Tinder gesprek beginnen: 6 Tips + Zo hou je het gaande!

Tinder gesprek gaande houden

Je hebt een leuke Tinder match.

Maar een Tinder gesprek beginnen met een man is lang niet zo makkelijk…

Misschien ben je zelfs al in gesprek, maar wil je weten hoe je het Tinder gesprek gaande kunt houden.

Daarom deel ik in dit artikel de 6 beste tips met je om een Tinder gesprek te starten én het gesprek leuk te houden.

Inhoud van dit artikel:Meer...

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je 31 kant-en-klare berichtjes krijgt om definitief zijn hart te veroveren? Ontdek deze 31 berichtjes en 'de 3 schakels in het mannenbrein' hier: Download de 31 berichtjes

Na het lezen van dit artikel weet jij precies hoe jij een Tinder gesprek kunt beginnen en gaande kunt houden!

Een Tinder gesprek beginnen

Het is misschien wel één van de grootste moeilijkheden op Tinder: een leuke opener vinden voor een Tindergesprek én dat gesprek vervolgens leuk houden. Als jij merkt dat je niet goed weet hoe een Tinder gesprek gaande houden werkt, is de kans op een leuke match heel klein. Maar wat als je er nu met wat simpele tips voor kunt zorgen dat je Tinder gesprek makkelijk op gang komt? Ik deel mijn 6 beste tips om een Tinder gesprek te beginnen met je!

Bekijk ook even deze video, waarin ik je vertel hoe je een Tinder gesprek kunt beginnen met een man: 

1. Zorg dat HIJ jou aanspreekt

Deze eerste tip is meteen de belangrijkste.

Je kunt wel eindeloos nadenken over de perfecte oneliner om jouw Tindergesprek te starten. Maar wat als jij het voor hem heel aantrekkelijk maakt om het gesprek met jou te beginnen?

Het valt of staat allemaal met een goed Tinder profiel. Ziet jouw profiel er geweldig uit? Dan zullen mannen sneller een Tinder gesprek beginnen met een vrouw.

Ik geef je wat tips voor een onweerstaanbaar Tinder profiel waar mannen wel op moeten reageren!

Zorg voor een profiel dat vriendelijkheid en positiviteit uitstraalt.

Als je iemand net leert kennen, wil je een positief gevoel krijgen bij die persoon. Je wil de verwachting creëren dat contact met jou hartstikke leuk is.

Zorg dus dat er geen agressieve of bijvoorbeeld heel feministische teksten in je profiel staan. Hiermee creëer je de verwachting dat je een felle tante bent die overal de discussie over aangaat.

Kom dus niet té zelfverzekerd en té dominant over. Daarmee maak je jezelf ontoegankelijk en zal hij geen Tinder gesprek beginnen.

Zorg altijd voor een lach op je foto waarmee je hem uitnodigt om een gesprek aan te gaan. Zo jaag je hem niet weg voor er überhaupt een Tinder gesprek begonnen is.

Zorg dat jouw profiel hem uitnodigt om een gesprek te starten.

Ook hij is namelijk onzeker, dus je wil dat jouw profiel het hem heel makkelijk maakt om een Tinder gesprek te starten.

Je kunt ook in je profiel werken met teksten waarmee je hem uitnodigt om jou aan te spreken op Tinder:

 • Stel letterlijk een grappige vraag in je profieltekst (dan kan hij die als opening beantwoorden). Bijvoorbeeld: Sollicitatievraag #1: Wat is het raarste dat je ooit hebt gedaan in je leven?
 • Een originele uitspraak/quote waarmee je persoonlijkheid laat zien en de juiste mannen gegarandeerd om moeten lachen. Bijv: Weird is a side-effect of awesome.
 • Een uitdaging: Ik heb gehoord dat Superman al bezet is, maar als je me jouw superkracht vertelt, wie weet kom je een heel eind 😉

2. Zorg dat hij een glimlach krijgt van je eerste berichtje

Hij spreekt je nog niet aan op Tinder. Tijd om er zelf werk van te gaan maken!

