9 Must-Have tips om als vrouw uit de friendzone te komen

Friendzone als vrouw

Je kent hem al een behoorlijke tijd. Jullie gaan veel met elkaar om en je spreekt hem regelmatig. Jullie kunnen het onwijs goed met elkaar vinden. Sterker nog: jullie kunnen het een beetje te goed met elkaar vinden.

Je ziet hem namelijk  als méér dan alleen een maatje en je zou het liefst een serieuze relatie met hem aangaan.

Maar er is één groot probleem: Hij ziet jou wél als gewoon een maatje en beschouwt je (nog niet!) als relatiemateriaal.

En dan realiseer je je ineens:

Ik zit in de friendzone als vrouw.

In dit artikel ga ik je gelukkig helpen uit de friendzone te komen.

Inhoud van dit artikel:Meer...

Maar daar houdt het niet op. Aan het einde van het artikel vertel ik je verder ook hoe je hem ZO gek op je kan maken dat hij liefst gisteren al een relatie met je zou aangaan.

Waarom zit ik als vrouw in de friendzone?

Je kan ook als vrouw in de friendzone belanden als er geen wederzijdse romantische gevoelens zijn of als het voor hem simpelweg niet duidelijk is dat jij openstaat voor meer. Het kan ook zijn dat hij je vrouwelijke en sensuele kant nog niet ontdekt heeft en er dus nog geen vonk is. Tenslotte hoeft het niet altijd aan jou te liggen. Hij heeft misschien al een gelukkige relatie of is niet klaar voor iets serieus.

1. Toon hem je vrouwelijke kant

Wij mannen werken soms heel erg simpel. We kunnen avonden zoet zijn met een potje voetbal kijken, biertjes drinken, flauwe grappen maken en  om de zoveel tijd wordt er nog een boer of scheet gelaten.

Maar weet je wat diezelfde heteroseksuele mannen met elkaar gemeen hebben?

Mannen vallen op vrouwen , niet op soortgenootjes.

Als jij je constant mannelijk gedraagt bij de man waar jij een oogje op hebt, gaat je zien als een van zijn maten. “One of the guys”. En dat wil je absoluut niet. Op die manier ziet hij jou simpelweg niet als seksueel persoon. Sterker nog, hij heeft zich nog nooit voorgesteld hoe het zou zijn om met jou te zijn als ‘meer dan vrienden’.

Om die reden is het belangrijk dat jij een vrouwelijke, seksuele kant laat zien. Dit kan je handig toepassen op twee gebieden: kleding en gedrag.

Om je een handje te helpen heb ik per gebied 3 tips opgeschreven zodat jij vrouwelijker kan overkomen en zijn aandacht kan trekken.

Kleding:

 • Draag rood. Uit ONDERZOEK blijkt dat rood door mannen aantrekkelijker wordt gevonden.
 • Draag vrouwelijke kleding. Een hoodie en een joggingsbroek zitten erg lekker, maar het is verre van vrouwelijk. Je hoeft echt niet constant in jurkjes en rokjes te lopen, maar een kijkje nemen op de vrouwenafdeling van bijvoorbeeld de H&M kan geen kwaad.
 • Laat ontblote huid zien. Mannen zijn visuele wezens. Bij het zien van blote huid worden ze geprikkeld. Dit kan je in je voordeel gebruiken als je vrouwelijk en seksueel wil overkomen. Nee, je hoeft niet naakt over straat. Over het algemeen is een verhouding van 70 procent bedekt en 30 procent ontbloot het beste.

