Kenmerken goede man: 11 Tekenen waarom je ‘m niet wil laten lopen

De juiste man vinden, het kan een uitdaging zijn!

Want voordat je teveel tijd, moeite en liefde investeert, wil je natuurlijk kunnen inschatten of hij dat wel waard is.

Daarom geef ik je in dit artikel de belangrijkste kenmerken van een goede man.

Inhoud van dit artikel:Meer...

Na het lezen van dit artikel kun je met 99,9% zekerheid zeggen of jouw date of partner een blijvertje is.

Kenmerken van een man die relatiemateriaal is

Een man die relatiemateriaal is, heeft essentiële eigenschappen die los staan van zijn uiterlijk, carrière, financiële status, of sociale connecties. Of hij een goede partner voor je kan zijn heeft alles te maken met zijn gedrag, waarden, en overtuigingen.

Kanttekening: perfectie bestaat natuurlijk niet. Ongeacht hoe goed hij voor je is, zullen jullie altijd op bepaalde vlakken flink van elkaar verschillen. Dit is heel normaal.

Maar, voordat je begint te lezen heb ik een toffe video voor je. In deze video geef ik je namelijk alvast de nr. 1 tip om die ene leuke man te vinden:

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je 31 kant-en-klare berichtjes krijgt om definitief zijn hart te veroveren? Ontdek deze 31 berichtjes en 'de 3 schakels in het mannenbrein' hier: Download de 31 berichtjes

1. Hij is emotioneel beschikbaar

Bijna iedere vrouw heeft wel eens een man gedatet die emotioneel onbeschikbaar was.

Dit is vaak het gevolg van zijn ware intenties. Een man die geen toekomst met je wil, zal zich ook niet emotioneel openstellen.

De man in kwestie was waarschijnlijk vooral op zoek naar een oppervlakkige relatie die draait om lol en plezier.

Emotionele afstand kan overigens ook een gevolg zijn van zijn verleden. Door levenservaringen vindt hij het bijvoorbeeld moeilijk om zich kwetsbaar op te stellen.

Maar, dat je emotioneel onbereikbare mannen hebt ontmoet in het verleden, wil natuurlijk niet zeggen dat alle mannen zo zijn.

Er zijn genoeg mannen die wél uit zijn op een open en diepgaande relatie met jou.

Ik hoor je bijna denken: hoe herken ik een goede man?

Een goede man kan en wil zijn innerlijke wereld met je delen als hij zich diep tot je aangetrokken voelt. Hij is dus niet bang om zijn leven met je te delen (familie, jeugd, passies, dagelijkse bezigheden, imperfecties, gedachten, intenties etc.).

2. Hij is consistent

Dit is een belangrijke.

De juiste man is consistent in zijn aandacht en interesse. Plots vijf dagen van de aardbodem verdwijnen doet hij dus niet.

Een goede man weet namelijk dat hij je daarmee achterlaat in onzekerheid.

Natuurlijk heeft hij het soms druk waardoor hij iets minder aanwezig is. Maar als zijn prioriteiten tijdelijk ergens anders liggen, zal hij dat communiceren.

Hij geeft je dus geen reden om te twijfelen aan hoe belangrijk je voor hem bent. En als er onzekerheid bestaat, dan kan hij daarover praten als je hem ernaar vraagt.

3. Hij is verantwoordelijk

Het grootste verschil tussen een goede man en een manipulatieve man?

Een goede man begrijpt dat hij niet perfect is. Daarom voelt hij zich verantwoordelijk voor zijn daden. Niet alleen in jullie relatie, maar in het algemeen.

Manipulatieve mannen zullen dit soort zaken juist uit de weg gaan. Als jij je onzeker voelt over zijn intenties, of gekwetst voelt door een grapje, dan zal de verkeerde man juist jou de schuld in de schoenen schuiven.

4. Hij heeft respect voor je

Op zoek naar een ‘goede man checklist’? Deze eigenschap staat op nr. 1!

Hét kenmerk van een goede man is RESPECT.

En daarmee bedoel ik niet alleen dat hij respect heeft voor jou, je meningen en overtuigingen, maar respect voor alle mensen om hem heen.

Dat laat namelijk zien hoe iemand werkelijk in elkaar steekt.

De postbode, de conciërge op zijn werk, de ober in het restaurant, de caissière in de supermarkt: iedereen krijgt van hem respect. Ongeacht of ze een grote rol in zijn leven spelen.

