Bumble of Tinder? De grootste verschillen op een rijtje!

Vraag jij je af wat beter bij je past: Bumble of Tinder?

Ik heb beide apps uitvoerig voor je getest zodat jij de beste keuze kunt maken.

Inhoud van dit artikel:Meer...

De overeenkomsten tussen Bumble en Tinder –

Laat ik beginnen met het feit dat beide apps qua gebruik erg op elkaar lijken. Dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat Bumble is opgericht door de voormalig oprichtster van Tinder.

Bij zowel Bumble als Tinder is de voornaamste functie: swipen. Je bladert door profielen en swipet ze naar links (geen interesse) of naar rechts (like!). Ben je geen fan van swipen? Dan kun je hier stoppen met lezen en beide datingapps beter overslaan.

Als je een afweging wilt maken tussen Bumble of Tinder, zul je dus vooral moeten kijken naar de verschillen tussen de twee.

Wist je trouwens dat zo veel datingapps gebruik van maken van het swipe principe omdat het verslavend werkt? Swipen op datingapps zorgt ervoor dat je brein endorfine afgeeft. Dit stofje geeft je een fijn gevoel. Ook adrenaline en dopamine komen vrij tijdens swipen. Omdat je nooit weet wanneer er een match is (en je in feite een onregelmatige ‘beloning’ krijgt) werkt het extra verslavend.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je 31 kant-en-klare berichtjes krijgt om definitief zijn hart te veroveren? Ontdek deze 31 berichtjes en 'de 3 schakels in het mannenbrein' hier: Download de 31 berichtjes

Het grootste verschil tussen Bumble en Tinder

Op Bumble moet de vrouw het gesprek beginnen. Daarmee breekt de app met de traditionele rolverdeling. Het idee achter deze functie is dat vrouwen zo minder vaak bestookt worden met ongewenste berichtjes.

Jij als vrouw bent dus aan zet. Vind je het fijn om het voortouw te nemen? Dan is Bumble helemaal jouw app. Weet je niet zo goed hoe je een gesprek moet beginnen of ben je erg verlegen? Dan kan Bumble ofwel een goede manier zijn om uit je comfort zone te stappen of het is gewoonweg niks voor jou.

Wat dan wél weer leuk is, is dat Bumble je allerlei suggesties en voorzetjes geeft om je te helpen met dat eerste berichtje. De app wil daarmee voorkomen dat je het gesprek begint met de simpele (en oersaaie) ‘Hey’.

Heb je een match? Dan heb je bovendien maar 24 uur de tijd om een eerste berichtje te sturen. Jouw match heeft vervolgens ook maar 24 uur om op jouw bericht te antwoorden. Pas daarna kunnen jullie op je eigen tempo chatten. Houd je je niet aan de Bumble deadline? Dan vervalt jullie match.

Tot slot heb ik nog een verschil tussen Bumble en Tinder: Bumble heeft ook functies om vrienden en zakelijke contacten te vinden met Bumble BFF en Bimble Bizz.

Bumble vs Tinder – De feiten op een rijtje

Verhouding man-vrouw

Op Tinder zijn er 2x zoveel mannen als vrouwen aanwezig. Positief natuurlijk als je op zoek bent naar een leuke man. De andere kant van het koekje is dan weer dat het testosteron gehalte op de app erg groot is.

Op Bumble is de verhouding man/vrouw ongeveer gelijk.

Mate van ‘serieusheid’: exclusieve relatie of een avontuurtje?

Wat is de reden dat jij een datingapp gaat installeren?

Ben je op zoek naar een serieuze relatie? Dan heb je bij Bumble een grotere kans om jouw levenspartner te vinden dan op Tinder.

Ben je op zoek naar iets casuals of een one night stand? Dan kun je in principe op beide apps terecht, maar geeft Tinder de grootste kans van slagen.

Op Tinder lijkt de insteek sowieso al iets meer casual te zijn (uitzonderingen daargelaten!) en op Bumble kun je door middel van extra filters beter aangeven waar jij naar op zoek bent.