Gedrag:

 • Vermijd al het mannelijke. Boeren of scheten laten, luidruchtig zijn en schuine moppen vertellen kan ontzettend leuk zijn als je dronken bent, maar houd het te allen tijde achterwege. Hoe mannelijker jij je gedraagt, hoe mannelijker hij jou gaat zien. Als je uit de friendzone wil komen is dat het laatste wat je wil.
 • Wees zorgzaam. Nee, je hoeft niet z’n kleren te gaan strijken. Kleine, zorgzame gebaren kunnen ontzettend aantrekkelijk zijn. Denk hierbij aan z’n mondhoek afvegen, z’n kleding netjes maken of even z’n rug aaien als hij gespannen is.
 • Flirt met hem. Je flirterig gedragen is niet alleen vrouwelijk, maar het verhoogt ook nog eens de seksuele spanning tussen jullie. Als je voldoende met hem flirt, zal hij je sneller als potentiele partner gaan zien dan als maatje. Later in dit artikel geef ik je tips over hoe je het beste kan flirten met hem.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je 31 kant-en-klare berichtjes krijgt om definitief zijn hart te veroveren? Ontdek deze 31 berichtjes en 'de 3 schakels in het mannenbrein' hier: Download de 31 berichtjes

2. Maak je interesse duidelijk genoeg

Mannen hebben een talent voor het missen van subtiele hints en signalen. De meeste vrouwen proberen heel erg subtiel te laten merken dat ze een man leuk vinden. Ze zijn bang dat als ze hun intenties té overduidelijk laten blijken, ze de man in kwestie af zullen stoten.

Maar de realiteit is juist dat je er net een schepje bovenop kan doen.

Want er bestaat een groot risico dat de man waar jij een oogje op hebt, je subtiele hints niet eens door heeft. Op die manier zal hij je te allen tijde gewoon als vriend blijven zien.

Het is dus heel belangrijk om op een overdreven manier je intenties duidelijk te maken.

Maak hem er van bewust dat je hem wil verleiden. Het enige wat je niet wilt doen, is áltijd de leiding nemen in het verleidingsproces. Houd hem continu een wortel voor, maar zodra je merkt dat hij gaat happen, doe je een stapje terug. Nu hij weet dat je interesse hebt, mag hij zijn best gaan doen.

3. Flirt er op los!

Er is één heel belangrijk ding dat ervoor zorgt dat jij in de friendzone blijft zitten.

De sleutel tot eeuwige verdoemenis in de friendzone is…

veiligheid.

Als je constant de veiligheid opzoekt, zal er nooit spanning tussen jullie twee ontstaan.

Als je hem puur als vriend behandelt zal hij je ook zo gaan zien. Zorg dus dat je de veiligheid inwisselt voor spanning. Want spanning genereert aantrekkingskracht.

Deze spanning wordt gecreëerd door middel van flirten.

Flirten versterkt niet alleen de aantrekkingskracht, maar hij wordt zich er ook nog eens van bewust dat jij hem ziet als meer dan vrienden. Ik kan me voorstellen dat het best spannend kan zijn om opeens op de flirttour te gaan met hem.

Hieronder heb ik een paar korte tips genoteerd die je helpen met flirten:

Vraag hem om hulp

Mannen hebben een enorm ego. Ze willen niets liever dan dat dit ego constant wordt gestreeld. Hier kan jij slim op inhaken. Vraag hem of hij je wil helpen met het tillen van die ene zware kast. Complimenteer hem vervolgens op z’n kracht en behulpzaamheid. Mannen willen niets liever dan zich mannelijk en belangrijk voelen.

Maak oogcontact met hem

Uit ONDERZOEK is gebleken dat sterk oogcontact als aantrekkelijk wordt beschouwd.

Lach!

Mensen die veel lachen worden gezien als aantrekkelijker. Zeker als je af en toe om zijn grapjes lacht zal hij dit zeker waarderen. (Denk aan het enorme ego van mannen). Maar dat niet alleen. Als je veel lacht voel je je zelf ook beter en verhoogt dit je zelfvertrouwen. Een win/win situatie noemen we dat!

Daag hem uit

Vrienden zijn aardig voor elkaar. Daardoor ontstaat er een vriendelijke atmosfeer. Als je uit de friendzone wil komen, wil je echter spanning creëren. Dit kan je doen door af en toe subtiel te plagen of uit te dagen.

