63 Romantische plekken voor in de avond

Jij bent verliefd!

Je buik stopt maar niet met rommelen van al die gekke vlinders, die zich daar inmiddels massaal en in groten getale hebben verzameld. Na een aantal leuke dates en activiteiten met jouw vriend of date vind jij het nu tijd voor wat vernieuwends! 

Je brein draait overuren, maar juist door al dat nadenken over die ene perfecte date lukt het je maar niet om met een echt leuk idee te komen.

Bioscoopje dan maar? 

Maar hoe die er vanbinnen uitziet, weet je inmiddels uit je blote hoofd, alle koffietentjes in de omgeving heb je ook wel iets te vaak gezien en zelfs alle obers weten inmiddels jouw standaard bestelling uit hun hoofd.

En om nou te zeggen dat het bijzonder romantische ideeën zijn…

Nee. Niet echt.

Die creatieve inspiratie geest van jou kan dus wel een oppeppertje gebruiken met deze – al zeg ik het zelf – leukste, origineelste, actiefste en smakelijkste dateplekken voor jouw romantische avondHave fun!

Maar Anne, heb je misschien ook tips om overdag leuk te daten?

Tuurlijk!

71 maar liefst. 

Mathijs heeft namelijk een artikel gemaakt (met bijbehorend filmpje) met 71 leuke activiteiten om te doen met je vriend.

Je vindt het artikel hier.

Nu gauw verder met de romantische plekken voor in de avond!

Want daar zit je op te wachten hè?

Geen zorgen! Na het lezen van dit artikel ben jij miss romance herself en schud jij in elke stad, iedere avond opnieuw, of gewoon op een spontane zondagavond zonder enige moeite een romantische plek voor jullie avond samen uit je mouw!

  • De manier om jouw relatie of dates spannend, vol met lol en afwisselend te houden
  • Waarom je te allen tijde moet blijven daten met hem!
  • Waarom je door met hem te lachen je relatie en gezondheid verbetert
  • En nog heel veel meer … het zijn namelijk maar liefst 63 tips!

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je De 3 schakels van de perfecte date krijgt om die leuke man definitief voor je te winnen? Je krijgt tevens 31 berichtjes om te zorgen dat hij rond de date niet kan wachten om je weer te zien. Download de 31 berichtjes en 3 schakels

Maar miss Romance, vergeet 1 belangrijk ding niet!

Tenslotte is het ook belangrijk dat je, juist wanneer je zo verliefd bent, onwijs leuke dingen blijft doen met elkaar. Je leert elkaar er niet alleen (nog) beter door kennen, ook blijft het verrassingseffect in je relatie zichtbaar. En verrassingen, ook al doen we altijd alsof we dat helemaal niets vinden, vinden wij echt allemaal ontzettend leuk!

Heb je het gevoel dat de spanning uit je relatie aan het verdwijnen is?

Dan is het juist goed deze romantische plekken opnieuw toe te voegen binnen je relatie. Mathijs vertelt je in een ander artikel diverse tips en adviezen over het nieuw leven inblazen van je broer-zusrelatie. Je vindt het artikel hier.

Maar gelukkig zit je met deze tips voor romantische plekken in de avond binnen no time weer vol met inspiratie om de komende gezamenlijke avonden in te vullen! 

De avond is tenslotte het moment van de romantiek. 

Dus gauw verder, want het zijn maar liefst 63 tips.

Helaas… misschien zit het in jouw geval wel heel anders!

Jij bent wellicht juist last minute opzoek naar dat ene te gekke idee voor een date met die leuke gast waarmee het nu toch wel erg gezellig aan het worden is.

Je hebt al echt een aantal keer gedatet, maar wil hem nu verrassen met wat anders! Je wil misschien zelfs iets van je avontuurlijke kant aan hem laten zien! ☺

In welk van de twee gevallen jij je ook bevindt, dit artikel zal je een stuk op weg helpen. Uiteraard is het aan jou om aan elk idee jouw persoonlijke touch, of jullie grappige onderonsje (die alleen jullie snappen) toe te voegen. Met deze romantische plekken voor in de avond zit je in ieder geval goed.