In de dating-wereld is de vrouw uiteindelijk de baas. Zij is degene die selectiever is en uiteindelijk bepaalt of ze de avances van een man accepteert.

Het is een raar overblijfsel van de evolutie: een man wilde duizenden jaren geleden zoveel mogelijk vrouwen bevruchten om zijn genen voort te brengen. Een vrouw is echter 9 maanden zwanger is, dus ze wil alleen de allerbeste man. Diep van binnen zijn we nog steeds zo geprogrammeerd.

Uit dit onderzoek blijkt dat vrouwen op Tinder veel kieskeuriger zijn wie ze liken dan mannen. Het gevolg: een man heeft slechts matches met 0,6% van de vrouwen die hij geliked heeft. Terwijl vrouwen met 10,5% een match hebben. Als man moet je dus 170 vrouwen liken voordat je een match hebt, terwijl een vrouw 1 op de 10 matched!

De kans dat hij dus met je wil praten als je hem aanspreekt, is ontzettend groot. Maar dan moet je je Tinder gesprek wél leuk starten. 

Zorg er daarom voor dat hij een glimlach krijgt van je eerste berichtje.

Begin je berichtje niet met een standaard “Hey, hoe is het?”, maar zeg iets over zijn foto’s of zijn tekst. Daarbij mag je hem best een beetje plagen door een knipoog of tong-smiley toe te voegen achter je zin. Dit soort opmerkingen zijn voor mannen als bier: het is onmogelijk om er niet iets mee te doen als het voor je neus staat.

3. Focus op aantrekkingskracht

Trap niet in deze valkuil!

Om de een of andere reden denken teveel mensen dat een goed gesprek op Tinder bestaat uit een reeks saaie vragen om elkaar zogenaamd beter te leren kennen:

 • Hoe is het?
 • Wat doe je voor werk?
 • Wat studeer je?
 • Wat zijn je hobby’s?
 • Waar woon je?
 • Waar kom je vandaan?
 • Wat heb je vandaag gedaan?

Natuurlijk kom je met deze vragen wat meer over hem te weten. Maar je komt niet tot de kern.

Want weet je waar het werkelijk om gaat? Je wilt weten wat hij met je doet van binnen. Of je je tot hem aangetrokken voelt. En of jullie plezier zouden hebben samen.

Wat écht het verschil maakt is welke emoties jullie elkaar geven.

Focus eerst op aantrekkingskracht.

Wil jij een Tinder gesprek gaande houden? Zorg er dan voor dat hij zich tot jou aangetrokken voelt.

De belangrijkste manier om hem tot je aangetrokken te maken, is door het speels te houden. Plaag hem en daag hem uit. Kom met een grappig weerwoordje en laat de spanning groeien.

Zo blijf je de hele dag door zijn hoofd spoken en wil hij niets liever dan het Tinder gesprek met jou gaande houden.

[tip]

4. Zeg minder in plaats van meer

Een Tinder gesprek beginnen met een man is al lastig…

Maar een Tinder gesprek gaande houden lijkt soms nog lastiger.

Als je je té beschikbaar opstelt, kan het zijn dat hij zijn interesse verliest en het gesprek dood laat bloeden. Onthoud het volgende:

Iets is pas echt interessant en waardevol als we niet zeker weten of we het kunnen krijgen.

En daarom wil je altijd spelen met hoe beschikbaar je voor hem bent.

 • Laat soms expres wat langer niks van je horen
 • Reageer soms expres wat kortaf
 • En investeer nooit veel meer dan dat hij investeert

Doe dit niet constant: dan kom je over als een ijskoningin. Maar speel hiermee, zodat hij nooit helemaal weet wat hij aan je heeft. Soms heeft hij het gevoel dat je hem leuk vindt, soms ben je wat meer afwezig. Het zal hem gek maken en dat maakt jou des te interessanter.