Speel met je haar

Het is een heel simpel en onschuldig flirtsignaal maar het doet wat met ons. Niet alleen vinden we het aantrekkelijk om te zien maar je laat ook merken dat je geïnteresseerd in hem bent.

Als je meer tips wilt over hoe je het beste kan flirten met een man, dan raad ik je dit artikel aan:

4. Raak hem aan

Er is zo iets ontzettends krachtigs wat je kan doen om uit de friendzone te komen. Dit krachtige wapen is samen te vatten in één fantastisch werkwoord:

Aanraken.

Als je iemand aanraakt, word je automatisch als aantrekkelijker beschouwd.

Daarnaast zorgen aanrakingen voor het verhogen van de seksuele spanning. Deze seksuele spanning is nodig om uit van ‘friend’ ‘boyfriend’ te maken. Probleem is dat veel mensen aanraken soms lastig vinden of niet zo goed weten hoe ze het moeten aanpakken.

Werk dus altijd in kleine stapjes. Hem gelijk bij z’n kruis pakken is geen goed idee. Begin bij de ongevoelige plekken zoals de schouders of arm.

Nog wat tips:

 • Raak hem kort aan bij zijn schouder of arm als hij een leuk grapje maakt.
 • Raak hem aan als je hem wat wil vragen.
 • Raak hem aan op de gevoeligere plekjes zoals z’n borst, bovenbeen, onderrug, binnenkant van zijn onderarmen of z’n gezicht.
 • Als hij iets flirterigs zegt of je complimenteert, raak kort z’n kaak aan.
 • Als hij je ergens heen leidt, raak dan kort z’n onderrug aan.
 • Raak hem ‘per ongeluk’ aan in een drukke omgeving.

5. Laat hem je superheld zijn

Als je uit de friendzone wil komen is het heel belangrijk rekening te houden met het grote ego van mannen.Als je dit ego op de juiste manier weet te prikkelen, kan je de seksuele spanning verhogen. Dat kan je doen met complimentjes. Maar niet zomaar complimentjes:

Complimenteer hem op zo’n manier dat hij het gevoel heeft jouw superheld te zijn.

Er zijn drie speciale manieren van complimenteren die dat gevoel kunnen aanwakkeren bij hem:

Complimenteer z’n stijl in plaats van z’n looks

Z’n looks heeft hij niet gekozen. Z’n stijl wel. Als je hem complimenteert op, bijvoorbeeld, z’n kleding dan komt dat complimentje veel beter en oprechter aan.

Complimenteer zijn talenten

Het beste kan je hem complimenteren op hoe hij iets heeft bereikt in plaats van wat hij al heeft. Stel, hij kan goed gitaar spelen. Je zou daar een complimentje over kunnen geven maar de kans is groot dat hij daar al tig van heeft ontvangen. In plaats daarvan zou je iets kunnen zeggen als: “Ik vind het echt knap dat je al die jaren zo gedisciplineerd hebt geoefend”.

Complimenteer zijn mannelijkheid

Het is heel simpel: een man wil zich man voelen. Richt je complimentjes daar ook op. Complimenteer hem bijvoorbeeld op z’n kracht of zeg dat je je zo veilig voelt bij hem in de buurt.

6. Maak je behoefte extreem duidelijk

Vrienden blijven met iemand waar je verliefd op bent is erg pijnlijk. Misschien denk je dat het geen kwaad kan, maar je sloopt jezelf als je later ziet dat hij er met iemand anders vandoor is gegaan terwijl jij z’n best friend blijft.

Om een gebroken hart te voorkomen is het van belang extreem duidelijk te maken dat je op zoek bent naar meer dan alleen friends (with benefits) zijn.

Weet je nog dat mannen een talent hebben voor het missen van subtiele hints? Wees dus vooral niet te subtiel door hem te vertellen dat je niet het type vrouw bent dat settelt voor een gewone vriendschap met hem.