Echter, als jij bij romantische avonden meteen zo iemand bent die aan steden als Parijs, Rome, Londen of nog verder weg van huis, New York, denkt, ga ik je even uit die redelijk prijzige droom helpen. Tuurlijk, met een avondje daar de liefde vieren is niets mis.

Sterker nog… mag ik mee? ☺

Maar om het even wat realistischer te houden, wil ik je graag eerst door wat verschillende ‘dicht-bij-huis’-steden en hun romantische avonden meenemen! Er is namelijk genoeg te beleven in ons eigen kikkerlandje en zelfs voor iedereen wat wils! Of je nu avontuurlijk, mega romantisch of gewoon een beetje gek bent met zijn tweetjes.

We beginnen met het altijd mooie stadje Leiden!

Romantische plekken voor een avond in hartje Leiden

1. Tour romantisch door de grachten van Klein Amsterdam

In Leiden boek je super makkelijk diverse tour bootjes. Wist je dat ze soms speciale avonden hebben waarbij je een diner op zo’n boot kunt boeken? Superrrrr romantisch natuurlijk. Wat wil je nog meer? Een boot, mister lover of jouw steamy date aan je zij, de mooie stad Leiden waar je doorheen vaart. Succes gegarandeerd! Duik na afloop een gezellig cafeetje in om op te warmen en sluit de avond goed af.

2. Bezoek de skylounge van restaurant Twelve 

Borrel een avondje in de lounge van restaurant Twelve in Leiden. Vlakbij het centraal station vind je dit restaurant op de bovenste verdieping van een imposant hoog gebouw. Met een uitzicht over de stad (‘s avonds dus met een boel extra lichtjes) geniet je van de lekkere kaart en goede cocktails!

3. Doe samen alsof je alles van wijn weet

Samen fan van een goed flesje wijn? Regel een wijnproeverij en laat vooral van tevoren NIET weten wat jullie gaan doen. Niets leukers toch dan samen, net doen alsof je alles weet van de diverse soorten wijnen. En niet vergeten om dus niet door te slikken hè, alleen proeven! ☺

4. Of doe alsof jullie alles van bier weten

Ga naar een bierbrouwerij! Hier geldt hetzelfde als bij het wijn proeven en wie weet vind je date of lover dit nog wel een tikje leuker!

5. Ga een avondje restaurant hoppen

Bestel je voor-, hoofd- en nagerecht in verschillende restaurantjes! Vervolgens sluit je de avond uiteraard af met een goede borrel in een gezellig cafeetje. Dit plan kan natuurlijk eigenlijk in elke stad. Aan jou de keuze hem met de stad te verrassen ☺.

6. Ga een avondje kroeg hoppen

Van bovenstaande restaurantversie maak je natuurlijk super gemakkelijk een kroeghopversie! Bedenk om de beurt een leuke kroeg en neem elkaar mee door de drankkaart. Welk drankje daag jij hem uit te drinken?

Ook een leuke tip: bestel het drankje waar hij zojuist over vertelde dat hij ECHT nooit meer wil drinken omdat hij er zo’n verschrikkelijke avond aan over heeft gehouden. Bij veel mensen is dat drankje tequila. Vraag aan de barman of dame of ze het drankje komen brengen als hij weer komt zitten. Schaterlachen gegarandeerd!

Romantiek in de Haagse Hofstad

Ik woon zelf in Den Haag dus mijn romantisch hart gaat al sneller kloppen bij alleen al het schrijven en bedenken van deze leuke avondjes. Ik heb onderstaande tips zelf uitgevoerd en kan je zeggen dat ze bijna altijd leuk uitpakten.

7. Boek een Willemsvaartboot

Deze boottochtjes zijn praktisch ALTIJD en het hele jaar door te boeken. Ik heb zo’n tochtje zelf met Nieuwjaarsavond meegemaakt. Dit was een tikkeltje koud, maar zo onwijs leuk! De eigenaar van de boot vindt dit varen zelf gewoon onwijs leuk om te doen en organiseert dan ook vaak deze tochtjes voor een prikkie! Met nieuwjaarsavond brengt hij je bijvoorbeeld naar Scheveningen waar je het vreugdevuur kunt bekijken. Vervolgens haalt hij je ook weer op rond een afgesproken tijd en zet hij je netjes af waar je wilt!  Een gouden vent waar je lekker mee kunt babbelen. Maar als je liever met jouw liefje wil qualitytimen is dit ook prima. Dan focust hij zich gewoon op zijn mooie boot en de eindbestemming ☺.