Daardoor zal hij extra zijn best gaan doen om dat Tinder gesprek met jou leuk te houden!

5. Zeg geen dingen die onaantrekkelijk zijn

Hoe gesprek starten op Tinder? Op deze manier niet!

Er is één ding dat je niet wil doen als je een gesprek start op Tinder:

Kritiek op hem leveren en ongevraagd advies geven

Ja, je wilt hem plagen en uitdagen… Maar het is heel belangrijk dat het duidelijk is dat je hem plaagt, en niet dat je het serieus meent. Dan wordt het kritiek. En mannen hebben er een hekel aan als vrouwen kritisch op ze zijn of ongevraagd advies gaan geven.

Je beschadigt zijn zelfvertrouwen en gevoel van autonomie. Hoewel je het goed bedoelt – je wilt hem alleen maar helpen – zal hij het niet zo interpreteren. Hij ziet het als een belediging en heeft het gevoel dat je twijfelt aan zijn kunnen.

Bovendien benadruk je dat jij niet makkelijk bent en dat je erg dominant bent.

Het hele idee dat mannen de leiding hebben, is natuurlijk achterhaalt. Gelukkig maar ;-).

Maar ergens in ons mannenbrein gebeurt er wel iets als jij je dominant opstelt en jij meer mannelijke energie laat zien, in plaats van die sexy vrouwelijke energie.

In plaats van dat hij bewonderd wordt om zijn mannelijkheid, krijgt hij ineens het gevoel dat hij met jou moet concurreren. En dat vinden mannen niet aantrekkelijk.

Wees dus niet té dominant, maar houd het gesprek gelijkwaardig, zodat hij het gevoel heeft dat er ook ruimte is voor hem.

6. Spreek niet te laat af

Deze fout maken veel mensen.

Wanneer heb je echt het gevoel dat je met iemand connect? Als je met elkaar een online gesprek hebt op Tinder of op WhatsApp? Of als je echt met elkaar afspreekt?

Je antwoord is waarschijnlijk het tweede. Als je elkaar in het echt ziet, ervaar je pas die échte chemie die je met iemand hebt.

Is het dus logisch om wekenlang een Tindergesprek gaande te houden? Nee!

Je leert een man pas écht kennen als je hem in het echt ontmoet en echt ervaart of er iets is of kan ontstaan tussen jullie.

Tinder, net als Whatsapp of welke andere app ook, is niet bedoeld om iemand te leren kennen. Het is bedoeld om supersnel een Tinder gesprek te starten en te ontdekken of er voldoende interesse is van beide kanten om zo snel mogelijk af te spreken.

Doe je dat niet, dan loop je een enorm risico. Want zonder vooruitgang wordt het saai.

Zorg er dus voor dat je sneller gaat afspreken met hem, voordat het gesprek saai wordt.

Je droomman gevonden via Tinder?

Je weet nu hoe je een Tinder gesprek moet starten én hoe je een Tinder gesprek gaande houdt.

Maar wat als de man met wie jij contact hebt jouw prins op het witte paard blijkt te zijn? Dan wil je hem natuurlijk helemaal gek op jou maken!

Ik wil natuurlijk ook dat jouw Tinder gesprek uitloopt op een geweldige relatie. Daarom heb ik een rapport geschreven: de 3 schakels in het mannenbrein. Deze schakels kan jij gebruiken om hem stapelgek op jou te maken, zonder dat je je anders voor hoeft te doen.

Geweldig toch?

Download de 3 schakels direct! Het is helemaal GRATIS!

ebook Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Liefs,
Mathijs Dingjan

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Over de auteur

Mathijs Dingjan

Mathijs Dingjan is hoofdcoach bij MannenBrein. Al 7 jaar coacht hij vrouwen om meer geluk in de liefde te vinden. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je je liefdesleven een flinke boost geeft.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Schrijf een reactie

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)