Waarom Tinder meer casual is? Dat komt omdat Tinder typisch een ‘uitprobeer-app’ is op het gebied van online dating. Het is immers de bekendste app.

Wie kom je het meest tegen?

Een onbeleefde vraag om te stellen aan een dame, maar hoe oud ben je?

En naar welke leeftijd ben je op zoek?

Van alle gebruikers op Tinder is de groep jonger dan 25 jaar de grootste. En meer dan de helft van de gebruikers is jonger dan 35.

Bumble is ook populair onder de doelgroep van Tinder, maar heeft ook een flink aantal profielen van 35+’ers.

Bumble vs. Tinder voor LHBTIQ+

Standaard kon je bij het aanmaken van een datingprofiel kiezen uit ‘man’ of ‘vrouw’. Gelukkig houden de meeste datingapps inmiddels meer rekening met de LHBTIQ+ gemeenschap!

Hoe zit dat bij Bumble en Tinder?

Bumble

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zetten vrouwen de eerste stap op Bumble. Maar hoe zit het dan als je een match zoekt van hetzelfde geslacht? Of als je jezelf niet definieert als man of vrouw?

  • Ben je op zoek naar iemand van hetzelfde geslacht? Dan kunnen jullie allebei het eerste bericht sturen.
  • Ben je geïnteresseerd in vrouwen én mannen? Dan kun je de man wel als eerste een bericht sturen, maar de vrouw niet.

Bij het aanmaken van een Bumble profile, moet je eerst een keuze maken uit ‘man’, ‘vrouw’ of ‘non-binair’.

Zodra je een gender hebt geselecteerd, krijg je de optie ‘Voeg meer informatie toe over je gender’ waarbij je eventueel meer opties kunt kiezen.

Vrouw Man Non-binair
Intersekse vrouw Intersekse man Agender
Transvrouw Transman Bigender
Transvrouwelijk Transmannelijk Genderfluïde
Vrouw & non-binair Man & non-binar Genderqueer
Cis vrouw Cis man Gender nonconforming
Gender questioning
Gender variant
  Intersekse
  Neutrois
  Non-binaire man
  Non-binaire vrouw
  Pangender
  Polygender
  Transgender
  Two-spirit

Bovendien kun je aangeven of je je gender wilt tonen in je profiel en met wie je wilt daten.

Tinder

Wil je een profiel aanmaken op Tinder, dan heb je de keuze uit ‘Man’, ‘Vrouw’ of ‘Buiten binair om’. Daarna heb je de ruimte om aanvullende informatie over je gender in te vullen. Ook bij Tinder kun je uiteraard zelf kiezen of je deze informatie op je profiel wilt tonen.

Daarnaast filtert Tinder – in tegenstelling tot Bumble – niet op lengte, opleiding, achtergrond of religie.

Over een profiel aanmaken gesproken: in deze video vertel ik je welke foto’s jou meer én leukere matches bezorgen!

Wat kost het?

Wat is de goedkoopste app in gebruik? Bumble of Tinder?

Beide apps hebben een gratis versie waarmee je prima uit de voeten kunt.

Voor dagelijks swipen en chatten heb je echt geen betaalde versie nodig. Wil jij echter het maximale uit je online datingervaring halen? Of loop je toch tegen beperkingen aan? Dan kun je overwegen om een betaald abonnement af te sluiten of losse diensten te kopen.

Wat krijg je als je een abonnement afsluit?

Tinder

Naam abonnement Features Kosten bij looptijd van 1 maand*
Tinder+ O.a. onbeperkte likes en rewinds. Advertenties verbergen. € 9,99 per maand
Tinder Gold Alle voordelen van Tinder+, plus o.a. 5 Superlikes per week, 1 gratis Boost per maand, zien wie jou leuk vindt € 12,85 per maand
Tinder Platinum Alle voordelen van Tinder+ en Gold, plus berichten sturen voordat je een match bent, Priority likes, zie de likes die je de afgelopen 7 dagen hebt gestuurd. € 15,52** per maand

**Kosten voor een Platinum abonnement komen bovenop een Plus of Gold abonnement.

 

*Hoe langer de looptijd van het abonnement, hoe lager de kosten. Je kunt kiezen voor een looptijd van 1 maand, 6 maanden of 12 maanden.