8. Drink cocktails op het strijkijzer bij Den Haag Holland Spoor

In Den Haag staan de hoge torens rond het centraal station en Holland Spoor bekend met grappige namen. Zo heb je het hoge gebouw dat lijkt op een strijkijzer, je snapt hem al, die noemen alle Hagenezen dus het mooie strijkijzer. Het is een indrukwekkend gebouw waar je een fantastisch uitzicht hebt over de hele stad. Een vriendinnetje van me is er cocktails gaan drinken en werd vervolgens uitgebreid gezoend op het balkon van het strijkijzer, helemaal bovenaan. We zullen maar zeggen dat de romantische touch en het uitzicht het beste in mensen los maakt ☺.

9. Ga midgetgolfen by night

Midgetgolfen is superleuk om te doen en je hebt in veel plaatsen erg mooie banen! Maar geef midgetgolfen een iets spannender twist door het ‘s avonds te doen! Met verlichte banen en een wat romantischer sfeertje is dit een leuke, actieve date! In Scheveningen heb je zelfs “GlowGolf”. Glow-in-the-darkmidgetgolf dus! Met leuke arrangementen maak je er een super avondje van samen!

10. Bezoek Crazy Piano’s

Ga een avondje naar Crazy Piano’s in Scheveningen. Koop je kaartje aan de deur of van tevoren, en laat je verrassen door de muzikanten van de avond. Deze muzikanten wisselen altijd en je kunt tijdens je favoriete drankje je mega favo nummer aanvragen met speciale kaartjes. Er is altijd een gezellig sfeertje en met de muzikanten kun je onwijs lachen.

11. Ervaar een restaurant op wieltjes

Dat klinkt een beetje gek. Maar ik twijfel of er iets romantischer te vinden is in Den Haag dan dit! Je wordt opgehaald bij de speciale Hoftram ophaalplekken, verspreid door de stad. Vervolgens geniet je van een heerlijk menu samengesteld door chef-kok Pierre Wind. Hij is niet altijd aanwezig maar als je geluk hebt, brengt hij jouw gerecht aan je tafel!

12. Geniet van de prachtige Scheveningse zonsondergang

Pak de auto, fiets, tram, bus of je sportieve eigen benen en ga met hem naar het strand! En dan voor het gemak rond de tijd dat de zon onder gaat. Drink wat lekkers op een terrasje bij een strandtent en ga lekker wandelen met de zonsondergang in jullie ooghoek. Gegarandeerd dat je in een mooi gesprek belandt of elkaar wat beter leert kennen omdat hij je toch echt even moet opwarmen ☺.

Romantische plekken in onze mooie hoofdstad

13. Bezoek een try-out voorstelling van je favoriete cabaretier!

De kaartjes zijn vaak een stukje goedkoper dus je kunt het jouw date of vriend gemakkelijk cadeau doen. Gegarandeerd een avondje lol omdat zo’n cabaretier tijdens een try-out nog wel eens wat geinige foutjes maakt.

Zo botste ik ooit cabaretier Daniel Arends tegen het lijf toen hij de deur voor mij openhield bij een restaurant. Pas in de zaal had ik door dat mijn verrassingsdate die avond “Een try-outvoorstelling van Daniel Arends” betrof!