Het gaat hierbij dus niet alleen om beleefdheid, maar dat hij de waarde van mensen inziet.

BELANGRIJK: het kan voorkomen dat er tussen jullie frictie ontstaat over iets relatief kleins. Stel dat Pasen voor jou heel belangrijk is, en hij heeft geen grote plannen. Dat kun je opvatten als respectloos. Maar, dit is géén voorbeeld van een man die per definitie verkeerd voor je is. Hij bedoelde er wellicht niets verkeerds mee, maar komt simpelweg uit een familie waar Pasen geen belangrijke feestdag was. Wat je in dit geval wilt doen is er met hem over praten en uitleggen waarom je je gekwetst voelt. De juiste man zal het begrijpen en er voortaan rekening mee houden. Een verkeerde man legt jouw gevoelens gewoon naast zich neer.

5. Hij is toegewijd

Dit signaal wil je serieus nemen.

Kijk, sommige mannen vinden je aantrekkelijk en hebben het gezellig met je. Sterker nog, ze bewonderen wie je bent en voeren graag diepe gesprekken met je.

Maar onthoud: dit is betekenisloos als hij geen toekomst met je ziet.

Als een man letterlijk uitspreekt dat hij geen toekomst met je ziet, dan wil je dat al-tijd serieus nemen. Zelfs al doet hij alle andere dingen juist. Hij is dan nog wel een goede man, maar niet de juiste voor jou.

Hoe herken je dan wel een man die een toekomst met je ziet? Simpel: hij zal je beetje bij beetje bij zijn leven betrekken.

  • Hij deelt steeds wat meer over zichzelf
  • Hij neemt je consistent mee op dates (minimaal elke 2 weken)
  • Jullie dates worden telkens leuker en meer bijzonder
  • Jullie gaan soms een weekendje weg
  • Je ontmoet zijn vrienden en familie
  • Hij vertelt over zijn familie en laat zelfs foto’s zien
  • Hij wil feestdagen met je vieren
  • Etc.

6. Hij is lief

In iedere goede-man-test mag deze eigenschap niet ontbreken.

Hij is lief. En niet alleen naar jou toe (want dat is vrij makkelijk voor mannen die verliefd zijn). Maar hij is ook liefdevol naar anderen.

Zo heeft hij bijvoorbeeld een goede band met z’n ouders, helpt hij de buren een bank naar beneden te tillen, deelt hij snoepjes uit op zijn verjaardag op de tennisclub, doet hij soms aan vrijwilligerswerk, etc.

Iemand met een goed hart begrijpt wat het betekent om liefde te geven. Zelfs wanneer er geen duidelijke beloning tegenover staat.

7. Hij kan goed communiceren

Op zoek naar een goede man?

Zoek dan een man die weet wat communiceren betekent.

Hoe uit dat zich?

Hij luistert, hij onthoudt wat je zegt, hij gaat conflicten niet uit de weg, hij is oplossingsgericht, hij maakt duidelijk wat hem moeilijk in de omgang maakt, hij deelt dingen die belangrijk zijn voor jou om te weten, hij wil weten hoe hij je blij kan maken. En, hij verlangt niet dat je hem ‘gewoon’ begrijpt als hij je er nooit iets over heeft verteld.

Natuurlijk, deze beschrijving is wel erg rooskleurig. Niemand kan dit 24/7 volhouden en daar gaat het ook niet om. Waar het wél om gaat is dat hij ernaar streeft.

8. Hij is zichzelf bij je

Vraag je jezelf af: is deze man te vertrouwen?

Er is een simpele manier om dat te ontdekken. Een betrouwbare en stabiele man durft te ontspannen in jouw bijzijn.

En dat betekent óók dat hij zich comfortabel voelt om zijn mening uit te spreken en dingen te zeggen die jij misschien niet deelt.

Hij is dus niet bang om jullie verschillen te benadrukken. En dat is belangrijk. Want verschillen zullen er altijd zijn. Door dit uit te spreken laat hij zien dat hij het vertrouwen heeft dat jullie goed genoeg bij elkaar passen en dat dit niet de relatie zal stukmaken.

9. Hij heeft realistische verwachtingen

Romantische relaties zijn niet zaligmakend.

Veel mensen hebben het gevoel dat een relatie het ontbrekende puzzelstukje van hun leven is. En dat als ze eenmaal met de juiste persoon zijn, dat alles op magische wijze goedkomt.

