uitdagingen vormen. Het is belangrijk om open en eerlijk te communiceren over jullie toekomstvisies en verwachtingen. Wees voorbereid op mogelijke negatieve reacties van anderen en zorg dat je zelf sterk in je schoenen staat door goed na te denken over wat liefde en de relatie voor jou betekenen.

Onthoud, elke relatie is uniek en zolang jullie beiden gelukkig zijn, is dat wat het meest telt.

Wil je voor altijd samenblijven? Dat begrijp ik. Je hebt immers een leuke man te pakken. Helaas is de realiteit voor veel stelletjes anders… Na verloop van tijd ‘is de koek op’ en gaan ze uit elkaar. Terwijl dit vaak voorkomen had kunnen worden, mits ze de geheimen van een gelukkige relatie kenden.

Daarom heb ik mijn e-book geschreven. Om vrouwen zoals jij te helpen een liefdevolle relatie te krijgen én te houden.

Ben jij toe aan een stabiele, fijne relatie? Lees dan mijn gratis e-book. Je hoeft alleen maar hieronder je e-mailadres in te vullen en ik stuur het direct naar je toe.

Ik wens je alvast veel plezier met je nieuwe liefdesleven!

ebook Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Liefs,
Mathijs Dingjan

Tijd om je relatie te transformeren in een droomrelatie?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij zijn volledige aandacht aan je geeft,

Jullie connectie sterker wordt dan ooit tevoren,

En je relatie opnieuw tot bloei komt.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Over de auteur

Mathijs Dingjan

Mathijs Dingjan is hoofdcoach bij MannenBrein. Al 7 jaar coacht hij vrouwen om meer geluk in de liefde te vinden. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je je liefdesleven een flinke boost geeft.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Schrijf een reactie

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)