Daniel begon zijn show met de opmerking dat hij het meesterlijk irritant vond als hij ‘chicks’ tegen het lijf liep waar hij de deur netjes voor open hield, en diezelfde ‘chick’ (ik dus) dan vervolgens gewoon onwijs arrogant opkeek en deed alsof ze hem niet herkende. Woops…. Kortom zo’n try-outvoorstelling is meestal super lekker spontaan. 😉

Dit is wel één van mijn favoriete sketches van Daniel, leuk om tussen al deze tips door te kijken en vooral zodat je meteen een gezicht hebt bij diegene waar ik (awkward) tegenaan botste…

14. Ga Schaatsen in het Olympisch stadion in Amsterdam-Zuid!

In Nederland kun je niet zo heel vaak op echt natuurijs schaatsen. Zeker nu de temperaturen opkrikken en de zon zich minder vaak verschuilt. Maar er kan nog wel geschaatst worden in het Olympisch Stadion in Amsterdam-Zuid. Heb je geen eigen schaatsen? No problemo, je kunt er een paar ijshockeyschaatsen of noren huren. Neem je lief mee en geniet van een actieve date op glad ijs.

15. Ga naar een vip avond in de bioscoop

Een avondje bios is altijd leuk (niet voor een eerste date natuurlijk ☺). Bij Tuschinski in Amsterdam kun je een vip arrangement met zijn tweeën nemen. Je krijgt dan een extra goede plek, popcorn en een drankje cadeau! Maak de avond extra bijzonder door samen op chique gekleed te gaan als echte vips en maak er een super gezellige avond van!

16. Doe mee aan de Damloop by Night

Regel voor jou en je lover/date een startbewijs voor de Damloop by Night. Acht kilometer hardlopen langs een parcours met bloedstollend mooie verlichting en muzikale begeleiding. De finish is bij het Dam tot Dam park, waar je samen met je date (en duizenden anderen) het glas kunt heffen op je prestatie. Hè ja, romantisch!

17. Bezoek het Amsterdam Light Festival

Jaarlijks vindt twee maanden lang het Amsterdam Light Festival plaats. Door bijna de gehele stad heen kom je kunstwerken van licht tegen. De routes zijn gratis te belopen, wat ideaal is voor een goedkope maar toch super romantische date! Deze light festivals vind je niet alleen in Amsterdam; er is ook een jaarlijks terugkerend evenement in Eindhoven genaamd Glow en tegenwoordig is er ook in Utrecht een light festival te bewonderen!

18. Stille disco, op een dakterras!

Niet zo van het hardop meezingen in de kroeg? Dan is de stille disco op het dakterras van NEST een uitstékende optie. Helemaal wanneer je niet zoveel behoefte hebt aan diepe gesprekken, of aan gesprekken in het algemeen, maar wel aan diep in elkaars ogen kijken terwijl je een koptelefoon op je hoofd hebt.

19. Bezoek een Spelletjeshal

Iets waar ik steeds meer mensen over hoor, is een spelletjeshal. Een soort super 90’s retro-avond met allerlei leuke spellen die je samen kunt uitproberen. Lukt het jou om van je date te winnen? Dit is natuurlijk meteen een super goede test om te kijken of hij wel tegen zijn verlies kan☺.

Zak met zijn tweetjes af beneden de rivieren voor de echte romantiek

Als ik het had over voor ieder wat wils, bedoel ik natuurlijk ook de romantische plekken in niet alleen onze mooie Randstad. Misschien zijn de meest romantische plekken zelfs wel gewoon te vinden beneden de rivieren?

20. Vier de liefde in Maastricht 

Struin over het Vrijthof, klets met de vriendelijke obers, locals en geniet van het gevoel alsof je voor een avondje even niet in Nederland bent. De sfeer is gemoedelijk, super bourgondisch en mega romantisch!!

21. Bezoek het ministadje Veere in Zeeland

Dit stadje lijkt echt uit de verre geschiedenis te komen met de prachtige sfeer en imposante woningen. Je hebt er de schattigste, kleinste restaurantjes gelegen tussen andere statige panden waardoor je een soort Spaans achtertuingevoel krijgt. Heerlijk om die totaal andere sfeer te proeven en te genieten van een heerlijk etentje in het Zeeuwse land!

22. Maak gebruik van een coupon site

En laat je vervolgens verrassen in welke stad jouw coupon geldig is! Boek via bijvoorbeeld vakantieveilingen een toffe activiteit die je normaal gesproken niet zo snel zou uitproberen. Goedkoop, anders dan anders en houd het lekker zolang mogelijk geheim! Zo kom je in steden waar je normaal misschien niet snel heen zou gaan.