Dit is natuurlijk een onrealistische manier van denken. Vrijwel niemand heeft ooit zo’n relatie gehad of het überhaupt gezien buiten romantische films om.

Een goede man weet dat zelfs de beste romantische relatie de nodige uitdagingen zal kennen, maar dat het ondanks dat absoluut de moeite waard is.

10. Hij laat je lachen

Een typische karaktereigenschap van een goede man?

Hij kan je laten lachen.

Samen lachen is zo belangrijk! Dit wordt vaak onderschat. Zo kunnen jullie lachen, zelfs wanneer jullie een moeilijke dag of tijd hebben.

11. Hij deelt je meest belangrijke waarden

Of jullie relatie zal werken? Dat is grotendeels gebaseerd op jullie waarden.

Jullie zullen het nooit over alle dingen eens zijn. Dat is bijna onmogelijk. Maar het is wel belangrijk dat jullie hetzelfde denken over de belangrijkste onderwerpen van het leven.

Zoals communicatie, vertrouwen, respect, liefde, relaties, eerlijkheid, steun, en gezinswaarden.

Kunnen mannen veranderen?

Ja en nee. Iemands persoonlijkheid staat al grotendeels vast sinds de kindertijd. Het gedrag van een kind voorspelt daarom al in grote mate hoe iemand zich als volwassene zal gedragen.

Mensen hebben natuurlijk de capaciteit om hun denken te veranderen en nieuwe gewoontes aan te leren. Al is dit niet makkelijk.

Een persoonlijke transformatie vereist namelijk meer dan enkel de wens om te veranderen. Iemand moet ook emotioneel volwassen zijn en voldoende zelfbewustzijn hebben.

Moet je een man proberen te veranderen?

Voldoet jouw date of partner niet volledig aan bovenstaande kenmerken van een goede man?

Veel vrouwen zijn van nature verzorgend en hebben daarom de drang om hun partner te veranderen. Echter leidt dit vaak tot veel weerstand (tenzij de man zelf de behoefte heeft om te veranderen/ontwikkelen).

Het is dus niet jouw taak om een man te veranderen. Dit leidt vaker dan niet tot frustratie en teleurstelling bij jullie beiden.

Als er ruimte is voor verbetering, dan moet hij zelf de keuze maken om die gelegenheid te gebruiken. Doet hij dat niet, dan is het verstandiger om een man te kiezen die al vanaf de eerste ontmoeting de kwaliteiten bezit om een goede partner voor je te zijn.

Kenmerken goede man – Samenvatting

Jouw liefde en tijd zijn kostbaar.

Niet zo vreemd dus dat je op zoek bent naar een antwoord op de vraag: ‘wat kan ik doen om te zien of dit een goeie man is’?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn er vele kenmerken die iemand een goede man maken.

Maar je kunt ze allemaal samenvatten als volgt: een goede man is emotioneel volwassen.

Volwassen genoeg om jouw liefde te beantwoorden en open en eerlijk te communiceren. Ook als er twijfels zijn! Ervaren genoeg om realistische verwachtingen te hebben van de liefde en vooral volwassen genoeg om jou niet doelbewust in onzekerheid te laten zitten.

Daarom stel ik je meteen de (misschien confronterende) vraag: waarom lees je dit artikel?

Hopelijk als een soort checklist voor je eigen gemoedsrust en niet omdat jouw date of partner je twijfels bezorgt.

Jij bent het namelijk waard om volwassen liefde te ontvangen. Al heb je misschien een duwtje in de rug nodig om dit in te zien.

Als jij werkt aan je zelfvertrouwen en het leiden van je beste leven, zul je vanzelf een gelijkgestemde partner aantrekken. Simpelweg omdat je geen genoegen neemt met minder.

Wil jij vandaag nog beginnen aan de beste versie van jezelf? Dan heb ik een gratis cadeautje voor je. Namelijk mijn e-book vol tips die je hieronder kunt downloaden.

Werk aan jezelf. Dan volgt mr. right (hopelijk) vanzelf. 😉

ebook Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Liefs,
Mathijs Dingjan

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Over de auteur

Mathijs Dingjan

Mathijs Dingjan is hoofdcoach bij MannenBrein. Al 7 jaar coacht hij vrouwen om meer geluk in de liefde te vinden. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je je liefdesleven een flinke boost geeft.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Schrijf een reactie

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)