7. Laat hem naar je verlangen

Er is nog een andere factor die ervoor kan zorgen dat hij je “boyfriend” wordt in plaats van je “friend”. Wat je daarvoor moet snappen is eigenlijk heel simpel:

Vrienden staan altijd voor elkaar klaar. Dit betekent dat als jij méér dan vrienden met hem wil worden, je het volgende zal moeten doen:

Sta niet altijd voor hem klaar.

Ik snap dat het paradoxaal klinkt, laat het me je uitleggen.

Als jij ervoor kan zorgen dat je hem naar jou kan laten verlangen zal de kans veel groter zijn dat je aantrekkingskracht bij hem opwekt en hij meer interesse in je zal hebben.

Zeg eens een afspraak af, wees niet altijd beschikbaar en wees wat minder in z’n buurt.

Hoe minder jij in zijn buurt bent, hoe meer hij aan je denkt.

8. Besef dat je misschien helemaal niet in de friend zone zit

Het kan zo zijn dat je denkt in de friendzone te zitten, maar dat dat helemaal niet het geval is. Heb je er ooit over nagedacht dat hij jou wél leuk vindt? Dit kan zomaar het geval zijn. Sterker nog, bij veel vrouwen die denken in de friendzone te zitten is dit de kwestie.

Onthoud dat veel mannen ontzettende watjes zijn als het op liefde aan komt.

Ja, mannen willen graag leiding en initiatief nemen maar ze doen het lang niet altijd. Want stel hij vraagt jou uit maar jij zegt nee?

Wat gebeurt er dan met z’n ego?

Dat ego krijgt een enorme klap, en dat kan hij zich niet veroorloven. Om die reden zou het kunnen zijn dat hij je wel leuk vindt, maar het simpelweg niet durft te laten merken.

De flirttips uit tip 3 kunnen ervoor zorgen dat hij wat meer uit z’n schulp kan komen en hem de moed kan geven jou wél uit te kunnen vragen.

9. Houd andere opties open

Misschien droom je dat jullie liefde ‘meant to be’ is. Maar in het echt is het lang niet altijd zo rooskleurig. Mensen die in de friendzone zitten voeden zich namelijk met de hoop dat het ‘uiteindelijk wel wat wordt’.

Maar in het ergste geval is dat niet zo en heb jij jaren verspild aan iemand die jou niet zo leuk vindt als jij hem. Natuurlijk is dit een ‘worst case scenario’. Maar het is des te meer reden om te allen tijde te onthouden dat het niet zo hoeft te zijn dat hij per se ‘de ware’ is.

Daarom is het belangrijk om altijd je opties open te houden.

Ook al is hij nog zo leuk, blijf andere mannen ontmoeten en daten. Je weet maar nooit wat er nog op je pad komt.

Uit de friendzone komen als vrouw – samenvatting

Bij deze dus de 9 tips om je uit de friendzone gevangenis te bevrijden! Toon hem je vrouwelijke kant en durf uit je comfort zone te breken door te flirten. Mocht hij jou ook zien zitten, zal hij op die manier sneller een stap durven zetten. En is het niet meant to be? Dan doe je er goed aan om je opties open te houden.

Maar er is nog veel meer wat je kan doen! Niet alleen om uit de friendzone te komen, maar om ervoor te zorgen dat hij stapelgek op je wordt.

Hij zal niets liever willen dan met jou zijn. En niet zomaar als vrienden, maar als geliefden. Dit kan je voor elkaar krijgen als je de 3 schakels van het mannenbrein kent.

Als je hier op de juiste manier mee om kan gaan, kan je hem smoorverliefd op je maken.

Hoe je dat doet?

Heel simpel, download het gratis e-book over deze drie schakels hieronder.

De friendzone tijden zijn daarna voorgoed voorbij.

ebook Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Liefs,
Mathijs Dingjan

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Over de auteur

Mathijs Dingjan

Mathijs Dingjan is hoofdcoach bij MannenBrein. Al 7 jaar coacht hij vrouwen om meer geluk in de liefde te vinden. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je je liefdesleven een flinke boost geeft.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Schrijf een reactie

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)