Rotweer? Houd een heerlijke indoor date avond met mister lover

Jullie hoeven natuurlijk heus niet altijd de deur uit om wat leuks te doen. Wellicht heb je deze maand al iets te veel uitgegeven of wil je hem gewoon verrassen met wat leuks om binnenshuis te doen! Kan hij in ieder geval geen kant op ☺.

23. Speel het 36 questions spel om elkaar écht te leren kennen

Check het 36 questions spel online en leer elkaar echt kennen met intieme, grappige maar voornamelijk goede vragen! Even vertalen via de website, een goed flesje wijn en let’s go!

Check dit filmpje om het spel in de praktijk te zien. Hier proberen ze het spel zelfs uit bij 2 vreemden. Het einde is zo onwijs schattig!! ☺

24. Bak samen de allerbeste taart!

Let wel, dit is moeilijker dan het lijkt, maar ach. Met een beetje klunzen met de oven en een aangebrande taart maak je het geheel wel wat luchtiger.

25. Bouw een ouderwets fort

Bouw samen een fort van meubels, dekens en andere dingen die je uit je interieur kunt grijpen. Net zoals vroeger en vervolgens lig je heerlijk cozy en maak je er een avondje Netflix & Chill vanuit jullie fort, van!

26. Acteer de avond door

Kies een film die jullie nog nooit hebben gezien. Zet het geluid op mute en improviseer zelf de dialogen.

27. Test elkaars creativiteit

Photoshop elkaar in de wildste avonturen. Print de eindresultaten uit, stop ze in een leuk lijstje en geef hem dit een keer als hij het niet verwacht. Je krijgt er sowieso een grote glimlach voor retour.

28. Maak samen een bucketlist

Koop een lekkere fles wijn (of 2, of 3?), wat goede kaasjes, toast en smeerseltjes en creëer je eigen borrelavondje. Gegarandeerd gezelligheid en goede gesprekken. Steek er nog een kaarsje bij aan en de romantiek is natuurlijk direct te voelen!

29. Ga samen koken

Duik de keuken in en maak samen een lekker gerecht klaar onder het genot van een glaasje wijn. Super romantisch én het dwingt je om als een team samen te werken. Kun je meteen kijken hoe jullie dat afgaat. Vervolgens nog een keer een bezoekje aan de IKEA en je weet of hij écht potentie heeft ☺.

Nu maar hopen dat het niet zo afloopt als bij Heel Holland Bakt… ☺

30. Of nog leerzamer, boek een kookles

Wil je het nog wat professioneler aanpakken? Boek een kookles en leer samen de Thaise, Oudhollandse, Turkse of Hindoestaanse keuken kennen onder begeleiding van een chef. Dan weet je zeker dat je niets laat aanbranden en dat het ook echt smaakt wat jullie voor elkaar maken!

31. Schilder elkaar

Als in: maak een schilderij van elkaar. Niet elkaar schilderen. Alhoewel…

32. Of dat ene muurtje in huis

Nog niet toegekomen aan die ene verfklus in huis? Vang twee vliegen in een klap en doe het samen met je date of lover! Haal wat verf, beschermingsfolie, kwasten en wat lekkers te drinken/eten in huis en geniet van een avondje lol met een verfkwast in je hand!

33. Bedenk de allerstomste toeristenattracties

Kijk in jullie buurt en doe een uitgebreide zoektocht via internet. Verzamel samen de allerergste en presenteer ze aan elkaar. De volgende dag gaan jullie de ergste doen. Ongetwijfeld veel plezier!

34. Speel ouderwets Twister

Iedereen die vroeger Twister heeft gedaan, weet dat Twister de ultieme manier is om in aanraking te komen met je date. Voor de koppels die al wat verder gevorderd zijn: speel een potje naked Twister. Bij iedere keer dat iemand verliest… gaat er een kledingstuk uit! Je kunt er uiteraard ook een drankspelletje van maken met jouw date of lover! Kijken wie er het spel het langst volhoudt. Schaterlachen gegarandeerd!