Bumble

Naam abonnement Features Kosten bij looptijd van 1 maand*
Bumble Boost O.a. Matches ongedaan maken, matches verlengen met 24 uur, onbeperkt swipen, 1 spotlight per week (profiel wordt 30 min. uitgelicht), 5 SuperSwipes per week. € 12,99 per maand
Bumble Premium Alle voordelen van Bumble Boost, plus onbeperkte date filters instellen, zien wie jou geliket heeft, Reismodus (swipen alsof je op een andere locatie bent), opnieuw matchen met verlopen matches (alleen voor vrouwen beschikbaar), privémodus. € 29,99 per maand

*Hoe langer de looptijd van het abonnement, hoe lager de kosten. Je kunt kiezen voor een looptijd van 1 week, 1 maand, 1 kwartaal (3 maanden), 6 maanden of levenslang.

Op Bumble kun je tevens losse SuperSwipes en een plek in de Spotlight kopen.

Grootste voor- en nadelen

Tinder: Het is de meest populaire dating app. Je hebt dan ook de keuze uit ontzettend veel profielen. Daar staat dan weer tegenover dat het grootste gedeelte van de gebruikers man is en jonger dan 25 jaar. Tinder heeft bovendien nog steeds het imago dat het vooral gebaseerd is op casual dating en op looks. Of, zoals ze het in de volksmond zeggen, een vleeskeuring.

Bumble: Eerlijk is eerlijk: Bumble heeft een meer volwassen en actief publiek. Ook zijn de filter opties uitgebreider dan bij Tinder en zijn er meer veiligheid controles en verificatie opties. Een groot nadeel is, wat mij betreft dan, de tijdslimiet van 24 uur om een eerste chatbericht te sturen. Stel dat je druk bent, loop je dus het risico dat je match foetsie is. Wat wel leuk is, is dat jij als vrouw het eerste bericht moet sturen. Hierdoor ben jij aan zet!

Bumble of Tinder: Welke werkt het best voor jou?

Bumble vs. Tinder: welke datingapp voor jou het beste werkt, ligt natuurlijk helemaal aan je wensen. Ik hoop dat dit artikel je inzicht heeft gegeven in de verschillen en overeenkomsten tussen beide apps.

Welke datingapp je ook kiest: jouw belangrijkste doel is natuurlijk het vinden van een leuke partner of date. Maar hoe zorg je ervoor dat je meer matches aantrekt?

Het antwoord is simpel. Zelfvertrouwen.

Geloof me als ik zeg: zelfverzekerde vrouwen werken als een soort magneet voor mannen.

Als jij lekker in je vel zit, ben je in staat een leuker en positiever datingprofiel voor jezelf te maken en is zelfs de vrouwen-zetten-de-eerste-stap functie van Bumble voor jou geen obstakel meer!

Met een gezonde dosis zelfvertrouwen en zelfliefde trek jij matches aan als bijen op honing afkomen en geniet jij meer van het (dating)leven.

Kun jij daar wel wat hulp bij gebruiken?

Ik heb een e-book geschreven waarin ik je stap voor stap meeneem in dit proces.

En het mooiste van alles? Je downloadt hem hieronder helemaal gratis!

ebook Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Liefs,
Mathijs Dingjan

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Over de auteur

Mathijs Dingjan

Mathijs Dingjan is hoofdcoach bij MannenBrein. Al 7 jaar coacht hij vrouwen om meer geluk in de liefde te vinden. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je je liefdesleven een flinke boost geeft.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Schrijf een reactie

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)