35. Bekijk elkaars babyfoto’s

Dit is vooral een erg leuke date als je elkaar al wat langer kent. Dit moet je uiteraard niet te snel doen. Maar als je dan toch zover bent… Heb je al gezien hoe schattig jullie er als baby uitzagen? Samen elkaars babyfoto’s bekijken garandeert je van een gezellige avond met mega veel ongemakkelijke maar toch onwijs leuke momenten!

36. Bedenk make-overs voor elkaars huis

Beslis samen welk huis het meest een make-over kan gebruiken. Spreek bij diegene af en begin met de spullen die er al zijn. Schuif de bank, tv enzovoort naar een andere plek in het huis. Bedenk dan wat er nog mist en ga samen naar de IKEA om wat leuke inkopen te doen. Met deze date ontdek je goed wat voor stijl je date heeft en wat hij van de jouwe vindt!

37. Tuig de kerstboom op

De kerstperiode komt er alweer bijna aan! Bijna ieder stel is natuurlijk gezellig samen tijdens de kerst. Rond de tijd samen iets actiefs en creatiefs doen is altijd leuk, maar wat is er nou leuker dan samen de kerstboom versieren? Zo heb je straks een prachtige boom in huis en een leuk aandenken aan een van jullie leuke dates.

Haal elkaars Tiny en Lau naar boven en kijk hoe je samen die vervelende kerstverlichting uit elkaar gaat vissen… ☺

Niet iedereen is een buitenmens, maar niemand is een binnenmens, hè, bever.

Ben jij wel van de romantiek, maar geef je daar liever een avontuurlijke touch aan? Dan heb ik hier de beste avontuurlijke avondjes voor jou! Omdat jij als echte bikkel natuurlijk ook jouw stoere en avontuurlijke kant wil laten zien aan jouw lover of date. En omdat je in al die wijnbarretjes en koffietentjes waarschijnlijk wel genoeg koffie en voornamelijk wijn hebt weggewerkt, is het de hoogste tijd voor een spannendere date-activiteit! In de buitenlucht. Want, stelt Bever: niet iedereen is een buitenmens, maar niemand is een binnenmens. En zo is het maar net. Goeie quote Bever ☺.

38. Boek een avondje skihal

Over avontuur gesproken. Boek een retourtje skihal. Voor de sneeuw hoef je niet uren in de auto door te brengen of het vliegtuig in te duiken. Je kunt gewoon een skihal opzoeken (Zoetermeer, Maastricht, Rucphen, ik noem er maar een aantal) en rollebollend in de sneeuw nader tot elkaar komen.

39. Maak een nachtwandeling

Wandel door de stad waar jullie samen zijn of hebben afgesproken en ga ontbijten bij de eerste plek waar je tijdens zonsopgang kunt eten. Romantisch…. ☺

40. Doe aan duo-yoga

Type #couplesyoga in op Instagram en de geweldige inspiratie vliegt je om de oren. Dit wil jij ook met jouw lover/date! Bonus: de endorfine die vrij komt als je samen in het zweet werkt, leiden sowieso tot nog spannendere yogahoudingen. Als je snapt wat ik bedoel. ☺

41. Ga een avondje schaatsen

Naar de schaatsbaan gaan met je date is tijdloos, maar blijft altijd leuk! Als jij of je date niet goed kan schaatsen, is dit meteen een goede manier om het elkaar te leren (en stiekem uit te lachen natuurlijk).

42. Ga indoor muurklimmen

Ga samen een avondje klimmen bij een klimmuur! Het is romantischer dan je denkt, want je moet elkaar volledig kunnen vertrouwen. Trust issues? Na een sessie muurklimmen niet meer!

43. Ga naar een super raar museum

Een vreemd museum waarbij je de billen uit je broek lacht? Dat zou weleens een stevige basis voor een nieuwe liefde kunnen betekenen. Maak zelf wat scherpe grappen tussendoor en de toekomst ligt aan je voeten. Jeffrey Hall, universitair hoofddocent communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Kansas ontdekte welke invloed lachen op de liefde kan hebben.

Hij concludeerde dat, hoe vaker een vrouw in de lach schiet doordat een man grappig probeert te zijn tijdens een eerste ontmoeting, hoe waarschijnlijker het is dat de vrouw ook echt geïnteresseerd is in een afspraakje. Dit kwam naar voren uit een onderzoek naar het verband tussen humor en intelligentie.

Hall legt uit dat humor wijst op een sociale en aangename persoonlijkheid, maar mannen humor ook gebruiken om te peilen of vrouwen geïnteresseerd zijn, mannen proberen door humor meer over vrouwen te weten te komen. “Een gedeelde lach kan een pad zijn naar het ontwikkelen van een meer langdurige relatie”, voegt Hall eraan toe.
Hier kan jij slim op inspelen, door eens flink te lachen met hem!

Gegarandeerd dat hij warme gevoelens bij jou gaat ontwikkelen.

44. Samen hardlopen

Is je date net zo sportief als jij? Ga een rondje hardlopen en luier daarna samen heerlijk op de bank! Superfijn zo’n voldaan gevoel na een sportieve date en iets samendoen is natuurlijk altijd stukken leuker dan alleen. Je laat er elkaar ook direct je sportiviteit mee zien en hebt je rondje van de week weer gehad! Met knappe date of lover ☺

45. Indoor skydiven, durf jij het aan?

Zijn jullie klaar om samen te vliegen? Als jullie beiden niet bang zijn aangelegd, ga dan voor een indoor skydive-ervaring! Geniet samen van die echte ‘vrije val’ ervaring en dan zonder dat je ervoor uit een eng vliegtuig hoeft te springen! Zweef samen door de windtunnel en voel je vrij!

46. Ga buiten wandelen

Het leven kan soms zo simpel zijn. Ga voor een date de hort op. De enige voorbereiding die hiervoor vereist is… niets eigenlijk. Je kunt een route uitstippelen. Maar je kunt ook gewoon gaan lopen en kijken waar je uitkomt. Wel zo spannend maar toch nul stress, ideaal!

47. Neem salsales

Hebben jullie losse heupjes en zijn jullie beiden niet bang van een dansje? Of moet je er stiekem nog even aan werken? Neem een salsales, dans op romantische muziek en leer elkaar nog beter kennen. Samen iets leren is altijd leuk!

48. Ga samen vliegeren

Dit is fantastisch en hoezó doet niemand dit meer? Jullie voelen je weer even helemaal kind. (En kunnen daarna samen warme chocolademelk drinken.) Perfect.

Zoek romantiek in de kleinste dingen

Vergeet vooral niet om het daten met een grote knipoog te zien. Hoe meer gestructureerd en volgens de regeltjes je een avond maakt, hoe minder echt de avond is.

Uiteindelijk wil jouw lover of date ook gewoon iets doen om met jou te kunnen zijn. 

Dus vergeet niet om af en toe de romantiek in iets simpels te vinden. Zo creëer je op een gemakkelijke manier een romantische plek voor jullie avond samen. Sommigen met een knipoog maar eigenlijk gewoon allemaal onwijs leuk. Moet je deze tips eigenlijk niet gewoon allemaal met elkaar gedaan hebben voor je een relatie start?

49. Volg samen een tekencursus in de buurt

Eén woord, één film: Titanic.

50. Ga naar een karaoke bar

Hij houdt ervan als je jezelf voor gek durft te zetten. En jij bent daar (na een paar shotjes tequila) altijd wel voor te porren. Je kan hem uitdagen voor een prachtig duet en één ding is gegarandeerd: schaterlachend lopen jullie die bar weer uit.

51. Ga een rondje rijden met specifieke spelregels

Je mag namelijk alleen maar rechtsaf slaan. Als je uiteindelijk vast komt te zitten draai je om en mag je alleen nog maar linksaf gaan. Ga door totdat je iets interessants bent tegengekomen om samen te gaan doen. Zet toffe muziek op en zing mee! Neem foto’s onderweg zodat jullie dit als leuk aandenken kunnen onthouden.

52. Doe samen iets ongevraagds voor een onbekende

Doe samen zomaar iets voor een ander. Ga bijvoorbeeld samen langs een bejaardentehuis en praat eens een tijdje met wat ouderen of kook voor een dakloze. Jullie zullen zien dat de persoon waarvoor jullie het doen er blij van wordt, en jullie worden hier zelf ook blij van als het goed is. De mooiste dingen ontstaan immers als je iemand anders blij maakt!

53. Ga op dubbeldate

Bezoek een van de bovenstaande plekken of dates, maar dan met jullie vrienden!

54. Ga ‘s avonds naar de Ikea, eet balletjes en bouw thuis samen een kast

Nou ja, dit is misschien geen klassieke date maar als jullie relatie dit aankan, zijn jullie in feite onbreekbaar. En de IKEA-balletjes zijn natuurlijk sowieso iets wat je samen moet hebben meegemaakt.

55. Bezoek een boekwinkel

Ga naar een grote boekwinkel in de buurt en laat kleine briefjes achter voor toekomstige lezers in jullie favoriete boeken. Stiekem gegniffel gegarandeerd.

56. Boek een bed & breakfast

Oké, hier doet stiekem de ochtend natuurlijk ook mee. Maar het is nét een date in het huis van iemand anders! En vervolgens ga je opgeladen en met volle buikjes weer naar huis!

57. Kennishopavondje

Bezoek spontaan zoveel mogelijk kennissen op één avond (gezellig!).

58. Ga naar een pubquizavond in een kleine kroeg in de buurt

Want wat is nou leuker dan bewijzen dat je meer weet dan je date? Niks!

59. Ga samen naar een sportwedstrijd

Of het nu voetbal of schaatsen is, kijk hoe andere mensen winnen of verliezen en maak er grappen over. Jullie kunnen het natuurlijk vele malen beter.

60. Beoordeel samen een toneelstuk

Er wordt elke avond wel íets opgevoerd in het lokale theater. Ga lekker verstopt achterin zitten, want als jullie het niks vinden kunnen jullie ongestoord met elkaar gaan zitten zoenen.

61. Doe samen een cursus

Bedenk van te voren samen een onderwerp waar jullie meer over zouden willen leren. Op het internet heb je meerdere websites (bijvoorbeeld Coursera) die gratis online cursussen aanbieden! Samen iets leren over een onderwerp dat jullie allebei leuk vinden, brengt jullie dichter bij elkaar en versterkt de band.

62. Herbeleef jullie eerste date

Ahhhhh… jullie eerste date. Alles was nog zo fris, nieuw en spannend. Van sleur was natuurlijk nog totaal geen sprake. Jullie eerste date was geweldig, speciaal of misschien juist een tikkeltje ongemakkelijk. Hoe de eerste date ook was, het heeft uiteindelijk een basis gelegd voor de rest van jullie relatie. En die basis. Die gaan jullie opnieuw leggen tijdens jullie nieuwe eerste date. Alleen al die plek opnieuw bezoeken zorgt waarschijnlijk voor genoeg gespreksonderwerp!

63. Ga samen shoppen op koopavond

Misschien houdt jouw lover of date er totaal niet van, maar het wordt sowieso een (hilarisch) succes als jullie outfits voor elkaar uitkiezen. Zet hem een gek hoedje op en gier het uit met elkaar. Duik na afloop de kroeg in en presenteer elkaar trots jullie favoriete aankopen.

Ik denk dat deze tips je voor de komende wintermaanden wel genoeg inspiratie zullen bieden en ik hoop dat je ze met een grote glimlach en plezier zult beleven. Samen met jouw lover of date!

Maar nog meer dan dat hoop ik dat jij en jouw mister lover of perfect date elkaar echt goed leren kennen, elkaar respecteren en steeds dichter tot elkaar komen te staan.

Ik gun je dit onwijs en wil je daarom wijzen op Mathijs zijn 3 schakels. Hiermee legt hij je op een super makkelijke manier uit wat je moet doen om de man van je dromen te krijgen, te behouden en van hem en jullie contact samen op langere termijn te kunnen genieten.

Je vindt de drie schakels van zijn mannenbrein hieronder. Gratis en voor niets!

ebook Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Liefs,
Anne

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Over de auteur

Mathijs Dingjan

Mathijs Dingjan is hoofdcoach bij MannenBrein. Al 7 jaar coacht hij vrouwen om meer geluk in de liefde te vinden. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je je liefdesleven een flinke boost geeft.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Schrijf een reactie

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)